Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten Cash je milej.

Zrovna na tom ujíždím - záznamy z koncertů z krimů-S.Quentin a Folsom.

Jen by to chtělo Flac.

Ten zvuk je plochý, jak šestiletá před svatým přijímáním.

Odesláno (upraveno)

když zmiňuješ hymnus od TFF, tak b té době jsem měl oblíbenou tuto skladbu

která se stala hymnou v reklamě pro Swatch

Tak na Midge Ure jsem fakt úplně zapomněl. Díky za připomínku.

:suicide_anim: no jo...vidíš to..jsem to ale husa hloupá..já byl přesvědčený, že to hráli DM :suicide_anim:

Kingu, není divu, že máš kapku hokej v novoromantikách, když Ty si jel v jiném šálku kafete. Takoví, co nosili ocvočkované džísky plné nášivek, na kterých šel horkotěžko poznat název kapely, ale spojovalo je jedno, všichni se tvářili jako velcí bubáci, viz Tvůj guru v avataru...

Však já jsem to chlapi taky nemyslel jako chytračení, spíš jen upřesnění faktů. :) Já jsem Novovlný a synth-popový věci jednu dobu dost poslouchal a vždycky si na to rád zavzpomínám. Naopak první kontakt s King Diamondem jsem měl až v roce 1990, kdy na rádiu E+M (Elán Mikrofórum) hráli v rámci metalový neděle občas celý alba a tohle (The Eye) bylo jedno z nich. Myslím, že to bylo vůbec první konceptuálně laděný album, který jsem kdy slyšel.

BTW: pamatujete někdo na (poměrně krátkou) éru rádia E+M? Na lidi jako Cafourek a podobní? Pro mě to rádio bylo v období těsně před revolucí jako zjevení. Objevili tam takový zázraky, jako třeba v sobotu večer klasická taneční hitparáda (a bylo co poslouchat - zrovna začal fičet třeba belgickej newbeat...), spousta alternativní muziky... Hráli tam i celý alba, reklama samozřejmě nula, takže jen spousta muziky a třeba v neděli večer relaxačně-meditační program s Patricií Tervinovou. :) Mně bylo tenkrát jako mladýmu uchu jasný, že pokud je v rádiu slyšet taková stanice, tak komáři brzo dobzučej. :D Fungovali ještě chvilku po revoluci, ale řek bych maximálně do roku 1991 nebo 2...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

BTW: pamatujete někdo na (poměrně krátkou) éru rádia E+M? Na lidi jako Cafourek a podobní? Pro mě to rádio bylo v období těsně před revolucí jako zjevení. Objevili tam takový zázraky, jako třeba v sobotu večer klasická taneční hitparáda (a bylo co poslouchat - zrovna začal fičet třeba belgickej newbeat...), spousta alternativní muziky... Hráli tam i celý alba, reklama samozřejmě nula, takže jen spousta muziky a třeba v neděli večer relaxačně-meditační program s Patricií Tervinovou. :) Mně bylo tenkrát jako mladýmu uchu jasný, že pokud je v rádiu slyšet taková stanice, tak komáři brzo dobzučej. :D Fungovali ještě chvilku po revoluci, ale řek bych maximálně do roku 1991 nebo 2...

Já jsem rukoval na vojnu 04/89 a někdy v létě začalo vysílat nějaký rádio na FMII, tj. na tehdy "západních" kmitočtech. Byli jsme z toho celkem vyvalení, protože tam hráli do té doby málo pouštěnou muziku (dřív dal se poslouchat akorát Větrník). Občas tam teda i kecali, ale jinak dobrá muzika. Jo, a nevysílali celej den, někdy v deset večer myslím končili. A když byla revoluce (o který jsme moc nevěděli), tak tam začali hodně brzo pouštět Kryla - to jsme nevěřili, co se děje... Ale jestli mne paměť neklame (a ona často klame), tak se to rádio jmenovalo FM Plus, možná...
Odesláno (upraveno)

Tak na Midge Ure jsem fakt úplně zapomněl. Díky za připomínku.

