Jeremy Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Paráááááda! Sám jsem si koupil, sám našrouboval :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bassman Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Paráááááda! Sám jsem si koupil, sám našrouboval :-) Tak to velkej respect, já bych to po dnešním nervíku s ramkama asi nedal, rychtovat to těma zvonama od odpadu...
Radek124 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 2bassman&Jeremy: ať vytuněnej macek dobře slouží! Co se týče služeb google, taky je používám a netvrdím že "nefungujou" - akorát mi vadí že posledních pár měsíců se chovají tak nějak "nedeterministicky" - a když je chce jeden zkontrolovat přes WWW (jedno jestli gmail, gcal a nebo fotky přes neustále vnucované G+ namísto Picasaweb), je to kvůli zhovadilému javascriptu (zrcadlení dat pro NSA, FSB a čínskou tajnou službu má už asi nezanedbatelnou režii ) čím dál tím víc k vzteku. Pro mě teda konkrétně natolik, že jsem si včera v noci na svém hostingu rozjel vlastní CalDAV a CardDAV (vlastní mail přes IMAP provozuju "odjakživa") - a pokud se to osvědčí, účty u strejdy googla půjdou do "technologické rezervy"...
quest987 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Dotaz k routerum od Applu: dá se airport express nebo airport extreme nastavit funkce VLANy? Potřebuji to kvůli tomu, že tam musí být připojený iptv box k routeru. Chci nahradit stupidní TP-LINK se kterým mám poslední dobou pořád problémy. Dle komunikace co jsem kdysi vedl s technikem našeho poskytovatele internetu a iptv tak od nih dodaný router TP-LINK 1043 má v sobě nahrán open-wrt firmware, který pak ony VLANy podporuje. Vůbec netuším co to je. Prý to odděluje iptv signál od dat. Předem děkuji za rady
jovani Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 pocul niekto z Vas nazivo system Bose SoundDock? Series III? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radek124 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 2guest987: Je otázka jak a na co tu VLAN dotyčný provider používá, předpokládám že tím na určitý port (kvůli přímému přístupu ke konfiguracii a upgradům settopboxu) směruje svou interní síť, zatímco zbytek máš za lokálním NAT. Airporty dnes VLAN umí taky - ale tak jako většina "lepších" routerů, spíš se zaměřením na logické oddělení domácí sítě od sítě "WiFi pro hosty", ne dvojitý NAT. Leda by sis ho taky hacknul a nasypal do něj totéž OpenWRT jako máš v tom číňanovi, ale po tom asi netoužíš.Vlastně ani nepíšeš jakého typu tvoje potíže jsou - venkovní připojení máš vzduchem nebo kabelem (lokální rušení WiFi, pochybné QoS u providera)? Musíš ten krám několikrát denně restartovat (přetížení slabého zdroje, přehřívání a časem proschlé kondenzátory v routeru)? Já jenom aby sis k jednomu problému za hafo peněz nepřikoupil hned několik dalších...(sorry za offtopic, tohle už má sakra daleko k hodinkám i k jabku...)
quest987 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 2guest987: Je otázka jak a na co tu VLAN dotyčný provider používá, předpokládám že tím na určitý port (kvůli přímému přístupu ke konfiguracii a upgradům settopboxu) směruje svou interní síť, zatímco zbytek máš za lokálním NAT. Airporty dnes VLAN umí taky - ale tak jako většina "lepších" routerů, spíš se zaměřením na logické oddělení domácí sítě od sítě "WiFi pro hosty", ne dvojitý NAT. Leda by sis ho taky hacknul a nasypal do něj totéž OpenWRT jako máš v tom číňanovi, ale po tom asi netoužíš.Vlastně ani nepíšeš jakého typu tvoje potíže jsou - venkovní připojení máš vzduchem nebo kabelem (lokální rušení WiFi, pochybné QoS u providera)? Musíš ten krám několikrát denně restartovat (přetížení slabého zdroje, přehřívání a časem proschlé kondenzátory v routeru)? Já jenom aby sis k jednomu problému za hafo peněz nepřikoupil hned několik dalších...