Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po roku...
  • Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Měl jsem možnost se podívat do Eltonu a zkusit si přiložit některé hodinky na ruku. Nejhezčí jsou bezkonkurenčně "Kupky" Jednoduché a dokonalé tvary. Škoda té, pro mne nedostižné ceny.

Z jejich produkce (kterou jsem očekával větší) bych si ale určitě vybral.

• po měsících...
Odesláno
A tak mě napadlo, nechce někdo Kupka Primky prodat? S nějakou slušnou slevou? :helpsmilie:

Když chceš slevu, tak si kup Linea a nechej si u hodináře natřít ručky namodro. Ten ciferník je stejně příšerný. Asi jim v 3/4 tisku došla barva. :) 13500,- za natření ruček namodro a potisk ciferníku, to je zadarmo :D

Odesláno (upraveno)
Když chceš slevu, tak si kup Linea... :D

Já vím, to je otázka vkusu, Linea jsou to samý, asi máš pravdu, ale právě ten ciferník to odlišuje od jiných hodinek. Ale za ten rozdíl v ceně to opravdu nestojí. Pětikilo by se dalo pochopit. Tohle je tak na... :suicide_anim:

Upraveno uživatelem radek_0303
Odesláno
Pětikilo by se dalo pochopit. Tohle je tak na... :suicide_anim:

To myslis vazne, ze hodnotis rozdil mezi Linea a Kupka na petistovku? Otevri oci, limitovana serie s kulturne-historickym odkazem a krasnou minimalistickou grafikou ciselniku. Za petikilo bys nezaplatil ani vyrobu nove tiskove matrice...

Odesláno (upraveno)
To myslis vazne, ze hodnotis rozdil mezi Linea a Kupka na petistovku? Otevri oci, limitovana serie s kulturne-historickym odkazem a krasnou minimalistickou grafikou ciselniku. Za petikilo bys nezaplatil ani vyrobu nove tiskove matrice...

Za pětikilo ti ji udělám :)

řekl bych ,že ten rozdíl v ceně je nemravný.

Upraveno uživatelem falkkon
Odesláno (upraveno)

Vsak tu matici taky snad nemaji zaplatit jedny hodinky. "..limitovana serie s kulturne-historickym odkazem a krasnou minimalistickou grafikou ciselniku..." No humor. Prazdny cifernik se jmenem kumstyre delany dokola stale stejnou technologii, jako vsechny ostatni. Ohromna hodnota, primo jedinecna protihodnota za 15k. A to nemluvim o mineralnim sklu na spodni strane a rucickama pouze lakovanyma, nikoliv modrenyma tepelnym opracovanim. Jo, kdyby to melo nejaky dejme tomu smaltovany, nebo aspon lakovany cifernik, ktery navrhnul na zakazku sam Kupka nekdy na zacatku existence firmy a oni to ted oprasili, to mozna. Jedine, co tyhle hodinky dela, tak nejak po primovsku, "exkluzivni" je jejich omezeny pocet.

K hodinkam samym, mel jsem je v ruce, nezaujaly mne. Nebyly skarede, to ne, ale nezaujaly me. Standardni seriove Spartaky vedle techto vypadaly daleko lip. Tedy v mych ocich.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Hasňo, jsi fakt chlapák, origo remake hodinek od kupky za 40 táců ?? Tvoje představa o hodnotě duševní práce dává tušit hluboký manuální původ :D :D.

Odesláno (upraveno)

cigi: Jo jo, mas recht, ani studia v Anglii, doktorat v Nemecku a soucasne vydelavani si hlavou v Norsku mi nezatemnil mozek natolik, abych zapomnel z jakych ekonomickych pomeru jsem vzesel a stale jeste citim hodnotu prace za kazdou z tech par tisic korun, kterou vydela muj otec, nebo moje mati za mesic. Videno optikou prijmu treba mych rodicu, ucitelky a truhlare, neni 15k navyseni ceny u Kupky oproti seriovce Linea vyvazeno zadnou protihodnotou, ani mnozstvim vlozene prace, nebo invence. Maji jiny design a jejich pocet je omezen. Uznavam, ze nekdo to treba muze povazovat za dobrej deal.

Ten remake by byl porad jenom remake podle nejake predlohy, ne original od Kupky. Ale urcite by mel vic onoho "kulturne-historickeho odkazu" o kterem tady mluvil flakkon. Ted tam neni zadny a ta fraze ve spojeni s temito hodinkami zni bezmala komicky. Jejich spojeni s Kupkou je nulove a neexistujici. Je tam jen napsane na ciferniku jeho jmeno. To je vsechno. Cifernik je jiny, nez seriovka. Jestli hezci, nebo ne ponechvam ted stranou. V kazdem pripade je ale delan stejne narocne/nenarocne, jako seriovka. Plati se tedy 15 tisic korun za jiny vzhled a jmeno malire na ciferniku. A vhledem k tomu, ze jsou stale k dispozici a neprodalo se ani tech 88 kusu, muzu myslim tvrdit, ze s podobnym nazorem nejsem zcela osamocen.

