milomac Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října (upraveno) před 12 hodinami, Harwey napsal: Viem ze LGT boli popularni na SK, hlavne na juhu, ale ze to uvidim aj tu, zaujimave:) K dostaniu aj v JP https://amp.cdandlp.jp/locomotiv-gt/ringasd-el-magad/lp/r105243487/ Desky mně kupoval brácha, vždycky, když jel do Prahy, tak nějakou přivezl. Většinu si jich pak nechal on . V té době to pro nás bylo něco pomalu nadpozemského, oproti tomu, co se hrálo v rádiu nebo v televizi. Taky jsem si kupoval časopis Melodie a myslím, pokud se nepletu, že tam byla i inzerce a z té jsem si od jednoho borce koupil ty Led Zeppelin IV. Melodie, to byl náš Melody Maker . Upraveno 27. října uživatelem milomac 1
Duke650 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října před 19 hodinami, Harwey napsal: Paradicka, tak aj po madarsky ste sa naucili Haha, to pořadí bylo opačné... maďarsky jsem uměl asi tak o 12 let dříve, než jsem začal poslouchat LP
Harwey Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října Nieco po slovensky, s prijemnym zenskym hlaskom.
Irwinek Odesláno 28. října Nahlásit Odesláno 28. října Dnes stará dobrá ABBA - Visitors, Waterloo, Arrival a další - moc příjemně strávený propršený svátek
Diamondking Odesláno pátek v 09:39 Nahlásit Odesláno pátek v 09:39 To mě docela dostalo.....na podzimní dny. Mějak měknu, sakra... 1
instant Odesláno pátek v 10:08 Nahlásit Odesláno pátek v 10:08 (upraveno) On 10/27/2025 at 7:58 PM, Harwey said: Nieco po slovensky, s prijemnym zenskym hlaskom. jako uprimne, na metale som vyrastal, ale tento druh metalu kde vokalista chropti jak pariaci sa tulen a sype sa text ktoremu nie je rozumiet (co je asi len dobre) mi nic nehovori, specialne ked to vsetko pacha zenska. proste nerozumiem tomu - ale sak mozno nemusim rozumiet vsetkemu. kazdopadne najviac ma bavi, ze vo videoklipoch je to vzdy totalny mayhem koniec sveta headbangeri vsetci su superzli krv sa leje potokmi vymieraju civilizacie v pekelnom ohni. nazivo: barova kapela, cervene tricka, pokyvkavaju bradami, kukaju do zeme a bubenik si dava pozor aby niekomu neublizil lol.. ale to berte len ako povzdych - som tak stary, ze si pamatam ked este cernosi spievali. a moji metalovi idoli bud umreli alebo su to dedovia v tesilakoch Upraveno pátek v 10:09 uživatelem instant
Diamondking Odesláno pátek v 11:11 Nahlásit Odesláno pátek v 11:11 to instant...kámo, tak to vypadá, že jsi ještě do pořádného metalu nedospěl . Chroptět se musí, ale to přirovnání k tuleňům je dobré...v devadesátkách chroptěli i Napalm Death a to bylo něco..
neuromancer Odesláno pátek v 12:41 Nahlásit Odesláno pátek v 12:41 Před hodinou, Diamondking napsal: to instant...kámo, tak to vypadá, že jsi ještě do pořádného metalu nedospěl . Chroptět se musí, ale to přirovnání k tuleňům je dobré...v devadesátkách chroptěli i Napalm Death a to bylo něco.. Napalm Death byl boží, když jsem v 88 nastoupil na vejšku, tak z té naší pivní party, která se utvořila hned na chmelu a přetrvává dodnes, mě jeden kámoš zásoboval těmito specialitami - Napalm Death, Death, Bathory, Necronomicon, Destruction, Voivod, Nuclear Assault atd.... já byl odkojen klasickým hevíkem, tak to pro mě bylo jako zjevení 1
FantasticFabio Odesláno pátek v 12:52 Nahlásit Odesláno pátek v 12:52 před 2 hodinami, instant napsal: jako uprimne, na metale som vyrastal, ale tento druh metalu kde vokalista chropti jak pariaci sa tulen a sype sa text ktoremu nie je rozumiet (co je asi len dobre) mi nic nehovori, specialne ked to vsetko pacha zenska. proste nerozumiem tomu - ale sak mozno nemusim rozumiet vsetkemu. kazdopadne najviac ma bavi, ze vo videoklipoch je to vzdy totalny mayhem koniec sveta headbangeri vsetci su superzli krv sa leje potokmi vymieraju civilizacie v pekelnom ohni. nazivo: barova kapela, cervene tricka, pokyvkavaju bradami, kukaju do zeme a bubenik si dava pozor aby niekomu neublizil lol.. ale to berte len ako povzdych - som tak stary, ze si pamatam ked este cernosi spievali. a moji metalovi idoli bud umreli alebo su to dedovia v tesilakoch Starej nejsi ! Jen si hodně pamatuješ ! 1
