bandicoot Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Třeba prachatej děda chce vnuka naladit na chrono-notu... A vnuk dostal limit a neví jak ho naplnit. Já bych ho hned nenutil k dlouhodobýmu a hlubokýmu hledání. Pro něho jsou cílem hodinky, nikoliv to poznávání. Když přistoupíme na hru, že je tohle tady všechno reálný, stejně mu nenuťte svůj názor ;-)
StanoBare Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Třeba prachatej děda chce vnuka naladit na chrono-notu... A vnuk dostal limit a neví jak ho naplnit. Já bych ho hned nenutil k dlouhodobýmu a hlubokýmu hledání. Pro něho jsou cílem hodinky, nikoliv to poznávání. Když přistoupíme na hru, že je tohle tady všechno reálný, stejně mu nenuťte svůj názor ;-) jasne, suhlas! Vyberat krok za krokom, netreba hned na zaciatok konecnu stanicu. O com to potom bude?
bandicoot Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 O com to potom bude? O hodinkách jako daru za maturitu. O ničem víc to být nemá.
Návštěvník Tada Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Za 15 bych asi sáhl po něčem vymakaném od Jaeger LeCoultre, Glashütte Original nebo případně nějaký základní model od Lange a Söhne
Toci Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 ... já teda nevím, ale pokud někdo plácne, že chce za hodinky utratit 15000 éček a nemá ani trochu představu co by to mělo být, tak na můj vkus je to celkem úlet. Já ti ty hodinky přeji, ale trocha vlastní iniciativy by neškodila. Co se tomu nějaký čas věnovat, projít, vyzkoušet, něco hodit do placu a pak o tom tady pokecat. Myslím si, že takto stejně k ničemu rozumnému nedojdeš. Jednomu se PP líbí moc, druhému zase ne, třetí by si koupil za ty prachy nejméně troje různé atd, atd. Je to na tobě, měl bys zúžit mantinely Naprostý souhlas, za ty prachy je mnoho hodinek a hlavně různých typů hodinek. Za tuto cenovku to není jenom měřák času, ale hlavně šperk, který se hodí buď na všechny příležitosti a ke každé modě a nebo to může být něco jako např. oblekovky atd. a nebo to může být extravagantní krásný, dokonalý a fungující skoro nesmysl, naprosto nevhodný pro denní užívání. Já v Tvém věku bych za ty prachy koupil dvoje, pro Tebe jako " neznalce " to bude absolutní luxus. Volil bych jedny sportovnějšího typu a druhé tak trochu solidnější. Tím bych měl hodinky pro všechny příležitosti a čekal bych, co to se mnou udělá. Pokud by to mě a dědu dále bavilo, pak bych začal uvažovat o první lajně, kterou bych už určitě dokázal ocenit i vybrat a pak by to mohli být třeba zrovna ty Pateky, do kterých bych určitě za tu cenu, v Tvém věku a na první pokus určitě neskočil.
skalis Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Nautilus je pecka, ale pak uz bys nemel kam dal rust... KFL: Zkus se podivat na tyhle fotky na Ebay, jsou k sezrani. Agent007: Vzhledem k Tvemu veku je tu jeden paradni kousek - Glashuette Original Sport Evolution Panoramadate. Zkus se mrknout na web manufaktury.
volfda Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 (upraveno) Naprostý souhlas, za ty prachy je mnoho hodinek a hlavně různých typů hodinek. Za tuto cenovku to není jenom měřák času, ale hlavně šperk, který se hodí buď na všechny příležitosti a ke každé modě a nebo to může být něco jako např. oblekovky atd. a nebo to může být extravagantní krásný, dokonalý a fungující skoro nesmysl, naprosto nevhodný pro denní užívání. Já v Tvém věku bych za ty prachy koupil dvoje, pro Tebe jako " neznalce " to bude absolutní luxus. Volil bych jedny sportovnějšího typu a druhé tak trochu solidnější. Tím bych měl hodinky pro všechny příležitosti a čekal bych, co to se mnou udělá. Pokud by to mě a dědu dále bavilo, pak bych začal uvažovat o první lajně, kterou bych už určitě dokázal ocenit i vybrat a pak by to mohli být třeba zrovna ty Pateky, do kterých bych určitě za tu cenu, v Tvém věku a na první pokus určitě neskočil. Souhlas, něco podobného jsem tu už psal... Pokud se z tebe opravdu pak stane chronomagor, budeš chtít růst. Já si původně myslel, že když si koupím jedny hodinky, budu do konce života šťastný a že dál není ani kam, ale je. Časem se budou názory a pohled na jednotlivé modely měnit. To je jako by sis koupil hned Veyrona, kam bys pak chtěl dál...? Upraveno 5. ledna 2010 uživatelem volfda
Dantechno Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 Nautilus je pecka, ale pak uz bys nemel kam dal rust... hele mozna jsem blbej ale na nejakym videu jsem videl ze se vrsek da odklopit , je to mozny ?
