Přejít na obsah

Mé nové Primky

Doporučené příspěvky

Já se vůbec nedivim, že výráběj na stejný úrovni jako kdysi (měl jsem primky jako malej, šli od začátku asi o 4minutky denně vedle), když Vám stačej tři řádky a vše je odpuštěno :)

Obě renovace z Eltonu mi jdou přesně, srovnatelně s Archimedy Arcadia a Steinhart ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když Vám stačej tři řádky

Ano, to je zvláštní fenomén. Místo, aby milovníci hodinek byli ke kvalitě ještě přísnější než běžný uživatel, prezentují to jako "když ji miluješ není co řešit".

To je na hlavu postavený. Vždyť to, co mě baví, nesnese kompromis, musí to být přece víc tipťop než věci za okrajem mýho zájmu.

Odkaz ke komentáři

Já se vůbec nedivim, že výráběj na stejný úrovni jako kdysi (měl jsem primky jako malej, šli od začátku asi o 4minutky denně vedle), když Vám stačej tři řádky a vše je odpuštěno :)

Na tom něco je, vlastně nikdy neuměli dělat opravdu kvalitní hodinky, u kterých záleželo na detailu, zpracování, kultuře prodeje...... dosud ( do r. řekněme 2006), dělali konzumní velkovýrobu. Je to pro lidi z NMnM teď novum, možná se diví, co po nich vlastně chceme ?? Musejí se přizpůsobit, nastavit procesy a tvrdě je dodržovat, což bude jistě znamenat mnoho zničených existencí.

Nevím, co je odpuštěno, řekl bych, že trh s primkama se tu přes noc doslova zhroutil, parexo vítězí.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Ohledne dostupnosti Prim Sport, nepletme si to s Prim hodinkami univerzalne, tech bylo vsude opravdu hromady. Ale Prim Sport nebylo mozne minimalne do roku 1982 normalne koupit, za tim si stojim, staval jsem u vyloh Klenot pravidelne, alespon trikrat tydne, do ostatnich obchodu s hodinkami jsem take casto chodil. Na ty me prvni jsem v roce 1976 cekal vic, jak pul roku. Kdyz se nekde objevily, do druheho dny byly prodane.

Odkaz ke komentáři

Tohle si nemuzu nechat ujit......pouze v tomhle vlakne vidim zmrseny troje hodinky-Bert,Fantik a Apepovo lunetu maloval vyklepanej vopilec fixou....za posledni rok,by se toho naslo vic,ale sem linej kvuli tehle firme hledat.Dovolim se take vyjadrit......Samozřejmě mně naše problémy s kvalitou velmi mrzí-JISTE,CO JINYHO NAPSAT A NAVIC NIKDO NECHCE BEJT V PRISTICH LETECH CHUDEJ............Je neomluvitelné, aby Elton opouštěly hodinky v takovém stavu v jakém se to v poslední době stává-SAMOZREJME,JE STESTI,ZE NEPRODUKUJETE PRO ELITU NARODA VYROBKY Z AUTOMOBILOVEHO NEBO POTRAVINARSKEHO PRUMYSLU.ELITA BY POMALU VYMRELA A VASE VEDENI BY CEKAL KRIMINAL......Těch případů není málo a proto nebudu reagovat na každý zvlášť....ANO,PROC SI SYPAT POPEL NA HLAVU VICEKRAT.... Problém se dle mého názoru nenachází v technice, ale v lidském faktoru.JISTE,TO JE VEC ZNAMA A STATISTIKA U VYROBY TO VYJADRUJE CISLEM VICE JAK OSMDESAT PROCENT,JENOM ABY SE NEHLEDALA CHYBA POUZE U TOHO,KDO ZMRSIL VLASTNI PRACI.LIDSKEJ FAKTOR Z KANCLU,BY SE MOH DVAKRAT TEJDNE PODIVAT,CO SE ZAKAZNIKUM PRODAVA A NEMLUVIM O TOM,ZE BY SE LIDSKEJ FAKTOR ZAMYSLEL NAD CENOU VYROBKU A PRACE VUCI VYSLEDKU.......vase rodiny stribro je v tomto stadiu,zhave na navstevu mistra Pohlreicha a nemyslim si jiste sam,ze pri nalezeni zasadniho problemu tehle firmy,bude jeho ukazovacek zabodnutej do hrudniho kosicku vedeni.

