Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
Vrátím se trochu do minulosti tohoto vlákna, kde si někdo "stěžoval" na malý strojek ve velkém pouzdře a na plastový mezikus, že by měl radši větší strojek vyplňující pouzdro. Zajímalo by mne, jaký materiál mezikusu používají renomované firmy, není možné, že plast má pro tento účel nějaké vhodné vlastnosti? A k velikosti strojku - laicky se domnívám, že praotce všech strojků bychom našli mnoho desítek let zpátky, kdy se dělaly hodinky menší a menší strojek do velkých hodinech lze nacpat, ale opačně ne. No a taky si myslím, že větší strojek by byl také energeticky náročnější, proto se používají co nejmenší a nejlehčí strojky a jejich komponenty. Co vy na to?

Ve velkým pouzdře má být i velký strojek. Já bych si tedy nový hodinky s průměrem 45 mm a malou Etou, nebo čímkoliv jiným (malým) nekoupil. Z mého pohledu není nic trapnějšího, než datumové okno uprostřed číselníku. Výrobce / obchodník ti vlastně prodává vzduch.

• Odpovědi 225
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ve velkým pouzdře má být i velký strojek. Já bych si tedy nový hodinky s průměrem 45 mm a malou Etou, nebo čímkoliv jiným (malým) nekoupil. Z mého pohledu není nic trapnějšího, než datumové okno uprostřed číselníku. Výrobce / obchodník ti vlastně prodává vzduch.

No mě to zase tak moc nebere, podle mě pokud není datumovka a není prosklené dýnko tak to není tak hrozný. Mám třeb OaW a tam je mezikruží jak kolo od vozu a opravdu nedoporučuju to vůbec otvírat, protože to není hezký pohled. Co je ale opravdu hnus je když má kalibr mimostřednou vteřinovku a ta je šouplá někde uprostřed? to už je opravdové zoufalství. Na druhou stranu nejeden renomovaný výrobce dříve používal do obdélníkových hodinek malinké dámské kalibry a po otevření tam bylo víc vzduchu než mechaniky?. Zajímavě řešené jsou ty Bertina DS, které jsem prodával. Okolo strojku je ?O? kroužek, který pružně usazuje strojek a to je myslím velmi zajímavé řešení, které má asi i pozitivní vliv na životnost. Nisméně pravdou je, že k velkým hodinkám má být velký strojek a není nic hezčího než koukat na zdobený Unitas nebo Molnia.

Odesláno

Někdy se k malýmu strojku sníží i velký značky :D Ještě že ten spacer není z plastu, za ty prachy ;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)
Někdy se k malýmu strojku sníží i velký značky :D Ještě že ten spacer není z plastu, za ty prachy ;)

Efektní by bylo zlato nebo platina - v případě krize by se to dalo zpeněžit :)

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Problém by mohl nastat, kdyby jsi se často díval, kolik je hodin. Každá ruka jinak namakaná :) Líbíse mi, jak je tam velkým písmem napsáno metal, hehe.

Odesláno

Dnes mi od firmy P. Maier GmbH /Vostok Europe/ dorazila nabídka na horkou novinku - MAXIM GORKY. Hodinky jsou pojmenovány po legendárním letadle Tupolev ANT-20 z 30. let minulého století. Jsou osazeny klasickým automatickým strojkem Vostok 2432, 32 kamenů, 19.800 kmitů za hodinu, udávaná tolerance -10/+30 vt./24 hod. Rezerva chodu 31 hodin, průměr pouzdra 44 mm. Cena hodinek se pohybuje od 350 do 400 E, dle provedení. Pro zajímavost dva obrázky.

maxim-gorky-2087w611.jpg

maxim-gorky-5090w893.jpg

Odesláno
Dnes mi od firmy P. Maier GmbH /Vostok Europe/ dorazila nabídka na horkou novinku - MAXIM GORKY. Hodinky jsou pojmenovány po legendárním letadle Tupolev ANT-20 z 30. let minulého století. Jsou osazeny klasickým automatickým strojkem Vostok 2432, 32 kamenů, 19.800 kmitů za hodinu, udávaná tolerance -10/+30 vt./24 hod. Rezerva chodu 31 hodin, průměr pouzdra 44 mm. Cena hodinek se pohybuje od 350 do 400 E, dle provedení. Pro zajímavost dva obrázky.

No ta cena je na Vostok trochu vysoká, 19,8 taky nic moc, rezerva znovu nic moc, ale sakra líbí se mi moc !!!

Odesláno

Tenhle kalibr 2432 Vostok běžně používá např. v Expedition Trophy. Zatím ho tu nikdo nehaněl, pokud jsem to nepřehlédl. Cena je vysoko, protože je to novinka, časem jako vždy půjde dolů. Je tam ještě pár zajímavých kousků - novinek z počátku roku.

