Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Celé tohle můžeš uřídit, pouze pokud máš hodně dobrý koncept cenotvorby a k dispozici potřebná data v pravý čas.

Však o tom je celý ten business - když management neumí tohle, neumí vlastně nic.

Odesláno

Ja litam kazdy vikend Praha-Thessaloniki-Praha a tak vlastne kazdy tyden stojim pred otazkou s kym letet.

CSA: drahy, hnusny letusky, hnusna bageta, prilet ve 3 rano, odlet v 5, ale zase primej let

Lufthansa: levnejsi, cistsi, normalni cas...ale pres Munich

Nakonec to mam tak pul napul, nevyhovuje mi ani jedna spolecnost. Rad bych podporil CSA, ale jde to s nima do kopru..

Odesláno

Podle mě lidi odrazují "zákaznickým servisem". Od hnusných baget přes nutnost koupit si vlastní pití nebo zmatky na letišti = zrušené nebo odložené lety. Na mě loni za jeden let vydělali na pivu asi 50 Kč, zároveň ale ztratili cca 300 000 na dalších letech (počítám i pár kolegů, co jsem ukecal třeba na let s jinými aeroliniemi). A věřím, že takhle nakrkli více lidí. ČSA jsou podle mě přežitek, prodat, dokud to jde.

Odesláno

Nedávno jsem letěl do Atlanty z Mnichova za 12 tisíc (Delta), z Vídně to bylo kolem 13 a z Prahy 19 tisíc. Na jídlo v letadle si opravdu nemohu stěžovat, dokonce mi to přišlo přehnané, protože každou hodinu tam byly letušky na střídačku s pitím, jídlem nebo malým občerstvením.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Ne, to ne. Je to tam stejné?!?

Evidentně Rorda neletěl :) .

Abych nekecal, ale myslím že mi říkali, že nejstarší "flight attendance" (zásadně nepoužívají "stewardess") má asi pětasedmdesát.

Návštěvník salamio
Odesláno
...A310 - problém byl, že byly kupované ještě za štrougala. Lepší B767 US nechtělo prodat a A310 byly jediná "alternativa". Bylo to však střednětraťové letadlo upravé pro dálkévé létání. Výsledek byl ten, že A310 na NYC prodělával, i když byl plný. Je skoro zázrak (neboli je to úspěch silné "dálkové kliky" uvnitř podniku), že na té trati vydržely tak dlouho a nezbavili jsme se jich dříve. Tvrdík dálkovou flotilu přímo nezlikvidoval - utratil prachy za letadla, která jsme v té době akutně nepotřebovali (a následující vedení využilo opce a za stejných (rozuměj nevýhodných) podmínek nakoupilo další) a tím jsme se zbavili peněz na obnovu dálkovky, která byla akutnější. Ale A310 létaly ještě dlouho po Tvrdíkovi.

...

Souhlas: navíc tím, že Tvrdík pak přibral ještě YAC a YAD, poslal dálkovky jako takové do kytek. Ono to už zřejmě ale začalo za Kůly, který patrně propásl možná výhodnou nabídku A330 po Swissairu. To je myslím jedna z mála věcí, která by se dala Kůlovi vytknout.

K dnešnímu stavu asi není co dodat. Kterákoli jiná firma by za těchto výsledků už dávno zabalila krám. Čím později to ČSA v jakékoli podobě udělá, tím to bude pro nás všechny dražší.

Odesláno
Abych nekecal, ale myslím že mi říkali, že nejstarší "flight attendance" (zásadně nepoužívají "stewardess") má asi pětasedmdesát.
:D To už je pak skoro jako atrakce ... Pokud je ale ta práce baví a zvládají ji, proč ne ...
Odesláno

To kecají, já letěl s babičkou, co se opírala o vozík a tý muselo být přes osmdesát :D

Odesláno (upraveno)

Já nemám moc dobrý odhad, ale bych řekl, že ta nejmladší. :)

obecně k aerolinkám - opravdu není důvod je zachraňovat, jenom kdyby nebyly klíčem k letišti Ruzyně.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Se ztrátou ČSA se již v létě nedalo nic udělat. Lašák vždy věděl dle svých slov co dělá, ale nedokázal se dostat ze ztráty a byl odejit jako ze všch předchozích zaměstnání :-). Problém ČSA je, že i kdyby ho chtěl někdo koupit, tak není ani skoro co...letadla josu na leasing a zbytek budov bude zřejmě převeden na Letiště Praha :-(. Jinak ídlo v ČSA to je tragédie. S 90 léty s eto nedá vůbec srovnat:-(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...