Peta M Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Odesláno 19. května 2016 Radek 124: já čistou instalací ios vyřešil snad většinu problémů. Naposledy jsem přeinstalovával 5Sko, přišlo mi, že se nějak zasekává, pomohlo to. Beru to tak, že každý "počítač", jednou za čas, potřebuje čistou instalaci, aby se zbavil toho zahlceného systému (hlavně starší telefony, tablety, které jsou už delší dobu v provozu). Důležité je, nevracet tam zálohu, protože to je jako házení hráchu víš kam :-) PS: vzpomínám, jak jsem na starém počítači, cca 1x ročně, přeinstalovával XP - to byla pohoda mít tam čistý systém, jelo to jako na drátkách. Postupem času se to samozřejmě vrátilo do starých kolejí (nejlepší je instalovat hromady programů, které nepoužiju...) PS2: po aktualiozaci ios 9.3.2 mi přijde, že 5S je trošku svižnější, uvidíme, co na to baterka. Sem tam se stávalo, že po nějaké aktualizaci šla výdrž baterie k šípku. V každém případě jsem rád, že se 5S ještě nějak hýbe. Zase, když zapátrám v paměti a vzpomenu, co ios (myslím) 7 udělal z iphona 4, to byla hrůzokomedie - nepoužitelný telefon. Nebo jinak, volal, psal, fotil, ale to zpomalení bylo tak markantní, že se člověk nestačil divit, co s tím provedli. Blbé je, že Apple pak zakáže downgrade a jsi v...
Radek124 Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Odesláno 19. května 2016 (upraveno) Vidíš - já na iPhonu 4 nechal iOS5 (při jeho instalaci tehdy kvůli nově zavedenému iCloudu proběhlo kompletní vymazáním a obnova), za chvíli mu bude 6 let a tatíkovi ještě pořád šlape jak hodinky, i s origo baterkou. Na rozdíl od Okenic (se kterými jsem si užil, užívám a ještě užiju svoje, protože lidi jsou nepoučitelní) u slušných OS k "zahnívání systému s věkem" zas tak dramaticky nedochází. Ke zpomalování dochází spíš kvůli fragmentaci disků s miliónem postupně ukládaných souborů, SWAPů a ostatků po násilně ukončovaných aplikacích (např. hard resety kvůli leakujícím&chcípajícím aplikacím, nebo úplnému vybití baterky - což byl i případ zmiňovaného iPadu), ve většině případů kupodivu stačí normálně "vypnout a zapnout". Provádět kompletní čistky iOS bez opravdu pádného důvodu je IMHO dobré akorát k rychlejšímu opotřebování buněk SSD - a zabití často delšího času, než případně zrychlení přinese... PS: Zahnívání okenic je (díky záruce shodného HW) parádně viditelné na virtuálních mašinách, odvozených ze stejné čisté instalace - stroje s povoleným Windows Update a průběžně aktualizovanými vývojovými prostředími se kvůli hovadské instalační databázi a registrům rozesírají až hanba, zatímco relativně prázdné a minimálně/vůbec aktualizované instalace (dokumenty, grafika) zpomalují a bobtnají taky, ale zdaleka ne tak dramaticky... ještě že na rozdíl od instalací na reálné železo je u VM je záloha i návrat zpět jen otázkou minut Upraveno 19. května 2016 uživatelem Radek124
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Simvás pánové, jde na tom 6s nějak ztlumit zvuk budíku (jenom budíku, vyzvánění nechat)? A fakt tam neni nějaká dioda jako na normálních telefonech, která bliká při zprávě nebo zmeškanym hovoru, když je ten telefon v pohotovostnim režimu? Začíná mě to poměrně.. kakat:)
busmil Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Jak použít LED blesk iPhonu jako signalizační diodu - např. tady: http://Jak použít LED blesk iPhonu jako signalizační diodu
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 (upraveno) No.. ale to funguje jenom v ten moment kdy ti někdo volá nebo ti přijde zpráva, ne? Já potřebuju to androidovský, že kouknu na telefon a vidim že tam něco bliká, čimž zjistim, že se mi před půlhodinou snažil někdo dovolat.. Upraveno 20. května 2016 uživatelem Micey
Frantik Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 To tam mas videt neprijatej hovor, ne?
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 No to jo, ale až když ten telefon vemu do ruky a rozsvítim ho, ne?
moco Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 (upraveno) Simvás pánové, jde na tom 6s nějak ztlumit zvuk budíku (jenom budíku, vyzvánění nechat)? A fakt tam neni nějaká dioda jako na normálních telefonech, která bliká při zprávě nebo zmeškanym hovoru, když je ten telefon v pohotovostnim režimu? Začíná mě to poměrně.. kakat:)Nic s popisovaného to neumí, tady se uživatel přizpůsobuje telefonu, naopak to nefunguje :-) Je to o zvyku, ja si na přechod z androidu zvyknul, je to daň za to, že vsechno funguje bez problému. Android je pro hračičky, co je baví furt neco nastavovat, čistit mezi paměti a konfigurovat. iPhone zapneš a jedeš :-)) Upraveno 20. května 2016 uživatelem moco
Josef01 Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 To mi na iPhone taky chybělo, blikající dioda, které jedním mrknutím oka upozorní na mnoho oznámení různými barvami, takže ne první pohlede je vidět zda SMS, email, schůzka apod., jako to má Blackberry (až 8 barev).
Frantik Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 No to jo, ale až když ten telefon vemu do ruky a rozsvítim ho, ne?No vzdyt
pebe Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 a potom některé vymakané telefony mají notifikační diodu, která bliká pokud zmeškáš událost(hovor, zprávu, kalendář) nebo je baterie vybitá pod určitá procenta
Radek124 Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Jo - a tahle libovka měla z diskrétních LEDek hned celej displej... vaše problémy bych fakt chtěl mít Ad "budík bez vyzvánění": Jak prosté milý Watsone - stačí si u konkrétních budíků nastavit zvuk vyzvánění na "Žádné".
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Nojo, to jsou právě ty věci, jejichž užitečnost asi doceníš, až když máš normální telefon. Nebo obráceně Já ten zvuk budíku ale nechci vypnout, jenom o něco ztlumit.
utrejch Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Me vecne blikajici telefon prijde jako neuveritelnej opruz. To jen dokazuje, jak jsou lidi ruzni. Do dneska jsem neveril, ze by to nekdo dobrovolne chtel.
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 A dyk je to jenom malá dioda, která jednou za pár vteřin problikne.. ty si toho všimneš, zanadáváš, podiváš se kdo otravoval a všichni jsou spokojený, žádnej opruz..
utrejch Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 A dyk je to jenom malá dioda, která jednou za pár vteřin problikne.. ty si toho všimneš, zanadáváš, podiváš se kdo otravoval a všichni jsou spokojený, žádnej opruz..Nekteri skoncili v blazinci i pro min!
Micey Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Nojo. Když už jsem u toho otravování.. jak se dostanu k příchozímu času nějaký sms? Já tam vidim akorát ten začátek konverzace, ale pak už nějak ne? A to mi netvrďte, že to nejde:)
Radek124 Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Popotáhni příslušnou bublinu doleva.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se