vsudybyl Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 icloud mí píše málo místa pro zálohu. Má záloha na telefon je 3GB, fotky 1GB.Není to nějak hodně?vyřešeno jsou to dvě zálohy iphone a ipad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 Kamarádi jak Vám aktuálně šlape Instagram? Mam 4s, aplikace se před nějakou dobu nechtěla vůbec spustit, prostě naběhla a hned spadla. Tak jsem aktualizoval a nyní jede, ale nefunguje Direct - posílání zpráv. Včera a ještě dnes před hodinou normálně vše ok a ted už nejde. Rsp. já zprávu pošlu, možná mi i přijde odpověd - ale já na základní obrazovce vidím jen že zpráva přišla - když se prokliknu do Directu tak tam nic není. Funguje Vám vše? Zkusil jsem odstranit a nově stáhnout ale bez úspěchu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 Už vše OK, sorry za otravování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Kdyby se Vám někomu doma vyskytoval nevyužitý Airport Extreme poslední nebo předposlední generace, který můžete postrádat, pls SZ-me. Zatim to nehoří, tak jen touto cestou, ale mam podezření, že se můj Linksys brzy edebéře do síťového nebe. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Kup si Ubiquiti a budeš vysmátej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Co tok? Neznam... ale už to googlim. Jedu doma komplet na japku, tak jsem myslel, že ten Airport bude best. Máš jiné zkušenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 Mno, předpokládám, že nechceš obyčejné SOHO řešení a požaduješ kvalitu a stabilitu. Za polovinu ceny než u toho Airport Extreme dostaneš u Ubiquiti řešení, které je spíše cíleno pro enteprise či ISP. Osobně jsem doma přešel z různých Zyxelů a TP-Linků na kombinaci UniFi AC Long Range s EdgeRouter X a nemůžu si to vynachválit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 No já si snad ten AirPort budu muset konečně koupit domů, když se nemá visačku "ENTER PRICE" Proti Ubiquiti nic nemám, ale je to IMHO stejná čajna s US brandem a tučnou cenovkou - akorát na rozdíl od Apple je tyhle věci živí a tak mají portfolio, se kterým "bohatší" síťaři při zařizování infrastruktury můžou stavět ucelená řešení od jednoho dodavatele a při problémech nemusí řešit tradiční výmluvy na "3rd party hardware".Což mi pro na běžné domácí síťování (pokud nejde o vykrývání rozlehlých pozemků a komplikovaných prostor) stylem "píchnem růtr do zásufky" přijde jako overkill.Na AirPortu by mi (kromě cen, které souvisí spíš s devalvací EUR+CZK vůči USD) vadily spíš trapnosti typu "jen 3xGLAN + 1xUSB2", na to jaká to je škatula. 2Maxel: Co máš za poskytovatele? Budeš s tím routerem provozovat/máš i NAS? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 (upraveno) 2Maxel: Co máš za poskytovatele? Budeš s tím routerem provozovat/máš i NAS? Net mam od T-mobile (optika), v síti je i NAS, ikdyž není příliš protěžován. Mimo to je tam MMC připojené do LAN, zbytek Wifi: několik iOS HW, Macbook Pro, AirPlay repro B&W. Možná bude pes zakopán jinde, než v routeru, ale poslední tak dva-tři dny oba se ženou pozorujeme výrazné zpomalení načítání stránek. Není to poprvé, ale subjektivně ty vždycky nějakým způsobem "odeznělo", nebo jsme to přičetl na vrub nějakému iOS problému, který mohl být vyřešen updatem. Včera jsem zkusil router soft-resetovat (vypnout/zapnout), nvm zda-li pomůže hard-reset do továrního nastavní / ačkoliv on v podstatě je, protože všechno jede přes DHCP. Nicméně nad Airportem už uvažuji delší dobu, i kvůli mé úvaze nad přechodem na full-iOS režim (který byl nakonec odložen, ne-li zrušen), kdy bych mimojiné využil port na připojení USB-HDD jako takový operativní NAS. Plus tim, že jedu vše na japku, mi to připadalo jako logické uzavření kruhu - vše od jednoho výrobce, včetně síťového řešení. Upraveno 22. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 2Maxel: Jako labužník musíš vědět že s jablečným jídlem roste chuť (jen moje dvě děcka mi za večer na videích klidně protočí 100GB), stránky jsou plné až neuvěřitelných javascriptových/animovaných sraček (reload utlouku v korporátních Office365 á 15-20MB), místo jednoho zařízení jich dnes na jedné lince visí 15 (někdy i od sousedů), samo WiFi bývá ve městech zarušené - a tu "optiku" (sám mám čtvrtgigabit od UPC) taky nemáš vyhrazenou až k serveru ze kterého ty stránky tečou... prostě důvody k občasnému zpomalení bývají dost často mimo samotný router.Při větším počtu uživatelů=spojení můžou "dříve narozené" routery trpět poddimenzovanými tabulkami v RAM (požadavky se odbavují postupně a při time-outu zahazují) - mrkni do seznamu připojených zařízení, jestli nevozíš i černé pasažéry. HardReset routeru do "továrního nastavení" nic neřeší, pokud se neprovede v rámci instalace líp optimalizovaného firmware. Co se týká úložišť, ještě jsem nepotkal "konzumní" router kde by NAS simulovaný už tak chcíplým USB diskem + SMB nebyl ukrutně pomalý - opět kvůli limitům sdílené paměti pro cache při vícenásobném přístupu, nemluvě o tendencích 2,5" HDD k předčasnému úmrtí při trvalém provozu. V tomhle světle najednou paradoxně mnohem zajímavěji vypadají "drahé" AirPort Extreme TimeCapsule: náklady na solidní router + NAS + HDD ve finále bývají spíš vyšší - a takhle jako bonus ušetříš i ty 1-2GLAN k připojení úložiště do (převážně bezdrátové) sítě. Sice se do toho neprobouráš ze SmartTV přes DLNA, ale ty dnešní krámy beztak umí i SMB... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vietor007 Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 za večer na videách 100GB??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2016 Mají 2*mac, ipad, iphony, "chytrou" telku, nějaké to stahování (full-HD videa ve slušné kvalitě mívají ke 20GB) - a i když to samozřejmě samozřejmě nebývá denně, 95GB už jsem v Traffic meteru opravdu viděl a to samozřejmě nepočítám intranet. Tenhle týden nejsou naši ani sousedovic pidižvíci doma a týdenní souhrn za všechny klienty není ani 25 GB (a ani to by možná nebylo, kdyby si manželka neměla potřebu sjíždět svůj "tabletovej Horájzon" i na ajnclíku)... Jó, kde jsou ty časy kdy jsem byl rád i za první přiškrcené (a z dnešného pohledu šnečí) telekomunistické ADSL, s 1GB limitem na měsíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2016 (upraveno) Resim na barak "architekturu" domaci site, vychozi stav bude tento: - wifi spoj na strese (cca 20-40 MBits), na pude zbytek technologie ukoncen utp kabelem- je to 2NP (+ puda ) dum 10x10m a ma lity betonovy strop mezi 1NP a 2NP (15cm s armaturou a 6-8cm betonovy poter), puda je uz oddelena sadrokartnovym podhledem- hlinikova strecha POZADAVKY:- pokryti wifi obou pater a terasy domu- lan konektivita desktopů a kameroveho systemu- reseni od Apple- zachovani pevne IP v siti pro kamerovy server Aktualne mam jeden airport express a airport extreme. Uvazuji a je to mozna spatne, ze bych na pude zapojil privod netu do Airport expressu pro pokryti 2NP a z nej pokracoval kabelem do switche ze ktereho by sel jeden kabel do kameroveho systemu, dalsi do 4ks zasuvek v dome a posledni kabel do Airport extreme ktery bych pouzil dole v 1NP a pokryl bych s nim 1NP a terasu za domem ... Ma smysl lan konektivita desktopu pri tak nizke vstupni rychlosti netu ? diky za