Kocour Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Něco na tom je. Mobil s sebou tahám všude, ale bez nadšení. Mám jenom základní model, co umí jenom telefonovat a psát SMS. Nikdy jsem nepochopil, proč někdo utrácí prachy za mobil se spoustou funkcí, když ta věc bude za rok stejně zastaralá. Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Kromě toho jsem ještě nikdy neviděl mobil, který by měl hezký design. Některé mobily se mi nelíbí ukrutně, některé jsou relativně tolerovatelné, ale ještě jsem neviděl opravdu HEZKÝ mobil. Naproti tomu nádherných hodinek jsou stovky. Hodinky ve mě dokážou vzbudit hluboký zájem až vášeň, kdežto mobil je jenom věc. Pohled na hezký ciferník je estetický zážitek. Pohled na mobil není. Trochu podobný vztah jako k hodinkám mám i k foťákům, i když v jejich případě se na ně dívám spíš jako na nástroje než jako na objekt zájmu. Foťáku v mobilu říkám "obrazový záznamník". Používám ho občas, když si nechci např. něco opisovat, občas udělám momentku děcka, když nemám po ruce foťák, také se mi hodil při autonehodě, kdy jsme se domlouvali bez policie a chtěl jsem nějak zdokumentovat stav. Takže mě tam ten foťák nevadí, spíše naopak. Pro tyhle účely s sebou nosím malý OPRAVDOVÝ foťák Sony. Pět megapixelů, kvalitní optika, dostatečná kapacita paměti. Využívám ho natolik často, že těch pár gramů navíc mi za podstatně vyšší kvalitu fotek stojí.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Něco na tom je. Mobil s sebou tahám všude, ale bez nadšení. Mám jenom základní model, co umí jenom telefonovat a psát SMS. Nikdy jsem nepochopil, proč někdo utrácí prachy za mobil se spoustou funkcí, když ta věc bude za rok stejně zastaralá. Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Kromě toho jsem ještě nikdy neviděl mobil, který by měl hezký design. Některé mobily se mi nelíbí ukrutně, některé jsou relativně tolerovatelné, ale ještě jsem neviděl opravdu HEZKÝ mobil. Naproti tomu nádherných hodinek jsou stovky. Hodinky ve mě dokážou vzbudit hluboký zájem až vášeň, kdežto mobil je jenom věc. Pohled na hezký ciferník je estetický zážitek. Pohled na mobil není. Trochu podobný vztah jako k hodinkám mám i k foťákům, i když v jejich případě se na ně dívám spíš jako na nástroje než jako na objekt zájmu. Foťáku v mobilu říkám "obrazový záznamník". Používám ho občas, když si nechci např. něco opisovat, občas udělám momentku děcka, když nemám po ruce foťák, také se mi hodil při autonehodě, kdy jsme se domlouvali bez policie a chtěl jsem nějak zdokumentovat stav. Takže mě tam ten foťák nevadí, spíše naopak. Samozřejmě, pro takové účely je foťák v mobilu dobrý, to nepopírám, sám toho taky občas využívám, to je nepopiratelná výhoda, jde jenom o to, že skutečnou FOTOGRAFII jde udělat jenom foťákem, tedy fotografii, která má i jinou hodnotu a kvalitu, než jenom informativní či důkazovou.
Ondraj Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Něco na tom je. Mobil s sebou tahám všude, ale bez nadšení. Mám jenom základní model, co umí jenom telefonovat a psát SMS. Nikdy jsem nepochopil, proč někdo utrácí prachy za mobil se spoustou funkcí, když ta věc bude za rok stejně zastaralá. Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Kromě toho jsem ještě nikdy neviděl mobil, který by měl hezký design. Některé mobily se mi nelíbí ukrutně, některé jsou relativně tolerovatelné, ale ještě jsem neviděl opravdu HEZKÝ mobil. Naproti tomu nádherných hodinek jsou stovky. Hodinky ve mě dokážou vzbudit hluboký zájem až vášeň, kdežto mobil je jenom věc. Pohled na hezký ciferník je estetický zážitek. Pohled na mobil není. Trochu podobný vztah jako k hodinkám mám i k foťákům, i když v jejich případě se na ně dívám spíš jako na nástroje než jako na objekt zájmu. Foťáku v mobilu říkám "obrazový záznamník". Používám ho občas, když si nechci např. něco opisovat, občas udělám momentku děcka, když nemám po ruce foťák, také se mi hodil při autonehodě, kdy jsme se domlouvali bez policie a chtěl jsem nějak zdokumentovat stav. Takže mě tam ten foťák nevadí, spíše naopak. Pro tyhle účely s sebou nosím malý OPRAVDOVÝ foťák Sony. Pět megapixelů, kvalitní optika, dostatečná kapacita paměti. Využívám ho natolik často, že těch pár gramů navíc mi za podstatně vyšší kvalitu fotek stojí. Proč ne, ale mě nejde o gramy, nýbrž o to, že nemusím nosit dvě "krabičky".
