Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenom doplním aktuální stav B-42 Mars black/orange:

Áno, vidím vám to na očích - jsou vyměněné ručky. Původní oranžové jsem vyměnil za bílé, protože v tomto barevném provedení jsou hodinky mnohem lépe čitelné. Ručky navíc svítí modře v kontrastu s oranžovou luminiscencí ciferníku... ;)

Harry, asi vedeš ligu místních customizátorů Fortisů.:smile_anim: Ale k dokonalosti by to chtělo ještě foto noční luminiscence, pěkně prosím. :wub:

P.S. Ztrácím se v tom, kolik momentálně máš Fortisekk. Nechceš taky udělat denní a noční skupinovku?

Odesláno

Skupinovku udělat zatím nechci, to má ještě čas, potřebuju lepší vybavení na focení... Jestli se nepletu, válí se mi tu asi 13ks :unsure:

Tu je tma:

Posted Image

Sekundovka je původní, tak jako tečka na lunetě.

Odesláno

... Jestli se nepletu, válí se mi tu asi 13ks :unsure:

Už asi plně chápu, proč máš jako závislák ve statusu "Fortisák".:thumbsup_anim:
  • po měsících...
Odesláno

Připravuji si jeden blábol a tak si chystám fotky a jedna mne docela bere, takže si nemohu odpustit, abych ji sem drze prsknul ještě dříve než to dokončím...

Fortis B-42 Chrono Titan pod vodou...

Posted Image

A abych byl objektivní - měl jsem poprvé závadu na Fortisech - uplavala mi vložka lunety :( Chjo...

• po 4 týdnech...
  • po 5 týdnech...
Odesláno

Jak je udělané to, že jsou vidět všechny datumy a dny a jen ty správné jsou bílé? Ty hodinky se mi líbí tvarem pouzdra, řemenem atd., ale osobně mám rád hodinky přehledné a ukazovat všechny datumy a dvojjazyčně dny v týdnu moc přehledné není. Ale je to stylové, zajímavé a je jasné že hodinky nejsou jen časomíra ale i módní doplněk.

• po měsících...
Odesláno

Poslední dobou se tady rozpoutaly okolo Fortisů docela vášně :D

Co se týče osobního vkusu, případně emocí nad některými modely, to je vcelku individuální a nechává mne to zcela v klidu. Levných plasťáků mám několik, různě starých (což by nejspíš pro některé lidi bylo překvapující, co všechno firma vyráběla) a nijak mne to nepobuřuje ;)

Ovšem proběhly tady nějaké diskuze co se týká kvality a výdrže Fortisů a to už nechci úplně přejít, protože se objevilo i pár zavádějících věcí... Nemám ve zvyku něco nekriticky vychvalovat a vynášet do nebes na úkor konkurenčních výrobků (narozdíl od některých zdejších členů), i proto jsem zveřejnil tu jedinou závadu, kterou jsem doposud u svých Fortisů zažil - uloupnutá vložka lunety...

C4.jpg

Taky jsem ale uvedl jak k tomu došlo (takříkajíc "žádné běžné nošení" i jak se k tomu výrobce postavil. Mimochodem, během let zde proběhlo několik informací a závadách mnohem dražších modelů od výrobců, kteří jsou zde vnímáni jako mnohem prestižnější značky - a taková hysterie u nich neproběhla :whistle:

Mimo této jedné závady se mnou Fortisy zažily leccos a vždy jsem se na ně mohl spolehnout. Ostatně ani tato "závada" neměla vliv na funkci (i bez té vložky šlo odečíst dobu ponoru, protože na "dvanáctce" je v lunetě prohlubeň na lumi-bod. Prostě jsem si to spočítal na vnitřní lunetě podle polohy minutové ručky a nastavené polohy toho lumi-bodu - jako začátek ponoru... ;)

S těmito B-42 Chrono Titanium jsem se potápěl několikrát.

C16.jpg

Také jsem s nimi hodně nastřílel a to i z "bolestivých zbraní" :lol:

CC1.jpg

Kupodivu i docela často používám stopky. Odhadem minimálně jednou za dva týdny. Fotka je sice naaranžovaná, ale ty zápisky jsou skutečné a používal jsem k nim tyto hodinky:

Karvina4.jpg

K tomu přispívá i výborná čitelnost ciferníku a ruček, kdy občas sklíčko jako by ani nebylo :P - díky skvělému oboustrannému antireflexu... Už jsem se dříve zmiňoval, že přečíst čas dokážu spolehlivě na vzdálenost 10 metrů - což vím naprosto přesně. V tělocvičně mívám hodinky na zemi pod lavičkou a od volejbalové sítě dokážu odečíst čas (pole má 9 metrů a lavička je metr za lajnou - malá tělocvična...) Zkoušel jsem to i s jinými typy, ale na takovou vzdálenost jsem nebyl úspěšný...

