Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

U nás na Panrkáci v Arkádách je reklama, kde jedna optika píše, že odečte ceny skel od cen obrouček. Pozor jsou tam dvě, reklama je hned u výstupu z metra Pankrác u podzemního vstupu do Arkád. Ale nikdy jsem tam nebyl, tak nevím jaké mají ceny, jak kvalitně dělají, atd.

Odesláno
Panove, kdyz to ctu, tak vas obdivuji.Nakup bryli je pro me neskutecne trauma, kdy si do posledni chvile nejsem jisty, jestli ty bryle skutecne sedi. Nastesti mam kmotricka optika, takze hodne pomuze, ale pres web (i kdybych vedel presny model) bych si obruby nikdy! nekoupil. On totiz ani kazdy kus neni 100% stejny. U acetatu/plastu je to rucni vyroba komplet a u titanovych se muze stat, ze maji proste jine zakriveni, nastaveni. Vrtane to uz vubec nechapu, jak muzete kupovat jinde. JInak co se tyka ceskych optik - takove ty molochy, co delaji bryle do hodiny - to je opticka smira velkeho kalibru. To uz si rovnou kupte hotovky za pade. Grand Optical - prodava jen predrazene bryle (takze tam je ten vyvar opravdu 1000% mozny). Obruby Armani, Boss a vsechny ty "ultra znackove", to je hustej podvod. Dela to vsechno jedna fabrika v Italii, spolecne s jinyma "brylovyma" znackama, co jsou minimalne na polovine. Casto maji shodny design, jen jsou bez napisu.

Co se tyka skel - kvalita Rodenstock (delaji se u nas Okula) je vynikajici, U Carla Zeisse priplatite hodne za znacku, ale je to opravdu spickova kvalita. Bausch and Lomb - nesmi byt z Malajsie, ale primo z USA, pak je kvalita OK.

Rozmaha se moda, ze si lidi porizujou cocky prave z dalneho vychodu, kde si poridi udajne identicky typ, ale casto se stane, ze jim "nesedi". Je to velmi pravdepodobne, protoze se lokalni upravy delaji pro potreby trhu a oko Inda neni stejne jako u Cecha.

Pokud mohu poopravit: ne všechny acetátové brýle se dělají ručně, záleží na technologii. A brýlové čočky a obruby Rodenstock nemají nic společného s Okulou. Firma Okula je česká značka, kterou asi všichni v minulosti znali a sídlí v Nýrsku. Německá firma Rodenstok, která patřívala rodině Rodenstocků ( mimo jiné Randalf Rodenstock byl prezidentem obchodní komory Bavorska), je světový výrobce brýlévých čoček a obrub a jeden se svých závodů, postavil fabriku na výrobu právě brýlových čoček v Klatovech a postupně do ní přesouvá další aktivity :thumbsup_anim:

People: zkus mrknout tady:

http://zennioptical.com/cart/home.php

Jinak známý optik mi vloni na dovolené řekl, že na sklech je tak 1000% vývar.Tedy nevím kdo, ale spíš to bude rozdíl mezi výrobou a prodejem.

Tak tu optiku chci vlastnit a budu se živit prodáváním know how :thumbsup_anim: 1000% je opravdi hodně mimo

Odesláno
Tak a já to ještě přeložím to češtiny, aby to bylo všem jasné. Vpravo má dotyčný -7.5 dioptrie a navíc k tomu cylindr 2.5 ke korekci astigmatizmu v neupřesněné ose (to je to ax.?). Vlevo potom +2.5 dioptrie plus 4.5 cylindr. Pravé oko má silně odlišnou refrakci (lomivost) než levé oko (to je ta anisometropie) a aniseikonie stav, při němž se na sítnici levého a pravého oka vytvářejí nestejně velké obrazy, což může narušovat vnímání obrazu, popř. vést k diplopii. Vzniká při větším rozdílu v refrakci mezi oběma očima, např. při jednostranné afakii srov. anizometropie.