StanoBare Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 hele mozna jsem blbej ale na nejakym videu jsem videl ze se vrsek da odklopit , je to mozny ? je - vid www.youtube.com/watch?v=WWcWMR_jR_M
Traveller Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 (upraveno) ty krávo... pardon, musel sem si ulevit, já za maturitu dostal skládací deštník Ty jo - já taky bo zrovna lilo! EDIT: Teď jsem si všiml, že se jedná o 15k EURO. No, dle mého názoru jsou to za maturitu v tomto věku (tedy pokud nematuruješ při zaměstnání) vyhozené peníze. Dostat v 18 hodinky takového kalibru to je dle mě danajský dar. Co tě pak ještě překvapí, nadchne? Na co se budeš těšit? Jistě, je to lákavé, ale dle mě moc brzy. Upřímně, nechtěl bych být před dosažením dvacítky znuděný z cestování a mít hodinky za průmerný roční plat. Jinak k tématu: Kup si Wristwatch annual a tam si vybereš, jsem si jistý. Zrovna se jím probírám. Upraveno 5. ledna 2010 uživatelem Traveller
Jumbo Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 hele mozna jsem blbej ale na nejakym videu jsem videl ze se vrsek da odklopit , je to mozny ? To "odklápěcí" byla horní část pouzdra, která ale normálně odklápěcí není. Byla to jenom ukázka toho, jak je pouzdro složeno.
Dantechno Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 To "odklápěcí" byla horní část pouzdra, která ale normálně odklápěcí není. Byla to jenom ukázka toho, jak je pouzdro složeno. Aha , diky moc za vysvetleni.
Jumbo Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 (upraveno) Ahojte potreboval by som pomocť.Neni som žiadny znalec hodiniek ale mám možnosť si jedny dopriať po maturite do ceny 15 000 eur (darček od dedka).Nemám žiadnu predstavu tak by som sa rad nechal inšpirovať a poradiť od skúsenejších Být bohatým dědou, který se vyzná v hodinkách a dá vnukovi takovou nabídku, byl bych v sedmém, kdybys za mnou přišel a řekl: "Byl bych moc rád, kdybys mi s výběrem pomohl. Vezmi mě, prosím, do obchodu, něco mi o těch hodinkách řekni, něco řekne hodinář a já si ty hodinky prohlídnu naživo." Věřím, že pak by měl můj vnuk k těm hodinkám ještě trochu jiný vztah, než jenom, děda mi dal za maturitu hodinky za balík. Tady na fóru mužeš sice získat fůru informací, ale pokud do toho sám ze svého zájmu nezabředneš, tak si z těch rad stejně moc nevezmeš. Jména špičkových značek jsi už četl a teď je to na tobě. Já bych šel za dědou. Upraveno 7. ledna 2010 uživatelem Jumbo
Jaryn Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 A co zjistit kterou značku děda uznává, pořídit si od ní model který se ti bude líbit a zbytek si nech do zásoby, protože jestli tu budeš dýl, tak zjistíš, že životní hodinky neexistují. Pořád je něco nového, hezčího a pak už je to jen o financích. V tvém věku bych si životní hodinky ještě nevybíral, nebo jo, ale ne v top kategorii. V klidu to tu pročti včetně úvodní strany Chronomagu ať si nepořídíš něco, co by se ti za čas nelíbilo. Tady se nedá nic uspěchat (krom aukcí) a nemá smysl si koupit to nejdrazší abych se dědovi zalíbil.
vraby Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Pro mě by bylo milejší kdyby mě ten děda do tajů hodinařiny zasvětil a sám mi nějaké ty hodinky koupil když tomu rozumí.
