Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Bushman: Souhlasim. Zil jsem spokojene se starym tlacitkovym mobilem (pouzivam ho stale),ale dostal jsem firemni smartphone. Vybral jsem japko a nelituju. Vse funguje, jak ma, veskery nastaveni interfacu do firemni site (vcetne chranenych datovych prenosu) bylo hned hotovy. Napr. na Androidu to je pry mnohem vetsi opruz. Vaechno chodi hladce, nic se neseka, proste pouzivam to, na co jsem zvykly (kalendar, email), nemusim nic tweakovat, doinstalovavat ani ladit nastaveni. Jasne, telefon je drahej, ale je to pracovni nastroj a pro tento ucel slape skvele. takze to neni problem. Ale klidne si priznam, ze za svoje love bych si ho kvuli delani dojmu na okoli nekoupil, ekosystem doma nemam (minimalne prozatim :).

On ten ekosystém rostl pomalu, to nejde nakoupit najednou, kam by člověk přišel. Koupil jsem telefon, pak jsem půl roku okukoval iMac, zkoušel, četl recenze, zariskoval...a byl jsem nadšený. To byl ještě Mountain Lion tenkrát, pak Maverick a teď Yosemite. No a když stolní Mac, tak by to chtělo i MacBook. Nojo, jenže když mi ho žena záviděla a mořila se na starém notebooku s XP, tak se pořídil druhý...a už to jelo... :-) Ovšem dneska nelituju, co tyhle věcičky spolu dovedou, to je paráda. A teď s tím iOS 8 a OS X Yosemite je ta provázanost naprosto špičková - hovory přes mac, předávání rozepsaných mailů z jednoho zařízení na druhé... Tohle je totiž podle mne to, co dělá Apple tím, čím je - špičková promyšlenost těch systémů. A navíc věci, které tam jsou, tak fungují... Ne jen někdy, napůl, ale prostě fungujou 100% a vždycky. Ano, na iPadu nebo na iPhonu nesmím lézt do souborového systému a nedám si tam (aspoň ne přímo) nějakou aplikaci támhle odněkud staženou. To je omezení - ale za to mám stabilitu kterou jsem neviděl na žádné jiné platformě.

Mimochodem, kdo máte Mac, uvědomili jste si třeba, že skončilo takovéto ... jaký mám ovladač grafické karty, starej, novější, takovej, makovej...ovladač támhle toho a tamtoho... To se tady prostě neřeší, Apple software je optimalizovaný na Apple hardware a není co řešit. Jistě, už slyším, jak jsme omezení, co nám dá Apple, to musíme mít, nemůžeme si tam dát jednu z tisíce grafických karet na trhu a vyzkoušet, který z mnoha ovladačů je ten akorát... To fakt nemůžeme. Ale já osobně o tohle nestojím. To už mám za sebou,. Chci zapnout počítač a dělat na něm co mě živí, nebo se na něm bavit. A výkon mám takový, jak výkonný model jsem si koupil a naprosto nemám potřebu to nějak ladit a tunit. Prostě to už vyladěné bylo, když jsem to vyndal z krabice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

64GB verze jsou k dispozici v Mironetu, něco na Aukru, 16GB všude skladem bez zájmu, čekám na statistiku kolik tisíc kusů se prodá za první 3 dny, ze svého okolí znám jediného člověka, který si chce koupit IP6 16GB na Vánoce, znám ale víc lidí, kteří přemýšlí o odchodu od IP...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...