Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Obroučky doporučuji objednávat a kupovat přes britskou eBay - velký výběr značkových obrouček za 1/2 ceny než v Česku.

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No bohužel už dost spěchám, asi na nákup vyrazím dnes. Moje desetitelé brýle se už rozpadají a přítelkyně na mě každé ráno řve, že se na to už nedá koukat :wheelchair:

Z GB jsou v Česku za 3 pracovní dny.
Odesláno

Obroučky doporučuji objednávat a kupovat přes britskou eBay - velký výběr značkových obrouček za 1/2 ceny než v Česku.

To se tu už snad probíralo - přes internet si rád objednám ledničku nebo mobil, ale boty, parfémy a brýle nikdy :)

Odesláno

To si fakt lajzneš bez vyzkoušení? Já na ten svůj škopek musím vybírat z velikostí XXXL a to mi jsou ještě některý malý... :D
Odesláno

Fajne optik je v Seiftrovce směrem dolu k nadraží na pravý straně. Je to takovej malej krámek, ale byl tam vždycky hrozně fajn prodavač, kterej perfektně poradil a vždycky jsem dostal pořádnou slevu. Naposled 60% na celkovou objednávku. Obroučky od Converse plastové skla s antireflexem a samozabarvováním. Naprostá spokojenost!=)

Odesláno

Fajne optik je v Seiftrovce směrem dolu k nadraží na pravý straně. Je to takovej malej krámek, ale byl tam vždycky hrozně fajn prodavač, kterej perfektně poradil a vždycky jsem dostal pořádnou slevu. Naposled 60% na celkovou objednávku. Obroučky od Converse plastové skla s antireflexem a samozabarvováním. Naprostá spokojenost!=)

žeby tento? http://www.firmy.cz/detail/613531-optik-studio-praha-zizkov.html

• po měsících...
Odesláno

Pánové, obnovím toto staré vláko.

Jak jsem tak zjistil tak budu brzy odkázán si pořídit brýle, nemáte někdo zkušenost se značkami Eschenbach Optich zejména Humpreys?

Děkuji za rady

Odesláno

od eschenbachu mam obruby a jsou nejlepsi bryle, ktere jsem kdy mel (nosim je pres 30 let). Kombinace titan (obruba) carbon (postranice) a jsou tak lehke ze jsem mel zpocatku pocit, ze je ztracim. Skla, jak jsem psal, vyzkouseny Essilor transitions. Dohromady max. spokojenost.

• po měsících...
Odesláno

Dneska jsem si po dlouhé době koupil nové brýle, znovu v Optikstudio v Seifertově ulici. Brýle zase se šílenou slevou a neskutečně přátelským přístupem, opravdu jsem si to užil ;)

• po měsíci...
Odesláno

Dobrý den mužete mi prosim někdo poradit,asi před 7 lety jsem si kupovala brýle v GrandOptical,ted jsem měla 30tý narozeniny,tak jsem si vymyslela nové brýle,zašla jsem do Optic Ocularium kde jsem si vybrala pěkný obroučky,ale ty skla s nima mám problém,potřebovala jsem na pravé oko 2,25 dioptrie,,75 cylindr a osu 100stupnu,levé oko 2,25 diptrie,0.75 cylindr a osa 75 stupnu kvuli astigmatismu.

Dnes jsem už po druhé byla reklamovat skla,že pořádně nevidim,přišlo mi,že na levém oku je něco špatně,venku jsem měla problém odhadnout zem,když jsem vystupovala z autobusu apod.

V optiku mi tvrdí,že je vše správně což jsem slyšela i minule,ale moje oční mi zjistila,že dioptrie apod je v pořádku,ale že je to špatně vyměřený( vubec těmto věcem nerozumim) a napsala mi na papírek co je tam špatně,srovnávala i brýle staré co nosim,tak nové.

Byla jsem tedy přesvědčená,že je pujdu zase reklamovat a bude to v pořádku,ale zase jsem se setkala se slovama,že je to jak má bejt a co to doktorka povídala za hovadiny,jak šéf,tak někteří zaměstnanci jsou nepříjemný a hlavně prodavači(ne všechny) jsou arogantní už od začátku a minule na mě prodavačka i zvyšovala hlas jako bych si vymýšlela.

Vedoucí mi dnes vrazil,že za to nemužou a že už po druhý to budou předělávat na jejich náklady,což mě nezajímá,protože si kupuju brýle a prostě chci vidět. Ani podle něj to neni jako reklamace,tam by se to prý neuznalo kdyby to poslali,takže to budou předělávat oni. Já jako lajk nemužu vědět kde je ten problém a snažim se na to přijít.

Proto vás prosim jestli máte někdo zkušenost s něčim podobným,že tvrdí,že je to v pořádku,ale podle doktorky neni,už nevim co si mám myslet.

A ještě se chci zeptat brýle co ted nosum jsou netenčené,ale tyhle nové tenčené byli,muže být problém v tomhle?

Jinak bych vás všechny chtěla varovat před touto optikou,mají víc prodejen po Praze nevim jestli maj i za Prahou a na této prodejně jsem se setkala s otřesným přístupem a když tam vždycky jdu,jdu tam se strachem co zase bude, v životě bych se sem nevrátila.

Nejraději bych dostala peníze zpět,ale toho se nejspíš nedočkám podle vedoucího,protože musí bejt 3 stejný reklamace,ale ty skla jako reklamace nejsou.

