Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Docela by se mi líbilo použít čínský strojek ST19

st19.jpg

a nechat si vyrobit něco takového (se dvěma stopkovými čudlíky)

290.jpg

nebo takového

lemaniarn34r.jpg

aby to vypadalo nějak takhle (PRS 5 z TimeFactors, LE 100 ks vyprodaná)

PRS-5.jpg

Číňan z Alpha-watch tvrdí, že by to zvládl, minimum je ale 50 kusů a 30% záloha. S minerálním sklem (možná i safír, ale kdo ví, jak to s těma jejich safírama je :( ) by to mohlo být okolo 125 USD za kus. Je to sice riziko (jak se podaří uhlídat ty drobné detaily, kterými se liší dobré hodinky od blbých), ale za relativně málo peněz. Zajímalo by to někoho?

Odesláno

Já bych do toho možná šel taky, ale chtělo by to trochu více informací, alespoň tohoto typu (fotky se od sebe liší):

voděodolnost?

proskléné dýnko (u tohoto strojku povinnost :-) )?

průměr?

barva ciferníku?

možná podoba korunky?

Nemyslím teď to, abychom se o těchto věcech dohadovali (to by zase bylo 15 stran diskuze a nikde nic), ale aby Viktor řekl co a jak a pak se zájemci třeba i závazně nahlásili.

Odesláno

Jestli budou vypadat jako "PRS 5 z TimeFactors, LE 100 ks" tak do toho jdu taky. Ale vzadu musi byt vyryto Chronomag LE (ci neco podobneho, co bylo na tech Primkach :) )

Odesláno

Těch 125 USD je ta 30% záloha, nebo by tak přibližně vyšel celek? V druhém případě bych měl zájem, pokud zamýšlíte nějaký rozumný rozměr pouzdra (36-42mm?)

Odesláno
Já bych do toho možná šel taky, ale chtělo by to trochu více informací, alespoň tohoto typu (fotky se od sebe liší):

voděodolnost?

proskléné dýnko (u tohoto strojku povinnost :-) )?

průměr?

barva ciferníku?

možná podoba korunky?

Nemyslím teď to, abychom se o těchto věcech dohadovali (to by zase bylo 15 stran diskuze a nikde nic), ale aby Viktor řekl co a jak a pak se zájemci třeba i závazně nahlásili.

On je to zatím spíš jen námět s cílem zjistit zájem. Kdybychom se rozhodli do toho jít, bylo by třeba se dohodnout na řízení projektu, doladit návrh do nějakého technického popisu s přesnou specifikací, složit zálohu, objednat výrobu, schválit vzorek pouzdra, číselníku a ručiček. Já na to asi po technické stránce nemám. Ideální by z mého pohledu bylo, kdyby to třeba zastřešil Chronomag a udělalo se to celé přes obchod Kronium s nějakou marží pro toho, kdo to celé zařídí. Na ciferníku by pak mohlo být písmeno CH v kroužku :). Do ceny bude potřeba taky přidat DPH a clo, tj. cca 20%.

Mně to spíš napadlo z toho důvodu, že podobný retro chronograf by se mi líbil a strojky ST19 jsou asi ještě dostupné třeba přes Alpha watch za dobrou cenu (na zkoušku jsem jedny čínské chronografy koupil a fungují - zatím :) - bezvadně). Ale ceny stoupají, nějaký američan rozjíždí obchod s čínskými chronografy Sea-Gull (výrobce ST19), za pár měsíců to může stát dvakrát tolik - viz třeba vývoj u Poljotu a jeho obchodně-výrobních nástupců.

Tady je rozměrové schéma ciferníku a strojku:

http://forums.watchuseek.com/attachment.php?attachmentid=20790&d=1156012920

125 USD by byla přibližně cena za kus bez DPH a cla, možná i míň, tahle kalkulace zahrnuje i kovový tah, který se sem nehodí. Rozměr pouzdra okolo 40 mm, vodotěsnost asi jen 30 m, sám nemám jasno v otázce ciferníku, černý je klasika, krémový nebo bílý by byl méně obvyklý ale nevím, jestli by se na něj hodily svítící indexy...

Odesláno
Ten strojek to degraduje drastickým způsobem.

Je pro to nějaký důvod? Máš zkušenosti s ST19? Podle všech komentářů, co jsem zatím viděl, si ho všichni velmi pochvalovali.

Už prosím všichni skončete s tím, že co má značku PRC je nejhorší odpad. Je rozdíl zda někdo nosí faky Breitling (mohou být čínské) nebo hodinky, které přiznávají barvu. Zdá se mi chování některých až šovinistické a zároveň alibistické, neboť půlka ostatních věcí co mají doma beztak byla v Číne vyrobená :P

Odesláno

Bobiseku, prosím, jaký je rozdíl mezi čínským fakem brejtlí a čínským fakem retro military chronografu - např. lemanie?? Kdo je potom alibista?

Odesláno

Nebral bych to celé tak vážně. Jedná se spíš o možnost něco zkusit za málo peněz a případně to pak dál doma bastlit, nejde o úroveň třeba Prim CHLE.

Cigi: neřekl bych, že se jedná o fake, rozměrově to bude jinde, označení Lemania tam nebude, místo výroby bude přiznané. To by pak žádný hodinky inspirovaný původními vojenskými modely ani nešly vyrobit, včetně variace na české letecké, do kterých Prima občas někdo tlačí ...

A pokud jde o kalibr ST19, nebyl bych tak přísný. Jeho historie je velmi podobná historii ruských ručně natahovaných strojků do chronografů Poljot (base caliber Valjoux 7734) a Strela (base caliber Venus 170). Dle moderátora na Watchuseek výrobce Venus napřed dodal zařízení pro výrobu cal. 170 Rusku (Strela), potom Rusům nabídl i stroje pro výrobu cal. 175, ti je nechtěli, ale Čina projevila zájem, protože nechtěla být závislá na ruských dodávkách.

V Číně byly po dlouhý čas tyto strojky používány jen pro vojenské nasazení - chronografy model 1963 byly údajně vybavovány jejich letecké síly. Poslední verze strojku ST19 je pak už používána pro civilní hodinky, armáda údajně přešla na quartzové chronografy, ale trochu vojenské historie tam je.

Ta čínská úprava strojku je trochu na efekt, ale strojek mám doma a nevypadá vůbec špatně, funguje bezvadně. Tento strojek byl používán napřídklad u hodinek Breitling, Girard-P. a dnes ho má v některých modelech Maurice Lacroix.

gpv175_mov1s.JPG

Venus%20175%20Chronograph%20Caliber%20ML36.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...