rady Upraveno 24. července 2016 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2016 (upraveno) jrov, mrkni do nastavení extreme, do režimu switch+AP s adresami přidělovanými DHCP expresu by jej snad mělo být možné přepnout - viz zde. Možná jsem zbytečně konzervativní, ale ve městě si mi prozatím vždycky vyplatilo všechno nepřenosné (desktopy, NASy, televize, tiskárny, webkamery i přidokované noťasy) věšet na drát - a bezdrátově připojovat akorát opravdu mobilní věci, se kterými se dá v případě rušení/výpadků/slabého signálu popojít. Použitelné 8-16 portové gigabitové switche koupíš už za pár stovek, záleží na tom jestli u kamer potřebuješ POE a nebo nějakou extra administraci. Konektivitu do internetu máš zatím sice pomalou, ale to se časem může změnit, nemluvě o tom že vyšší rychlost metaliky po baráku oceníš v okamžiku kdy si pořídíš NAS (některé se už dne kvůli propustnosti připojují na 2xGLAN) - a jestli to má být na delší dobu, do husích krků bych klidně nacpal rovnou Cat6a, ať to za pár let nemusíš vyhazovat při upgradu na 10-gigabit Upraveno 24. července 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2016 PS: možná by bylo "systémovější" zapojit to opačně, tj. z půdy dolů na extreme (který bude router s DHCP), z něj 1 GLAN kabel zpátky do expressu (který bude jen AP pro horní patro), druhý do switche (pro kabelem připojovaná zařízení) a třetí si nechat pro kamery a nebo jako rezervu pro NAS. A nebo se Extreme zbavit a vyměnit ho za TimeCapsule, když už trváš na 100% ovoci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2016 Díky za technický rozbor, tu LAN natáhnu je fakt, že co je ve zdi se počítá a dám tam rovnou 6a... Time Capsule mě láká, akorát nevím jestli jde použít i jako úložiště mediálního obsahu (filmy) . Rád bych pak např. z "chytré" televize přistupoval na její multimediální obsah ? Máš pravdu že ten express není gigabit , takže bych uměle zabrzdil celou síť. Takže jako router nechám Extreme A kacířská otázka, udělat z Extreme Time Capsuli pomocí externího USB disku je prasárna a nebo se to bude tvářit jako 100% Capsule ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Tipuju že externí USB2 disk bude o znatelně pomalejší než integrovaný desktopový 3,5" eSATA.Multimediální obsah přečte telka co umí i klasický protokol SMB/CIFS (některé novější ano). DLNA z kapsle (a nejpíš ani z AirPort Extreme + USB disku) nevymáčkneš, takové případy řeší buď vhodný NAS a nebo AppleTV4 + třeba Infuse (pokud bys teda trval na "monokultuře")... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Tak tim padem to vidim tak ze na backup pichnu usb disk do airport extreme pro "nativni" capsuli a na volny ethernet port NAS pro media ... Diky za rady PS : ten NAS mel bys nejaky navrh co funguje a i jabka si s tim rozumi ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 @NAS: Několik let jedu na Synology (DS112) a zatim nebyl zásadnější problém. Krom toho (a routeru) jinak doma vše s nakousnutým japkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Synology, QNAP, z "konzumních" (s vestavěnými disky a plnou zárukou na celek) Seagate Central - a prý snad už i poslední WD-myBook. Většina domácích NASů má dnes i podporu pro řízení a záznam připojených webkamer z venku (u více kousků za příplatek), takže nebývá potřeba doma vydržovat si k nim extra záznamník.Akorát při centrálním síťovém zálohování jablek se to chce obrnit trpělivostí (a PowerNAPem), protože současné provedení TimeMachine bývá u SMB svazků při přístupu ke statisícům souborů hoooodně rozvláčné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se