Odesláno

Přijdou mi dost nepřehledné, obzvlášť ty černé. Ale zase je u nich elegantně vyřešeno zasazení menšího strojku do velkého pouzdra, Prostě to rovnou ukáží v osmi otvorech které by mohly evokovat osm motorů ANT 20.

Odesláno (upraveno)

Jenom pro pořádek ANT-20 měl 6 motorů.

MODEL ANT-20

CREW 8

PASSENGERS 64

ENGINE 6 x AM-34FRNV,

WEIGHTS

Take-off weight 44000 kg 97004 lb

DIMENSIONS

Wingspan 64.0 m 209 ft 12 in

Length 34.1 m 111 ft 11 in

Height 7.0 m 22 ft 12 in

Wing area 486.0 m2 5231.26 sq ft

PERFORMANCE

Max. speed 275 km/h 171 mph

Cruise speed 225 km/h 140 mph

Ceiling 5500 m 18050 ft

Range 900 km 559 miles

Ale musím doplnit, že byl vyroben i ve verzi s dalšími dvěma na "hřbetě", takže máš taky pravdu :-), další pokračování výroby bylo už 6ti motorové /byly silnější/.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Od člena fóra jsem koupil Vostok Mryia ve zlatě, s bílým ciferníkem. Když přišly, zděsil jsem se jejich velikosti - jsou opravdu velký a já mám štíhlé zápěstí. Řekl jsem si, že je nosit asi nebudu (mám čtvery jiné ruské hodinky), ale nechám si je, protože jsou krásné. Včera jsem neodolal a vzal si je na rande a BINGO - oni nejen že sluší, ale vypadají luxusně, každého hned zaujaly, prostě paráda. Takže nebudou jen na stojánku, ale budu je i nosit. Navíc byly na stojánku 3 dny a stále šly na jedno natažení... Trochu nepřesné je nastavování času, sekundovka přitom skáče sem a tam. Taky jsem včera přesně o půlnoci sledoval u všech mých "rusáků" (kromě Mryia ještě Šturmanskie, Poljot Strela a 2x Aviator) kdy přeskočí datum. U ostatních to bylo +-do tří minut kolem půlnoci, Vostoky ještě v 0.15 měli včerejšek tak jsem usnul, ale ráno už bylo dnes, tak nevím...

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Už jsem to tu kdysi psal, sklíčko na rocket N1, je náchylné na samovolné prasknutí, nyní se mi o stalo po druhé, cca po dvou letech. Tak vám to jen chci připomenout. Hodinky jsou to celkem sympatické, nosím je velmi rád, ale tato moucha jim jaksi ubírá na kráse a měla by se vzít v potaz při případné koupi.

Upraveno uživatelem MiDDDla
Odesláno (upraveno)

Tak jsem se díky Rimmerovi stal dalším (doufám že spokojeným) vlastníkem VE K-3 Submarine. Potřeboval jsem hodinky k běžnému nošení do práce, které by snesly nějaký ten ťukaneček a přitom i zajímavě vypadaly. Podělil bych se s vámi o své laické zážitky...

První dojem byl příjemný - překvapivě vkusná a kvalitní krabička, ze které jsem vyndal K-3 v černé verzi, ciferník s bílými indexy bez čísel, černý kožený řemínek s bílým prošitím. Po některých názorech v tomto vláknu jsem se bál, aby nebyly příliš velké, ale jsou přesně akurát :-) Nejsem moc příznivcem prosklených dýnek, barevných šroubečků a dalších prkotinek ve strojku hodinek této cenové kategorie, ale jelikož je budu nosit na ruce, nebude to (překvapivě :P ) vidět - je to asi moje jediná "větší" výtka k vzhledu K-3. Zřejmě je o hodinky zájem a různé "limitované 999" verze nejsou také bez konečných barevných obměn, tak asi VE přistoupil na limitky 3000 - vlastním číslo 635/3000. Další mé obavy byly ze šroubovatelné korunky, ale i v tomto případě bylo vše v pohodě. Seřízení času a data bylo trochu zdlouhavější než jsem zvyklý - datumovka překlápěla cca 8:45- 12:00, vteřinovka se mi pomocí korunky ovládat nedaří vůbec - jede si svým tempem a na žádné povely ani prosby nereaguje... :-/ Při seřizování jsem si také více všímal ruček, které bych uvítal o něco masivnější a hlavně by mohly být (vzhledem k černému ciferníku) v bílé barvě, ne černé. Překlápění ukazatele DAY/NIGHT začíná v cca 7:00 a loudá se až do 10:00. Datumovka se kolem půlnoci přehoupla rychle, ani jsem si nestačil přesně všimnout kdy. Příjemným překvapením je "svícení" indexů a ruček ve tmě - vydrží po celou noc k pohodlnému rozeznání času, s čímž jsem se zatím nesetkal. Odchylka za cca 16 hodin činí +4 sec., což je dalším skvělým zjištěním (uvidíme co bude při delším nošení). Rezerva chodu zatím neměřena a vzhledem k tomu, že je chci nosit denně, tak to zjistím asi až v nemocnici, když to se mnou jednou v práci sekne.... :suicide_anim:

Mno, a to by bylo asi tak zatím vše, na co jsem za půl dne přišel.

