Přejít na obsah

Kalibry Prim včetně subverzí (do r. 1995)

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Do kalibru 66 a 68 se do určitého data - léto 71? - dával do můstku pérovníku ještě třetí šroubek doprostřed. Potom se začal dělat tento můstek jen se dvěma šroubky na krajích.

Aha, děkuji. Náhodou nevíš, zda strojek 66 bude pasovat do pouzdra Traktor?

A ještě jeden dotaz... Jaký je rozdíl v kalibrech 66,1 66,2. 66,3?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to autenticky. Fakt jsou oba můstky v jednom kuse? Není to nějaká photoshopí legrace?

Edit: no asi není.. nejsou ani sražené hrany můstku. Ze by tovární zaměstnanecká skládačka z ne úplně finišovaných dílů?

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Je to celý Prim stroj, já jich mám od roku 1963. ale kdy a kde k nim přišel otec to nevím, a pochybuju o tom 

že by to skládal doma na koleně .Soukolí a pérovník jsou pod jedním můstkem .Když budu mít v práci chvílu čas , tak je rozdělám a vyfotím rozložený .

Nevím jestli to je nějaká skládačka zaměstnanců .  Dělám to už 41 let a kromě těch co mám  jsem měl v opravě asi 4 stejný kusy.Musela by to být hrozná náhoda aby v jednom okrese bylo 5 takových hodinek.

Odkaz ke komentáři

O jaký okres jde? Není to někde v okolí NMnM?

Když tak na to koukám, a vidím vynechané nejméně dva technologické kroky, stačí má představivost jen na obrázek zaměstnance, který z různých dílů, které si odnesl domů, občas složí pěkné hodinky jako dárek nebo úplatek. O množství dílů v domácnostech zaměstnanců se tu už psalo, nejlepší je vzpomínka na souseda, který příbíjí lepenku pomocí hřebíků s ciferníky :-)

Odkaz ke komentáři

Můj skromný tip je, že by se mohlo jednat o díly z předlohy K25, tedy z kalibru LIP R25, ale to nevysvětluje spojené 2 můstky, LIP je má také zvlášť. Asi nějaký prototyp. Každopádně pokud toto neosvětlí Accutron, tak asi nikdo. :death:

Odkaz ke komentáři

No,koukám jako vejr.Ale teď koukam přes mobil,tak nevidim detailně,ale zdá se mi,že spojený můstek nemá brus?Pokud ho nemá,pak je to polotovar,tehdy vše bylo brousene,ať rovně nebo oblouk.Pls je tam brus?dík

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...