Honza49 Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Pro tyhle účely s sebou nosím malý OPRAVDOVÝ foťák Sony. Vidíš a už by jsme byli vepři. Opravdový foťák je podle mě zrcadlovka, pokud možno na film. Ty mýdlové krabičky mě nějak neberou
Leos Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Občas i ten mobil je k něčemu dobrý, zvlášť když si hodinky vezme do péče moje dvouletá dcera. To pak ukazují kolik chtějí.
31682 Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Proč mobil s počítačem a foťákem? Už jen proto, že Nokia 9500 i přes její objem strčím do kapsy a nemusím tahat notebook. Doslova a do písmene všechnu práci vyřídím klidně i v lese na pařezu. Dá se říct, že v ní mám zazálohované veškeré dokumenty z PC, mapy atd. Stačí jen malá externí GPSka a můžeš vesele navigovat. A foťák? Jak napsal Ondraj, obrazový záznamník. Natočíš si neomezeně dlouhé video a hlavně bez něj by MMS neměly smysl. Jedna fotografie nebo krátké video vydá za 1000 slov. Nedokážu si představit den, kdy bych s sebou neměl něco ke čtení. Takhle stačí šmátnout na komunikátor a jen si vybrat knihu na kterou mám náladu. Pravdu máš v tom, že nic nedělá pořádně. Ale dělá všechno kde chceš a kdy si vzpomeneš. Fuj, ještě jsem nezapomněl na dobu kdy jsem vláčel Palm nebo Psion a mobil. A to tahle sestava uměla méně než dnešní mobily s OS. Ale i tak to za tu mobilitu a relativní pohodlí stálo.
Kocour Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Pro tyhle účely s sebou nosím malý OPRAVDOVÝ foťák Sony. Vidíš a už by jsme byli vepři. Opravdový foťák je podle mě zrcadlovka, pokud možno na film. Ty mýdlové krabičky mě nějak neberou Zrcadlovku mám taky, ovšem moje "mýdlová krabička" má překvapivě dobrý výkon. V obýváku mám pár zvětšenin formátu zhruba 30x40 cm. Některé z nich z klasické kinofilmové zrcadlovky, některé z "krabičky". Liší se jenom v tom, že na těch kinofilmových je při bližším pohledu trochu vidět zrno. Jinak sorry, ale digitální foťáky už kvalitou dávno překonaly kinofilm, alespoň pro barevný materiál citlivosti od 100 ISO výše. Nedávno jsem někde viděl srovnání středoformátového profesionálního foťáku Mamiya a digitální zrcadlovky Canon. Digiťák prohrál v téhle nerovné konkurenci jen těsně. U černobílého materiálu připouštím, že kinofilm je pořád ještě lepší a navíc filmové zrno má svůj nostalgický půvab, podobně jako mechanické hodinky. Je to trochu životní styl. Docela by se líbilo trávit čas procházkami po městě, na ruce něco nenápadně elegantního, třeba Blancpain, na rameni Leiku M6 nebo podobný foťák, a dělat přitom momentky ze všedního života. Večery bych trávil v temné komoře, čas od času bych vydal výpravnou publikaci na křídovém papíře, jo, to by byl sladký život, jen na to mít. Ale profesionální fotograf ze mě nikdy nebude a rentiér zřejmě taky ne. Takže konec denního snění a zpátky do práce, Kocoure.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 31682: Jenže na takové Nokii nic nevytvoříš, je v zásadě jen pro zábavu. A jelikož se živím tvůrčí činností, takže potřebuji kvalitní a velký displej, solidní klávesnici normální velikosti a kvalitní trackpad nebo pořádnou myš. Takže notes stejně sebou vláčím skoro všude. A přes modrozub jsem prakticky přes jakýkoliv prťavý mobil na netu i z toho pařezu v lese a nemusím přitom u telefonování držet u ucha cihlu. Navíc konkrétně Nokia je šíleně proprietární a už ze zásady není kompatibilní téměř s ničím snad s výjimkou wokenic.
Honza49 Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 2Kocour Mám mýdlovou krabičku, zrcadlovku na film, zrcadlovku s 0 a 1 Nejlepší pocit mám z filmu. Nechal jsem udělat fotky ze všech 3. Zvětšit na 20x30 a 15 lidí hodnotilo. Bylo to 13:2 ve prospěch filmu. Ovšem před 2 lety..........
cigi Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Vidíš to, kocoure, a já jsem nedávno viděl na paladixu srovnání digi canonu a kinofilmové leicy a canon dostal neuvěřitelně nafrak. Píšu neuvěřitelně, protože mě to šoklo! Ale to je od tématu - nejlepší příklad jsou vinyly, tam snad o jejich lepším zvuku než CD pochyby nejsou - a přesto nejsou narozdíl od CD masovým zbožím - o tom to je! Ne o tvym vkusu, ale o vkusu miliard až bilionů ostatních.