Karvina7.jpg

Běžně jsem je nosil na závodech motorek a to i při jízdě. Na téhle "věci" jsou takové vibrace, že upadávají podlepené matky, trhá se hliník i karbon a otáčkoměr neukazuje přesně nad 2.500 otáček (protože vibrace už jsou tak silné, že i ten speciální otáčkoměr na závodní použití je nedokáže eliminovat a ručka se rozkmitá tak, že ukazuje v rozmezí jednoho až dvou tisíc otáček :evil2: )... Několikrát jsme se pokusili upevnit na motorku nebo helmu kameru, ale pak jsme to vzdali, protože ty záběry byly kvůli vibracím naprosto nepoužitelné :huh:

Mot1.jpg

No a samozřejmě si se mnou prošly kus světa, kurzy přežití atd - ale to pro tyto hodinky není takový problém jako pro mne (už jsem na to starej...) :whistle:

Preziti.jpg

Další typ, který si se mnou užil, byly Cosmonauty 39mm. Skvělé pod rukáv, díky své velikosti... Čitelnost také výborná.

Cosmo1.jpg

Prošly se mnou spoustou střílení...

Soutez9.jpg

Cestováním do tropů i pouštních oblastí a také jsem se s nimi potápěl...

FP8.jpg

Odesláno

Ale přeci jen jim něco chybělo - stopky :evil: A tak došlo na Cosmo Chrono 39mm se zelenou povrchovkou (keramika) a anatomickým kaučukovým páskem (na tomto obrázku není), upraveným z typu B-42... A ty si se mnou taky užily spoustu srandy :D

Vrtulnik.jpg

Ta zelená barva je fajn i proto, že se tak nelesknou (i když jsou beztak vždy pod rukávem. Pro tuhle fotku jsem si musel ohrnout rukavici)...

FZS1.jpg

Ty hodinky prostě nijak zvlášť nešetřím a ani se kvůli nim neomezuji. A vydržely toho řekl bych docela dost na to, abych na základě zkušeností mohl prohlásit, že kosmonautské Fortisy jsou dostatečně kvalitní a odolné hodinky i na hrubější zacházení ;)

Jak už jsem několikrát dříve zmínil - Když stačí i kosmonautům, tak nám by taky mohly stačit...

Odesláno

Harry ... Moc pěkně napsané i vyfotografované. To už hraničí z recenzí ))

Je jasné, že sposta hodinek Fortisy začínaje a třeba Rolexem konče vydrží daleko víc, než si o nich myslíme. Je to jen v naší hlavě, že je trošku víc nepotrápíme a děláme z nich větší leštěnky, než je třeba.

Návštěvník Snow
Odesláno

Levných plasťáků mám několik, různě starých (což by nejspíš pro některé lidi bylo překvapující, co všechno firma vyráběla) a nijak mne to nepobuřuje ;)

Tahle informace je pro mě skutečně překvapující, neměl jsem o ní ani zdání. Musím se do knihy 100 let Fortis pořádně podívat, nevšiml jsem si a to jsem měl za to, že jsem se jí věnoval docela dost. Otázkou je, jakých plasťáků, chci věřit, že ty z let dřívějších budou, jak to napsat, snad důstojnější značce o jejíž kvalitách jsem vlastně hlavně díky Tvým slovům nikdy nepochyboval. Nevím totiž o nikom dalším a pochybuji, že někdo další takový je, který s hodinkami Fortis prožil tolik rozmanitých situací, dělal s nimi tolik roztodivných věcí. Od vojenských tažení po jízdu na motocyklovém dragsteru. Kloubouk dolů před Tebou a Tvými hodinkami Harry !!!

• Po letech...
Odesláno

Trochu oživím toto téma, protože jsem chtěl něco přidat a zjistil jsem, že zmizely všechny fotky (co je s Rajčetem?)... Takže reinkarnuju pár posledních příspěvků a něco přidám :cigar:

9.2.2013 opraveno:

Co se týče osobního vkusu, případně emocí nad některými modely, to je vcelku individuální a nechává mne to zcela v klidu. Levných plasťáků mám několik, různě starých (což by nejspíš pro některé lidi bylo překvapující, co všechno firma vyráběla) a nijak mne to nepobuřuje ;)

Ovšem proběhly tady nějaké diskuze co se týká kvality a výdrže Fortisů a to už nechci úplně přejít, protože se objevilo i pár zavádějících věcí... Nemám ve zvyku něco nekriticky vychvalovat a vynášet do nebes na úkor konkurenčních výrobků (narozdíl od některých zdejších členů), i proto jsem zveřejnil tu jedinou závadu, kterou jsem doposud u svých Fortisů zažil - uloupnutá vložka lunety...

C4.jpg.1d54b51276db2e493118d02002f4a5ed.jpg

Taky jsem ale uvedl jak k tomu došlo (takříkajíc "žádné běžné nošení" i jak se k tomu výrobce postavil. Mimochodem, během let zde proběhlo několik informací a závadách mnohem dražších modelů od výrobců, kteří jsou zde vnímáni jako mnohem prestižnější značky - a taková hysterie u nich neproběhla :whistle:

Mimo této jedné závady se mnou Fortisy zažily leccos a vždy jsem se na ně mohl spolehnout. Ostatně ani tato "závada" neměla vliv na funkci (i bez té vložky šlo odečíst dobu ponoru, protože na "dvanáctce" je v lunetě prohlubeň na lumi-bod. Prostě jsem si to spočítal na vnitřní lunetě podle polohy minutové ručky a nastavené polohy toho lumi-bodu - jako začátek ponoru... ;)

S těmito B-42 Chrono Titanium jsem se potápěl několikrát.

