Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 já netvrdim že Iphone je špatnej telefon, ale srovnávat tři generace starej telefon se základem aktuálního modelu je asi jako srovnávat nejvyvavenější felicii z 2000 s aktuálně vyráběnou dacii a to ta pultovka bude u tý dacie i značně nižší..Ten komentář byl spíš asi na moje požadavky. Jinak jsem počítal s cenou kolem 11-12 a tam ty telefony srovnání s apple podle mě už unesou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 https://www.alza.cz/lg-g3-d855-metallic-black-32gb-d1586879.htmhttps://www.alza.cz/nokia-lumia-930-white-d1940127.htmhttps://www.alza.cz/huawei-ascend-mate-m7-d2192408.htm No ješttě zvažuju chvíli počkat s čím příjde ten nový nexus od motoroly, případně nokia. Iphone to asi ještě chvíli vydrží.V tom zase žádná mám ho od doby kdy byl uveden na trh a skoro se neseká a stíhá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 myslim osobně že pokud chce Gusta android tak pro něj bude dobrou volbou SG3 NEO, novej za šestku Franto, 6k nejsem ochotnejtdat dat ani za nic. myslim, ze se tu telefony za 5k a 20k nesrovnavaj. ty reakce na ajfoun byly zase na jinej dotaz, kterej postnul nekdo po me. ja mam danej limit 5k max, ale spis min. proto koukam po ty cine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Já při tom, na co telefon používám, odmítám dát za tuto spotřební věc více jak 5000 Kč (což se mi dlouhodobě daří, minimálně rok to vydrží vždycky a nemusí mi bejt líto kupovat novej stroj, když jsem za ten, co zrovna mám dal do těch 5k). Nemám v něm třeba žádnou hudbu, ale dokumenty, videa a fotky jo, pár aplikací doinstalovanejch. Zatím se mi nestalo, že by se mi nějak zpomalil, nebo sekal. Jo, v minulým telefonu přestalo bejt místo, páč aplikace narůstaj do obludných rozměrů - což bude asi všeobecný problém, jehož řešením může být třeba koupě nového spotřebního kousku :-) No a na takový věci jako root a podobný experimenty nemám taky čas a vlastně ani náladu ve svým věku. Ale jeden starší telefon tu mám odložený, tak až budu mít chuť zkusím to, aspoň abych věděl, o čem je řeč a jestli je to opravdu takový zázrak, aby s tím člověk ztrácel čas (dřív mě to bavilo se ve věcech vrtat a měl jsem na to čas). Jinak já bych třeba WP zkusil (Jabko asi ne, při těch cenách), to zas baví mě zkoušet nové / jiné věci, netrpím nějak extra železnou košilí (zvykem), ale zásadním nedostatkem času ano. co se týče rootu, tak je návodů na netu hafo i rom... jedinou výhodu vidím v tom, že ti geeci, to skutečně optimalizují a dostaneš čistý systém... zůstane ti jen nastavení atd, a gaps (což jsou google aplikace - Gmail, Play)... třeba přehrávač a sw na fotoaparát tam není, když jedeš podle návodu, je to na půl hodiny... samo i geek na to vydává aktualizace (opravy), třeba pomalejší gps apod. co se projeví uživatelům a ti mu zašlou zpětnou vazbu... třeba rootem Sony Z1 jde získat vlastnosti Z2 (lepší režimy šetření baterie, 4k video) ale technické parametry změnit nejdou a i aplikace co tam oni dají se dají odinstalovat nebo vypnout (je neuvidíš, ale fyzicky je nesmažeš) Ten komentář byl spíš asi na moje požadavky. Jinak jsem počítal s cenou kolem 11-12 a tam ty telefony srovnání s apple podle mě už unesou. za 11 je třeba ta Sony Z2... 4k video, 20 mpix s f2 myslim, vodotěsnost do 1,5 metru, 2,2 ghz, 3 gb ram, 3200 mAh s výdrží 2 dny (telefon, sms, sem tam internet)... i to lg nebo htc one je slušnej telefon Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Já mám Galaxy S5 a všechno šlape v pohodě. Holt když jsi náročný na aplikace, hudbu, filmy a dokumenty, tak si musíš koupit odpovídají telefon a ne mainstream za 8k. Ten telefon s iOS tě taky nestál 8k ... 