FantasticFabio Odesláno pátek v 12:59 Nahlásit Odesláno pátek v 12:59 před 11 minutami, neuromancer napsal: Napalm Death byl boží, když jsem v 88 nastoupil na vejšku, tak z té naší pivní party, která se utvořila hned na chmelu a přetrvává dodnes, mě jeden kámoš zásoboval těmito specialitami - Napalm Death, Death, Bathory, Necronomicon, Destruction, Voivod, Nuclear Assault atd.... já byl odkojen klasickým hevíkem, tak to pro mě bylo jako zjevení I já to zažil a jsem rád , že jsem s tím přestal …. Jako Sore Throat ….. to byl nářez …. Svatý Vincent …..Slayer ….. Kreator ….. teď už sem zase u toho s čím sem začínal ….Helloween, Accept- Udo, Manowar, Running Wild…..atd.. a je to fajn jo a určitě si rád poslechnu i Jirku Schelingera….nebo Olympic ….či Pražskej Výběr 2
milomac Odesláno pátek v 13:23 Nahlásit Odesláno pátek v 13:23 před 20 minutami, FantasticFabio napsal: I já to zažil a jsem rád , že jsem s tím přestal …. Jako Sore Throat ….. to byl nářez …. Svatý Vincent …..Slayer ….. Kreator ….. teď už sem zase u toho s čím sem začínal ….Helloween, Accept- Udo, Manowar, Running Wild…..atd.. a je to fajn jo a určitě si rád poslechnu i Jirku Schelingera….nebo Olympic ….či Pražskej Výběr Když ucucávám dobrej rum, tak k tomu rád poslouchám skladby jako je tahle: 1
instant Odesláno pátek v 23:36 Nahlásit Odesláno pátek v 23:36 10 hours ago, neuromancer said: Napalm Death byl boží, když jsem v 88 nastoupil na vejšku, tak z té naší pivní party, která se utvořila hned na chmelu a přetrvává dodnes, mě jeden kámoš zásoboval těmito specialitami - Napalm Death, Death, Bathory, Necronomicon, Destruction, Voivod, Nuclear Assault atd.... já byl odkojen klasickým hevíkem, tak to pro mě bylo jako zjevení clovece toto presne. kazdy rocnik mal takeho pacienta. Kazety a presne napalm death atd lol. Ale na rovinu, Napalm, Slayer kludne aj Bathory to su tazka pohoda, to bezne pocuvam a som fanusik (Slayer). Ale proste niektore veci neladia, nedavaju zmysel, melodiu, nechapem pointu, je to len silene bpm a chroptenie. to je ako technoparty - bez drog nezvladatelne. Btw, kto ma poznate ako vyzeram, tak sa zda ze mam side kick v Slayeri 1 1 1
McStinger Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Odesláno před 1 hodinou Čo sa týka japonského metalu, každý pozná hlavne Babymetal. Je ale kopa iných a dosť prekvapujúco to dobre ťahajú baby. Pár príkladov: Jeden bonus, staré harcovníčky:
McStinger Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Odesláno před 1 hodinou V 31. 10. 2025 v 11:08, instant napsal: ...kazdopadne najviac ma bavi, ze vo videoklipoch je to vzdy totalny mayhem koniec sveta headbangeri vsetci su superzli krv sa leje potokmi vymieraju civilizacie ... väčšina metalistov vždy boli nekonfliktní dobráci. Na jednom fóre som čítal, ako sa chalan stretol s gitaristom z Cannibal Corpse. Pat O'Brien. Na pódiu vyzerá, že sa kŕmi vnútornosťami rozdriapaných nepriateľov. Vraj ráno sedel v pyžame na schodoch obytného autobusu a okolostojacim rozprával, aké dôležité je zdravo sa stravovať, jesť zeleninu a podobné nutričné rady sa z neho sypali. V 1. 11. 2025 v 0:36, instant napsal: ... kto ma poznate ako vyzeram, tak sa zda ze mam side kick v Slayeri Podobnosť tam je. K modernej produkcii a škrečaniu do mikrofónu. Aktuálne je veľmi moderný "scream", mne osobne dosť pijúci krv. Na YT je dokonca kopa návodov, ako správne screamovať a aké druhy existujú, hotové umenie. O modernej produkcii sa vedie kopa diskusií na fórach, v komentoch na YT a podobne. Všetci riešia, prečo aktuálna metalová produkcia znie rovnako, nezáživne a prakticky nezapamätateľne. Je na to kopa názorov, ale v konečnom dôsledku aj tak všetko znie rovnako a to aj od ľudí, ktorí to kritizujú a tvária sa, že to robia inak. Tí čo nevedia, o čom točím, tak v skratke, že kapelu kedysi bolo možné identifikovať podľa zvuku a riffov, viacmenej každá mala niečo svoje. Sú samozrejme aj dneska výnimky, obyčajne sa ale jedná o skúsených ostrieľaných mazákov. Napr. posledný Benediction, Obituary, Cradle of Filth, Destruction a pár ďalších. Ale zas nehovorím, že sa nenájdu aj zaujímavé pomerne nové kapely, ktoré ale skôr majú stopu niečoho, čo fungovalo pred dvomi, tromi desaťročiami.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se