Přejít na obsah

Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

Prosím zkušenější, zda dokáží odhadnout, zda je ciferník origo nebo Parexo. Dneska mi dosly tyto sporty, ale ten ciferník se mi zdá nějak tmavy. Při bližším ohledání se v tom někdo vrtal. Nejen, že není originální armovák a pouzdro by mělo být takové to broušené (coz jsem si všiml už předem), ale ještě je pohnuto s rafičkama, takze to někdo skládal. Předpokládal jsem, že když jsou v takovém stavu, že si alespon pohraju s lumi a lehce se v nich povrtam, možná upravím pouzdro atd... ale že bude cifr origo a strojek OK. Navíc jako bonus je stržené pérko. Zkrátka aukro už nikdy, z toho jsem vyléčeny.

Přiznám se. že Ti trochu nerozumím, předem jsi věděl, že to není originál provedení a pak se zlobíš. Ten ciferník a ručky jsou originál a vzhledem k jejich stavu je evidentní, že pouzdro bylo úplně na odpis (mimochodem to bylo to nejcenější na těchto hodinkách). Jak píšeš, chtěl sis pohrát, tak se do toho pusť a nebreč, jak Tě někdo napálil...Jo a pak sem dej výsledek svojí renovace. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakci, samozřejmě nebrečim, chtěl jsem jen potvrdit, ze cifr je originál, čímž jsem si nebyl úplně jistý. Ostatní věci jsem věděl, že nejsou původní, což jsem také psal. Přitom jsem si jen postěžoval, že když koupim hodinky, ktere mají být ve stavu "jdou", že mají stržené pérko. Nic více, nic méně. :smile_anim: Díky a přeju příjemné pondělí!

Odkaz ke komentáři

Jojo. To je ono...presne tak maji vypadat. Cervene indexy armovaku, brousene pouzdro. Skoda, ze se toto pouzdro skoro neda sehnat v prijatelnem stavu. Narazil jsem jen na jeden kus, ale chlap za neho chtel penez jak zelez.

Odkaz ke komentáři

Díky za reakci, samozřejmě nebrečim, chtěl jsem jen potvrdit, ze cifr je originál, čímž jsem si nebyl úplně jistý. Ostatní věci jsem věděl, že nejsou původní, což jsem také psal. Přitom jsem si jen postěžoval, že když koupim hodinky, ktere mají být ve stavu "jdou", že mají stržené pérko. Nic více, nic méně. :smile_anim: Díky a přeju příjemné pondělí!

Jó aukro je aukro - oni píšou po natažení jdou, případně jdoucí, ale přesnost a rezerva nátahu nezkoušeny. Tím je myšleno, že po natažení jdou, ale ne jak dlouho jdou.

Odkaz ke komentáři

Jó aukro je aukro - oni píšou po natažení jdou, případně jdoucí, ale přesnost a rezerva nátahu nezkoušeny. Tím je myšleno, že po natažení jdou, ale ne jak dlouho jdou.

Teď mám na cestě jedny, kde píše "jdou - tikají", tak jsem zvědavej, co z toho vlastně vypadne... asi budou tikat, ale ne točit ručičkama...

Odkaz ke komentáři

No jo, měl jsi mu tu hromadu peněz jak želez dát, z mého pohledu se jedná o typ, který je na trhu v dobrém stavu opravdu, ale opravdu málo častý. Jeho cena poroste o hodně víc, než u kterýchkoli jiných sportů, právě z důvodu broušeného pouzdra a vnitřního armováku. To z proto, že to není složitelné z jiných typů a vždy se musíme spolehnout jen na stav originálu a lze měnit jen stroj a ručky. A to je na dosažení dobrého stavu dost málo. Když je najdeš ve stavu NOS, neváhal bych dát 10K, ve stavu výborném tak 6-8K. Vše ostatní má cenu iuzorní a pro sbírku je dlouhodobě neperspektivní. Znám pár kousků, které jso opravdu ve stavu, který dělá jejich majitelům čest a zároveň radost. Většinou se o ně ale museli srdnatě porvat a cena nikdy nebyla příliš lidová. Takže, dokud jsou jen za hromadu peněz, berte, dokud nebudou za tři hromady peněz.

Ostatně, ceny se vyvíjejí stále dost směrem nahoru, mluvím tedy o hodinkách v přiměřeně dobrém stavu. Takové Igeny, nebo Diplomaty stály na začátku devadesátých let kolem 100 Kč... Lepší finanční zhodnocení si dnes neumím představit A když jsem v roce 2000 dal 5000 Kč za NOS Spartaky, nebo 4000 Kč za Primky ve zlatě, lidi mysleli, že jsem se zbláznil.....Podívejte se, jak vylítla cena Aeskulapů, nebo mysliveckých. Cena jde nahoru také tam, kde je nějaký název, viz. třeba pyžama, traktory, bruselské, eleganty.. To vše vyskočilo hodně vzhůru a nových sběratelů přibývá a musí to vše někde sehnat a dva, tři noví, lační a movití zájemci dokáží na Aukru vyhnat ceny do nebes, ale málokdy se ta cena vrátí dolů.

Jojo. To je ono...presne tak maji vypadat. Cervene indexy armovaku, brousene pouzdro. Skoda, ze se toto pouzdro skoro neda sehnat v prijatelnem stavu. Narazil jsem jen na jeden kus, ale chlap za neho chtel penez jak zelez.

