Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po zhruba skoro 3/4roční abstinenci mě náhle zhůry napadlo, že je bezpodmínečně nutné si udělat drobnou radost. Vzhledem k tomu, že největší slabinu mám právě v hodinkách na hrubou činost a volný čas (takové grab & run, hlavně žádné natahování :D )

volba padla na pořádný diginy. A když diginy tak co jiného než Géčka. Když Géčka, tak bez ručiček.

Zašel jsem do koscomu v představě, že to bude snadná práce.

Bohužel jsem musel zkonstatovat, že většina všech mud, rise a jiných manů nemá pořádný Frogovský rozměr.

A frogy samozřejmě v Čechách neexistují.

Na druhou stranu se mi nechce investovat více jak cca 3000,- kč (no, ale známe to...)

Rozměrově i vzhledově se mi líbily se stávající nabídky 7900 zvláště v červené a bílé barvě.

http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/g-sho...k-g-7900-1.html

Prosím tedy o radu znalé členy o komentář jak si stojí tento typ ve velké géčkové rodině či by jste doporučili jiný typ ve stejné cenové hladině a velikosti.

Díky za názory.

Odesláno (upraveno)

Ja osobne ti momentalne nedoporucim nic jineho. Koukam taky zrovna po 7900. Jinak do tveho cenoveho limitu mas na ebay obrovsky vyber.

EDIT: Jinak docela velke mi prisly z tech co jsem mel 6900...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno
Ja osobne ti momentalne nedoporucim nic jineho. Koukam taky zrovna po 7900. Jinak do tveho cenoveho limitu mas na ebay obrovsky vyber.

EDIT: Jinak docela velke mi prisly z tech co jsem mel 6900...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Díky.....EBay jasně, rád zkouším ale před nákupem na ruce (nerad potom zase prodávám). Např. Mudmany na foto dobrý, reál taky dobrý, ale na ruce tak nějak málo macatý... :worried_anim:

Odesláno (upraveno)
Rozměrově i vzhledově se mi líbily se stávající nabídky 7900 zvláště v červené a bílé barvě.

tyhle se mi taky hodně líbí, dokonce jsem o hich uvažoval. ale když už tuhle řadu, tak se solárem a rádiem.

vymazlený :rolleyes: :

http://blog-imgs-31-origin.fc2.com/z/a/z/z...W-7900B-1JF.jpg

pozitivní verze:

http://blog-imgs-31-origin.fc2.com/z/a/z/z...tar/gw-7900.jpg

jenom nejsou tak barevný :)

Upraveno uživatelem lub
Odesláno

Řada 7900 je novinka loňského roku,komunitou milovníků G-ček přijata velmi dobře.....!!! Říká se jim také "little Frogman".....a až se dostanu domů a najdu to,hodím se fotky,které to beze slov vysvětlují.

Nebo jsou teď jedny Frogmany v sekci "prodám"..... :)

Odesláno

O něco menší jsou třeba Mudmany nebo Gulfmany. Obojí se dají sehnat trošku levněji než nové 7900 a vybudovaly si už taky slušnou prestiž a zrovna Mudy jsou považované za jedny z nejodolnějších géček.

Odesláno
Po zhruba skoro 3/4roční abstinenci mě náhle zhůry napadlo, že je bezpodmínečně nutné si udělat drobnou radost. Vzhledem k tomu, že největší slabinu mám právě v hodinkách na hrubou činost a volný čas (takové grab & run, hlavně žádné natahování :D )

volba padla na pořádný diginy. A když diginy tak co jiného než Géčka. Když Géčka, tak bez ručiček.

Bohužel jsem musel zkonstatovat, že většina všech mud, rise a jiných manů nemá pořádný Frogovský rozměr.

Na druhou stranu se mi nechce investovat více jak cca 3000,- kč (no, ale známe to...)

Prosím tedy o radu znalé členy o komentář jak si stojí tento typ ve velké géčkové rodině či by jste doporučili jiný typ ve stejné cenové hladině a velikosti.

Díky za názory.

