Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak sem si zkusil vytvořit novej kalendar pro novej ucet v iCalu.

Dal jsem nataveni, pridani noveho uctu, zjisteni atomatickeho typu kalendare, zadal jsem jmeno a heslo pro gmail ucet a pak vse slapalo samo....

Odesláno

Tak jsem to vyřešil kupodivu docela rychle. Jak jsem už psal, včera jsem poslal kontakty na svůj gmail pomocí funkce která je v iCal a před chvíli si stáhl MAC verzi SyncMate a ta ve free umí nejen ty kontakty, ale právě i kalendář. Čili to nejdůležitější co potrebuji.

Odesláno

Tak jsem to vyřešil kupodivu docela rychle. Jak jsem už psal, včera jsem poslal kontakty na svůj gmail pomocí funkce která je v iCal a před chvíli si stáhl MAC verzi SyncMate a ta ve free umí nejen ty kontakty, ale právě i kalendář. Čili to nejdůležitější co potrebuji.

Stejně si myslím, že se k tomu iPhonu vrátíš :)

Během několika měsíců by mohla být zpřístupněna bezplatná verze Mobile Me .... teda jestli zdroje nekecaj :)

Výhodou Mobile Me je okamžitá aktualizace všech upravených položek na všech synchronizovaných zařízeních (odpadá tedy "kabelová" synchronizace mezi kompem - iPhonem - iPadem nebo odesílání synchronizovaných položek "někam") a když si upravím kalendář v telefonu, během minuty ho mám upravenej v kompu i iPadu.

Předpokládám, že omezení bude ve velikosti diskového prostoru, což při práci s dokumenty o běžné velikosti není problém.

Běžně upravuji (na iPadu) textové dokumenty i tabulky ... na iPhone to jde taky, i když je opruz s malým displejem - ale proboha - je to prostě telefon, takže nouzovka :)

Momentálně má Google výhodu, že je zadarmo a pak je možná pro někoho výhoda sdílenejch kalendářů. Ani jedno pro mě nebyl důvod ho používat - asi víc věřím Apple, ale to je věc názoru a používání :)

Odesláno (upraveno)

No je to novina, zatím se mi to ale mooooc líbí.

IPhone jsem za víc než tři roky znal po slepu, tohle zatím ne.

Ale v každém případě kompatibilita s iMac aplikacemi iCal a AddressBook není zase tak neřešitelná, jak se na netu píše.

Ani nikdo z prodejců mi na to nedovedl odpovědět a řeší to mimo gmail jeden free software k plné spokojenosti.

Je to ale škoda, protože každý není šťoura, který chce hledat to své řešení a myslím, že HTC, nebo Android obecně s nepodporováním OSX nedělá dobře. Software pro synchro s win má htc na paměťovce která je v přístroji. Na druhou stranu by mohl i Apple zareagovat a dát nějakou podporu pro Androidí zařízení do svého iSync (nebo jak se to jmenuje), protože snažší je Apple spojit s Symbian Nokií i Win zařízením.

Upraveno uživatelem RomanP
  • po 5 týdnech...
Odesláno

Když se tady zmiňují ty synchronizace, podařilo se fám někomu rozhodit pod OSXem nějakej SyncML, který opravdu, ale opravdu chodí? Snažím se to rozhodit s forpsi mail serverem, adresář, kontakty, kalendář, zřejmě je to ztracený boj.

Odesláno

Hned na začátek přiznám Apple pozitivitu.

Zkušenost mám s Windows, Linuxem i MacOS.

Kromě několika hodně speciálních úloh mám na svém Macovi všechno co potřebuju. Pro mě je to hlavně o stabilitě a uživatelské příjemnosti. Domů už mi nic jiného hned tak nesmí. Prostě už mě nebaví bastlit si komp a každou chvíli přeinstalovávat systém.

A iPhone bych nevyměnil za nic. Ten se naopak stává první platformou, pro kterou vznikají nové aplikace. Navigace, dokumenty, e-maily, ovládání kdečeho (domácí NAS server). Já jsem s Apple naprosto spokojený.