A teď úplně polopatě: Pán má zrak už hodně v pr.deli :crying_anim02: , ale zatím se to dá napravit brýlemi.

Za mne co se týče skel, tak značku skla jsem nikdy neřešil, ale co řeším je právě materiál (mám jen vrtané brýle, takže polykarbonát je nutností) a s co nejlepším indexem lomu aby nebyly moc ošklivě tlusté po krajích.

edit: Pokud se v něčem mýlím tak ať mne prosím oculist opraví

Jay Doll, tys měl být očním lékařem - Tvoje vysvětlení je téměř dokonalé. Téměř proto, že tato kombinace vad se již zdaleka nedá korigovat brýlemi. Anisometropie přes 1 - 2 D se v dospělosti snáší obtížně, a zde je to daleko, daleko více. Ale jinak klobouk dolů před Tvým rozhledem :thumbsup_anim:

Odesláno

Díky :rolleyes: . O tom vystudovat opthalmologii nebo se vyučit optometristou jsem fakt nikdy neuvažoval, a ani v tom oboru nedělám :angel: . Vlastně se jenom pro zábavu zabývám fotografováním a optika jako věda a odvětví fyziky je prostě důležitá součást toho koníčku, nehledě na to, že mne to navíc baví. To je tak asi všechno co s tím mám společného, teda krom toho, že taky nosím brýle.

No ale vážně je mi toho dotyčného líto, já bych se skoro přikláněl k soudu o náhradu škody na zdraví. Anisometropie takového rozsahu musí být hrozná překážka v běžném životě.

Odesláno
Díky :rolleyes: . O tom vystudovat opthalmologii nebo se vyučit optometristou jsem fakt nikdy neuvažoval, a ani v tom oboru nedělám :angel: . Vlastně se jenom pro zábavu zabývám fotografováním a optika jako věda a odvětví fyziky je prostě důležitá součást toho koníčku, nehledě na to, že mne to navíc baví. To je tak asi všechno co s tím mám společného, teda krom toho, že taky nosím brýle.

No ale vážně je mi toho dotyčného líto, já bych se skoro přikláněl k soudu o náhradu škody na zdraví. Anisometropie takového rozsahu musí být hrozná překážka v běžném životě.

bohuzel toto uz je promlcene, pokud to teda sikovne nezaradite do zlocinu komunistickeho rezimu, coz si nejak u ocarky predstavit neumim :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)
Pokud mohu poopravit: ne všechny acetátové brýle se dělají ručně, záleží na technologii. A brýlové čočky a obruby Rodenstock nemají nic společného s Okulou. Firma Okula je česká značka, kterou asi všichni v minulosti znali a sídlí v Nýrsku. Německá firma Rodenstok, která patřívala rodině Rodenstocků ( mimo jiné Randalf Rodenstock byl prezidentem obchodní komory Bavorska), je světový výrobce brýlévých čoček a obrub a jeden se svých závodů, postavil fabriku na výrobu právě brýlových čoček v Klatovech a postupně do ní přesouvá další aktivity :thumbsup_anim:

Tak tu optiku chci vlastnit a budu se živit prodáváním know how :thumbsup_anim: 1000% je opravdi hodně mimo

Nevím, ale 90% plastaku, co jsem videl, nebo mel, tak byly delane rucne (aspon to tvrdili). Okula a Rodenstock - jsou od sebe asi 15 km. Řada lidí, co dělá u Rd dříve dělala v Okule. Nevím, ale v minulosti se dost řešilo, jestli Rd. v Okule má nějaké procenta, tak hluboko nevidím. Každopádně to na faktu, že bych si v Grand Optical, nebo Eiffel Optic nenechal udělat brýle nic nemění. Ale za a) je to tím, že mám fakt hodně atypickou kombinaci vad B) nemám rád tyhle molochy. V našem jazyce asi tak, jako když nosíte asijské kvarcky za pár šupů a nebo poctivou ruční výroubu švýcarské produkce. Bohužel - právě ty molochy jako GOptical, nebo Eiffel jsou předražené a vydávají se za švýcarskou kvalitní práci. Osobně mám dobré zkušenosti s Benooptik (v Praze 1, Karoliny Světlé - za Akademií věd), nebo Carry Optik na Praze 7.

