Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  dejvid-s napsal:
Honza.Manta: Nevíš prosím Tě jaký vylepšní měly strojky 64 oproti starším 68? Díky.
No nevím jestli je to vylepšení, ale spíš slátanina z dílů co byly po ruce. Je vyšší a má větší průměr, vyšší frekvenci chodu a nedělenej můstek. Základ je z automatu tuším cal.69.

Odesláno
  dejvid-s napsal:
Honza.Manta: Nevíš prosím Tě jaký vylepšní měly strojky 64 oproti starším 68? Díky.

Je to zjednoduššená 68ka - má nedělený můstek a vyšší frekvenci - 21600 kmitů/3Hz - měla by mít přesnější chod než 68ka(18000 kmitů/2,5Hz). A hlavně je 64ka a 69 téměř totožná - jen přidáním samonátahové nástavby vzniká 69ka - takže universální díly včetně číselníku a rámečku strojku a jednodušší na servis. Zatímco 68ka a 96 byly hodně rozdílné(průměr, nožky číselníku, posun datového věnce a nevímco ještě).

Odesláno

Jo, spletl jsem se, ty dva modely s datumem dole jsou samozřejmě až po Humbertech, tedy správně, jak jsem napsal výš, Humberta jsou Sport 2.3 a ty s datumem dole 2.4, jak jsme se dříve usnesli a já to v hlavě neudržel. A zajímavý je poslední hybrid, Sporty 2.5 v nerez pouzdru s Miyotou automatem, ručkami z 2.4 a cifrem z 2.3.......

Odesláno
  mischa napsal:
Jo, spletl jsem se, ty dva modely s datumem dole jsou samozřejmě až po Humbertech, tedy správně, jak jsem napsal výš, Humberta jsou Sport 2.3 a ty s datumem dole 2.4, jak jsme se dříve usnesli a já to v hlavě neudržel. A zajímavý je poslední hybrid, Sporty 2.5 v nerez pouzdru s Miyotou automatem, ručkami z 2.4 a cifrem z 2.3.......

Hlavně jich vyprodukovali málo, takže, i když je to skoro současný model, tak je sbírkově zajímavý, neb jich je nedostatek. Ale už jsem zahlédl i cosi jako 2.5 v manuálu - samozřejmě opět cifr 2.3(nebyla-li to renovace humbert, ale bylo to prezentováno jako origo výrobek).

Odesláno
  Honza.manta napsal:
Hlavně jich vyprodukovali málo, takže, i když je to skoro současný model, tak je sbírkově zajímavý, neb jich je nedostatek. Ale už jsem zahlédl i cosi jako 2.5 v manuálu - samozřejmě opět cifr 2.3(nebyla-li to renovace humbert, ale bylo to prezentováno jako origo výrobek).

Jo, to mohly být Humberta se špičatými ručkami, cifrem z Humbert a strojem ZJS.....

Odesláno (upraveno)
  mischa napsal:
Jo, to mohly být Humberta se špičatými ručkami, cifrem z Humbert a strojem ZJS.....

To nevím, ZJS se dával do chromových pouzder a hlavně dost do těch s tím namačkávacím dýnkem. Zase na druhou stranu v té době Elton nevyráběl žádný svůj manuální kalibr, takže co jiného? Jedině z nějakých skladových zásob 64ky.

Edit: Jestli se pamatuji, tak ručky tam byly klasické humberto, ty špičaté se dávaly jen do "lepších modelů" - automaty a potapěči.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno
  dejvid-s napsal:
Honza.Manta: Díky, teď už v těch strojcích mám jasno.

Ono to bylo docela přehledně prezentováno na starých elton stránkách, tady v těch nových jsem to nenašel. Mám to ztažené. Jestli chceš, tak ti to mohu poslat mejlem.

Odesláno

Tahle debata mohla zajimave plynout, kluci proc se do toho serete s Humbertem a s nejakym potapecem a s tim, kdo kde koupil a nekoupil Sporty?!?!? Tahle debata je o kvalite a nekvalite dodavek z Eltonu. Muze to tady nekdo promazat?!

Odesláno
  Frantik napsal:
Tahle debata mohla zajimave plynout, kluci proc se do toho serete s Humbertem a s nejakym potapecem a s tim, kdo kde koupil a nekoupil Sporty?!?!? Tahle debata je o kvalite a nekvalite dodavek z Eltonu. Muze to tady nekdo promazat?!
To je najednou keců... :) Tak fajn, když mi udělali v Eltonu můj solitérek tak mi Prokop dovalil hodinky které nešli natahovat. Prostě síla potřebná k uchopení korunky a její točení byla potřeba opravdu enormní, resp. jsem to nedokázal... Takže třeba tímto solitérem nezkusil nikdo otočit.. a to už je cca 5 let.. takže za pět let posun ŽÁDNÝ :)
  • Dát hlas 1
Odesláno
  Onion napsal:
To je najednou keců... :) Tak fajn, když mi udělali v Eltonu můj solitérek tak mi Prokop dovalil hodinky které nešli natahovat. Prostě síla potřebná k uchopení korunky a její točení byla potřeba opravdu enormní, resp. jsem to nedokázal... Takže třeba tímto solitérem nezkusil nikdo otočit.. a to už je cca 5 let.. takže za pět let posun ŽÁDNÝ :)

no to je konečně k věci a ne jestli je humberto humberto nebo kdo kde koupil Sporty :thumbsup_anim:

Odesláno

Já to říkal, aby se ta debata o Sportech přesunula do vhodnějšího vlákna. Ale ne, to je asi moc práce to psát jinam :angry:

Jinak já svou reklamaci poslal ve středu do Eltonu. Poněkud naivně jsem očekával nějaké potvrzení, že vše dorazilo v pořádku a odhad doby úprav. No ale už jsem zaplatil, tak asi není potřeba se mnou příliš patlat :)

Odesláno
  Biges napsal:
Já to říkal, aby se ta debata o Sportech přesunula do vhodnějšího vlákna. Ale ne, to je asi moc práce to psát jinam :angry:

Jinak já svou reklamaci poslal ve středu do Eltonu. Poněkud naivně jsem očekával nějaké potvrzení, že vše dorazilo v pořádku a odhad doby úprav. No ale už jsem zaplatil, tak asi není potřeba se mnou příliš patlat :)

Dle vyjádření pracovnice z obchodního úseku zásilka dorazila v pátek. Nyní zjišťuje jak dlouho budou trvat požadované úpravy a ihned jak to bude vědět se s vámi spojí.

Odesláno
  accutron napsal:
Dle vyjádření pracovnice z obchodního úseku zásilka dorazila v pátek. Nyní zjišťuje jak dlouho budou trvat požadované úpravy a ihned jak to bude vědět se s vámi spojí.

Díky!

Koukám, že Elton má nového šéfa pro řízení vztahů se zákazníky :)

Od jisté události jsem na služby ČP extrémně opatrný, jak něco nedorazí včas, už mám dojem, že se to někde rozcupovalo... :(

Odesláno
  Biges napsal:
Díky!

Koukám, že Elton má nového šéfa pro řízení vztahů se zákazníky :)

Od jisté události jsem na služby ČP extrémně opatrný, jak něco nedorazí včas, už mám dojem, že se to někde rozcupovalo... :(

Vím o jaké události píšeš a plně Ti rozumím. Přestože to chvílemi vypadá, že se změnilo moje pracovní zařazení, tak není tomu tak. Pouze se nenašel nikdo jiný kdo by zde hájil naše barvy.

Odesláno
  accutron napsal:
Vím o jaké události píšeš a plně Ti rozumím. Přestože to chvílemi vypadá, že se změnilo moje pracovní zařazení, tak není tomu tak. Pouze se nenašel nikdo jiný kdo by zde hájil naše barvy.

Já osobně jsem velmi rád, že zde na fóru hájíte barvy Eltonu. Jen doufám, že nezůstane pouze u obhajoby firmy na fóru a že u vás proběhnou i systémové změny, které zajistí kontrolu kvality (předpokládám, že renovovaných; u nových hodinek se patrně takové nedostatky neobjevují) hodinek.

Odesláno

A není to smutné??? Jak zde již padlo,Prim tímhle přišel o spoustu potencionálních zákazníků. A ze mne fakt nemluví nějaká zášť,mně jsou mechanické hodinky někde........ale narovinu,já takhle odvádět svou práci,dávno žádnou nemám. Neříkám,že chybu nemůže nikdo udělat......může(člověk je tvor chybující,omylný)....ale ne tolik.....tolik případů v takovém časovém rozmezí.....to už zavání šlendriánem(nebo "sabotáží"). Nebo si prostě děláte z lidí prdel.......:(

p.Prokop umí moc hezky mluvit....škoda,že jsou to jen slova.......jenže se posuzuje podle skutků,ne jen podle slov.

Podotýkám(znovu),že po Primu nijak nejdu........naopak jsem si chtěl u vás objednat Q41-zakázkové(+ jsem chtěl koupit strejčkovi civilní edici Tigerů k 50-ti nám). Omlouvám se,ale teď mám strach......neudělám to......peníze si schovám a počkám,jak se to u vás bude dále vyvýjet. Pokud nedojde k posunu k lepšímu,raději investuji jinam.

Odesláno (upraveno)

Oni v Eltonu nepochybně vědí, že spokojenost zákazníka není určována kvalitou reklamačního řízení, ale je o ní třeba bojovat podstatně dřív.

Ale vždy a 100% platí, že ryba smrdí od hlavy, takže je otázka, co vůbec můžou pánové P. a H. změnit. Kde není vůle není cesta.

edit: pardon, panem H. jsem, myslel accutrona, jinak by celej ten můj příspěvek neměl smysl - takže tím příspěvkem jsem myslel: co zmůže ochotný Accutron a odstavený pan P.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Tady bych se pánů Prokopa a Helikara trochu zastal......asi nemohou ovlivnit vše......ale tohle se prostě stávat NESMÍ!!!!!!!! Pokud někoho jeho práce nebaví,nebo ji nechce dělat,nemilosrdně se jej zbavte.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...