Jump to content

Recommended Posts

Posted

Potrebuji novy mobil a naprosto se v soucasne nabidce neorientuju a nechci procitat tisice recenzi (uz dost casu tavim tady biggrin.gif )
Hlavne nevim zda je lepsi symbian, ci jiny system.
Pozadavky:
- telefonovani (dobra orientace v kontaktech)
- snadne psani sms
- co nejmensi velikost telefonu (nosim jej v ruce ci po kapsach - nesnasim ruzne tasticky na kalhoty, apod.)
- co nejvetsi a uzivatelky prijemny displej (nutne potrebuju mobilni internet)

Nepotrebuju fotak, jakakoliv multimedia, radio, hry a nevim co jeste.

Idealni neco jako iPhone, ale tak velky mejdlo sebou proste tahat nechci.
Cena neni rozhodujici (ale mobil od UN nebo Vertu prosim nenabizejte)
V soucasne dobe pouzivam Nokii 6300i.

Dik za tipy.

Posted

Já jsem minulý týden pořizoval low-end Samsung S5230 pro manželku a byl jsem mile překvapen. Už ho má i dcera.

Posted
Nokia E52, E72 (s querty klavesnici). Tenhle Symbian v nich je uz vyladeny k dokonalosti.

Nokia E52

Displej ma stejne rozliseni jako mam nyni, to se nikam neposunu.

V podstate velikost displeje a ovladani Opery v nem me tlaci porizovat novy mobil.

Posted

Pokud chceš obrovský displej, pak HTC HD2 - 4.3" 800x480, 1GHz CPU (Snapdragon), mobilní Opera Mini i Opera Mobile, IE s podporou Flashe.

http://www.htc.com/europe/product/hd2/overview.html

Telefonování a správa kontaktů bez chybičky, včetně propojení na Facebook, psaní SMS ale mírně pomalejší než na HW klávesnici, to je jasné. Na druhou stranu, česká nápověda slova funguje dobře a dá se na to zvyknout a psát hodně rychle.

Posted
Displej ma stejne rozliseni jako mam nyni, to se nikam neposunu.

V podstate velikost displeje a ovladani Opery v nem me tlaci porizovat novy mobil.

To je potom tezke :crying_anim02:

Ja mam firemni iPhone a kdybych ho mit nemohl, vzal bych Nokii E52. Nic mezi tim me osobne nebere.

Pokud chceš obrovský displej, pak HTC HD2 - 4.3" 800x480, 1GHz CPU (Snapdragon), mobilní Opera Mini i Opera Mobile, IE s podporou Flashe.

http://www.htc.com/europe/product/hd2/overview.html

Telefonování a správa kontaktů bez chybičky, včetně propojení na Facebook, psaní SMS ale mírně pomalejší než na HW klávesnici, to je jasné. Na druhou stranu, česká nápověda slova funguje dobře a dá se na to zvyknout a psát hodně rychle.

Vzdyt psal ze nechce nic tak velkeho jako iPhone - a toto je podle me jeste vetsi!

Posted

Dival jsem se na HTC HD Mini (ma to teprve prijit na trh), ale udajne Windows Mobile neni nic moc :(

Posted
Vzdyt psal ze nechce nic tak velkeho jako iPhone - a toto je podle me jeste vetsi!

Presne tak, jinak bych sel do iPhone, funkcema je imho dokolaly, ale ta velikost :(

Posted (edited)

Velký displej vs malý telefon jsou zcela protichůdné požadavky... :) V praxi může mít malý (v praxi pro internet nepoužitelný) telefon, anebo velký a koupit si kožené pouzdro za opasek.

Dival jsem se na HTC HD Mini (ma to teprve prijit na trh), ale udajne Windows Mobile neni nic moc :(

Věc názoru. Pro mé potřeby nic lepšího není, potřeby jiných neznám. Nicméně HD2 je WM s HTC Sense, ne "holé" WM. Holé WM jsou špatné, HTC Sense výborný.

Pár screenshotů: http://myego.cz/item/htc-hd2-iphone-na-ste...epsim-ovladanim

Edited by Radek Hulán
Posted

Ja se te velikosti taky zprvu bal (predtim jsem mel Nokii 6233), ale musim rict ze to neni vubec spatne. Dokonce to v riflich dela mensi bouli nez ta Nokia :thumbsup_anim:

Posted
Velký displej vs malý telefon jsou zcela protichůdné požadavky... :)

Tak to si uplne nemyslim, viz treba LG GD880 Mini, jen nevim co si mam o te znacce myslet.

Posted (edited)

A co nějaká N97 mini ?

LG je jak rakovina, jejich politika byla pokud se dobře pamatuju nabízet na českým trhu jen ty výrobky, kde budou do 5. místa v prodejnosti a teĎ tuhle politiku přehodnotili do 3. místa. Pokud se nepletu, tak jsou momentálně v oblasti mobilních telefonů nejprodávanější a já nechápu proč.

Nejsem žádnej znalec, ale co sem měl možnost držet v ruce, tak to na mě moc nezapůsobilo, taková navoněná bída, jen aby to bylo na první pohled líbivý a co mám lidi kolem sebe, tak samý problémy. Jinak samozřejmě to je můj názor a určitě se tu najde někdo, kdo bude tvrdit opak a věřim, že jeho pohledu a zkušeností to tak bude ...

Edited by abbot
Posted (edited)

No, pokud člověk "neví co chce", tak mu asi bude stačit skoro cokoliv, ale na velikosti záleží :) Je vcelku jedno zda HTC HD2 (WM s HTC Sense), iPhone 3GS (pokud snese iTunes) či Motorola Milestone (Android). Ale na malém displeji prostě nikdy internet, prohlížení emailů, ani práce s kontakty super nebude. Při rozlišení 800x480 v případě HD2 (4.3") či 854x480 v případě Motoroly (3.7") je už to zařízení použitelné hodně dobře.

Edited by Radek Hulán
Posted
Co zase blbneš? Ti pěkně pomatal pavouk hlavu na srazu :D Telefon máš. Dovoláš se? Dopíšeš? Tak vidíš.

Kdyby me zblbnul, sel bych do iPhone. Hele neco jsi mi slibil, nezapomen.

Posted (edited)
A proto se ptam tady :D

Jeden z největších obchodů se smartphones v ČR je Sunnysoft - top prodávané zařízení je tam HD2: http://obchod.sunnysoft.cz/ (přestože patří k nejdražším). On ten 4.3" displej je výborný v praxi.

Ale pokud nemáš vyhraněné preference, tak neřeš zda HD2 či Samsung i8000 či iPhone či Motorola Milestone. Prvně si ujasni, zda chceš použitelné zařízení (=velké), anebo je priorita malé ;) Obě věci dohromady nefungují.

Super nápad je i zůstat u Nokie 6300i ;)

Edited by Radek Hulán
Posted
Prvně si ujasni, zda chceš použitelné zařízení (=velké), anebo je priorita malé ;) Obě věci dohromady nefungují.

Myslel jsem, ze najdu kompromis.