Přejít na obsah

Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

II jsou pěkné, celý dětství to byl sen mnoha z nás, co jsme o igenach neměli tehdy ani ponětí. Koupil jsem je synovi, dal krásný nato strip. Ale pretahl je...

Jo, dobře si pamatuju, jak jsem se na ně mlsně koukal ve výloze "Klenotů" a jakou jsem měl radost, když jsem je pak konečně dostal k narozeninám. Moje první "dospělé" a vodotěsné!!!! hodinky. No a pak je nahradily digitálky, ty zase měly světlo a ukazovaly i měsíc a den v týdnu (7 melodií a stopky přišlo až později) :-). 

Jinak na vzhled se nedá dívat dnešním pohledem, v té době vypadaly Humberta moderně a "cool", proti tomu Igeny byly vykopávka s designem ze šedesátých let. Uvědomte si, že to byla doba, kdy chromované nárazníky na autech byly symbolem zastaralosti a černý plast byl totální top. Kdo to nezažil, nepochopí.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vykopavky alespon podle toho co mi vypraveli pametnici igeny nikdy nebyly a kdo je mel ten je za dvojky rozhodne nemenil.

Digitalky to bylo neco jineho to byla velka moda.To uz pamatuju i ja.Kdyz sem mel sve prvni digi s kalkulackou tak sem si pripadal jak king:)

Odkaz ke komentáři

PSI jsou krasne nadcasove hodinky, hlavne v modre variante se mi velmi libi. PS2 jsou tak strasne jednoduche, az se mi to libi :) Robustnejsi pouzdro, velke indexy, siroka odolna, prakticka a levna plastova luneta, jednoduche, ale pekne rucky...ty hodinky na me pusobi jako maly tank ve srovnani s jemnejsima PS1. Ciselnik je jednodussi hlavne v absenci zakriveni, coz vypada na PS1 opravdu hezky, na druhou stranu se mi ciselniky na PS2 jevi jako kvalitnejsi, co se zivotnosti pouzite barvy tyce. Myslim, ze to byl velmi kvalitni potisk v te dobe, ostatne, pokud hodinky clovek nevytopil, tak ty ciselniky nijak za tu spoustu let nedegradovaly (pokud jim neublizil hodinar). Za me opravdu jednoduche, temer nerozbitne, dizajnem nacasove tooly.

Co se tyce strojku, ano, ten v PS1 oku lahodi preci jen vic, na druhou stranu seriova vyroba v 80 letech preci jen pokrocila a delat takhle pul milionu hodinek rocne a nasytit trh, si nejake zjednoduseni vyzadalo. Jestli to bylo na ukor kvality a funkcnosti, netusim, nicmene neni vse jak se na prvni pohled zda. Prispevek 285 v odkazu. 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26527-kalibry-prim-v%C4%8Detn%C4%9B-subverz%C3%AD-do-r-1995/page-15

Upraveno uživatelem ATOM
Odkaz ke komentáři

Teda videl jsem par Humberto sportu na kovovem tahu. Dostal se ke me Kovotex Trencin (ale mam ho spis pro digitalky), tak jsem zkusil nahodit kov misto ZRC derovaneho a teda nic moc. Utvrdil jsem se v tom, ze se mi to nelibi. A proc vam to sem pisu? Ani nevim. :D

PS2 docela sluší mesh :) Ale jinak kůže je favorit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...