Upraveno uživatelem frista
Odesláno

Hele neni to tak hrozný, člověk si zvykne i na oprátku :) Omezení v běžnym životě je sice značný, hlavně třeba na sjezdech na dálnici, nebo na odbočkách musím dávat hodně pozor, abych něco nepřejel, ale když dost zpomalím a nebo mám kvlitního spolujezdce, tak se to dá. Fotit můži jenom s klínem, ale to zase neni taková pruda, takže venkoncem mam prostě svět takovej impressionistickej a tudíž krásnej :) Naučil jsem se vzdálenost odhadovat podle poměrů velikosti a jde to. Jediný, co je mi nepříjemný, jsou hloubky. Zrovna tě na podzim jsem byl fotit na Preitensteinu a když jsem šel po hradbách, měl jsem pocit, že jsou tak 5 metrů vysoký a při šířce kolem 40 cm to nebyl moc odvaz. Pak jsem slez a zjistil, že jsem se bál 60 cm vejšky. Trochu ostuda... :)

Odesláno

nevím jak vy, ale pro mě je si vybrat brýle problém, jako s hodinkama ... prostě nejsem hadřář nic podobně, ale tyhle věci mi dělají problém. Má smysl si kupovat titanové obroučky ? a na co si dát pozor při kupování obyč plast. skel bez cylindrů apod. - chci tam alespoň tvrzenost a antireflex

Thx

Odesláno
nevím jak vy, ale pro mě je si vybrat brýle problém, jako s hodinkama ... prostě nejsem hadřář nic podobně, ale tyhle věci mi dělají problém. Má smysl si kupovat titanové obroučky ? a na co si dát pozor při kupování obyč plast. skel bez cylindrů apod. - chci tam alespoň tvrzenost a antireflex

Thx

Titanové rámečky mají výhodu v tom, že jsou antialergické, lehké, některé z nich mají ještě označení Titanflex nebo Memoflex, to jsou ty, které se s oblibou předvádějí jako nezničitelné, kdy se zkroutí a vrací se zpět do původní polohy.Pokud toto budete chtít předvést všem svým známým a dalším X lidem, jak jste výborně koupili , tak Vám tyto úžasné nezničiitelné brýle brzy prasknou.

Pokud pošlete titanové obroučky na letování, tak minimální cena za spoj se pohybovala od 1000 Kč.

Pokud chcete obyč skla, tak nahlásíte , že chcete s ar úpravou a tvrzená. Tam Vám nic nehrozí, pokud si zaplatíte skla značková, tak by Vám měl dát optik sáčky od skel nebo je na sklech gravura někde mimo zorné pole.

K příspěvku výše

1000% marže, že mají optici hahaha, jakože koupí brýle nebo sklo za korunu a prodají za 1000 ?

Pokud přijde zákazník s výměnou skel na předpis, tak se optikovi pomalu nevyplatí zapnout brus, který stál minimálně milion, samolepka na 1 sklo je cca za 5 Kč, tu po dobroušení vyhodí, pak jsou tu přísavky, spotřeba energie na zábrus, voda, nájem, přístroj na měření skel cca 50 tisíc. Z komunismu přišlo to, že brýle jsou zdravotní pomůcka, tak by měly být levné, ale zařídit optiku jsou obrovské náklady včetně obrovského nájmu a samozřejmě to se musí odrazit v cenách .Pokud chcete šetřit, nakupujte v internet. obchodech, hold s tím rizikem , že to sedět nemusí, protože jsou různé šířky nosníků, různé délky stranic,za zábrus do takto koupené obroučky dáte minimálně 500,- a to budete mít štěstí, pokud to bude umělohmotný rámeček, když to vezmou do práce. V těchto shopech máte minimální náklady a brýle a kontaktní čočky koupíte levněji. Viděla jsem ekzém po brýlích z netu,zřejmě obsahovaly nikl , paní se s tím léčila rok, , viděla jsem prodávat na netu nejmenovaný roztok, který firma stahovala z Evropy kvůli problémům s výrobní linkou. Sama kupuji na netu,ale cokoliv co má něco společného se zdravím, tak to bych měla obavy.Umělý chrup nebo endoprotézu by Vás taky nenapadlo takto kupovat....

