Radek124 Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 (upraveno) 2Maxel: Doma mám maximálně iOS9 a v téhle chvíli (celý den jsem byl mimo) se mi tam "Plná verze" na 5S i Air2 chová normálně. Jestli neblblo nic jiného a teď už je to OK, tipoval bych to na vedlejší efekt probíhající údržby/aktualizace tady na serveru - taky už jsem na "svých" serverech pár podobných ostud spáchal. Jestli to blbne dál, mrkni jestli v Safari nemáš doinstalované nějaké pluginy (typu AdBlock a nebo něčeho co manipuluje s CSS), zkus v "pokročilých" nastaveních Safari promáznout data stránek pro chronomag a v nouzi nejvyšší odstřelit Cache+Cookies (a znova si pozadávat hesla)... Update: vzhledem k tomu že Chronomag mi právě začal "lenošit" i na desktopu bych to soukromě tipoval na variantu "Údržba" 2brownwld: Zjisti si adresy PO3/IMAP a SMTP serverů + příslušná hesla + případné informace o nestandardních portech a zabezpečení. Nechci ovocnářům ani tučňákům podkuřovat, ale pošťáci v iOS/OSX/Linuxu na rozdíl od Microsoftu dodržují všechny normy - a dodnes jsem nenarazil na (řádně fungující) server, se kterým by se nedalo domluvit... Upraveno 3. října 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Kde to zjistim? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 (upraveno) Adresy serverů a způsob připojení (pokud možno tak iMAP) najdeš třeba ve starém telefonu, nebo na počítači (pokud tam tatík neleze jen přes web-mail) a nebo u správce sítě v "dotyčné firmě.cz" PS: Podle hovadního polofunkčního webu tipuju že jde o Exchange, takže pro založení účtu v iOS nejspíš postačí jen zvolit typ "Exchange", zadat adresu serveru + jméno uživatelského účtu (pozor, může se lišit od mailové adresy) + heslo, všechno ostatní by si měl průvodce načíst sám... Upraveno 3. října 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 @Radek124: Díky za koment! Adblock ani žádné jiné extra fíčury v Safari nepoužívám. Teď mi tam vyskočila aktualizace na 10.0.2, tak do toho jdu, když už jsem skočil po hlavě do nového OS. Dam vědět, jestli se to probere. Když nic, zkusim smáznout ty keše a sušenky. Jinak teď jsem na mobilu a přes ťapinu to fakt valí no problemo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 2Maxel: Fakt bych nenervoval - odezva chronomagu je teď večer fakt nějaká náladová, kdoví jestli zas číňani s rusákama nezkoušejí nějaký "exploit" na IPB, aby pak mohli po Chronomagovi vymáhat výpalné... V takových stavech stačí aby se místo z webu načítalo špatně načtené CSS z cache a problém je na střeše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 (upraveno) Tak update nic. Smáznuti dat Safari nic. Až teď se to pomalu probouzí. Asi je to jak píšeš, tak holt počkám(e), jestli to zítra bude lepčí. Upraveno 3. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 Jo, kolem pulnoci v CR (6 vecer US) to je vzdycky takove pomalejsi i na te tapine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2016 A New Video Compares the iPhone 7 Sapphire Camera Lens Cover to Traditional Watches http://appadvice.com/post/a-new-video-compares-the-iphone-7-sapphire-camera-lens-cover-to-traditional-watches/723300 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peto86 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 (upraveno) Páni (a dámy), mám na vás dva rýchle dotazy. Máte niekto skúsenosť s Apple refurbished výrobkami? Práve som totiž v Anglicku a zistil som, že by som takto mohol ušetriť 15%. Otázka ale znie, či to stojí za to. Druhý dotaz je na MacBook. Mám v pláne zakúpiť 13 palcový Pro. Má zmysel ísť do mid-2012? Myslím kvôli možnosti šahať do jeho čriev, ethernet konektor, apod.. Alebo radšej ísť do súčasného modelu, ktorý je ľahší a má retinu. Predpokladám, že brať 128GB je blbosť, však? Vopred ďakujem za vaše názory! Upraveno 6. října 2016 uživatelem Peto86 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 Mel jsem refurbished MacBook Pro 15 ze statu a byl naprosto OK. Pak jsem mel refurbished iPhone 5 z Mironetu, celkem 3 kusy, ktere jsem vzdy reklamoval a dostal "novy". Pak jsem si nechal vratit penize a koupil novy 5s. Co se tyce modelu, asi zalezi, co na tom chces delat, ale 2012 bych asi uz nebral... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 2Peto86: Aspoň mohls napsat jakého "japka" se těch 15% týkalo - ono je totiž něco jiného 15% z doprodejního 5C (kde je ta "sleva" fakt k prdu) a 15% ze stroje za ?2500 (který ovšem jako "refurbished" na trhu nejspíš nikdy nebude). Snad polovina refurbished iPhonů co jsem viděl měla reklamovatelné vady - což už mi na Apple přijde "zi viel", na to aby o tom vůbec mělo smysl uvažovat. Co se týče macbooka (jako krabice určené k přenášení a práci mimo kancl), souhlas s Leclercem: 13" Pro 2012 už fakt nebrat, smysl dnes má díky novější architektuře, 2x delší výdrži a svinsky rychlejšímu úložišti teprve Retina 2013Late - a i u té je dobré se vyhnout historickým základním modelům se 128GB SSD. Cokoliv novějšího je zatím spíš "mírný pokrok v mezích zákona", opravdu nové (a kvůli omrdaným portům a klávesnici asi celkem kontroverzní) modely by měly přijít teprve letos. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 Mají Apple Watch nějaký praktický význam? Rád bych je vyzkoušel, ale nějak se neumím ubránit dojmu, že je to zbytečná cetka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 (upraveno) Apple watch polled Petra Máry : https://www.youtube.com/watch?v=XWYIqyANRew&feature=youtu.be Upraveno 6. října 2016 uživatelem quest987 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 (upraveno) Mají Apple Watch nějaký praktický význam? Rád bych je vyzkoušel, ale nějak se neumím ubránit dojmu, že je to zbytečná cetka. Tady se kolem AW taky něco málo napsalo.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/75967-apple-watch/page-28&do=findComment&comment=1777010 Long-story-short: pokud budou jako jediné a hlavní hodinky, smysl podle mě mají ; jinak resp. jako občasné ponošení, spíš ne. Upraveno 6. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peto86 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 Leclerc & Radek124: Ďakujem vám za odpovede. Šlo by priamo o refurbished od Applu, 15 percent by bolo na MacBooky, ktoré som spomínal. Pri tom mid-2012 by som vymenil HDD za SSD a zväčšil RAM, no pomaly ma presviedčate, že to nemá zmysel :-). Takže to s najväčšou pravdepodobnosťou bude Pro 13 s retinou a 256GB diskom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 2Peto86: Uvidíš (a věř že na první pohled!) že nebudeš litovat 2Mrazik: Vzhledem k tomu že kromě časomíry všechny(!) činnosti popsané v odkazovaném videu považuju za zbytné, tak třeba pro mě by to zatím zbytečná cetka byla - což samozřejmě nevylučuje, že pro někoho kdo prodrbává čas honěním kalorií na lovu pokémonů a dobíjení krabiček 2x denně mu přijde "kůl" by to zajímavé být mohlo. Jinak tu Márovu ukázku diktování zprávy (výsledek pro sichr neukázal) si dovolím prohlásit za "reklamně optimistickou" - nevím jak dlouho trval výběr textu kterému by ten krám rozuměl (a nebo jestli já tak huhňám), ale nahluchlá Siri na mém iPhonu se nedokáže prokousat ani přes výběr adresáta... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 Já si to myslel. Tak dík kluci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 (upraveno) Hoši prosba o radu. Postarší krabička na filmy s HDD už dosluhuje, nedostanu update s podporou kodeku H.265. Co místo toho?Líbila by se mi zas nějaká krabička s HDD, protože mi zůstane ten stávající 3TB skoro až po střechu plný (vesměs .mkv/.avi a k tomu .srt). Ale jelikož japko, tak mně napadlo to nahradit NASem (mam nevyužitý jednodiskový Synology), k tomu novou ATV a obsah do ní tahat po síti. Nebo něco jiného? Jde mi v podstatě jen o user-friendly prostředí, dobrou podporu formátů a možnost instalace Netflixu, který jsem si nedávno předplatil. Japkotíví hraje do karet, že bych tam navíc přes AirPlay mohl prát obsah ze dvou telefonů a tabletu. Nikdy jsem jí ale neměl a tak budu rád za Vaše postřehy. Upraveno 6. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 (upraveno) 2Maxel: To co řešíš jsou dvě věci - NAS (nebo něco s diskem přístupné v síti i ze SmartTV) a AppleTV (pro AirPlay z tabletů/mobilů a další funkce). O video-schopnostech Japkotývý bych si nedělal zbytečné iluze: na trojce nenainstaluješ a kromě věcí z iTunes, roury, Flickeru, Vimea a dalších předinstalovaných klientů k serverům třetích stran nepřehraješ NIC: Čtyřka se s nainstalovaným XBMC nebo Infuse k lokálnímu obsahu na libovolném NASu/PC/Mackovi umí dostat i prostřednictvím SMB (protokol pro sdílení souborů a složek ala Windows), ale něco extra user-friendly taky radši nečekej. Jestli tím Synology myslíš NAS s gigabitovým ethernetem co zvládne i větší disk, máš nejspíš vyhráno (připojování USB disků přímo k routerům výkonnostně nebývá žádná sláva). Co se týče alternativy ve formě Time-capsulí (jablečný router s integrovaným NASem), připrav se na to že nemají protokol DLNA, takže spousta starších "chytrých" TV se k obsahu nedostane přímo a bez něčeho jako ATV4 (nebo krabka s linuxem) se neobejdeš. Tablety s AppleTV3 na Ethernetu jsou fajn hlavně ke streamování zaznamenaných pořadů z UPC a nebo videí z webu: Po spuštění přehrávání videostreamu můžeš tablet tlačítkem uspat (AIR2 pak žere 2-3% za hodinu) a probouzet jen co 20 minut na přeskakování 10-minutových reklamních bloků AirPlay Mirroring funguje taky, ale obraz už se musí resamplovat, má to pár desetin sekundy zpoždění a kvalita zobrazení ani výdrž tabletu nejsou žádná hitparáda Zkus se taky vyhnout se připojování po WiFi: nikam to přes den nepřenášíš, takže k tomu ani není důvod - a než se to někdy v rámci probouzení domluví routerem na aktualizaci zapůjčené adresy, mobily/tablety ten černej krám "občas" v síti prostě nenajdou ...a pomůže jen jeho zdlouhavý restart Jo - a jestli máš doma přebytečnou Bluetooth klávesnici, tak ovládání s ní je IMHO o dost pohodlnější než tím "designovým" ovladačem a nebo tabletem/mobilem Upraveno 6. října 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2016 Ja sem s kombinaci Synology a ATV4 s Infuse naramne spokojenej. Infuse je natolik user-friendly, ze to zvladne v klidu ovladat i pani a samo si to umi sehnat i titulky a prehraje to vsecko co potrebuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se