Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  rorda napsal:
Tuhle jsem o tom četl na iDnes v sekci Bydlení, docela hrůza, to bych opravdu na kvalitního architekta netipoval ... B)

ty vole a ty si myslíš, že každej musí bejt vod svýho prvního nadechnutí až po svůj poslední prd dokonalej???? :eek:

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Ad podzemní depozitář a nedodržení podmínek. Poměrně často dělám na přípravě odpovědí ve výběrovém řízení, ne sice v architektuře, ale princip je stejný. Pokud dá zadavatel podmínku,tak se prostě musí splnit. Pokud se to jeví jako blbost, je možné položit doplňující otázku, otázku i odpověď však musí zadavatel rozeslat na všechny účastníky řízení. Tj. Kaplický měl napsat, "trváte na zákazu podzemního depozitáře?" a komis měla odpovědět, ne je to blbost, na Letný povodeň nebude, a poslat to na všechny účastníky. To by bylo fér. Pokud se tak nestalo, a přesto by se nakonec ukázalo, že ta podmínka byla blbě, měla výběrko zrušit a vypsat ho znovu, s pozměněnou zadávačkou, přičemž klidně mohla oslovit jen účastníky toho prvního zrušeného kola. Měla to udělat už proto, že když to neudělala, je to snadno napadnutelné a celé výběrko příjde vniveč.

Další problém ale zřejmě byl a ) s prachama b ) s parcelou. Prostě to výběrko bylo blbě připravené,to sice není chyba Kaplického, je to ale zřejmě chyba toho vypisovatele - Národní knihovny.

Pokud by byla vůle, šlo by to, ale buď nové výběrko, nebo někdo musí mít ty koule a oslovit jednoho účastníka, pokud tedy někdo Kaplického návrh dále drží, ale to bych stejně asi nedoporučoval, ánžto by to asi neustál. Leda že by privátní investor.

Jinak barák se mi líbí a lokalita mi nevadí.

Ta Kaplického realizace, to je ta nízkorozpočtová svépomocná vilka? Viděl jsem jen na obrázcích, někde proběhl před časem článek. Jo dobrý.

Do Doxu se chystám. Vedle je i výstava Svobodné umění, o alternativní ochraně duševního vlastnictví. Creative Commons atp. Doporučuji zejména zdejším ortodoxním ochráncům duševního vlastnictví.

Ad Černý, ano líbí se mi jeho "angažované" věci ve veřejném prostoru. Zaplaťpanbůh, že to dneska ještě někdo dělá. Mimochodem, myslím si, že on a Knižák a trochu i Jirka David jsou z jednoho těsta, akorát různé generace, proto se tak nesnáší.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Tak na Kapliského jsem se byl tedy podívat a výstava naprostu úchvatná. Vůbec jsem netušil, že dělal i design nábytku nebo příborů... Knihovna postavená už asi nebude tedy pokud by nechtěl investovat Petr Kellner. Ale doufám, že se alespoň povede rejnok v ČB.

Odesláno (upraveno)
  chacharoid napsal:
když slyším slovo kultura, tak sahám po revolveru

Tak jo, a až ho nahmatáš, tak si ho přilož ke spánku a zmáčkni spoušť.

Co se knihovny týče, lituji toho, že tady stát nebude a to, co se kolem toho dělo, považuju za ukázku klasického českého přizdisráčství.

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno

Mně je taky s odstupem času docela líto, že Kaplickýho knihovna nebude. Mám rád ty různý architektonický blbůstky v evropských městech. Vždyť i v tý zaprděný Vídni maj ten hezkej domeček od bláznivýho Stovody. :)

post-1975-1271854287.jpg

Odesláno
  hciq napsal:
ty vole a ty si myslíš, že každej musí bejt vod svýho prvního nadechnutí až po svůj poslední prd dokonalej???? :eek:
Ty vole, hciqu ... B) Buď v sobě některé věci máš nebo nemáš ... On má, tak proto mě to udivilo ... Jak prosté ... ;) Každopádně bys měl trochu víc šetřit invektivama, abys to všechno nevystřílel jen tady ... Budu to brát tak, že jsi měl těsně před spaním a nebo ses probudil, protože se ti něco blbého zdálo ... B)
Odesláno

Já jsem konzervativní konzerva... Chobotnice pro mě byla neskousnutelná hrůza a to že se jinde ve městě staví sračky a hnusy pro mě není omluva a ani důvod. Vůbec by mi nevadila na Jižním městě, ale tady na Letné? To bych se fakt posral.. a je-li to projevem mého ignoranctví, tak jsem rád, že jsem ignorant :)

Obecně si myslím, že kdekolik v blízkosti historických budov a ploch by se mělo stavět hooodně opatrně...