Řada 7900 patřím k těm opravdu mohutným, jak jsem viděl na internetu videa a fotky. Mám třeba 6900 a ty jsou velké ale nejsou tak hranaté. Jinak obsahují "všechny potřebné funkce" :thumbsup_anim: V současné době v této cenové kategorii nekoupíš mohutnější. Já chci ty červené :crying_anim02:

Odesláno
Řada 7900 je novinka loňského roku,komunitou milovníků G-ček přijata velmi dobře.....!!! Říká se jim také "little Frogman".....a až se dostanu domů a najdu to,hodím se fotky,které to beze slov vysvětlují.

Nebo jsou teď jedny Frogmany v sekci "prodám"..... :)

little Frogman...... :lol2:

Fakt je, že zvlášť v barevných verzích vypadají na živo nabouchaně.....

Odesláno
little Frogman...... :lol2:

Fakt je, že zvlášť v barevných verzích vypadají na živo nabouchaně.....

...nicméně tak trochu...plastově..

Koukal sem na ně, velikostně jsou super, ale přijdou mi takový hodně plastový, velké placaté pouzdro, display klasika, ale ten nadsazený plastový rámek mi vadí..

Odesláno

Díky za názory.

Jestli ti jde o velikost tak bych se spis zkusil podivat do Protrekovskeho tabora, staci mrknout treba na tuhle fotku a je hned jasno :) (vlevo/vpravo Protreky, uprostred G-cka)

4casiocomparo1zt1.jpg

Vlevo PRG-40, doporucuji nekde shlednout, na zivo vypadaji mnohem lip nez na fotkach. Aspon mne se teda moc libily kdyz jsem je okukoval v hodinarstvi ve vitrynce, na mne jsou uz ale moc velke. Navic je u nich fajn ze narozil od jinych Protreku dokazou s hodinami zobrazit soucasne kompletni datumovou informaci... to mi trochu vadi na mych jinak moc peknych PRG-110 ze nevidim soucasne datum a nazev dne v tydnu.

Odesláno
Jestli ti jde o velikost tak bych se spis zkusil podivat do Protrekovskeho tabora, staci mrknout treba na tuhle fotku a je hned jasno :) (vlevo/vpravo Protreky, uprostred G-cka)

Vlevo PRG-40, doporucuji nekde shlednout, na zivo vypadaji mnohem lip nez na fotkach. Aspon mne se teda moc libily kdyz jsem je okukoval v hodinarstvi ve vitrynce, na mne jsou uz ale moc velke. Navic je u nich fajn ze narozil od jinych Protreku dokazou s hodinami zobrazit soucasne kompletni datumovou informaci... to mi trochu vadi na mych jinak moc peknych PRG-110 ze nevidim soucasne datum a nazev dne v tydnu.

Čím se vlastně liší tyhle dvě řady casia? (tekutý krystal od tekutého krystalu? :-) )

Odesláno
Čím se vlastně liší tyhle dvě řady casia? (tekutý krystal od tekutého krystalu? :-) )

Protreky jsou funkcema primarne zamerene na outdoor (teplomer, vyskomer, barometr, kompas), G-Shocky svoji konstrukci na odolnost. Protreky brat na vylety do hor, G-Shocky na stipani dreva a betonovani :D

Odesláno
Protreky jsou funkcema primarne zamerene na outdoor (teplomer, vyskomer, barometr, kompas), G-Shocky svoji konstrukci na odolnost. Protreky brat na vylety do hor, G-Shocky na stipani dreva a betonovani :D

Díky za info. Paradox je, že protreky jsou větší a robustnější nežli většina Géček, u kterých by to člověk dle jejich zaměření předpokládal

Odesláno
Díky za info. Paradox je, že protreky jsou větší a robustnější nežli většina Géček, u kterých by to člověk dle jejich zaměření předpokládal

Velikost je u Protreku imho dana jednak stylem, druhak pozadavkem na snadnou citelnost lcd (velke fonty). Co se tyce odolnosti tak bych rekl ze jsou na tom G-cka o neco lip, i kdyz Protreky jsou samozrejme vzhledem k outdoorovemu zamereni taky hodne odolne. U G-cek je odolnost parametr cislo jedna, od neho se odviji vsechno, hlavne vnejsi ale i vnitrni konstrukce. Dobre je to videt na znamem hammertestu s Mudmanama, v tech zpomalenych zaberech je videt ze se cele hodinky chovaji jako tlumic.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...