Přejít na obsah

Anketa na cifernik  

61 hlasů

1. 1. Aky odtien podkladu by si chcel mat na ciferniku ?

• Cierno - cierny / Matny
      23
    • Cierno - cierny / Polomatny
      29
    • Cierny / Leskly
      6
    • Iny (uviest priklad do vlakna dole )
      3
  2. 2. Aku LUMINESCENCIU si vyberes ?

• C1 ( biela ) MATNA
      11
    • C3 ( jemne nazeleno ) MATNA
      32
    • C1 ( biela ) LESKLA
      10
    • C3 ( jemne nazeleno ) LESKLA
      8
  3. 3. Co chces mat na ciferniku ?

• Som za uplne prazdny cifernik
      19
    • Mne by sa pacilo nejake slovo, aby to nebolo uplne prazdne
      32
    • Som za nieco ine (uviest priklad do vlakna dole )
      10

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Přečetl jsem celou diskuzi a vyšlo mě:

CC - lesklý ciferník a indexy tomu dodají retro výraz (bude to vypadat jako smalt)

C - znak CAF na ciferníku - ty obrázky v diskuzi vypadají přímo báječně o hodně líp, než prázdný anonimní - domysli si kdo fejkoval - ciferník a vezme jim to nálepku napodobeniny a teprve tím stanou se poctou, což je pro nás asi klíčové. Znak CAF na dýnku by měl smysl, kdyby to dělali longíny. Na dýnko bych pak dal made by zeno ... klidně s letadlem, prostě bych přehodil priority a ze zena udělal normálního výrobce, nikoli tvůrce. Když nepůjde znak CAF kvůli nějakým právům, nebo tak, zkusil bych tzv. low visibility výsostný znak, který je moc hezký - viz gripeny - klasické kolečko dělené na třetiny, jen modrá je černá (podklad) , bílá je bílá (světle šedá) a červená jsou bílé (světle šedé) šrafy na černé (podkladu).

dole swiss made je v pohodě.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)
...

C - znak CAF na ciferníku jim vezme nálepku napodobeniny a teprve tím stanou se poctou.

...

Ano, viděl bych to podobně. Ale připomínám, že varianta se znakem na ciferníku tu už byla, a někdo sem dával i celkem zdařilé konkrétní návrhy, ale bohužel to bylo smeteno ze stolu...

Edit.: Někdo sem dával návrh s malým znakem místo dvanáctky, který vypadal velmi zajímavě, ale nemohu to teď najít...

Upraveno uživatelem Z.
Odesláno (upraveno)

Právě, když jsem ty návrhy viděl, tak mě to vzalo za srdíčko a řekl jsem si, že tohle už jako fejk nevypadá - musíš klukům domluvit zvenčí, aby nepropásli příležitost :) - jsou naprosto bezvadný a když se dají do správných proporcí, budou nádherný, naprosto nechápu to rozhodnutí s prázdným ciferníkem a znakem na prdeli, místo na čele. Jde o prioritu důležitosti, proto na dýnku vše o zenu - výrobci, klidně bych napsal: pro chronomag vyrobil zeno watch basel - a bude to pocta. Ten znak CAF je navíc naprosto ideálního tvaru a perfektně retro, esteticky pomůže, udělal bych ho veliký, jak to půjde.

Kdybyste chtěli navíc originální fintu, vzal bych klíďo místo savonettu lépin s vteřinovkou na 9 a ten znak dal na 3 , tam, kde je srdce.

No, když budete tvrdohlaví, navrhnul už někdo, že by se tam místo longines dala britská www šipka? Takový odkaz na RAF, kde vlastně československé prvorepublikové letectvo válečné se realizovalo.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Zdravim,

skicar v praci to isti. Co tak nieco take na napad cigi-ho s CaF. Urcite to nieje spravny font ale ako predstava pod 12-tku to staci.