R.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
Tak jsem se díky Rimmerovi stal dalším (doufám že spokojeným) vlastníkem VE K-3 Submarine. Potřeboval jsem hodinky k běžnému nošení do práce, které by snesly nějaký ten ťukaneček a přitom i zajímavě vypadaly. Podělil bych se s vámi o své laické zážitky...

První dojem byl příjemný - překvapivě vkusná a kvalitní krabička, ze které jsem vyndal K-3 v černé verzi, ciferník s bílými indexy bez čísel, černý kožený řemínek s bílým prošitím. Po některých názorech v tomto vláknu jsem se bál, aby nebyly příliš velké, ale jsou přesně akurát :-) Nejsem moc příznivcem prosklených dýnek, barevných šroubečků a dalších prkotinek ve strojku hodinek této cenové kategorie, ale jelikož je budu nosit na ruce, nebude to (překvapivě :P ) vidět - je to asi moje jediná "větší" výtka k vzhledu K-3. Zřejmě je o hodinky zájem a různé "limitované 999" verze nejsou také bez konečných barevných obměn, tak asi VE přistoupil na limitky 3000 - vlastním číslo 635/3000. Další mé obavy byly ze šroubovatelné korunky, ale i v tomto případě bylo vše v pohodě. Seřízení času a data bylo trochu zdlouhavější než jsem zvyklý - datumovka překlápěla cca 8:45- 12:00, vteřinovka se mi pomocí korunky ovládat nedaří vůbec - jede si svým tempem a na žádné povely ani prosby nereaguje... :-/ Při seřizování jsem si také více všímal ruček, které bych uvítal o něco masivnější a hlavně by mohly být (vzhledem k černému ciferníku) v bílé barvě, ne černé. Překlápění ukazatele DAY/NIGHT začíná v cca 7:00 a loudá se až do 10:00. Datumovka se kolem půlnoci přehoupla rychle, ani jsem si nestačil přesně všimnout kdy. Příjemným překvapením je "svícení" indexů a ruček ve tmě - vydrží po celou noc k pohodlnému rozeznání času, s čímž jsem se zatím nesetkal. Odchylka za cca 16 hodin činí +4 sec., což je dalším skvělým zjištěním (uvidíme co bude při delším nošení). Rezerva chodu zatím neměřena a vzhledem k tomu, že je chci nosit denně, tak to zjistím asi až v nemocnici, když to se mnou jednou v práci sekne.... :suicide_anim:

R.

Doufám, že ti tvoje nadšení vydrží i nadále. Já jsem je kupoval jako svoje první mechanické hodinky a jsem s nimi spokojen. Jen ta nešťastná šroubovací korunka. Vydržela plnit svou práci zhruba třičtvrtě roku, než se i přes veškeré snažení odporoučela do věčných lovišť. Oprava dle vyjádření z Prahy cca 300-500.- Já jsem ale hrozně zhnilý je posílat, takže mi leží vedle počítače, občas je natáhnu a smutně prohlížím. Možná mi ale časová prodleva do jejich opravy přinese následný větší požitek z jejich nošení. Musím potvrdit tvoje poznatky k nočnímu svícení indexů a ručiček. Jelikož pracuju často v noci v absolutní tmě, pozoroval jsem je často a opravdu vydrží svítit do rána s bezproblémovým rozeznáním aktuálního času. Datum se mi překlápí při manuálním seřízení někde mezi 10-12 a vteřinovka se mi zastavila při nastavení jen několikrát. Pravidlem to určitě nebylo. Pozitivem je taky jejich celková robustnost a odolnost. Při mém povolání jsem je určitě dostatečně prověřil a výsledkem je jen pár nepatrných škrábanečků na sklíčku. Horší je to se řemínkem, který mi začal lehce ze spodní strany ztrácet po půl roce barvu, ale při jeho výrobním nákladům je to pochopitelné. Dost se potím, tak jej asi nahradím nějakým neoprenovým. Takže až na tu korunku jsou to super hodinky a ať ti dlouho slouží...

Odesláno

Asi to vypadá,že o model K3 je zájem,protož já vlastním v.č. 003/999 takže to buď dorazili na tři tisícovky, nebo se jedná o zcela novou sérii.

Odesláno (upraveno)

To jsou hodně libové, ty Maxim Gorky. Jak jsem pochopil, nemají z.průhled a rotor je vidět těmi otvory v cif. S tím PVD, hmmm. Škoda, že WR 5 Atm :(

Osobně jsme se svými VE - Vostok, na širokém koženém pásku velmi spokojen. Mám je asi 2 roky a nosím je jako víkendové a někdy na moto a pod.

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odesláno

R.

Rimmer ma tech vostoku vic??? Prece jedny porad prodava na foru???

Tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=13100

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...