Jinak moderní architektura je podle mně hrůza a jako polechčující okolnost neberu ani to, že architektům do toho většinou krafou investoři... :) Je to tročku jako s nejslavnějšími módními návrháři. Jejich modely jsou hrůza a běs a oni sami chodí v klasických oblecích.. poud možno černých :)

Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
Já jsem konzervativní konzerva... Chobotnice pro mě byla neskousnutelná hrůza a to že se jinde ve městě staví sračky a hnusy pro mě není omluva a ani důvod. Vůbec by mi nevadila na Jižním městě, ale tady na Letné? To bych se fakt posral.. a je-li to projevem mého ignoranctví, tak jsem rád, že jsem ignorant :)

Obecně si myslím, že kdekolik v blízkosti historických budov a ploch by se mělo stavět hooodně opatrně...

Jinak moderní architektura je podle mně hrůza a jako polechčující okolnost neberu ani to, že architektům do toho většinou krafou investoři... :) Je to tročku jako s nejslavnějšími módními návrháři. Jejich modely jsou hrůza a běs a oni sami chodí v klasických oblecích.. poud možno černých :)

Na konzervativce se vyjadřuješ jako prase :thumbsup_anim: . A zkus se, v rámci svého konzervativismu, zamyslet nad svým pravopisem :thumbsdown_anim: .

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno

to Onion: beriem tvoj nazor, ale prave tato "konzerva" neposuva vec vpred. Vacsina takych je uzivatelom toho, co iny vymysli a castokrat ver, to vzniklo presne z reakcie odporu, protestu...prosim,nic v zlom :-)

Vpred neznamena robit blbosti a obkecat to, az kym ludia prikyvnu, to nie...ale je v tom uplne nieco ine - realizovat sa. Najst cestu ako sa to da urobit inak, pretoze vzdy nove vznikne na ukor stareho - z obycajneho jednoducheho protestu: A preco by to nemohlo byt inak?

Suhlas, ze historicke, ale hodnotne veci treba zachovat, bez debaty, ale co ostane po nas? Zase len to historicke...vela veci sa odmietne z neznalosti, len prvym dojmom...je to ako z clovekom...urcite sa vam stalo, ze na prvy pohlad neprijemny sa zmenil na dlhorocne priatelstvo...len to chcelo cas a viac ho spoznat.

v opacnomm pripade chodime stale na konoch, uz ked nie pesi, zeny by nemali nikdy mini (kedysi uz len nohavice na zenach budilo skandal), a nepisali by sme tu. :-))

Odesláno
  StanoBare napsal:
to Onion: beriem tvoj nazor, ale prave tato "konzerva" neposuva vec vpred. Vacsina takych je uzivatelom toho, co iny vymysli a castokrat ver, to vzniklo presne z reakcie odporu, protestu...prosim,nic v zlom :-)

Vpred neznamena robit blbosti a obkecat to, az kym ludia prikyvnu, to nie...ale je v tom uplne nieco ine - realizovat sa. Najst cestu ako sa to da urobit inak, pretoze vzdy nove vznikne na ukor stareho - z obycajneho jednoducheho protestu: A preco by to nemohlo byt inak?

Suhlas, ze historicke, ale hodnotne veci treba zachovat, bez debaty, ale co ostane po nas? Zase len to historicke...vela veci sa odmietne z neznalosti, len prvym dojmom...je to ako z clovekom...urcite sa vam stalo, ze na prvy pohlad neprijemny sa zmenil na dlhorocne priatelstvo...len to chcelo cas a viac ho spoznat.

v opacnomm pripade chodime stale na konoch, uz ked nie pesi, zeny by nemali nikdy mini (kedysi uz len nohavice na zenach budilo skandal), a nepisali by sme tu. :-))

Minisukně jsou fajn, ale nemůžeš v minisukni tam, kde se vyžadují večerní šaty. A navíc chobotnice není minisukně, ale elasťáky s dírou na zadku- na doma dobrý, ale mezi lidi?!

