Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Stačí utáhnout, tzn. vyndat korunku i s hřídelkou, hřídelku na hranatym konci napevno uchytit, třeba do kleští (jemně:-)) a korunku prstama dotáhnout. Pokud je závit v korunce už volnější a nedrží ani po dotažení, doporučuju vyměnit za jinou, ale jde to třeba i zalepit, což mně osobně se moc nepozdává..

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stačí korunka.

jinak záleží na tom, v jakym stavu jsou celkově hodinky, jestli je denně nosíš, požaduješ vodotěsnost a  tak. Nějakou korunku "aby to fungovalo" ti tam dá každej hodinář za pár korun. Ale pokud máš igeny v hezkym stavu s neošoupanym pouzdrem, zkusil bych bejt tebou sehnat korunku původní...

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři

Mám je v pěkném stavu právě. Luneta a možná i ciferník jsou nejspíše Parexo. Ale to mi asi až tak nevadí, protože nejsem nějaký sběratel a Igeny jsem koupil kvůli vzhledu. Pouzdro je krásné. post-39735-1435574361,62.jpeg

Asi zkusím napsat přímo do Eltonu. Myslel jsem, že je používají jen při renovaci. Stejně tak bych se mohl zkusit zeptat i na vložku lunety

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jestli pouzdro opravdu stojí za to (nejde z fotky poznat), vyhodil bych ty parexácký díly a sehnal někde originál původní..sběratel nesběratel;-).

Edit: Elton ti samozřejmě dodá i korunku i vložku do lunety, ale pokud tam bude ten parexáckej ciferník, jsou to vyhozený peníze..

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři

Tyjo, nemáte někdo fotku originálního ciferníku a Parexo? Já pořád nějak nevidím rozdíl. S hodinkami jsem začal tak před měsícem Pouzdro mi moc nejde mobilem vyfotit. Je prostě bez nějakých větších kazů, pěkně chromované.

Zkusím napsat do Eltonu a uvidíme jaká bude cena.

Odkaz ke komentáři

Koukni se a tom sem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31642-zku%C5%A1enosti-s-d%C3%ADly-z-parexa/?hl=parexo

Tam se dozvíš vše co potřebuješ o Parexu, který tady zrovna není v lásce, ale přiznám se, i já jsem tak s Igenama začal.  Ale pak jsem je v tom provedení na ruku nevzal, samotnému mi to vadilo.  Jinak foto je dole. (vlevo orig. vpravo parexo)

post-23443-0-71640100-1435580817_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JZED
Odkaz ke komentáři

Mno já sem uvažoval nad parexem na renovaci jiných hodinek na denní nošení, dát za číselník z Eltonu pro traktory 2000 je dle mého názoru docela úlet, ale Parexo ho nedělá, tak se asi rozhoupu a půjdu do toho.

Jinak teď řeším věc jestli poslat Igeny na renovaci do Eltonu a vypláznout cca 10 000 / pořídit Igen limitku 30 000 mi ale přijde trochu dost / nechat si jedny igeny s minimální opravou na denní nošení a čekat na nějaký rozumný kousek origo ...

Proč sem se jenom do těch Igenů tak zamiloval :-d

Odkaz ke komentáři

posli foto pouzdra :) jsem zvdavej... kazdopadne luneta i cifr co tam mas jsou parexo, mozna i rucky... pozna nekdo nejak zarucene rucicky z parexa? dost casto, kdyz na ne narazim, tak jsou takovy "vozvejkany" jakoby vystrizeny nuztickama na nehty, strapaty, a taky se mi zdaj takovy vic placatejsi... ale kdyz clovek narazi na lepsi parexo kus tak nevim jak to rozeznat od originalu elton.

Tyjo, nemáte někdo fotku originálního ciferníku a Parexo? Já pořád nějak nevidím rozdíl. S hodinkami jsem začal tak před měsícem Pouzdro mi moc nejde mobilem vyfotit. Je prostě bez nějakých větších kazů, pěkně chromované.

Zkusím napsat do Eltonu a uvidíme jaká bude cena.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...