lib Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 Mne se na te fotce strasne libi to cigaro. Ta nalada - pohodicka... Prave jsem neco dodelal ... Nez se pustim do neceho dalsiho, dame couda
NIGHTinGALE Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 To je přímo neskutečný, jaký super fotky dokážeš cvaknout s kompaktem (a dokonce bez prádelbního koše Ikea).Ta s cigárem před domem je asi to nejlepší, co jsem na Chronomagu zatím viděl. Fakt se mi hrozně líbí (a to jsem nekuřák).
skalis Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Aldo, po takove dobe konecne par dalsich fotek a zase parada! Ty Tvoje Damaska jsou vazne pekny hodinky... libi se mi cim dal vic.
MarcelG Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Z toho mám pocit, že máš aparát prostě furt při sobě v pohotovosti. No, ono ty fotky pak jsou o něčem, mají příběh, nejsou sterilní a to se mi líbí!!
Kalifx Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Hele Aldo, začínáš mě už vážně trošičku štvát. Ještě jinak se tomu říká závist. Ty tvoje poslední dvě fotky (s cigárem a na autě... a vlastně možná už i ta džínová) mě opravdu ohromily. Tak nějak bych si představoval, že by mohl vypadat pokus o simulaci airbrushe pomocí foťáku. Vyloženě plakátová záležitost. Nebo ještě lépe - kinoplakátová atmosféra.Ale abych se teda přece jen trošku rejpnul... Musím říct, že ač bylo (předpokládám) záměrem nafotit především hodinky, tak ve všech případech dopadlo všechno okolo líp než ty hodinky. Ale i tak: velkej klobouk hodně dolů!
Kalifx Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 V 8. 4. 2011 v 14:37, 'Alda' napsal: Dík, jsem rád, že se ti to líbí. Co se týče hodinek, tak to tě zklamu. Byl záměr fotit hodinky to jo, ale bylo mi jasné, že to nepujde tak, jak bych chtěl. To samé s fotkou na terase s cigárem. Jak budou vyfocené hodinky bylo jaksi vedlejší. Cílem je udělat atmosféru na fotce přesně tak jak si napsal. Kdyby byly hodinky ještě navíc vyfocené tak jak bych chtěl, jsem max. spokojený. To by musel fotit někdo jiný. Já si postavil foťák na stůl v garáži a nastavil 10 vteřin. A takhle se k lepšímu výsledku nedohrabeš. Leda náhodou Aha, tak u mě hrála v úvahách velkou roli premisa, že postuješ na Chronomag fotky s úmyslem nějak prezentovat hodinky. Ale né, dělám si srandu (a navíc jsou to kyselý hrozny ) Prostě parádní fotky, který mají setsakramentskou atmosféru. A toho já si na fotkách cením nejvíc. Víc než třeba nějakou, mnohdy diskutabilní, technickou dokonalost. A z tohoto úhlu pohledu fotíš momentálně nejlepší fotky na fóru. Bohudík pro tebe, bohužel pro mě, a pro všechny ostatní, kteří se snažíme fotit.
Kalifx Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 V 8. 4. 2011 v 14:48, 'Ki?iSan-?' napsal: prosimtě přestaň nebo to bude cpát do všech vláken Tak já předpokládám, že je Alda normální. V 8. 4. 2011 v 14:51, 'Alda' napsal: Jasně, mělo by jít hlavně o hodinky, to je fakt. Velkou inspirací jsou pro mě ty staré reklamy z časopisů i když tam jde spíš možná víc o ty ambasadory než hodinky. Každopádně fotit jen hodinky je super, ale mám v podstatě jedny jediné a ne že by docházely nápady, ale chtěl jsem něco jiného ... a ty už prosimtě nikdy nepoužívej slovní spojení "fotit" a "jen" v jedný větě. Mám z toho divný dežaví.