Ivan Lelák Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Tohle téma je jeden z největších úletů co jsem tu četl. Myslím si ale: 1. Pro člověka, který asi zatím nemá k hodinkám ten správný vztah - není chronomagor, sběratel apod. - je blbost kupovat napoprvé takhle drahé hodinky. Neví jestli ho vůbec budou bavit, jaký styl se mu bude líbit... S vyjímkou koupě jako investice ale tomu asi ještě nerozumíš (ani já ne) 2. Přijde mi divné, když dostanu 15k, shánět hodinky za 15K - myslím že výběr je tím paradoxne omezenější - hlavně díky bodu 1 bych volil v celém cenovém spektru do uvedené částky. Vyjímkou by opět mohlo být koupení hodinek jako investice, pokud v této ceně takové jsou 3. Za úvahu stojí koupě více hodinek 4. I kdybys byl chronomagor, ať koupíš jakékoliv svoje životní hodinky, brzo objevíš ještě "životnější" Co bych udělal já: - nastudoval co nejvíc - poradil se s dědou - uděláš mu radost a asi tomu trochu rozumí - asi bych mu nadhodil, jestli by nebylo lepší koupit něco kvalitního za část sumy a zbytek uložíme, resp. zhodnotíme jinak abych si později, až budu správný fanda a znalec, koupil třeba ještě něco dražšího pokud to za to bude stát
Agent007 Odesláno 7. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Čo vravíte na Tag Heuer Carrera ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jacob Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Ty jo - já taky bo zrovna lilo! EDIT: Teď jsem si všiml, že se jedná o 15k EURO. No, dle mého názoru jsou to za maturitu v tomto věku (tedy pokud nematuruješ při zaměstnání) vyhozené peníze. Dostat v 18 hodinky takového kalibru to je dle mě danajský dar. Co tě pak ještě překvapí, nadchne? Na co se budeš těšit? Jistě, je to lákavé, ale dle mě moc brzy. Upřímně, nechtěl bych být před dosažením dvacítky znuděný z cestování a mít hodinky za průmerný roční plat. Jinak k tématu: Kup si Wristwatch annual a tam si vybereš, jsem si jistý. Zrovna se jím probírám. Jestli se dotyčný v hodinkách nevyzná asi to opravdu nemá cenu. Mohu to hodnotit ze svého pohledu. K 15. narozeninám jsem dostal Omega Seamaster Professional. Byly to mé první pořádné hodinky, měl jsem z nich radost a pečoval jsem o ně.. ale je to tím, že již v té době jsem hodinky sledoval na internetu, vlastnil jsem Seiko 5, nějaké Timex apod., kdybych dostal Seamastery a o hodinkách nic nevěděl, bojím se, že by pro mě nic neznamenaly... koupit Patek Philippe není problém, ale k takovým hodinkám člověk musí něco cí***.
Jumbo Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Čo vravíte na Tag Heuer Carrera ? Tento model, v ceně cca 1/3 rozpočtu, je ke tvému věku, řekl bych, vhodnější. Naučíš se s hodinkama zacházet a do budoucna zjistíš, jestli jít dál nebo ne.
dagou Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Asi jsem konzerva, ale hodinky k maturitě, jsou zároveň dárek k vykročení do života, dokázal jsi, že jsi plnoletý, umíš se sám přinutit něčeho dosáhnout a jsi připraven v tom pokračovat. Volil bych tedy něco s historií, pokud možno tak, aby to mělo klasický nadšasový design. Rozhodoval bych se za tyhle peníze mezi VC a PP. Hodinky budou něco, co se bude předávat z generace na generaci, vkus jim neubyde a mohly by být vzpomínkou jak na tebe, tak na dědu. U nás v rodině se předávají zlaté kapesní Breguety, co dostala praprababička k biřmování. Možná teď, kdy děda je ještě v plné síle ti to nepřijde, ale jednou nastane čas, kdy si začneš uvědomovat víc než jenom pomíjivou cenu dárku a začneš vnímat jeho hodnotu jinak. A byla by škoda to zazdít tím, že jsi tenkrát koupil něco na módní vlně nebo něco, co nemá ducha historie. Tak to vidím já, ale možná jsem jenom starej blázen
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se