Budu moc ráda za jakoukoli radu. Díky

Odesláno

Není lékař jako lékař a to samé platí pro optiky/optometristy. Kamarádka má optiku a když občas slyším co někteří lékaři dokáží vypsat do "receptu/poukazu" a jak se to liší od reality, tak to také stojí za to.

Vždy je to i o zkušenostech, vybavení a umění s ním zacházet, nicméně obecně je pravdou, že základním předpokladem je kvalitní vzdělání, které běžnému prodejci bohužel často chybí.

Odesláno (upraveno)

Nazdar, klasičtí zm_di. Špatně vyměří nebo udělají skla a hážou to na zákazníka. Tenčené skla by v tom neměly dělat paseku. Zvlášť,pokud ti řekne oční, že jsou prostě špatně udělané. Asi bych se zkusil dotázat na obchodní inspekci.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Dobrý den mužete mi prosim někdo poradit,asi před 7 lety jsem si kupovala brýle v GrandOptical,ted jsem měla 30tý narozeniny,tak jsem si vymyslela nové brýle,zašla jsem do Optic Ocularium kde jsem si vybrala pěkný obroučky,ale ty skla s nima mám problém,potřebovala jsem na pravé oko 2,25 dioptrie,,75 cylindr a osu 100stupnu,levé oko 2,25 diptrie,0.75 cylindr a osa 75 stupnu kvuli astigmatismu.

Dnes jsem už po druhé byla reklamovat skla,že pořádně nevidim,přišlo mi,že na levém oku je něco špatně,venku jsem měla problém odhadnout zem,když jsem vystupovala z autobusu apod.

V optiku mi tvrdí,že je vše správně což jsem slyšela i minule,ale moje oční mi zjistila,že dioptrie apod je v pořádku,ale že je to špatně vyměřený( vubec těmto věcem nerozumim) a napsala mi na papírek co je tam špatně,srovnávala i brýle staré co nosim,tak nové.

Byla jsem tedy přesvědčená,že je pujdu zase reklamovat a bude to v pořádku,ale zase jsem se setkala se slovama,že je to jak má bejt a co to doktorka povídala za hovadiny,jak šéf,tak někteří zaměstnanci jsou nepříjemný a hlavně prodavači(ne všechny) jsou arogantní už od začátku a minule na mě prodavačka i zvyšovala hlas jako bych si vymýšlela.

Vedoucí mi dnes vrazil,že za to nemužou a že už po druhý to budou předělávat na jejich náklady,což mě nezajímá,protože si kupuju brýle a prostě chci vidět. Ani podle něj to neni jako reklamace,tam by se to prý neuznalo kdyby to poslali,takže to budou předělávat oni. Já jako lajk nemužu vědět kde je ten problém a snažim se na to přijít.

Proto vás prosim jestli máte někdo zkušenost s něčim podobným,že tvrdí,že je to v pořádku,ale podle doktorky neni,už nevim co si mám myslet.

A ještě se chci zeptat brýle co ted nosum jsou netenčené,ale tyhle nové tenčené byli,muže být problém v tomhle?

Jinak bych vás všechny chtěla varovat před touto optikou,mají víc prodejen po Praze nevim jestli maj i za Prahou a na této prodejně jsem se setkala s otřesným přístupem a když tam vždycky jdu,jdu tam se strachem co zase bude, v životě bych se sem nevrátila.

Nejraději bych dostala peníze zpět,ale toho se nejspíš nedočkám podle vedoucího,protože musí bejt 3 stejný reklamace,ale ty skla jako reklamace nejsou.

Budu moc ráda za jakoukoli radu. Díky

Brýle nosím už 49 let a se svými kombinacemi dioptrií + cylindrů na každém oku jinak jsem docela postrach doktorů i optiků. Už řadu let chodím běžně do Eiffel Optic, loni jsem si zkusil nechat udělat dvoje brýle v Oculariu v Bílé Labuti (z cenových důvodů, měli zajímavou akci na skla). Sice jim to trvalo docela dlouho (asi měsíc), ale výsledek skvost. Asi je to taky o štěstí.
Odesláno

přišlo mi,že na levém oku je něco špatně,venku jsem měla problém odhadnout zem,když jsem vystupovala z autobusu apod.

Klasická chyba při broušení skel do tvaru - špatné vystředění čočky.
Odesláno

Před lety mne začala dost bolet hlava. Po různých vyšetřeních jsem zkončil až na tomografu - bez výsledku čím to je. Až kterousi hlavu napadlo zkontrolovat mi brýle (dal jsem si vyrobit nedávno před tím). Očař zjistil, že mám "rozhozené" středy. Reklamace v příslušné optice pomohla a hlava přestala bolet.

TRVEJ na reklamaci, ať vyrobí co mají, ty to pak budeš nosit. A ty bolesti hlavy ti nepřeju.

Odesláno

Zdravím, naprostý souhlas,určitě reklamace. Já s bolestmi hlavy pátral čím to muže byt.. Pak se brácha oháněl, kdyz jsem stal za nim a zlomil je vejpul..pak jsem najednou koupil jiné (jiny optik + jina optika + čočky transition) a světe div se, vše pryč a pohoda. Brýle jsou super..jen mě rozčiluje jak mi ted v lete sjízdná z nosu. Tím jak jsou plastové tak ani nejdou upravit..zatím mám ještě trpělivost ale asi vyzkouší zas nejaké další ..s jakými máte je lepší zkušenosti aby drželi , vy jste je nevnimali a byli designove zajimave?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...