NIGHTinGALE Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Aldo, já už jsem z těch tvých fotek normálně smutnej. Já normálně uvažuju o koupi Damasko jen proto, že doufám, že ty hodinky mi nějakým záhadným způsobem umožní pořizovat taky tak perfektní fotky. To prostě musí být v těch hodinkách. Musí!!!
StanoBare Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 (upraveno) V 8. 4. 2011 v 14:51, 'Alda' napsal: Jasně, mělo by jít hlavně o hodinky, to je fakt.... Práveže sú podobné fotky často lepšie, pretože viac vystihnú ich celkový výzor. Teda, ak sú na fotkách ešte rozpoznateľné Neviem, či čas nápadu + odcvaknúť nie je v menšine vs. s prácou za pc, ale fotky majú zaujímavý odtieň - ako píšeš - retro. Je to pekné a hlavne zaujímavé. edit: Práveže sú podobné fotky často lepšie..myslím ako Tvoje, ktoré tu teraz dávaš. Upraveno 8. dubna 2011 uživatelem StanoBare
maama Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2011 Aldo, pěkné fotky. hlava mi nebere jednu věc - ve vlastnostech fotek je uvedeno, že je foceno obj. s f=18mm. ale sakra, vím, že GXR má jeden modul APS-C s pevným ohniskem 33mm (50mm kinoekvivalent) a zoom modul f=5,1-15,3mm (24-70mm kinoekv.), tak kde se bere těch 18mm? prostě mě zajímalo, jestli je to foceno na čip APS-C nebo na pidi kompaktčip, ale nápovědu podle ohniska nenacházím. mám gx100 s obdobným 24-70mm zoomem, ale ten jde širokoúhlou předsádkou roztáhnout jen na 20mm. nebo je ten 15,3mm konec zoomu prodloužený telekonvertorem? nebo mi nějaký další modul uniknul? na co to fotíš
Toams Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2011 V 1. 4. 2011 v 17:55, 'Alda' napsal: Upravene v PS. Prej se tomu říká cross procesing nebo jak. Je to moje ruka, použil jsem snap režim. mas na to plugin, alebo to robis ruco cez hi pass + gauss blur (pripadne nejakou inou, mne neznamou metodou)? diky
maama Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2011 V 15. 4. 2011 v 11:14, 'Alda' napsal: Jj, uniknul. Ricoh má dva APS-C moduly. 50mm a 28mm respektive 33 a 18. Já mám tu 18ku a fotky které jsou s ní focené jsou většinou ořezané. Krom těch dvou pesledních, ty jsem myslím neořezával, nebo jen minimálně, už nevím. aha:) tak přece jen. já jsem si říkal, že fotka s iso přes 1200 by z pidičipu takhle bez šumu nevylezla. sice jsou ty moduly drahý řešení, ale asi je to fajn hračka, takže přeju a závidím.
NIGHTinGALE Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2011 Mě, nekuřáka a odpůrce cigaret, právě přepadla neodolatelná chuť si zapálit.
tombed Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2011 Aldo s těma barvičkama je to super, roste z tebe hodinkový Saudek jo a víc než v Imrvére mi chutná v Harcovně
bandicoot Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2011 Tak tohle jsou opravdu pořádný fotky. Jako laik, kterej fotu vůbec nerozumí, se na to moc rád koukám.
shore Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2011 som rad, ze som objavil toto vlakno..Aldo smekam klobuk, uz hoodne davno som nevidel tak dokonalo kompozicne poskladane fotky..a o cierno bielej ani nehovorim, som uchylny na CB a sepiu s nadychom historie a duse..
mrakodrap Odesláno 20. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2011 V 12. 4. 2011 v 10:17, 'Alda' napsal: Celý měsíc březen jsem se každé ráno koukal na moc pěknou fotku v kalendáři od mrakodrapa. Dnes švára pižlá flexou na dvoře vrak svýho auta a já jsem nemohl odolat. Já vím, je to prachsprosté okopírování nápadu mrakodrapa, no doufám, že promine. Mrakodrap promine . Jo a děláš krásný fotky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se