Přejít na obsah

IN-HOUSE strojky - přehled

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Je tady o něm celé vlákno. Nechtěl by sis nejdřív něco na fóru přečíst nebo třeba použít vyhledávání?

Odesláno

Vždyť já vím, myslel jsem zmínku v rámci tohohle přehledovýho vlákna. Pravděpodobně o každým hodináři a firmě, co jsou uvedený na předchozích stránkách, se tu už někde diskutovalo...

• po měsíci...
Návštěvník maryskov
Odesláno
  V 17. 4. 2010 v 12:58, Kamil napsal:

Na jedné chronomagoří sešlosti vznikla debata, kolik firem a nezávislých hodinářů má vlastní strojky. Já tvrdil, že včetně nezávislých hodinářů jich bude přes 50. A protože víc hlav... Připisujte další, prosím. Možná bychom se mohli i zkusit domluvit, co ještě je a co už není in-house. Třeba Prim je původně LIP, ale vyráběl a modifikoval se tak dlouho, že ho za in-house lze považovat, IMHO. Ony vlastně všechny strojky vycházejí z několika základních modelů. Třeba aférka, na kterou mě upozornil kolega farářskej, TH a jejich in-house na základě Seiko kalibru nebo už zde probíraný případ Zodiac a Claro-Seman CL-888.

Nechce se mi nijak složitě bádat a hledat, tak bych začal s tím, co vím na první nástřel:

Patek Philippe, Audemars Piguet, A. Lange & Sohne, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, Breguet, Blancpain, Girard-Perregaux, Zenith, Glashutte Original, IWC, Rolex, Piaget, Chopard, Cartier, Omega, Eberhart, Perrelet, Officine Panerai, Hublot, Breitling, Tag Heuer, Chronoswiss, Montblanc, Stowa, Vulcain, Jacquet Droz, Minerva, Universal Geneve, Zodiac, Prim, Poljot, Sea-Gull, Seiko, Citizen, Urwerk, Cabestan, HD3, Parmigiani Fleurier, Jean Richard, Franck Muller, Daniel Roth, Gerald Genta, Romaine Jerome, Antoine Preziuso, Greubel Forsey, F. P. Journe, Harry Winston, Philippe Dufour, Thomas Prescher, Paul Gerber, Aaron Becsei, Stepan Sarpaneva, Kari Voutilainen, Miki Eleta, Volker Vyskocil, Felix Baumgartner, Christiaan Van der Klaauw, Beat Haldiman, Martin Braun, Romain Gauthier, Armin Strom, Christophe Claret, H. Moser & Cie, De Witt

Longines ??? Minerva ??? Arnold & Son ??? Graham ??? Hermes ??? Bulova /ladičkový/ ??? Baume & Mercier ??? Eterna ??? Bell & Ross ??? Carl F. Bucherer ??? Richard Mille ??? S. & S. Andersen ??? Konstantin Chaykin ???

Je dobře žes s "Patek Phillipe" začal... Budišťák pro tebe :D

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno
  V 12. 5. 2013 v 20:00, maryskov napsal:

Jak je to s Longines??????

Longines jakožto člen Swatch group bude podle mě používat etu jako tissot a certina.

• po 5 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

ORIS Calibre 110

Movement 110 10-day power reserve

13124_nr_110.png

Developed by Oris. Number: Oris 110 Dimensions: ? 34.00 mm, 15''' Functions: Centre hands for hours and minutes, subsidiary second at 9 h, non-linear power reserve indication at 3 h Winding: Hand winding Power-Reserve: 240 hrs Vibrations: 21?600 A/h, 3 Hz Jewels: 40
Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno
  V 15. 6. 2014 v 16:29, Daemonultimate napsal:

ORIS Calibre 110

Movement 110 10-day power reserve

13124_nr_110.png

Developed by Oris. Number: Oris 110 Dimensions: ? 34.00 mm, 15''' Functions: Centre hands for hours and minutes, subsidiary second at 9 h, non-linear power reserve indication at 3 h Winding: Hand winding Power-Reserve: 240 hrs Vibrations: 21?600 A/h, 3 Hz Jewels: 40

ano ano tohle je fantastickej pocin od oris

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  V 26. 7. 2014 v 18:55, Napoleon napsal:

odkaz na rozdělení značek hodinek podle států       http://www.watcheroo.com/

v CR je uvedeno JVD a Len-nox (asi blbost)    ale Prim chybí.  ty američani.

Ti američani... Všimli si toho, co jsem neznal: Len.nox, české hodinky se švýcarským strojkem.... ovšem marketing mají dokonalý, "hodinky švýcarských mistrů", "švýcarská kvalita" atd. Pardon za OT, tahle značka na inhouse asi tajn? nepracuje :-)

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...