Na tento konstruktivní příspěvek se dá reagovat snad jediným způsobem.

Stačila by vám rituální sebevražda poloviny zaměstnanců Eltonu a nebo musíme všichni ?

Odkaz ke komentáři

Jen tech, jejichz nekvalitni praci je mozno nahradit nekym, kdo to bude delat lepe. Malokdo ze zamestnancu Eltonu je tak zodpovedny, aby takovou "sebevrazdu" ucinil sam o sve vuli, proto je tam vedeni, aby rozhodlo, koho "zavrazdit" a koho ne.

Ale vazne, myslim, ze ve firme se vi, kdo dela svou praci dobre a kdo ne, nebo se alespon da dohledat, kdo kterou renovaci delal a podle toho se da zaridit. Priklad z Recka: prijdes do prace vcas? Dostanes priplatek. Priklad z Eltonu: Namaloval jsi sisate indexy, nebo dal jsi krive rucky? Mas na vyplatni pasce o 1000 Kc min. Bude se to opakovat? Z vyplatni pasky zmizi nasobek puvodni castky. Poskrabes pouzdro? 3000 Kc dolu. Udelas to vickrat, budes si hledat jinou praci, ono ji dneska zas tak moc neni. Ti, zbyli budou pracovat kvalitneji, aby se jim to take nestalo. A dela to nekdo opravdu dobre? Melby dostat 30000. A dela to nekdo opravdu skvele a je nenahraditelny? Dejte mu tolik, aby neutekl jinam.

Upraveno uživatelem mischa
Odkaz ke komentáři

Stačila by vám rituální sebevražda poloviny zaměstnanců Eltonu a nebo musíme všichni ?

ziadne samovrazdy nikto neocakava ale ty ako zamestnanec eltonu, skus aspon teda naznacit co moze sposobovat nedbalost aka bola v tomto vlakne niekolkokrat ukazana. ja by som nestal ani za vlastnou firmou pokial by som videl taketo nedostatky...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi

tak asi né, i když by to asi vyřešilo spoustu věcí - možná by stačilo vyndat melouna z kasičky, vyjet busem v 6:00 z náměstí a podívat se jak to dělají jinde (nemyslel jsem do Polska na trhy) - třeba by se většína místo meče (harakiri) chytla za rypák

Upraveno uživatelem SukHoi
Odkaz ke komentáři

Milý accutrone, stačilo by vedení :thumbsup_anim: . Přikláním se totiž, k názoru jednoho z vašich bývalých zaměstnanců (rebel-parašutista) a částečně i mé zkušenosti. Vás bohužel osobně neznám.

Jinak ruku na srdce, když vám z fabriky odcházej takový zmetky, co se zde probíraj a to na úrovni náročnosti práce nějakýho hodinářskýho učedníka, co potom bude s těmi vašimi in-house strojky, kde je to vo úplně jiným levelu. Myslíte, že vám někdo, kdo používá hlavu (vynechám exoty jak Apep a pod.) může uvěří, že ty stroje budou fungovat min. pět let. :thumbsup_anim: Jak si vlastně představujete konstruktivní příspěvek? Zhustím fázerovu odpověď. Chyba je v neschopnosti vašeho vedení. Tam hledejte selhání lidského faktoru.

Odkaz ke komentáři

Milý accutrone, stačilo by vedení :thumbsup_anim: . Přikláním se totiž, k názoru jednoho z vašich bývalých zaměstnanců (rebel-parašutista) a částečně i mé zkušenosti. Vás bohužel osobně neznám.

