Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Doporučíte mi banku, kde bych mohl bez ohlášení 2-3 dny předem vybrat částku větší než 100.000Kč (či ekvivalent v eurech) bez ohlášení?

Občas se mi totiž stáva, že potřebuju další den větší obnos a v bance mi na to řeknou, že mi ho obstarají za 2 dny (přičemž to platí jen pokud to ohlásim do poledne či nějak tak) takže v situaci, kdy ve středu odpoledne vím, že potřebuju mít co nejdřív peníze, mi na to řeknou, že nadlimitní částku mi vydají až v pondělí mi dochází slova (nemluvě o tom, že mi na jedné pobočce ČSOB vynadala pokladní za vklad v 500 eurových bankovkách a jěště měla odvahu se ptát na jejich původ, nemluvě o tom, že každou bankovku zkoumala snad ze všech možných uhlu a poučila mě o tom, že se tím nedá nikde platit, přičemž v Rusku a ani v takové Moldavii sem s tím nikdy problem neměl).

Návštěvník salamio
Odesláno

Pokud to je v korunách a částka není o moc větší než těch 100 k, tak podobné věci řeším výběrem z bankomatu nadvakrát. Bankomaty mají myslím max. limit 40 bankovek na výběr, většinou tam bývají dvoutisícovky, takže do 160 k se dvojím výběrem v pohodě vejdeš. Ani nemusíš chodit na nějakou pitomou pobočku.

Odesláno
Pokud to je v korunách a částka není o moc větší než těch 100 k, tak podobné věci řeším výběrem z bankomatu nadvakrát. Bankomaty mají myslím max. limit 40 bankovek na výběr, většinou tam bývají dvoutisícovky, takže do 160 k se dvojím výběrem v pohodě vejdeš. Ani nemusíš chodit na nějakou pitomou pobočku.
S částkama kolem 150k se není problem dohodnout, ale víc už prostě nedaj a mě se stáva, že potřebuju částky okolo 500k.

Odesláno
Doporučíte mi banku, kde bych mohl bez ohlášení 2-3 dny předem vybrat částku větší než 100.000Kč (či ekvivalent v eurech) bez ohlášení?

Občas se mi totiž stáva, že potřebuju další den větší obnos a v bance mi na to řeknou, že mi ho obstarají za 2 dny (přičemž to platí jen pokud to ohlásim do poledne či nějak tak) takže v situaci, kdy ve středu odpoledne vím, že potřebuju mít co nejdřív peníze, mi na to řeknou, že nadlimitní částku mi vydají až v pondělí mi dochází slova (nemluvě o tom, že mi na jedné pobočce ČSOB vynadala pokladní za vklad v 500 eurových bankovkách a jěště měla odvahu se ptát na jejich původ, nemluvě o tom, že každou bankovku zkoumala snad ze všech možných uhlu a poučila mě o tom, že se tím nedá nikde platit, přičemž v Rusku a ani v takové Moldavii sem s tím nikdy problem neměl).

S 500,- ? bankovkami pribúdajú problémy. V Británii sú miesta kde sa s Tebou nebudú vôbec baviť a nevymenia Ti ich. V severnom Taliansku detto v banke ich ani nechytia do ruky - to nie sú nominály pre slušných ľudí :-) Všetko smeruje k bezhotovostnému platobnému styku aby sme boli všetci lepšie kontrolovateľní...

Odesláno
S 500,- ? bankovkami pribúdajú problémy. V Británii sú miesta kde sa s Tebou nebudú vôbec baviť a nevymenia Ti ich. V severnom Taliansku detto v banke ich ani nechytia do ruky - to nie sú nominály pre slušných ľudí :-) Všetko smeruje k bezhotovostnému platobnému styku aby sme boli všetci lepšie kontrolovateľní...
To já pokud nenajdu banku, kde mi nabídnou "nadlimitní" výběry do jednoho dne bez ohlašení asi vyřeším tak, že využiju status studenta a půjdu si založit studentský účet snad do všech bank co sou a budu tak moct zdarma (povětšinou je pro studenty výber zdarma) vybrat z bankomatu z všech účtu ale to zatím nechávam jako krajní řešení. Mě ty bankovní poplatky za každou blbost totiž už lezou krkem.
Odesláno
To já pokud nenajdu banku, kde mi nabídnou "nadlimitní" výběry do jednoho dne bez ohlašení asi vyřeším tak, že využiju status studenta a půjdu si založit studentský účet snad do všech bank co sou a budu tak moct zdarma (povětšinou je pro studenty výber zdarma) vybrat z bankomatu z všech účtu ale to zatím nechávam jako krajní řešení. Mě ty bankovní poplatky za každou blbost totiž už lezou krkem.

jsi prvni student o kterem vim, ze ma problem s obcasnymi vybery v radech statisicu. gratuluji. :cheers:

Odesláno

Raifka. Přijdeš, uděláš smutný oči, že jsi nestihl ohlásit atd. a není problém vydat ad-hoc i 700 tisíc. Jen to obvykle schvaluje ředitel pobočky. Ověřeno :).