Ondraj Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 U CD a MP3 je to hlavně o pohodlí a ne o vkusu.
watch Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Vidíš to, kocoure, a já jsem nedávno viděl na paladixu srovnání digi canonu a kinofilmové leicy a canon dostal neuvěřitelně nafrak. Píšu neuvěřitelně, protože mě to šoklo! Cigi, hledal jsem ten clanek na paladixu ale nenasel. Pod jakou rubrikou ten clanek najdu? O jaky Canon se jednalo?
mechano Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 poslech z vinylovych desek ma sve kouzlo, je to zvuk , ktery CD proste nevykouzli ani kdy se....je to naprosto v poradku, avsak vinyl v kombinaci s bicem je trochu o necem jinem - no clovek se pokousi o ftip a ne vzdy to vyjde (z vinylu se vyrabi takove hezke leskle cerne obleceni) Promiˇm , jen jsem tam z vrozené liknavosti nedal smajlíka.
mechano Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Pro tyhle účely s sebou nosím malý OPRAVDOVÝ foťák Sony. Vidíš a už by jsme byli vepři. Opravdový foťák je podle mě zrcadlovka, pokud možno na film. Ty mýdlové krabičky mě nějak neberou Je to asi o kompromisu. Taky s sebou nosím krabičku a to s vědomím že ty fotky nebudou nikdy takové jako z opravdového. No ale táhni třeba na kole klasický foťák. Tady vítězí ta pohodlnost.
cigi Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 watchi, je to ten nejčtenější nebo nejdiskutovanější - to si dovedeš představit, tak jsem ho našel. . Pozor to hlavní srovnání je s mamiyou 645 - tam je výsledek pochopitelně pro mamiyu, ale jako dodatek je připojena ta leica - a to byl pro mě šok oproti foťákům totiž, jsme my hodináři absolutně uvonění ledabylí pohodáři - co oni to zkoumají, z toho jsem v čudu - 1000x zvětšenou mouchu v posledních třech pixlech v rohu fotky na ně nemáme, diskuze o přesnosti 5 vteřin za rok, nebo na sranda o frekvenci primera a měření na setinky, to se prostě fotografické přesnosti ani nepřibližuje. A teď k tomu ty spory, jak se k výsledkům vlastně došlo, protože je to všechno stokrát přežvejkaný jedničkama a nulama a koneckonců - já mám propánakrále skoro porád špinavý brejle! - zábavnou hodnotu to má.
watch Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Cigi, to je teda sok. Nakonec udelas s Praktikou a poradnym objektivem ostrejsi snimek nez s DSLR za desitky tisic.
mechano Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Cigi, to je teda sok. Nakonec udelas s Praktikou a poradnym objektivem ostrejsi snimek nez s DSLR za desitky tisic. Kdyby jen ostřejší , on bude taky hlubší barevně a to nespravíme ani sebelepšími skly.
watch Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 A pritom Canon uz prestava vyrabet zrcadlovky na film. Tady to je digitalizace za kazdou cenu, bez ohledu na prani a potreby zakaznika. V tom clanku popsana alternativa film-scanner-pocitac se mi ale moc pouzitelna nezda. Scanovani trva dlouho a kazdy snimek se musi nasledne jeste dost upravovat. Trva to nekonecne dlouho a vysledek vetsinou neni tak dobry jako originalni dia. Ale mozna jsou nove scanery lepsi? Driv to byl objektiv ktery rozhodoval a technicke kvalite snimku. I levna Praktica dela s Zeiss objektivy slusne snimky. U dnesnich DSLR je casto tezke zjistit, kde je chyba: objektiv, cip, postprocesing, zaostreni atd. Musim ale priznat, ze zadnou profi digitalni kameru nemam, predpokladam ale, ze to tam bude podobne.
VS Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Stejně je nejvíc chyb při focení mezi hledáčkem a botama
cigi Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 chlapi, nevěšte hlavu, jak píšu, foťáci jsou zblblí, kinofilmová i digi zrcadlovka jsou absolutně boží kvalita. Nejvíce stejně záleží na tom, s čím se vám líp a pohodlněji pracuje - to rozhoduje, protože VS je drsnou pravdu. Čím víc já fotím, zjišťuju například, že pro mě osobně největší roli hraje hledáček! Takže profi zrcadlovka se 100% hledáčkem a vyšším zorným bodem (snad se to tak česky řekne) eftrojka za bůra je to, co hledám!! Díky, vynázce digifoťáku!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se