Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den

Dostali se mi do vlastnictví hodinky které asi přečkali zimu někde ve sněhu a ja jako laik pátral na netu jsou li pravé nebo ne , dokonce jsem i navštívil pár hodinářů ale pořád nemám jasno......Tak jsem hledal a snad našel tohle forum kde si myslím budou jen odborníci.Pokud to je replika o nic nejde pokud originál rád bych znal názory ma li to smysl nechávát někde a kde opravovat nebo zkusit nabídnout zběrateli a kde , nejlepe i s vaším odhadem ceny, předem děkuji:

popisy které jsem přečetl na hodinkách

Pásek:STEELINOX ROLEX SWISS MADE 6252D14

Víčko: MONTRES ROLEX S.A

GENEVA

SWITZERLAND PATENTED

STAINLES STEEL

6917

Tělo hodinek uvnitř: ROLEX 22222

Strojek:

ROLEX S.A

GENEVA SWISS

2030 TWENTY

ADJ FIVE EIGHT 28

5 POSITION JAWELS

+ TEMPER ATUHZ

post-11319-1267878894.jpg

post-11319-1267878912.jpg

post-11319-1267878919.jpg

post-11319-1267878929.jpg

post-11319-1267878968.jpg

post-11319-1267878974.jpg

post-11319-1267879120.jpg

Upraveno uživatelem FiskusOrnelius
Odesláno

Já bych řekl, že pravé spíše jsou, ale 100% jistý si nejsem. Strojek sice vypadá jako Rolex, na druhou stranu já tenhle model znám pouze s nápisem "DATEJUST" na ciferníku a rytým nápisem na můstku strojku do kruhu, ne takto v řádcích.

Proč jsi s tím nezašel k nějakému autorisovanému hodináři? Ten by Ti to řekl s jistotou.

Odesláno (upraveno)

no v hodinářství jsem byl , asi ne tedy v autorizovanem , ale překvapilo mě že hodinářum stačil pohled ze dvou metru aniž by sundali víčko hodinek a svorně tvrdili že to jsou falza(((Tak jsem začal hledat na netu sam a snad jsem je i našel ale jsem jen laik:http://www.kaplans.se/Kaplans/AuctionArt.a...amp;AuktID=1472

edit:jen mě dost mate to cislo 22222 bud je to znak faiza nebo by to mohlo být zajimave čislo pro zběratele

Upraveno uživatelem FiskusOrnelius
Odesláno

podla mna su original, ale tiez som si neni isty na 100 percent.. ale skor ano ako nie..

opravovat sa ich davat neoplati.. za cenu co by si dal do opravy, by si si mohol kupit nove airking pripadne explorer I (neviem kde sa hybu ceny, tieto modely moc nesledujem)

rozmyslam, ci rolex robil aj pozlacovanie alebo, ako teraz, kompletny clanok tahu zo zlata..

v tom pripade by si na nich mohol este zarobit. teda nie na hodinkach, ale na zlatych clankoch tahu

Odesláno

Ano přemýšlím stejně , pokud to je originál mělo by to být podle netu , odkazu o kousek víš 18ti karatove zlato , v nejhorším to rozeberu na zlomek ale příjde mi to děsně barbarské tohle udělat .......No uvidíme , třeba se tu někdo ozve s nabídkou která bude víš nez zlomek , raději bych to prodal vcelku někomu než to kuchat a pak se sam na sebe dívat jako na zvíře co tuhle naši lickou modlu hodinek rozebralo)))

Odesláno
aha, takže reda nakonec skrytý prodej, chjo

Tak ono je to logický, si představ, že někde na půdě vyhrabeš něco, k čemu nemáš vůbec vztah, ale tušiš, že by to mohlo mít nějakou sběratelskou hodnotu (příběhů jak někdo našel na půdě hotovej poklad je víc než dost :D), tak začneš pátrat na netu a dostaneš se na nějaký forum, který se tomu věnuje ... Myslim, že tě taky bude zajímat cena a způsob jak to půjde zpeněžit ...

Odesláno

Chci to uvést na patřičnou rovinu , co mě zajimá jak jsem už psal na začatku je jsou li to originály, jdou li rozumně opravit a jaka je jejich odhadní cena , jak už tu padlo chci znát moznosti ze kterých pak vyberu jak s nimi naložím , ted již vím že oprava je nesmysl a pokud se mi někdo přihlásil s nabídkou beru to jako aktualní odhad tržní ceny (realitu) .Pokud jsem něčím z toho porušil pravidla tohoto fora pak se omlouvám a promažu co je potřeba nebo topik přemístím do jine kategorie , jsem tu poprve a připadlo mi to jako to pravé místo kde načerpám fundované názory.Jinak nabídku jsem jednu dostal ale jak mi i dotyčný zdělil je to nabídka ceny zlomkového zlata v hodinkach 4 tis a to mi je opravdu líto kvuli této částce je dávat pryč)

Odesláno

Uz to tu padlo: Realnu cenu ma iba ten tah, zbytok bol skaredo zatopeny a oprava sa neoplati. Mozno by ti niekto vyplatil "par stovak", aby mal material na hodinarske hranie.

Odesláno

Uplne mi krvaci srdce. Prave bohuzel jsou. Bohuzel pisu z duvodu, ze jsou ve stavu nepouzitelne hromadky nestesti, zda se. Myslim, ze nema cenu do nich investovat. Vycistil bych naramek a nabidl ho na Ebay, za nej bys par tisicovek dostat mohl. To same bych udelal s pouzdrem a korunkou, ale hodinky jako celek jsou pryc. Cena jakekoliv opravy jiste presahne cenu podobneho modelu koupeneho na Ebay. Tys ty hodinky nekde nasel?