"Exkluzivita" techto hodinek je dana pouze a jenom jejich omezenym poctem. Urcite ne tim, ze by proti seriovce Linea meli exkluzivnejsi provedeni, nebo pouzite materialy, ci techniky pri jejich vyrobe. Jejich exkluzivitu by samozrejme zvysilo i to, co jsem jiz psal. Tedy ze by Prim mohl rict:"Tenhle design delal v roce 50 pro Prim sam Kupka. Delame jeho reedici." Nic z toho ale neni pradvou. Nebo snad ano? Treba jsem neco prehlidnul. Pokud ano, oprav mne prosim. A zkus to za pouziti racionalniho argumentu, ne emocionalnim utokem na veci, jako je muj puvod, nebo ekonomicka situace, o kterych vis hovno.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno
Ten remake by byl porad jenom remake podle nejake predlohy, ne original od Kupky. Ale urcite by mel vic onoho "kulturne-historickeho odkazu" o kterem tady

O tom jsem psal ja, ne falkkon. Proste vyrobili hodinky (designove povedene), ktere maji poctou ceskemu maliri. Kdyz nekdo necha nekomu postavit pomnik, tak taky nemusi byt navrzeny tou osobou. Jo a tech 15k je proste priplatek za malou serii, napad, praci designera a opravdu v posledni rade pripravu nove matrice. Nemusis si je kupovat, to je uz na tobe...

Odesláno
Proste vyrobili hodinky (designove povedene), ktere maji poctou ceskemu maliri...

Opravdu vyrobili? Vždyť vzali hotové hodinky, vymyšlené na Chronomagu, u kterých už měli vývoj zaplacený, přetiskli ciferník a vydávají to za něco exkluzivního. Exkluzivní hodinky by měly být vyvinuty kompletně od začátku do konce, nové pouzdro, ciferník, strojek, ručičky. Natisknout jenom na ciferník něčí jméno mi moc exkluzivní nepřipadá.

Odesláno

skalis, falkkon: Sorry, ze jsem vas popletl.

skalis: No, nevyrobili, jen zmenili potisteni ciferniku uz hotovych hodinek. Jestli se ti to za 15k na kazdem kusu zda adekvatni pracovni nasazeni, prosim, pohoda.

VS: Souhlas.

Aby to neznelo zaujate, mam Igen 38 a mam je moc rad, kdyby staly Igen 45 do 40k, tak uz je mam v cerne dlouho doma, ale ocividna zlodejina me tak trochu sere, i kdyz to, jak tady bylo spravne poznamenane, nemusim kupovat. Ale v HiFi, nebo v horskych kolech me delani blbcu ze zakazniku stve stejne.

Proste vladne vseobecny koncezus mezi temi, co za hodinky utraceji svoje prachy, a to nejen tady, ale treba i na spanelskem a nemeckem foru, ze ceny Primek jsou mimo. Proti stoji jen par vecnych bojovniku, kteri jsou presvedceni, ze ostatni jsou nemozne socky a nerozumi krase pribehu a jeho reflexi v cene. A ja si to, co je sirsim koncezem, bohuzel uz myslim taky. A uprime je mi to lito. Igen 45 odpovida tim, co nabizi, a s vedomim kokurentu jako je Stowa, pri dobre vuli Nomos, Sinn (a to uz Primu nestoudne fandim) a jine, cene tak 35k Kc. Za tuto cenu by se myslim i jejich obchodni uspech dostavil rychleji a ve vetsim meritku. Zde na Chronomagu jsem si vsiml pouze jednoho uzivatele, ktery si je, za ceny velkych ztrat, koupil. Za cenu, ktera reflektuje kvalitu bych je mel na ruce taky. A rad. Fakt dobrej model. Ovsem v cene novych, tolik popularnich a nutno rict velmi povedenych Planet Ocean uz ta nabidka tak dobre nevypada. A to nemluvim treba o Sinn U1, ktere jsou vic, nez jen podobne, ale ve zcela jine kvalitativni, vykonnostni a imageove kategorii a stoji 1200 Ecek. Vedle tech je Igen 45, s vodotesnosti 50 metru za 2300 Ecek primo vtip. Muze se tisickrat rikat, ze kdyz se najdou zakaznici, co to za tuhle cenu koupi, tak je to v poradku. Ovsem obecny nazor je jasny a ve srovnani s konkurenci dneska Primky, za pozadovane ceny, proste neobstoji. A za sebe musim rict, ze je mi to lito.

Odesláno
skalis: Jestli se ti to za 15k na kazdem kusu zda adekvatni pracovni nasazeni, prosim, pohoda.

