martar Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 Tak tady je dýnko. Asi nebude původní, na všech Ancre s anglickými nápisy na cifru mám anglické povídání i na dýnku, tady bych čekal Stainless steel back a Water resistant 4ATM nebo tak něco....
Georgeisin Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Poslal jsem kamarádovo Sporty (dal jsem mu je ke kulatinám jako dárek) do Eltonu na přetěsnění a deklarování 4AT. Vyměnili Všechna těsnění, sklo, korunku. Chtějí za to 1.400. Dnes mi volala paní Krsková, že hodinky vodotěsné nejsou, bohužel, to je k vsteku. A to je stav pouzdra, řekl bych, velmi dobrý. Mosaz nikde nevykukuje. To by mě zajímalo, čím to je...
JZED Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 (upraveno) To bude kvůli záruce... férový?!?.... chápu tě Upraveno 13. listopadu 2014 uživatelem JZED
Honza.manta Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Po výměně sklíčka, korunky a těsnění hodinky být vodotěsné musí. Za ty prachy bych jim to hodil na hlavu.
Georgeisin Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 O záruku nejde. Jde o to, aby si je kamarád mohl vzít do sprchy a na lyže. Ještě jsem jí teď požádal ať to testnou na 2AT nebo 1AT, alespoň něco. Zas kamarád je nosí furt, není nadšenec do Primek tolik, takže 1.400 za potvrzení toho, že nejsou vodotěsné, je dost. To pouzdro fakt vypadá skvěle. Nevím, jestli to nebude těma těsněníma, který jsou designovaný na nerez, mikro rozdíly se na těch pouzdrech možná najdou (nové vs staré).
JZED Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 (upraveno) já to myslel aby ti nemuseli dávat záruku na vodotěsnost... Jak píše manťák po výměně toho všeho vodotěsné být musí, anebo udělali něco blbě. Dal bych to schválně jěště přeměřit u svého hodináře a nebo si nechat vysvětlit důvod proč nejsou..... jsem zvědavej na výsledek jejich testu Upraveno 13. listopadu 2014 uživatelem JZED
Georgeisin Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Test dělali na 4AT, neúspěšný. Čekám na telefon jestli 2AT anebo 1AT projde. Alespoň na oplach, aby vydržely.
Honza.manta Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Opakuji ze chyba je u nich, já bych je nezaplatil. Po výměně těchto tří dílů být vodotěsné. Jedině ze by byl špatný ten krček na korunku, ale to je nepravděpodobné. Chtěl bych vysvětlení.
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Poslal jsem kamarádovo Sporty (dal jsem mu je ke kulatinám jako dárek) do Eltonu na přetěsnění a deklarování 4AT. Vyměnili Všechna těsnění, sklo, korunku. Chtějí za to 1.400. Dnes mi volala paní Krsková, že hodinky vodotěsné nejsou, bohužel, to je k vsteku. A to je stav pouzdra, řekl bych, velmi dobrý. Mosaz nikde nevykukuje. To by mě zajímalo, čím to je... Pokud je toto všechno vyměněné, tak vsázím NOS Spartaky, nebo NOS echt letecký automat na uvolněný krček korunky přímo v pouzdru. Dle několika mých známých, bývalých zaměstnanců podniku Klenoty-servis, to byl poměrně častý problém u Sportek 1-2. V té době se to často řešilo výměnou celého pouzdra a vadné letělo do šmelcu...nebo do kapsy pracovníka.
Georgeisin Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Díky za poznatek, tak uvidíme, co mi zavolají. Zatím je ticho.
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 (upraveno) Pokud vodotěsnost testují jen na sucho a ne přímo ve vodě v něčem podobném jako na fotce, těžko zjistí, kudy se tam voda dere. Upraveno 13. listopadu 2014 uživatelem Nirmalita
Mipa Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 No já žiju v bláhovém přesvědčení, že správně se mají hodinky na těsnost testovat nejdříve "na sucho" a pokud takto vyhoví pak teprve ve vodě "na mokro" na příslušný tlak. Pokud by hodinky s větší netěsností (například špatně utěsněným dýnkem, nebo jinou větší závadou) rovnou testovali ve vodě na přetlak, to aby pak složitě čistily "zaplavené hodinky". Tolik můj amatérský snad "zdravý rozum".
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Správný postup je takový, jak řikáš. Pokud ale tlakový přístroj na suché testování není k dispozici, tak v tomto vodním typu se nejprve testuje prázdné pouzdro bez strojku jen s korunkou, které není při zatopení problém vysušit. Rovnou tam namočit a natlakovat celé hodinky Prim Sport bez předchozích kroků chce velkou dávku odvahy.
pavel67 Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Správný postup je takový, jak řikáš. Pokud ale tlakový přístroj na suché testování není k dispozici, tak v tomto vodním typu se nejprve testuje prázdné pouzdro bez strojku jen s korunkou, které není při zatopení problém vysušit. Rovnou tam namočit a natlakovat celé hodinky Prim Sport bez předchozích kroků chce velkou dávku odvahy.Potřeboval bych poučit. Jak se to může testovat pouzdro s korunkou bez strojku ?Korunka je přece na hřídelce, která když zapadne do strojku, je pojištěná proti axiálnímu posunu, a tato poloha těsnění vůči krčku má zajišťovat požadovanou těsnost.Jak se to tedy dělá?
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Další? Nacházíme se tady v sekci Prim a bavíme se o nouzovém testování vodotěsnosti Sportů? Korunku, která je proti "axiálnímu" posunu jištěná pouze hřídelkou ve strojku a samovolně vypadává, můžeš rovnou vyhodit. Dobrá vodotěsná korunka drží na krčku také díky dvěma O kroužkům. Navíc při testování vzniká v nádobě podtlak, který tlačí vodu proti pouzdru a korunka těžko jen tak sama z pouzdra odpadne.
p3k Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Podlat protlak, nemyslíš přetlak??
pavel67 Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Další? Nacházíme se tady v sekci Prim a bavíme se o nouzovém testování vodotěsnosti Sportů? Korunku, která je proti "axiálnímu" posunu jištěná pouze hřídelkou ve strojku a samovolně vypadává, můžeš rovnou vyhodit. Dobrá vodotěsná korunka drží na krčku také díky dvěma O kroužkům. Navíc při testování vzniká v nádobě podtlak, který tlačí vodu proti pouzdru a korunka těžko jen tak sama z pouzdra odpadne.Děkuji pěkně za vysvětlení. Už jem zase o krok dál.
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Podlat protlak, nemyslíš přetlak??Máš pravdu, nikdo není dokonalý. V tlakovací nádobě vháněním vzduchu pomocí pístu vznikne přetlak, který tlačí vodu na testované pouzdro. V prostoru uvnitř testovaného pouzdra je potom tedy ten můj podtlak?
prischera Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2014 Všude je přetlak, je to natlakovaná nádoba. V Hodinkách jen malý, vzniklý mírnou deformací pouzdra. Každopádně menší než okolo, proto se tam tlačí voda. Ale ne podtlak. Na podtlak se hodinky testují taky, ale na sucho pomocí vývěvy.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se