4S je momentálně pod 8k a u WP se do 8k taky vejdu v pohodě, přičemž lumča je značně dál než 4S, ale 4S zas je asi nejlepší telefon v poměru cena/rozměry/výkon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Je to, jak píše Franta. Manželka má Androida htc za 3,7k a když ho srovnám s iPhonem, tak shoří jako papír. Já mám Nexus 5 od začátku prodeje a neznám samovolný restart, plnou paměť, nemám root a nedělal jsem reset ani po generačním přechodu z Androidu 4.4.4 na 5.0 a 5.0.1. Je stále stejně rychlý a odezva se dá těžko s něčím srovnat. Vůbec se nemám čas zajímat o to, kolik je volné paměti a není to třeba. Doinstaloval jsem si lepší app na počasí, prohlížeč fotek, navigaci a pár her na což nemusím být IT odborník. Ale znám se svého okolí i par lidí, co si koupí třeba i slušný Android telefon a pak ho zaser0u kradenými aplikacemi (pokud možno ještě na optimalizaci výkonu a správu paměti, což je základní blbost vůbec používat) a ty se valí na netu upravené kdo ví kým a neoptimalizované pro konkrétní zařízení ani verzi systému, jako je tomu v google obchodě a pak hledají vinu ve výrobci telefonu, nebo systému, když najdou telefon restartovaný a nebo jim to přes noc vysaje baterku. To je ale potřeba si sáhnout do svědomí a hlavně srovnávat srovnatelné. Jak jsem psal, když budu s iOS srovnávat manželky telefon, není o čem pokud mi nepůjde jen o cenu. Pokud nexus, tak taky nemám o čem a vracet se k němu nebudu i když na iMacu pochopitelně jedu na osx. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 co se týče rootu, tak je návodů na netu hafo i rom... jedinou výhodu vidím v tom, že ti geeci, to skutečně optimalizují a dostaneš čistý systém... zůstane ti jen nastavení atd, a gaps (což jsou google aplikace - Gmail, Play)... třeba přehrávač a sw na fotoaparát tam není, když jedeš podle návodu, je to na půl hodiny... samo i geek na to vydává aktualizace (opravy), třeba pomalejší gps apod. co se projeví uživatelům a ti mu zašlou zpětnou vazbu... třeba rootem Sony Z1 jde získat vlastnosti Z2 (lepší režimy šetření baterie, 4k video) ale technické parametry změnit nejdou a i aplikace co tam oni dají se dají odinstalovat nebo vypnout (je neuvidíš, ale fyzicky je nesmažeš) za 11 je třeba ta Sony Z2... 4k video, 20 mpix s f2 myslim, vodotěsnost do 1,5 metru, 2,2 ghz, 3 gb ram, 3200 mAh s výdrží 2 dny (telefon, sms, sem tam internet)... i to lg nebo htc one je slušnej telefonNa sony jsem se díval, ale má malou paměť bez možnosti rozšíření a k tomu je podle všeho hodně poruchový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Je to, jak píše Franta. Manželka má Androida htc za 3,7k a když ho srovnám s iPhonem, tak shoří jako papír. Já mám Nexus 5 od začátku prodeje a neznám samovolný restart, plnou paměť, nemám root a nedělal jsem reset ani po generačním přechodu z Androidu 4.4.4 na 5.0 a 5.0.1. Je stále stejně rychlý a odezva se dá těžko s něčím srovnat. Vůbec se nemám čas zajímat o to, kolik je volné paměti a není to třeba. Doinstaloval jsem si lepší app na počasí, prohlížeč fotek, navigaci a pár her na což nemusím být IT odborník. Ale znám se svého okolí i par lidí, co si koupí třeba i slušný Android telefon a pak ho zaser0u kradenými aplikacemi (pokud možno ještě na optimalizaci výkonu a správu paměti, což je základní blbost vůbec používat) a ty se valí na netu upravené kdo ví kým a neoptimalizované pro konkrétní zařízení ani verzi systému, jako je tomu v google obchodě a pak hledají vinu ve výrobci telefonu, nebo systému, když najdou telefon restartovaný a nebo jim to přes noc vysaje baterku. To je ale potřeba si sáhnout do svědomí a hlavně srovnávat srovnatelné. Jak jsem psal, když budu s iOS srovnávat manželky telefon, není o čem pokud mi nepůjde jen o cenu. Pokud nexus, tak taky nemám o čem a vracet se k němu nebudu i když na iMacu pochopitelně jedu na osx.Nexus 5 je fajn, ale nevejde se mi tam hudba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 mohl bych se zeptat na tu poruchovat? kde jsi získal relevatní udaje? myslim že z Arvata to nebude a těžko lze soudit porchuvost z netových diskusí, protože tam nikdy nenapíše 99% spokojených ale jedno procento nespokojených Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Na sony jsem se díval, ale má malou paměť bez možnosti rozšíření a k tomu je podle všeho hodně poruchový. Celá řada Z má v základu 16 GB + možnost 128 GB SD