Však já jsem to chlapi taky nemyslel jako chytračení, spíš jen upřesnění faktů. :) Já jsem Novovlný a synth-popový věci jednu dobu dost poslouchal a vždycky si na to rád zavzpomínám. Naopak první kontakt s King Diamondem jsem měl až v roce 1990, kdy na rádiu E+M (Elán Mikrofórum) hráli v rámci metalový neděle občas celý alba a tohle (The Eye) bylo jedno z nich. Myslím, že to bylo vůbec první konceptuálně laděný album, který jsem kdy slyšel.

Kale, tak to rádio mě nic neříká a to pamatuju dobře i Mamulu.

My tady na severní Moravě měli výhodu dosahu polských rádií i televize.

Ale spíš to rádio, no.Tam každou sobotu kolem půl osmé večer začínala tzv. Lista przebojow trojki v překladu Hitparáda rádia Tři.

Vedl to tam osvěcený Marek Nedzwiecki. A to bylo zjevení. Třeba něco kolem roku 84 tady vládl David v médiích a tam to jelo jako někde na západě.

Od běžného popu, přes Tebou zmiňované novoromantiky až black metalu.

Normálně za sebou, žádná křeč. Mezi tím i domácí polská scéna, která byla mimochodem taky o kus dál, než ta naše. Jen namátkou vzpomenu věci jako Lady Pank, Kombi, Republika, Budka Suflera a Maanam, TSA a další.

Rodiče sledovali zprávy já zalehl pod bednu, na uších uzvařená sluchátka DDR výroby a dvě a půl hodiny jsem poslouchal s úsměvem na rtu tu hudbu s chytrým komentářem spíkra.

Někdy jsem to náhral na kazeťák a pak to pouštěl sploužákům, třeba namátkou nezapomenu na Pride od U1.

Z toho jsem byl ganc vedle a už mi to zůstalo.

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno

Já jsem rukoval na vojnu 04/89 a někdy v létě začalo vysílat nějaký rádio na FMII...

Richarde, to je natuty vono. Datací to odpovídá a hlavně: druhý takový rádio tu nebylo. E+M byla legenda. A taky odpovídá ten vysílací čas. Ze začátku vysílali tuším jen od 16.00 do 22.00. Možná je to FM Plus jen přeslech, páč voni vždycky hlásili, že "vysílá é plus em", čili plusko a emko tam bylo. :)
Odesláno

Posted Image

nebo Another Version of the Truth :)

NIN a spol poskytli poouze fullHD záznam z několika úhlů a všechno ostatní nechali na fanoušcích, včetně setříhání, blu-ray menu, AC3 mixu zvuku, distribuce, všechno vyšlo na free přes torrenty nebo jen za cenu média blu-ray, opravdu příznačný název "jiná verze pravdy"....nejspíš pro hudební kolosy jako WB, Universal atd. :D

Odesláno

Kingu, není divu, že máš kapku hokej v novoromantikách, když Ty si jel v jiném šálku kafete. Takoví, co nosili ocvočkované džísky plné nášivek, na kterých šel horkotěžko poznat název kapely, ale spojovalo je jedno, všichni se tvářili jako velcí bubáci, viz Tvůj guru v avataru...

Tak, tak...na sobě půl tuny železa, vlasy do půl zad, riflová vesta plná nášívek a placek přes koženou bundu, kotníkové tenisky, černé džíny natěsno od shora až dolů, obrácené kříže a vyplazování jazyka na babky co šly v neděli z kostela okolo Slezského domu v Těšíně...pohrdavé pohledy na vexláky, depešáky, folkáče a různou jinou sortu...tak to bylo...hehehehe :devil:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak, tak...na sobě půl tuny železa, vlasy do půl zad, riflová vesta plná nášívek a placek přes koženou bundu, kotníkové tenisky, černé džíny natěsno od shora až dolů, obrácené kříže a vyplazování jazyka na babky co šly v neděli z kostela okolo Slezského domu v Těšíně...pohrdavé pohledy na vexláky, depešáky, folkáče a různou jinou sortu...tak to bylo...hehehehe :devil:

My jsme nosili takový ty pruhovaný kalhoty, jak v nich hrávali Citroni :) Nejoblíbenější byla červenočerná kombinace...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...