Odkaz ke komentáři

No jo, měl jsi mu tu hromadu peněz jak želez dát, z mého pohledu se jedná o typ, který je na trhu v dobrém stavu opravdu, ale opravdu málo častý. Jeho cena poroste o hodně víc, než u kterýchkoli jiných sportů, právě z důvodu broušeného pouzdra a vnitřního armováku. To z proto, že to není složitelné z jiných typů a vždy se musíme spolehnout jen na stav originálu a lze měnit jen stroj a ručky. A to je na dosažení dobrého stavu dost málo. Když je najdeš ve stavu NOS, neváhal bych dát 10K, ve stavu výborném tak 6-8K. Vše ostatní má cenu iuzorní a pro sbírku je dlouhodobě neperspektivní. Znám pár kousků, které jso opravdu ve stavu, který dělá jejich majitelům čest a zároveň radost. Většinou se o ně ale museli srdnatě porvat a cena nikdy nebyla příliš lidová. Takže, dokud jsou jen za hromadu peněz, berte, dokud nebudou za tři hromady peněz.

Ostatně, ceny se vyvíjejí stále dost směrem nahoru, mluvím tedy o hodinkách v přiměřeně dobrém stavu. Takové Igeny, nebo Diplomaty stály na začátku devadesátých let kolem 100 Kč... Lepší finanční zhodnocení si dnes neumím představit A když jsem v roce 2000 dal 5000 Kč za NOS Spartaky, nebo 4000 Kč za Primky ve zlatě, lidi mysleli, že jsem se zbláznil.....Podívejte se, jak vylítla cena Aeskulapů, nebo mysliveckých. Cena jde nahoru také tam, kde je nějaký název, viz. třeba pyžama, traktory, bruselské, eleganty.. To vše vyskočilo hodně vzhůru a nových sběratelů přibývá a musí to vše někde sehnat a dva, tři noví, lační a movití zájemci dokáží na Aukru vyhnat ceny do nebes, ale málokdy se ta cena vrátí dolů.

No to víš, že už toho lituju... :wallbash: Bylo to na blešáku chlap za ně chtěl osmičku. Nebyly NOS, ale pouzdro bylo ze spodní strany občas škráblé, ale jinak v pohodě. No byl jsem chvilku nějaký lakomý. Asi za hodinu mi došlo, že jsem udělal kravinu, ale bylo pozdě. Od té doby jsem na takové nenarazil. Pokud bude nějaké příště, asi nezaváhám.

A o Aeskulapech bych mohl vyprávět, naštěstí se mi podařilo sehnat od zdejšího člena jedny moc pěkné. Tak se kochám - už mám troje. Dva kusy čekají, bude to asi promoční dárek. Na bílém řemínku...

Odkaz ke komentáři

Když je najdeš ve stavu NOS, neváhal bych dát 10K, ve stavu výborném tak 6-8K. Vše ostatní má cenu iuzorní a pro sbírku je dlouhodobě neperspektivní. Znám pár kousků, které jso opravdu ve stavu, který dělá jejich majitelům čest a zároveň radost. Většinou se o ně ale museli srdnatě porvat a cena nikdy nebyla příliš lidová. Takže, dokud jsou jen za hromadu peněz, berte, dokud nebudou za tři hromady peněz.

I když s Tebou musím v principu souhlasit, domnívám se, že jsi právě tak trochu skokově upravil cenu těchto hodinek na běžných trzích.. :crybaby:

Odkaz ke komentáři

No jo, měl jsi mu tu hromadu peněz jak želez dát, z mého pohledu se jedná o typ, který je na trhu v dobrém stavu opravdu, ale opravdu málo častý. Jeho cena poroste o hodně víc, než u kterýchkoli jiných sportů, právě z důvodu broušeného pouzdra a vnitřního armováku. To z proto, že to není složitelné z jiných typů a vždy se musíme spolehnout jen na stav originálu a lze měnit jen stroj a ručky. A to je na dosažení dobrého stavu dost málo. Když je najdeš ve stavu NOS, neváhal bych dát 10K, ve stavu výborném tak 6-8K.

I když s Tebou musím v principu souhlasit, domnívám se, že jsi právě tak trochu skokově upravil cenu těchto hodinek na běžných trzích.. :crybaby:

Já bych to nebral tak tragicky. Ono to záleží na kupujících - buď daj nebo nedaj. Dle mého vše krátit na polovinu a jsme někde blízko reálu. A navíc hodně lidí už tyhle hodinky má, tak maximálně bude koukat po lepším stavu, ale takovéhle sumy zase nedá, no a až seženou lepší stav, tak zase pustí ty svoje horší a stejně se ucpe další díra na trhu a zájem malinko opadne. Nikdo je doma nebude zbytečnš hromadit. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

He,he, z Tvých úst to zní trochu úsměvně :gora:

No ale je to pravda - každý kousek u mně doma je v něčem odlišný nebo čeká na finalizaci(plánovanou) a následnou odlišnost. Ani jedny sporty nemám doma zbytečně dvakrát stejné. Tak to nějak podobně očekávám i u jiných.

Edit: nepočítám těch pár polovraků, co mi prostě doma zbylo, ty je už škoda i prodávat, lepší si je nechat na různé bastlení a pokusování

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Když to shrnu, červený (bastly nepočítaje) jsou vzácnější než modrý a cena se hrabe na černý igeny. Chápu to správně?

Asi ne- je to o štěstí a trpělivosti/netrpělivosti. Obecně ony i ty Igeny popojely, všimni si jaké šroty teď třeba na AUKRU letí... Každopádně pár červených mám a i za ty co jsou v mimořádně krásném stavu jsem dal před cca rokem třináct stovek :rolleyes:

Ono je důležité se nepo..at...

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...