Odesláno
  Skalamander napsal:
Minisukně jsou fajn, ale nemůžeš v minisukni tam, kde se vyžadují večerní šaty. A navíc chobotnice není minisukně, ale elasťáky s dírou na zadku- na doma dobrý, ale mezi lidi?!

Přirovnání hodné Davida Vodrážky. Gratuluji.

Odesláno (upraveno)
  Skalamander napsal:

knihovna_chobotnice_sip-300.jpg

Trefné :) docela si dovedu tu vyšpulenou pr_del představit...

153319-article-o40sb.jpg

Exkrement, pikaču nebo vstup do metra?

Jinak se mi spousta jeho návrhů líbí, jen tyto mi přijdou ujeté až moc..

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno
  decebal napsal:
Co se knihovny týče, lituji toho, že tady stát nebude a to, co se kolem toho dělo, považuju za ukázku klasického českého přizdisráčství.

já ti podepisuju Decebale... taková Barcelona by byla bez Gaudího poloviční... holt Praha nemá koule být velkoměstem, vždy to bude provinční město při zdi velkého světa:)

Odesláno
  Skalamander napsal:

ale nie, samozrejme, uvadzal som to ako priklad tvorby, ze nieco vznikne z protestu, na zaciatku to budi pohorsenie...lebo je to ine...toto vzdy "provokuje"....jasne, na druhej strane je nejaka archetypalna spolocenska moralka...vidis, vznikne kompromis a uz sa nieco z toho ujme. Ale vzdy na zaciatku je prave ta "hriesna" myslienka urobit to uplne inak.

Ked navrhujes, tak stale zacnes s tym, co si mozes dovolit v ramci podkladov...lebo navrh musi zaujat, priemer bez napadu sa v sutazi nikdy nepresadi. Potom pride faza kompromisu, a tam je uz na ochote stran sa dohodnut.

Aj ten cierny oblek, ci spolocenska roba, presli mnohymi upravami, a akosi uz to berieme ako dogmu...nic proti tomu, ale kedysi takou dogmou bol plast, priliehave kamase (ale bez diery na zadku) a pod krkom nabubrany nakrcnikovy golier a vsite dlhe rukavy :-)) Dnes zena pride vo vecernych satach, kde ma odhaleny chrbat..kedysi to bolo priam nemyslitelne a lahkozensky posobiace. Dnes sa nad tymto zmyslanim len zasmeje...ale pritom sme presne v tej iste pozicii ako oni, nevieme si predstavit nieco, co bude v buducnosti bezne.

Odesláno

Hlavne si myslim, ze by do toho obycejni cicmundove nemeli vubec co kafrat. Vetsinou tomu vubec nerozumi, takze jejich nazor je vicemene irelevantni ... ale to by si zadavatel musel nejdriv pohlidat pravni stranku veci ...

Odesláno
  utrejch napsal:
Hlavne si myslim, ze by do toho obycejni cicmundove nemeli vubec co kafrat. Vetsinou tomu vubec nerozumi, takze jejich nazor je vicemene irelevantni ... ale to by si zadavatel musel nejdriv pohlidat pravni stranku veci ...
Jak se pozná neobyčejný čičmunda, co tomu rozumí ? Že vymyslí flusanec, proti kterému protestují i někteří neobyčejní čičmundové .
Odesláno
  utrejch napsal:
Hlavne si myslim, ze by do toho obycejni cicmundove nemeli vubec co kafrat. Vetsinou tomu vubec nerozumi, takze jejich nazor je vicemene irelevantni ...

Tak s tím zase nemůžu souhlasit. Jak jsem psal, mě se budova líbí a myslím si, že soutěž byla zpackaná. Nicméně, pokud je to za obecní či státní prachy, tak do toho volič co mluvit má. Úkolem elit je je přesvědčit, ne jim diktovat vkus.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...