Laci

CAF.bmp

Upraveno uživatelem lac1
Odesláno (upraveno)

myslím ten krásný znak s mečem, lvem a věncem, lac1, ne nápis céáef - ten pochybuji, že je autentický. To už bych tam klidně napsal československé vzdušné síly, nebo jak zněl přesný název ( možná se zkracoval na ČsVS, ČSVS, ČVS ?? - to už by možná šlo, ale opravdu se tak zkracoval? ) a šipku, nebo jen šipku, kdyby znak neprošel, respektive byste se k němu nechtěli vrátit. Ale nejvíc se mi líbí ten znak, má i význam skutečné pocty a tu nám snad jde nejvíc. Ten low vis výsostný znak se týká jen česka, i když je stejný, jako československý, přeci jen, autentický není, ale tmavě šedý na černém by byl fajnový, opravdu low visible, almost unvisible :D Možná bychom mohli změnit šrafury....

Každopádně ten prázdný ciferník je fakt pustý, a co je horší, vybízí k domýšlení, nehotový ... A prdnout tam nějaký nápis, já nevím, aeroplán - je to česky a z té doby, aviatik, avionik, nevím, takový nekonkrétní, z nouze. Já bych nic nemaskoval a hodně nahlas a prvoplánově zařval, že je to pocta a komu, myslím, že ty hodinky jsou zajímavý nejen, protože jsou krásný, ale taky , možná hlavně, kvůli tomu letectvu.

Taky jde a už to myslím padlo vybrat nějaký typ letadla (avii 534 ??) a prdnout jí tam, jako eddie dreadnough. Ale letadlo se vám pochopitelně nelíbí.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Myslím že to jsou dobré nápady. Hlasoval jsem sice pro polomatný cifr a matnou lumi, ale jak se dívám na původní Longíny, souhlasím s tím, že lesklý cifr a třeba i plastické lesklé číslice a indexy by byly bližší originálu.

Odesláno

no dyt jo, jsem debil. mam ho v kompu.

ten venec tam ale dela bordel. aby to netahalo oci, muselo by se to imho nechat bez vence - jen mec a kridla. nebo by se to muselo udelat tak mrnavy, ze to ale ztrati smysl.

post-4836-1269872431.jpg

Odesláno

ten venec tam ale dela bordel. aby to netahalo oci, muselo by se to imho nechat bez vence - jen mec a kridla. nebo by se to muselo udelat tak mrnavy, ze to ale ztrati smysl.

post-4836-1269872431.jpg

tak ako to je tu sa mi to celkom pozdava. mne by napriklad nevadilo keby ten znak ukusne kus 11 a 1. samozrejme je to vecou vkusu ale prazdny cifernik sa mi moc nepozdava, rovnako ani napis Zeno alebo len Antimagnetique (budu vobec odolne voci magnetizmu?)

Odesláno (upraveno)

Heh, na první pohled trochu jak doktor od jezera hrochů... :-D

Edit: Zbytečný obrázek.

Upraveno uživatelem jfidler
Odesláno

post-4836-1269872431.jpg

A co ho právě udělat větší a ručky by začínaly uprostřed věnce? Nebo znak např k 3 a nápis CAF nebo tak něco k 9? Ale to už by asi bylo moc že?

Odesláno (upraveno)

little W - znak máš moc dole, v diskuzi jsem viděl, jak to mají tak, že křídla spojují spodní hranu 1 a 11 a bylo to fajn, klidně bych ho dal ještě výš a větší,

hele, není lepší tvar, protože:

je kulatý - koresponduje s mimostředkou

zužuje se dolu - koresponduje s kruhovou výsečí

vyčuhuje z něj jílec meče a ukazuje na 12

to se prostě nedá nevyužít, podle mě tam pasuje jak pr... na mísu. 21.12.2009 23.00 postoval Mike nákresy, které jsou velmi přesvědčivé. Myslím, že subcifr bude menší, kvůli rozměrům unitasu a vzal bych jako základ tu variantu , kde není uražená 5 a 7, ale to je nyní detail.

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...