Odesláno

Niko2, jen bych dodal, že 1000% marže znamená, že nakoupíš skla nebo brýle za 100 Kč a prodáš za 1100 Kč. I já mám někdy dojem, že se takto činí, i když z pochopitelných důvodů a totiž zaplatit nájem prostor, kde optika sídlí. Zbytek textu je tvůj názor, to ti neberu, ale ani s tím nemusím souhlasit

Odesláno
Niko2, jen bych dodal, že 1000% marže znamená, že nakoupíš skla nebo brýle za 100 Kč a prodáš za 1100 Kč. I já mám někdy dojem, že se takto činí, i když z pochopitelných důvodů a totiž zaplatit nájem prostor, kde optika sídlí. Zbytek textu je tvůj názor, to ti neberu, ale ani s tím nemusím souhlasit

Teď to vidím, jakou kravinu jsem napsala s těmi procenty,ale rozhodně u skel 1000% není.Slušná skla , ať už Rodenstock, Zeiss, Nikon,Essilor jsou poměrně drahá v nákupu, samozřejmě na nich optik neprodělá.

Pár rad: - když si budete chtít dopřát kvalitní skla, chtějte od nich sáčky

- při výběru brýlí je nejdůležitější jak sedí na nose hlavně u plast brýlí,vše se dá přizpůsobit,ale tohle ne

- když se v brýlích necítíte, tak si je neberte, nenechte si je nanutit, není to levná záležitost a do šuplíku je jich škoda

- pokud někam přijdete, řeknete , že máte 5 dioptrií a chcete čočky a nevíte typ ani zakřivení a oni Vám něco prodají,tak tam jde jen o zisk, to by zodpovědný optik neudělal

- důležitý je také servis po nákupu, ve slušných optikách se víceméně řídí pravidlem "zákazník má vždy pravdu", pokud jste stálý zákazník, pokud jste tam nechal lidově řečeno slušné peníze, tak se reklamace uznávají bez diskuzí, stejně tak u kontaktních čoček

v dnešní době je boj o zákazníka a vědí to i dodavatelé brýlí, takže i ti vyjdou optikovi vstříct co se týká reklamací

samozřejmě pokud na brýle šlápnete, tak to už je spíš drzost to reklamovat

• Po roku...
Odesláno

Výše se psalo, že polykarbonátové čočky jsou v současnosti nejkvalitnější, co český trh nabízí a z toho důvodů jsou i nejdražší (uváděla se cena 10 tisíc Kč). Dnes jsem si chtěl nechat dělat nové brýle a nasadit právě polykarbonátové čočky s tím, že jsem si připravil i patřičnou sumu. Jaké však bylo mé překvapení, když mě optik informoval, že polykarbonátová čočka je sice nejdražší, ale stojí jen 1300 Kč. Plastová by vyšla na 800 Kč a sklo na 700 Kč. Tak to mi nechává rozum stát, jak to s těmi cenami je?

