Návštěvník salamio Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Možná že s tím Zenith dokonce začal, snad jsem to kdysi kdesi četl. Vychází to z přirozené pozice ruky. Většina lidí nosí hodinky na levé a schválně se zkuste letmo podívat na hodinky. Málokdo dá ruku úplně do pravého úhlu, spíš trochu šikmo a v téhle poloze se na datum na 4:30 vlastně díváte v rovině očí. Taky myslím. Sprostá diskriminace je to! Asi budu žalovat Zenith za způsobenou újmu . Obrátím se na nějaký spolek pro doporučení na zkušeného právníka . Takže je to zase spiknutí většiny proti nám utlačovaným levákům . Někdy budu muset takové hodinky vyzkoušet, abych zjistil, jak moc musím vykroutit ruku, aby se to dalo normálně číst. Hlavně u té pootočené varianty .
vojt Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Když už datum, tak nejlépe po obvodu, jakákoliv díra do číselníku je pro mě estetický problém. Ciferníku, Ty to bereš moc osobně Ale vážně, pro mě - jakožto leváka, nosícího hodinky na pravačce - je tato pozice data nepohodlná, ale Zenith žalovat nebudu a i kdyby výřez udělali pro leváky, na 7:30, bylo by mi to úplně jedno, protože jiná pozice než na 3 a 6 na mě působí nedobře.
spiderer Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Myslim, ze to trefil Kamil, uz jsem tento nazor slysel od jineho clena a vysvetleni znelo velmi logicky, ze pri pohledu je datum prave na teto pozici nejvice na ocich a nejlepe nakloneno zraku.. coz vsak nic nemeni na tom, ze datum na tehle "sebelepsi" pozici mi vadi a na hodinkach bych to mit nechtel a snad ani nikdy mit nebudu.. Co se mi naopak s datem libi hodne, je u chrono kousku s rozlozenim subciferniku 3, 6 a 9, kdyz je datum umisteno na 6 hezky v barve ciferniku ala Omega Aqua Terra chronograph - je to decentni, datum skoro neni videt, ale presto kdyz ho clovek potrebuje znat tak jej najde Taky se mi u nekterych hodinek libi datum na 12 i kdyz to moc vyrobcu nedela, obrazek napriklad u techto Longines:
Návštěvník salamio Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Spiderer: Ty Longiny vypadají dobře! Zdá se, že začínám potřebovat nějaké chronografy . A s datem souhlas, na 12 ho zrovna mám a vyhovuje mi to.
spiderer Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Spiderer: Ty Longiny vypadají dobře! Zdá se, že začínám potřebovat nějaké chronografy . A s datem souhlas, na 12 ho zrovna mám a vyhovuje mi to. Chronografy do kazdy rodiny Ja nejsem moc priznivec big date, takze mam radsi jenom jedno okynko, vzhledem k tomu, ze zrak jeste celkem funguje tak mi mensi cisla moc nevadi
skalis Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Mne se datum na tehle pozici taky nelibi, i kdyz urcite by se nasly kousky, u kterych by mi to nevadilo. Ale vseobecne preferuji datum na 3 nebo 6. Kupodivu na 3 mi vubec nevadi, jsem na tuhle pozici datumky zvykly, takze mi to ani neprijde jako nevyvazenost. A u tech Zenithu se 2 dvema subcifernikama mi to prijde jako uplny zlocin, kdyz by sla krasne umistit na 6...
honza71 Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Datum je pro mě na hodinkách nutnost. Takže není problém akceptovat ho i na 4:30. Poslední dobou se mi ale líbí čím dál tím víc hodinky, co mají datum řešený nějakým ručičkovým ukazatelem.
vikhra Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Hlasuji "Líbí", je to moje srdeční záležitost. Moje první automaty Tissot Balade III a zároveň vstup na Chronomag.Už rok jsou na kolotoči a je jim blaze a ještě tam určitě chvíli budou .(dárek se hold neprodává) .
lupinus Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Hlasuju proti. I když je zřejmě při pohledu na hodinky pro oko pohodlnější datum na 4:30, vadí mi narušená "symetrie" ciferníku. Za mě 3, 6.
jnm Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2010 Taky jsem hlasoval proti datumce v týhle pozici. Hodinky bez datumu pro mě prakticky nepřipadají v úvahu, úplně stejně ale skoro už automaticky vyřazuju z "přemýšlení o dalším možném kousku" ty se šikmým datumem. Myslím, že esteticky mi na hodinkách vadí máloco, ale tohle bohužel jo Jinak podepisuju to, co psal spiderer v 17:50.
filo-boxer Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2010 (upraveno) Pozn. omlouvam se dvojitý obrazek, to asi abych dodal svemu prispevku dulezitosti Sakra, a já teď půl hodiny neúspěšně hledal deset rozdílů. Upraveno 23. ledna 2010 uživatelem filo-boxer
bobák Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 třeba těmhle hodinkám datumovka na netypickém místě vyloženě sluší.....ale taky neni na čtyřce
cody Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 Hlasoval bych, ale chybí ti tam položka "je mi to fuk" a "nemám rád datumovku kdekoliv" Nehlasoval jsem. Neni mi to fuk a nemam rad datumovku kdekoliv!!
sureshot Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 nosim na pravej tiez ale neprekaza mi to, dokonca som si ani nevsimol
Návštěvník Jan M Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Odesláno 1. února 2010 Zdravím všechny, mě osobně to strašně vadí. Mám z toho takový divný pocit. Jako když je někde nakřivo pověšený obraz, nebo bych koukal na monitor ze strany. Nemám takové hodinky, ale jsem si jistý že bych je po týdnu rozdupal jen kvůli tomu.
PhoeniX Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Odesláno 2. února 2010 Díky za super odkaz, který doporučuji shlédnout.
tarmi Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Odesláno 2. února 2010 (upraveno) co se týče leváků nebo praváků, tak spíš, než pozice datumovky na ciferníku, podle mě, rozhoduje její orientace. Např tady padlo, že pozice 4:30 je pro praváky (hodinky na levé ruce), ale třeba moje strely mají okýnko taky na 4:30 ale číslo je o 90° otočené, takže paradoxně lépe čitelné pro leváky (hodinky na pravé ruce). Takže, abych koukal na datum rovně, musel bych ruku zalomit úplně. naštěstí mám dost představivosti k tomu, abych poznal kolikátého je, ikdyž koukám na pootočené číslo :-) edit: jen doplním, že na fotku je možné kouknout v podpisu Upraveno 2. února 2010 uživatelem tarmi
Návštěvník salamio Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Odesláno 2. února 2010 tarmi: to je fakt, ty Strely jsou zajímavé (u jednoho fotografa, co tu kdysi měl galerii, jsem podobné viděl naživo). 1Lachtan: pěkný kousek, ale tady se eliminuje jedna z mála výhod, které leváci v běžném životě mají: že je u naprosté většiny hodinek netlačí korunka do zápěstí. Proto bych asi taky nešel do hodinek s korunkou na čtyřce (i když se mi třeba Alpinisty moc líbí): jednak to narušuje symetrii pouzdra a jednak to pro mě nemá onen praktický význam, se kterým to asi byalo navrženo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se