Nerikam, ze bych byl ochotny za to zaplatit 15k. Jen jsem reagoval na ten odpal od boku, ze to ma cenu tak petistovku (vim, ze ta proklamace nebyla od tebe).

Aby to neznelo zaujate, mam Igen 38 a mam je moc rad, kdyby staly Igen 45 do 40k, tak uz je mam v cerne dlouho doma, ale ocividna zlodejina me tak trochu sere, i kdyz to, jak tady bylo spravne poznamenane, nemusim kupovat. Ale v HiFi, nebo v horskych kolech me delani blbcu ze zakazniku stve stejne.

Chapu Te. Me se to taky zda dost, ale to mi nedava pravo rikat, ze jsou zlodeji.

kteri jsou presvedceni, ze ostatni jsou nemozne socky a nerozumi krase pribehu a jeho reflexi v cene

Nikdy jsem o odpurcich Primu nerekl, ze jsou socky. Snazim se komunikovat korektnim zpusobem. Pokud se mi to treba nekdy nepodari, tak uvitam, kdyz mi da nekdo virtualne po papuli.

s konkurenci dneska Primky, za pozadovane ceny, proste neobstoji. A za sebe musim rict, ze je mi to lito.

Ano, ani ja si kvuli cene nemuzu dovolit, ac bych treba chtel. Ale mam pocit, ze je tu to "okopavani Primu" dost popularni. Ja jsem rad, ze tradice ceske hodinariny uplne nezanikla, ac zatim je to spis takovy fenix, ktery ceka na svoje povstani z popela (myslim vyrobu kalibru). Treba se ukaze, ze byl jejich marketing a cenova politika cestou do pekel, ale treba se opravdu z toho popela zvednou...

Nechci se hadat, nejsem "svarlivy" typ. Toz navrhuji smir :cheers:

Odesláno (upraveno)
O tom jsem psal ja, ne falkkon. Proste vyrobili hodinky (designove povedene), ktere maji poctou ceskemu maliri. Kdyz nekdo necha nekomu postavit pomnik, tak taky nemusi byt navrzeny tou osobou. Jo a tech 15k je proste priplatek za malou serii, napad, praci designera a opravdu v posledni rade pripravu nove matrice. Nemusis si je kupovat, to je uz na tobe...

Já ale mluvil o ceně za technickou přípravu a zhotovení matrice,ne za práci designérovi,nápad atd.

Upraveno uživatelem falkkon
Odesláno
Tak tomuhle, už vopravdu, nerozumím ???? :frusty:

hale BUBO já to pochopil tak, že "kdyby" existoval nějakej původní návrh vod Kupky a ty paka z NMpM by udělaly jeho remejk, tak by zcela reálně cena byla někde jinde.....co? Bylo by to asi něco podobnýho vo co se kdysi snažil Froněk s Němečkem v projektu Artěl (remejky kubistickejch dyzajnů). Jinak k tem hodinkách ......ehm..... jsou to reálně reklamní srágory s "papírovým" ciferníkem, tak akorát pověsit na špejli do střelnice. V qvarcu za pár stovek, mechanika je do toho škoda. Největší bomba jsou ty stříkaný ručky, halt stříbro českýho průmyslu :thumbsup_anim: . Jediný co je fajn je to klasika retro pouzdro, to se "někomu " fakt povedlo.

Odesláno

skalls: Vsak ja se nehadam. Dlouho jsem o Primu nic nenapsal. Tak jsem to chtel dat na "papir". Je mi tak trochu lito, ze si nemuzu koupit ceske hodinky, protoze bych fakt chtel, ale jsou brutalne predrazene a za svou x nasobnou cenu nenabizi nic, co by jeji navyseni proti konkurenci vysvetlovalo. Nektere znacky prodavaji taky za hodne vyssi ceny, nez by kvalita vyrobku napovidala. Ale aspon prihodi tu snobskou image a zvuk znacky. Ja tyhle vlastnosti nevyhledavam naprosto vubec, ale aspon neco. Kam jde to 100 a vice procentni navyseni ceny proti konkurenci u Primu? Znacka, povest. Tezko. Je to ryzovani na nostalgii a umele vyrabeni zdanlive exkluzivity umele vyhonenou cenou. OK. Taky obchodni model. Ale pro me znacne nelakavy. Prachy, treba na ty Igen 45, bych klidne mel, ale proste bych je za tyhle hodinky nedal. 35k ano, 66k ne. A ten Kupka fak pripomina vice reklamni hodinky Skoda, Policie ČR, ...., nez neco "s kulturne-historickou hodnotou". OP Prostejov jsem si taky kupoval, protoze delal to same, co Boss (pro toho sil mimochodem taky), ale za tretinu ceny. A asi bych ho kupoval i za stejnou cenu. Ale ne za dvojnasobnou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...