Odesláno

Výše se psalo, že polykarbonátové čočky jsou v současnosti nejkvalitnější, co český trh nabízí a z toho důvodů jsou i nejdražší (uváděla se cena 10 tisíc Kč). Dnes jsem si chtěl nechat dělat nové brýle a nasadit právě polykarbonátové čočky s tím, že jsem si připravil i patřičnou sumu. Jaké však bylo mé překvapení, když mě optik informoval, že polykarbonátová čočka je sice nejdražší, ale stojí jen 1300 Kč. Plastová by vyšla na 800 Kč a sklo na 700 Kč. Tak to mi nechává rozum stát, jak to s těmi cenami je?

Záleží i na dalším "vybavení a typu skla" multifokály se samozabarvením budou za úplně jiné peníze. Ja mám polykarbonáty Essilor Transitions +3,5 D a +0,5, netenčené. Cena skel tuším 2 350,- ks. Tenčené + 3,5 D by byli o cca tisícovku dražší. Ono to zas tak málo není, cena brýlí vychází s kvalitní obroučkou někam k 9 000. Brýle nakupuju už léta v Třeboni (je odtud žena) u p. Bartůšky, na rozdíl od pražských optik se mi tam líp vybírá. P.

Odesláno

Aha, děkuji za upřesnění. Vůbec se v tom nevyznám, na brýle jsem doposud moc nedbal a vzal, co mi dali (současné brýle mám už deset let a ještě je platili rodiče). Rád bych ale už koupil něco lepšího, s reprezentaivními obručkami, klidně i za 10 tisíc, ale pokud v té "mé" optice nabízeli polykarbonátové čočky za 1300 Kč, vy uvádíte 2300 Kč (3300 Kč), tak opravdu nerozumím rozdílům v ceně.

Neměl by někdo tip na optiku v Praze, klidně dám za čočky+obručky 10 tisíc (limit mám do 15 tisíc), případně asi nakonec koupím dvoje brýle, jedny reprezentativní/seriózní, jedny volnostylové.

Před velkými sítěmi jako GrandOptical, EiffelOptical, FocusOptical jsem byl varován.

Předem děkuji za tipy.

Odesláno

V optice jsou velmi vysoké marže, velmi běžné jsou akce 1 + 1 čočka zdarma, někdy kombinované i s akcí obroučky zdarma. Takže je úplně klidně možné, že v jedné optice bude ta samá čočka za 1300 Kč a v jiné za 2300 Kč.

Eiffel optic také nedoporučuji - několik mých známých s nimi má špatnou zkušenost (chybná skla - špatné dioptrie, špatné cylindry) o ostatních velkých žádné zprávy nemám.

Odesláno

Ještě prosím o drobnou radu, optikovi mám říct, že chci: polykarbonát Essilor Transitions + antireflexní úprava + tvrzené + fotosenzitivní úprava s UV filtrem došediva + polarizace ? A to bude nejlepší, co mohu v současnosti na našem trhu dostat?

(celý pracovní den koukám do počítače)

:lamo:

Odesláno

Aha, děkuji za upřesnění. Vůbec se v tom nevyznám, na brýle jsem doposud moc nedbal a vzal, co mi dali (současné brýle mám už deset let a ještě je platili rodiče). Rád bych ale už koupil něco lepšího, s reprezentaivními obručkami, klidně i za 10 tisíc, ale pokud v té "mé" optice nabízeli polykarbonátové čočky za 1300 Kč, vy uvádíte 2300 Kč (3300 Kč), tak opravdu nerozumím rozdílům v ceně.

Neměl by někdo tip na optiku v Praze, klidně dám za čočky+obručky 10 tisíc (limit mám do 15 tisíc), případně asi nakonec koupím dvoje brýle, jedny reprezentativní/seriózní, jedny volnostylové.

Před velkými sítěmi jako GrandOptical, EiffelOptical, FocusOptical jsem byl varován.

Předem děkuji za tipy.

Moje jsou transitions, tedy samozabarvovaci. Cire budou levnejsi. V Praze nakupuju nerad, spis kvuli horsimu pristupu prodejcu, takze bohuzel nedoporucim. Jedine si udelat vylet do Trebone:-). P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...