Odesláno

Po cca 4 letech na iPhonech jsem zjistil že už nezvládám ovládání Nokií.

Já měl nejdřiv Nokii a teď iPhone. Teď už se divím, jak jsem s takovým ovládáním u Nokie vydžel tak dlouho.

Odesláno

Já měl nejdřiv Nokii a teď iPhone. Teď už se divím, jak jsem s takovým ovládáním u Nokie vydžel tak dlouho.

presne.. mal som nokiu N95.. myslel som si aky super mobil a dlho som bol spokojny. Teraz mam Samsung galaxy S a neda sa to ani porovnat. ked zoberiem do ruky nokiu, pride mi to ako pravek..

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Kupujem to na svoju sukromnu kreditku, kedze nechcem mat viac uctov v App Store, staci mi jeden na moje meno, ale samozrejme musim rozlisovat moje sukromne nakupy a firemne.

Nasledne to uctovnicka zauctuje mam dojem ako cash nakup. Vzdy po mne pyta vypis s uctu kreditky a nejaky doklad (fakturu z AppStore).

Predpokladam ze to tak bude aj pri Lionovi, ktoreho som vcera zakupil.

Este jedna vec, aspon tu na SK to treba aj dodanit, t.j. odviest aj DPH... Cize tak sa to nejak aj uctuje... Za predpokladu ze ta platba nejde cez Holandsko ktore je v EU ako minule... Zavisi aj co je presne na fakture napisane ohladom VAT. No a este je treba vediet ci ide o licenciu alebo software (sa uctuje nejak inac). To su vecne hadky potom, lebo uctovnik ma vzdy iny pohlad na vec ako ITckar. Co je z mojho pohladu soft je pre uctovnika licencia a naopak, povacsinou :)

Upraveno uživatelem TomAnt
Odesláno (upraveno)

Kucí, tak kdo z nás půjde do Lva jako první? :) Já mám pocit, že na SL vydržím ještě hodně dlouho. Ne, že by byl ten systém vyloženě a od pohledu špatnej, ale trošku mě zaráží, že i ortodoxní macisti, který se jinak z každý nový verze mohli zbláznit, nabádají k uvážlivosti při přechodu.

Jako pozitivum (sice ne pro mě, protože já zůstanu u angličtiny) vnímám češtinu a slovenštinu v rámci systému. Spoustu lidí, kteří zatím právě kvůli absenci počeštění přímo v rámci instalace váhali, to může nakopnout...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

@TomAnt díky za odpověď.

@Kalifx já jsem dnes zkusil up-to-date poslal jsem do applu fakturu a čekám (několik hodin, mají snad nějaký globální problém) na kód pro přejití zdarma.

Switchnul jsem právě nedávno takže čekám jak moc se mi to bude (ne)pozdávat.

Odesláno

Kucí, tak kdo z nás půjde do Lva jako první? :)

Jedu na Lionu od včerejška a spokojenost. Protože Outlook 2011 mě irituje tím, jak je nestabilní, užívám si hlavně nový iCal a Mail...

Odesláno (upraveno)

Taktiez som zLionatel uz vcera... jemny zadrhel pri instalacii, ale nakoniec vsetko dopadlo OK. Koncepcia full screen aplkacii s novymi "virtualnymi plochami" sa mi velmi pozdava. Kym tie doterajsie virtualne plochy som nevyuzival vobec, toto som zacal pouzivat intuitivne... Na opacne scrollovanie som myslel ze si budem zvykat aspon 2 dni. Trvalo to odhadom tak 15 minut a bol som switchnuty naopak, uplne v pohode...

Upraveno uživatelem TomAnt
Odesláno

Na opacne scrollovanie som myslel ze si budem zvykat aspon 2 dni. Trvalo to odhadom tak 15 minut a bol som switchnuty naopak, uplne v pohode...

Opačné skrolování, pravda, ... :-)

Já si říkal co je na tom divného

Jinak to je jako iphone a to je dobře ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...