(sorry za offtopic, tohle už má sakra daleko k hodinkám i k jabku...)vyřešil jsem to zatím tak , že jsem koupil expresse a modlil se ať do něj tečou data z toho tp-linku. Protože do MBP data netečou pořádně přes wifi a už vůbec ne přes lanku. Což se nakonec podařilo. Wifi zatím běží bez problémů jak na 2,4 tak na 5ghz, takže jejich koment o přehuštěné a rušeném pásmu je pro mě naprosto nesmyslný, nebo se snad express trefil do pásma kde je volno?těžko říci. 2Radek: předpokladaš dobře na jeden port na tp-linku jsou puštěny informace pro iptv box. Jinak net je dotaženej po kabelu jak do baráku tak do bytu.Co je za problém jsem házel do co mě naštvalo. Těh 10mega je mobilní LTE . Takovéto výkyvy mě fakt nebaví, linka má být 50/50 když vezmu nějaké ztráty a rušení a kdesicosi tak třeba real 30-40/30-40. ale né to co je na screenu níž. TP-Link se pak zase po půl dni probere a chvíli běží normálně a pak začne na novo. Nebo se třeba na něj nedá vůbec připojit.Tož tak no. No nic komunikace s providerem je nějaká zdlouhavá takže budu hledat nového
Návštěvník YPO Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 mě to domácí připojení taky dost baví ..... ....a signál u telefonu úplně nahovno, ale 4G běhá dobře
Radek124 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 2quest987: Pokud nemá provider "přiškrcenou" tu konkrétní stránku (s prominutím, provozovatelé podobných benchmarků a bohužel v ještě ve větší míře jejich uzivatelé poslední dobou nemají soudnost - a zbytečné terabajty jenom frčí pánu bohu do oken), nemáš na své wifi přes tu kdovíjak zabezpečenou VLAN navěšené nějaké sosající "černé duše" (i to se stává), samotný airport na té lince jede jak má a poskytovatel se nemá k řešení, pak se asi opravdu budeš muset obrátit na nějakého solidnějšího...
m.n. Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Účastníte se Yosemite public betatesting programu? Já už stahuju... https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram/
RomanP Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 ...mi dáváte s těmi upgrady. Mám iMac 27-inch Late 2009 4GBDělám RAW fotky v Photoshopu a podobně, a někdy by to mohlo být rychlejší.Budou mi tam tedy pasovat jakékoli moduly SO-DIMM 2GB 1067 MHz DDR3? Co ty CL cifry a podobně? Je to 204 pinů?
Radek124 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Můj soukromý názor na "Yosemite Beta Testing": Kdybych toužil výrobci frikulínsky "testovat" kdejaký neodladěný, nedokončený a kdovíjak děravý build, mohl jsem zůstat u Windows.Jinak "Beta verze" by IMHO měly být plně funkční software ve kterém už se akorát vyzobávají chyby, ne něco v čem mi hromada klíčových věcí (namátkou: Parallels?) nepojede vůbec a nebo s těžkými problémy. A po zkušenostech s porodními bolestmi "značkových" ovladačů a 3rd-party aplikací u mnohem skromnějšího Mavericks si i tentokrát radši v klidu počkám do Mikuláše... 2RomanP: oficiální požadavky na železo máš zde. Nižší CL obecně nevadí, u delšího časování se to bude prát s původníma pamětma...
tmoris Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 od applu nemam vubec nic, ale dela mi velkou radost
RomanP Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Radek124: moc už se jich neprodává, co třeba tyhle? m.alza.cz/operacni-pamet-so-dimm-corsair-ddr3-2gb-d107073.htm
Radek124 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Ten "value" vergl je asi 3x dražší než second hand originál (potřebuješ 2) - a CL7 které ufoun slibuje je i podle samotného Corsairu jenom "Tested", zatímco dle SPD se to bude hlásit jako pomalejší 9-9-9-24. . To by samo o sobě nemuselo vadit, ale pokud si chceš nechat stávající paměti s rychlejším časováním, je možné že to bude kolidovat a "může ale nemusí" to projít HW testem...
Jeremy Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 od applu nemam vubec nic, ale dela mi velkou radost Honis prispevky?
bassman Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 od applu nemam vubec nic, ale dela mi velkou radost Honis prispevky?... ale, nejakej akcionar...
tmoris Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Honis prispevky?Nj, a pak to zacnu sazet do prodejni sekce
RomanP Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Radek124: Tak já mrknu po second handu i když to jsem nechtěl z obavy aby to bylo v pohodě. Tohle je přecejen v záruce.
montemar Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 .. tak kterou 6 .... 4.7" nebo 5,5" ? .. uz zacinam predbezne premyslet...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se