Odesláno

Proc myslite, ze strojek nepujde rozchodit? Jasne, nebude to uz na COSC, ale mechanicky by to mohlo chodit. Ta rez z fotek snad neni do hloubky, ale jen na povrchu - necha se vycistit. Pouzdro je v poho, naramek a korunka take. Sklicko a cifr se na ebay sezene za par desitek dolacu.

Nevidel bych to tak cerne. Nekde na netu byla podrobna recenze renovace totalky Submarineru myslim.

Odesláno (upraveno)
Proc myslite, ze strojek nepujde rozchodit? Jasne, nebude to uz na COSC, ale mechanicky by to mohlo chodit. Ta rez z fotek snad neni do hloubky, ale jen na povrchu - necha se vycistit. Pouzdro je v poho, naramek a korunka take. Sklicko a cifr se na ebay sezene za par desitek dolacu.

Nevidel bych to tak cerne. Nekde na netu byla podrobna recenze renovace totalky Submarineru myslim.

Rozchodit zrezlý strojek? Děláš si legraci ? :-), Vyčistiz znamená obrousit, tedy někde ubrat na kolečkách, můstcích? Myslíš, že takový homemadeservis strojek může fungovat ? Rez není do hloubky? Proteklý ciferník skrz na skrz, rez všude.... Renovace jen ciferníku, skla, lunety, ruček na Expolrery stála 28 tisíc.... BEZ STROJKU !!! Jediné co má nějakou cenu je tah. Na eBayi se prodává od 450,- dolarů, ale není to zrovna prodejní hit. Tah na vintage, dámský bicolory není zrovna to po čem sběratel prahne :-). To takhle NOS tah na pre Daytony...jinak tenhle model se prodával asi rok v jednom nám známém bazaru na hodinky v Praze, v super stavu, s krabičkou a papíry za 40.000,- Kč a stejně to nikdo za ten tok nekoupil. Holt dámské hodinky, Renovace není bastlení, a funční strojek je alfou a omegou :-).

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Jsou to dámské hodinky a to nikoho v tomhle stavu nezajímá. u pánských by se ještě dalo přemýšlet o vzkříšení, ale tohle asi ne. Dal bych to na ebay, ať zájemci zváží, k čemu je to dobré, víc hlav víc ví. Třeba má někdo doma šrot a tohle se m u bude z jakéhokoli důvodu hodit. Spekulovat o ceně je zbytečné, teď to má cenu 0 Kč, pro někoho na ebay třeba 20 USD, pro jiného 100 Eur......

Odesláno
Rozchodit zrezlý strojek? Děláš si legraci ? :-), Vyčistiz znamená obrousit, tedy někde ubrat na kolečkách, můstcích? Myslíš, že takový homemadeservis strojek může fungovat ? Rez není do hloubky?

Je to jen o množství práce, viděl jsem úspěšné renovace horších hrůz... Pravdu máš pochopitelně v tom, že z ekonomického pohledu je to podnik navýsost pofiderní, pokud to nejsou zrovna hodinky po babičce či něco podobného, kde člověk na peníze tolik nekouká.

Odesláno
Je to jen o množství práce, viděl jsem úspěšné renovace horších hrůz... Pravdu máš pochopitelně v tom, že z ekonomického pohledu je to podnik navýsost pofiderní, pokud to nejsou zrovna hodinky po babičce či něco podobného, kde člověk na peníze tolik nekouká.

Možná kdyby je měl na sobě Steve Fosset, nebo někdo z utopených ruských námořníků na ponorce....to leda :thumbsup_anim: Renovace by vyšla na tolik co stojí nové Milgaussy :-)

Odesláno

Řekl bych, že renovace v rolexu se rozhodně nevyplatí. Renovaci jako takovou bych konzultoval s mechanem , dokáže zázraky, jen nevím, jestli podle fotek.

Odesláno

s tym uberanim na koleckach to nebude tak hrozne.... nakolko tie strojky nie su zelezne ale mosadzne tak ten hnus je len povrchovy a na uspesnu renovaciu staci myslim srobovak pinzeta a hadra namocena v nejakom hodinarskom sajrajte....(a dobry hodninar ovsem) ...(pokial teda stroj nie je nejak mechancky poskodeny)

vyslednom mozno nebude stroj roka, ale tikat by to urcite malo a st trochou snahy aj presne .

cifernik a nejake tie tesnenia by sa mal dat vystrachat na ebay a vo finalle by z toho mohli byt pekne hodinky dost pod cenou toho za kolko by sa dali kupit na ebay ine podobne....

ako sa tu uz vyssie pise, videl som vacsie hrozy renovovane do celkom pozeratelneho stavu...najvacsim nakladom bude kazdopadne praca hodninara (do Rolexu to samozrejme poslat nesmiete)

OT ak narazite na ebay na podozrivo lacne omega 300, eterny, ci ine stredne zvucne vintage vodniky, tak je pravdepodobne ze ich niekto nasiel na plazi chvilu ich pigloval, vymenil ciselnik a teraz ich predava.... par ludi hlavne v azii a latinskej emerike sa tym slusne zivi..... poznavacia znacka je absencia obrazkov stroja.... ten sotrj ale funguje vacsinou OK, len uz nie je na pohlad moc pekny (ti lokalni majtri byvaju celkom zrucni casto krat si vystacia aj bez noveho ciselnika proste potunia ten stary).

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...