Jinak ruku na srdce, když vám z fabriky odcházej takový zmetky, co se zde probíraj a to na úrovni náročnosti práce nějakýho hodinářskýho učedníka, co potom bude s těmi vašimi in-house strojky, kde je to vo úplně jiným levelu. Myslíte, že vám někdo, kdo používá hlavu (vynechám exoty jak Apep a pod.) může uvěří, že ty stroje budou fungovat min. pět let. :thumbsup_anim: Jak si vlastně představujete konstruktivní příspěvek? Zhustím fázerovu odpověď. Chyba je v neschopnosti vašeho vedení. Tam hledejte selhání lidského faktoru.

"Kdo z nás dvou je větší exot, o tom rozhodnou dějiny" :)

Odkaz ke komentáři

Pri fantasmagoricke cenove politice Eltonu si ta fabrika skutecne zaslouzi ty nejprisnejsi kritiky, ostrizi zrak a nejvyssi naroky svych zakazniku. Ani jedny hodinky v nabidce nejsou nicim vyjimecne, ci zvlastni, aby se dala omlouvat nizsi kvalita. Zadne vychytavky, zadne komplikace, zadne kosmicke technologie, nic. Ty nejbeznejsi materialy, ty nejbeznejsi tvary, ty nejjednodussi strojky. Pokud by vsechny ceny vydelili trema, mnoho hlasite kritiky by opadlo, protoze by cena vice odpovidala kvalite. V soucasne dobe jsou u Primu cena a kvalita zcela odtrzeny a jedna druhe naprosto neodpovida. Takze si zamestnanci musi zvyknout na nevybiravou kritiku davu pri jakemkoliv zavahani. Je mi to lito. Misto cesty nahoru do sveta lesku, vysoke kvality, nejprisnejsich meritek, odvaznych inovaci a velkych zisku je ta znacka na ceste do rise nekvality, ceskeho slendrianu, velkych reci, zadnych skutku a vubec do celkoveho zapomneni.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Mně se zdá, že se točíme pořád dokolečka. Všem nám záleží na tom, aby z Eltonu odcházely kvalitní výrobky a předpokládám, že pokud ne všem zaměstnancům v Eltonu (což se patrně prokázalo), tak alespoň vedení záleží na pozitivním vnímání značky Prim.

Accutron se zde objevim, dal nám najevo, že bere naše připomínky na vědomí a teď je to už na něm a na ostatních ve vedení firmy. Věřím, že Accutron ukáže dostatek manažerského vědomí (o němž nepochybuji) a bude nás informovat o tom, jak se to stalo, že odešly z Eltonu takové zmetky a co se udělalo pro to, aby se to už neopakovalo.

Já sám čekám na přelomu června/července hodinky z renovace a budu velmi pozorně zkoumat, v jakém stavu se mi vrátily, což by patrně udělal každý z tohoto fóra. Toho si jsou jistě v Eltonu vědomi a věřím, že těch 5 minut na kontrolu si rádi vyčlení, aby měli čisté svědomí. Zase tolik hodinek na renovaci tam snad nemají a i když to není jejich primární předmět podnikání, jistě si naší přízne váží.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi
Všem nám záleží na tom, aby z Eltonu odcházely kvalitní výrobky

tak mně je to třeba úplně jedno - nevidím jediný důvod, aby mi na tom záleželo - je spousta firem v Indonésii, která umí pracovat lépe a za méně

Odkaz ke komentáři

"Kdo z nás dvou je větší exot, o tom rozhodnou dějiny" :)

sry, neber to osobně, :thumbsup_anim: jen mě pobavila tato odpověď...... "Byla to individuální zakázka, nedělám z toho trochu nepravidelného trojúhelníku na lunetě vědu"

Odkaz ke komentáři

tak mně je to třeba úplně jedno - nevidím jediný důvod, aby mi na tom záleželo - je spousta firem v Indonésii, která umí pracovat lépe a za méně

Možná jsem neměl tak generalizovat... OK, takže: Mnohým z nás jistě záleží na tom, aby z Eltonu odcházely kvalitní hodinky...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...