Pokud bys to dělal denně, asi by ti zatli tipec, ale jinak bez problémů.

Odesláno

Hned po doporučení nechávat si peníze doma bych doporučil Ober Bank. Nemohu si jí vynchválit, mám u nich účet jak v CZK, tak i v EUR a nikdy nebyl s ničím problém. Větší výběry sice avizuji dopředu, jsou-li v eurech, aby měli optimální bankovky, ale i bez ohlášení jsem neměl problém, jen jednou neměli na rozměnění. Hovořím o zkušenostech s pobočkami Kladno a ČB, teď jsem byl párkrát i v Plzni a byl jsem spokojen, tam jsem ale nevybíral...

Odesláno

celkem se nedivím, ale to není civilizovaný svět dle našich měřítek

v Británii už nevyměníš

http://www.novinky.cz/ekonomika/200212-bri...e-bankovky.html

všeobecné tyto bankovky používá organizovaný zločin, dolary jsou za zenitem, na srovnatelný obnos potřebuješ kufr dolarů proti malé krabici eur :)

Návštěvník Tada
Odesláno
celkem se nedivím, ale to není civilizovaný svět dle našich měřítek

Já bych řekl, že my nejsme moc civilizovaný svět...

Odesláno
Nedoporučuji žádnou banku. Nechávej si peníze doma, nacpané ve slamníku a bude po problému.

naprostej souhlas... vyberte z bank všechny svý prachy a zatněte těm z...ům tipec. To by byl fičák :thumbsup_anim:

Odesláno

Služby bank u nás jsou děsné (záměrně říkám bank u nás, protože u stejné banky v Rakousku jsou naprosto jiné a daleko lepší služby) a doporučit se nedá žádná, nicméně ani v ČS nedělali problemy s vybráním do 500 tisíc (vyzkoušeno). Ovšem rovněž bych to řešil uložením určité částky doma, v běžné bance stejně za uložené peníze nic nedostane.

Odesláno (upraveno)
Služby bank u nás jsou děsné (záměrně říkám bank u nás, protože u stejné banky v Rakousku jsou naprosto jiné a daleko lepší služby) a doporučit se nedá žádná, nicméně ani v ČS nedělali problemy s vybráním do 500 tisíc (vyzkoušeno). Ovšem rovněž bych to řešil uložením určité částky doma, v běžné bance stejně za uložené peníze nic nedostane.

No problém je v tom, že ty "naše" banky už dávno nejsou "naše". :D

Vlastní je ti samí lidé, kteří vlastní ty slušné, přátelské, ochotné ........ a dobře fungující banky za kopečky. Tak proč se u nás chovají jinak než doma ??? ;)

Co si necháme líbit, to máme a je z toho jediná cesta ven. A to je tlak na banky a vývoj jako za těmi kopečky. Bude to ale trvat. Jak dlouho ? To nevím, sorry. B)

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Nejhorší na tom celém je.. že když přídu na pokladnu a řeknu si o výběr nadlimitní částky bez ohlášení, tak je mi sděleno "že sice ty peníze mají ale mají na to předpisy

Prostě vkládejte si na účet co chcete ale jak chcete vybrat tak vám hned dají x podmínek a když ty peníze náhodou nevyberete tak si řeknou o 0.3% z té částky.. prostě zlodějina :X

Odesláno
Nejhorší na tom celém je.. že když přídu na pokladnu a řeknu si o výběr nadlimitní částky bez ohlášení, tak je mi sděleno "že sice ty peníze mají ale mají na to předpisy

Prostě vkládejte si na účet co chcete ale jak chcete vybrat tak vám hned dají x podmínek a když ty peníze náhodou nevyberete tak si řeknou o 0.3% z té částky.. prostě zlodějina :X

A proč se teda s nimi bavíš? Je to nezbytné?

Odesláno
To by pak dopadlo jak u rodičů doma, kde člověk vytáhne knížku z knihovny a padá na něj jedna Destinnová za druhou.

Destinová nepatří do knihovny, ale do fonotéky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...