C16.jpg.66b822550f875d8cff6fb75dbbe615fc.jpg

Také jsem s nimi hodně nastřílel a to i z "bolestivých zbraní" :lol:

CC1.jpg.2eda806284c8649d9f7c840aa45ecf2d.jpg

Kupodivu i docela často používám stopky. Odhadem minimálně jednou za dva týdny. Fotka je sice naaranžovaná, ale ty zápisky jsou skutečné a používal jsem k nim tyto hodinky:

Karvina4.jpg.b6c34fb53bb27ade4f0f265bfbc4e417.jpg

K tomu přispívá i výborná čitelnost ciferníku a ruček, kdy občas sklíčko jako by ani nebylo :P - díky skvělému oboustrannému antireflexu... Už jsem se dříve zmiňoval, že přečíst čas dokážu spolehlivě na vzdálenost 10 metrů - což vím naprosto přesně. V tělocvičně mívám hodinky na zemi pod lavičkou a od volejbalové sítě dokážu odečíst čas (pole má 9 metrů a lavička je metr za lajnou - malá tělocvična...) Zkoušel jsem to i s jinými typy, ale na takovou vzdálenost jsem nebyl úspěšný...

Karvina7.jpg.288fb12424156a6ea240cfb83b40d29b.jpg

Běžně jsem je nosil na závodech motorek a to i při jízdě. Na téhle "věci" jsou takové vibrace, že upadávají podlepené matky, trhá se hliník i karbon a otáčkoměr neukazuje přesně nad 2.500 otáček (protože vibrace už jsou tak silné, že i ten speciální otáčkoměr na závodní použití je nedokáže eliminovat a ručka se rozkmitá tak, že ukazuje v rozmezí jednoho až dvou tisíc otáček :evil2: )... Několikrát jsme se pokusili upevnit na motorku nebo helmu kameru, ale pak jsme to vzdali, protože ty záběry byly kvůli vibracím naprosto nepoužitelné :huh:

Mot1.jpg.4e2b410d7fff25e5f22879d3bb5116bc.jpg

No a samozřejmě si se mnou prošly kus světa, kurzy přežití atd - ale to pro tyto hodinky není takový problém jako pro mne (už jsem na to starej...) :whistle:

Preziti.jpg.bbff5734232d92332f9d32b42d46aeed.jpg

Další typ, který si se mnou užil, byly Cosmonauty 39mm. Skvělé pod rukáv, díky své velikosti... Čitelnost také výborná.

Cosmo1.jpg.e3ed780dba74544e675f27558088ab0a.jpg

Prošly se mnou spoustou střílení...

Soutez9.jpg.9bf97a80312afecf7ff05dafe5d94f55.jpg

Cestováním do tropů i pouštních oblastí a také jsem se s nimi potápěl...

FP8.jpg.f759a28f3315c98b297293a96a809e55.jpg

Odesláno

9.2.2013 opraveno:

Ale přeci jen jim něco chybělo - stopky :evil: A tak došlo na Cosmo Chrono 39mm se zelenou povrchovkou (keramika) a anatomickým kaučukovým páskem (na tomto obrázku není), upraveným z typu B-42... A ty si se mnou taky užily spoustu srandy :D

Vrtulnik.jpg.36046d7dd082932ea6361635d679d239.jpg

Ta zelená barva je fajn i proto, že se tak nelesknou (i když jsou beztak vždy pod rukávem. Pro tuhle fotku jsem si musel ohrnout rukavici)...

FZS1.jpg.eeffc3bb21e8efece170a4c7ec14611a.jpg

Ty hodinky prostě nijak zvlášť nešetřím a ani se kvůli nim neomezuji. A vydržely toho řekl bych docela dost na to, abych na základě zkušeností mohl prohlásit, že kosmonautské Fortisy jsou dostatečně kvalitní a odolné hodinky i na hrubější zacházení ;)

Jak už jsem několikrát dříve zmínil - Když stačí i kosmonautům, tak nám by taky mohly stačit...

Odesláno

Fortisy mám a nosím stále, jen jsem během let ustálil hodinky, které nosím, na tři kusy. Něco jsem prodal - a některých prodaných lituju - a něco ještě časem prodám...

Čeho lituju, že jsem se zbavil jsou zelené Cosmo Chrono Lemanie. Vím, že už bych je nenosil, ale takhle s odstupem mi to je docela líto :crying_anim02:

Military2.jpg.9d70d03be24a29d2488fc8f96dfd36d3.jpg

Druhé, u kterých lituju, že jsem je prodal, jsou Marsy B-42... Ty bych asi občas i nosil...

Oranz1.jpg.92862eded81756455bdc286aea273cb9.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...