karet Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 mohl bych se zeptat na tu poruchovat? kde jsi získal relevatní udaje? myslim že z Arvata to nebude a těžko lze soudit porchuvost z netových diskusí, protože tam nikdy nenapíše 99% spokojených ale jedno procento nespokojenýchJasně, četl jsem to v několika testech. Na alze mají, že se jim vrátilo víc jak 10%. a spousta lidí psalo, že jim prasknul displej. Samozřejmě nevím jak je to relevantní, na druhou stranu u těch ostatních toho nebylo zdaleka tolik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 o alze, že uvádí, kolik se čeho vrátilo ani nevim, můžu dostat odkaz jak to zjistim? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Celá řada Z má v základu 16 GB + možnost 128 GB SD karet moje chyba, nevšiml jsem si možnosti rozšíření Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 o alze, že uvádí, kolik se čeho vrátilo ani nevim, můžu dostat odkaz jak to zjistim?https://www.alza.cz/sony-xperia-z2-white-d1149028.htm#popis přímo u výrobku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 jj vidim, nikdy jsem si toho nevšiml.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 vojta1: než jsem si koupil samostatný přehrávač na muziku, měl jsem tam asi 8gb většinou ve flac souborech a stejně jsem všechno neposlouchal, ale jako argument to chápu. Co už nechápu je to, že se jeden kamarád trápí se Samsungem G SIII, který se po stisku 0/I asi dvě sekundy probouzí z hlubokého spánku a některé jeho reakce jdou velmi podobné, jen proto, aby mohl mít v telefonu kartě videa z létání RC modelů. Jako chápu, jedno, dvě, tři, ale kdo se bude na ty hodiny záznamů cukající se tečky na obloze na mobilu dívat? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Jasně, četl jsem to v několika testech. Na alze mají, že se jim vrátilo víc jak 10%. a spousta lidí psalo, že jim prasknul displej. Samozřejmě nevím jak je to relevantní, na druhou stranu u těch ostatních toho nebylo zdaleka tolik. co se týče displeje, máš dejme tomu pravdu... taky sem četl x případů.... bohužel bez pouzdra je to dnes u telefonu za 10k skoro jistota si myslim... oprava v servisu je za 4500 kč... doma to jde kolem 1500 kč (sklo z číny) a šikovný ruce... ale ať flákneš s LG, HTC nebo iPhonem (tam už to pár lidí tady podstoupilo za 9400 Kč...) tak dopadneš stejně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 co se týče displeje, máš dejme tomu pravdu... taky sem četl x případů.... bohužel bez pouzdra je to dnes u telefonu za 10k skoro jistota si myslim... oprava v servisu je za 4500 kč... doma to jde kolem 1500 kč (sklo z číny) a šikovný ruce... ale ať flákneš s LG, HTC nebo iPhonem (tam už to pár lidí tady podstoupilo za 9400 Kč...) tak dopadneš stejněAsi máš pravdu, mi iphone spadl opravdu hodněkrát. ( naposledy z kapsy od kabátu na dlažbu a ještě jsem do něho kopl a proletěl se přes půlku ulice kupodivu to vždycky přežil. S obalem počítám jako s nezbytností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=RO212z9b;RN800k4a1;RL668e5; je fakt, že ta sony vychází v porovnání dobře, navíc je nejlevnější ( ne na alze) navíc je mi sony jako firma sympatická, tak já nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=RO212z9b;RN800k4a1;RL668e5; je fakt, že ta sony vychází v porovnání dobře, navíc je nejlevnější ( ne na alze) navíc je mi sony jako firma sympatická, tak já nevím. u té sony je fakt děsná nástavba... milion aplikací (přehrávač, video, playstation apod. je tam toho hafo na ovládání věcí od sony), to lg sem porovnával taky, ale 5,5" už je dost, jinak displej a proporce dobrý... ale vodotěsnost, displej a ta výdrž je fakt dobrá... ještě mám na cestě kabel pro magnetické nabíjení... nemusí se otvírat krytky kde jsou konektory (karta, sim a micro sd), zavřené krytky jsou bohužel podmínka voděodolnosti Z2 sem kupoval, tady nové kusy budou až po novém roku... ale servis Arvato (oficiální CZ servis) taky není zrovna chválenej... http://www.mobil-bar.cz/sony-xperia-z2-d6503-white-cr-distribuce-d3396 Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se