Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dostaly se mi do ruky stejné hodinky jako mám já, ovšem FAKE za 90 USD. Poznáte bezproblémů na první pohled, které jsou pravé? Cenový rozdíl je opravdu značný. Jinak v hodinkách-fake běží automat údajně ETA 2836 25 kamenů (čemuž moc nevěřím), bez možnosti natažení, zřejmě 21600 vph. Výrobce udává i safírové sklo - je tam plexi. Poznat se to dá v pohodě ihned, pokud člověk ví, podle čeho, když nemá k dispozici originál.

post-11110-1268345350.jpg.

Odesláno (upraveno)

Ano těch rozdílů je opravdu hodně. Pak je ještě dost zásadní rozdíl v luminiscenci, která má tak 10% výkonu originálních hodinek a je jiná u ručiček a jiná na ciferníku, tam má tak 5%. Když tedy pominu ten děsný fakt, že to je kopie Omega a výrobce by si dal práci některé věci vylepšit a vyrobil hodinky s vlastním nápadem, pak je vidět, že se dají automaty vyrobit velmi levně, protože co se týká mechanického provedení kovových částí, není to taková tragedie.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

To datum je zrovna v přetočení, takže běžně je OK, ale je tam jiný font a jinak zpracované hrany okénka. Také je ale vidět, že fake v pravo má mnohem více vypouklé krycí plexi, zatímco originální safírové sklo je daleko plošší (je to vidět na odrazu objektivu fotáku). Navíc safírové sklo je na pohmat studené jako kov, plexi nikoliv. Strojek dělá cca 35s rozdíl za den.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)
To datum je zrovna v přetočení

už to je jasná indicie i kdyby nebylo s čím provnávat - u origo omegy ta fáze přetočení netrvá 2 hodiny ;)

edit: a z toho tipuju, že to nebude ani eta

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Nevim teda jsetli jsem precitlivelej jedinec, ale ja vidim rozdil uplne v kazde viditelne soucastce na fotkach. Jinak preklapeni datumu, co muze trvat cca 6 hodin me tez pobavilo ;)

Odesláno

No nevím,

ale řekl bych, že to se to tady mudruje, když to máme zvětšený na celej monitor.

Koukat na ně ze 2 metrů, tak jsou to Omegy. A vo to de.

Fejky nemusí být dokonale stejný, ale pouze dostatečně podobný.

Hnus velebnosti

Odesláno

Já jsem se k tomu stavěl právě tím neporovnáváním - a tam jasně vše prokazuje datumka, druhou indicií by mohla být GMT ručka, která obecně - pokud nemá vnitřní vlastní indexy, sahá k okraji.

Odhadnout pravost když je s čím provnávat neni těžký, ale určit je, když třeba ani neznáte parametry toho konkrétního modelu, to má slutečný smysl.

Odesláno (upraveno)

nejdrive jsem si vsimnul rozdilne delky vterinove rucicky...

EDIT: sorry... GMT rucicka..

Upraveno uživatelem griga
Odesláno

Přesně jak říká Jerryl. Když máte originál, není to vůbec těžké. Ovšem výrobce fake má cca 100 modelů jenom Seamaster a mechanické provedení je na slušné úrovni (tedy i dýnko je velmi solidně zpracované) a pak babo raď když nevidíš originál, ale pouze průměrnou fotku a vidíš fake poprvné v životě. Proto je dobré i fake uvádět jak vlastně vypadají.

Na druhé straně si říkám, že se to vůbec za ty peníze vyplatí dělat, protože to není žádná umělá hmota a mechanický strojek není levný quarz. Výrobní cena musí být tak 30-40 USD.

Odesláno

Navíc k tomu, co už zaznělo: fake má kratší GMT a sekundovou ručku (což je poměrně časté, třeba fake Rolexů mají téměř vždy krátké sekundovky), sekundová ručka je mizerně nabarvená a o půl jedenácté se datum nemá co překlápět.

Odesláno

Mel sem doma Fake Omegy za 40 dolaru Seamaster Aqua Terra, bilej cifr, modreny rucicky, moznost rucniho natahu, hacking. Zpracovany byly moc pekne, nechapu jak to nekdo za ty prachy dokaze udelat, tedy spise na ukor chudaku te pracovni sily. Sly docela i slusne +15/den. Koupil sem si je jako suvenyr z turecka, Potreboval sem utratit kovove mince. Pouzival sem je jako zalozni hodinky na stavebni prace, a vsude kde mi bylo normalnich hodinek lito. Sly bezchybne 2 roky. Pak dostali zasah medicimbalem a spadly mi pri tom z ruky. Behem vteriny z toho byl absolutni srot. Vypadali i vsechny indexy a ve strojku se polamalo snad vsechno mozny. Rozhodne tohle zbozi doporucuji nekupovat, nikdy nevite jak to dlouho bude fungovat. A rozhodne je to divnej pocit to mit na ruce. Rozhodne kdyz nekdo vyvalil oci ze mam omegy, tak jsem ho hned srovnal s tim ze jsou z turecka, rozhodne bych si pripadal jako vul nalhavat sobe a ostatnim ze jsou prave. Ale na michani malty byly dobry :)

Odesláno

Horší, když má někdo Rolexy za 90 USD a ostatní v baru si myslí, že pravé za 200 tisíc a pak mu někdo dá venku na budku, protože chce ty prachy :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...