Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

...tak zkus magnet. U nás ji chlápek prodává, ve Stihl kšeftu a byla ve výběru, když jsem se rozhodoval. Šasi fakt měly z plastu...stejně tak to má i Stiga. Stačí podráždit Googla...

Stiga má ocel. plech,má slitinu Al,má Zinkovanou ocel.....plast je pouze na el.sekačkách

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stiga má ocel. plech,má slitinu Al,má Zinkovanou ocel.....plast je pouze na el.sekačkách

Jj, mám obyč. plechovou, 8-10 starou (už přesně nevím), je trochu orezlá, ale nějak mě to netrápí, není to věc na 100let. Zatím ale funguje super, zejména s ohledem na to jak se o ni ne/starám, loni jsem pouze vyměnil nůž dobitej od krtinců, na začátku sezony doleju olej a benzín a bez problémů nastartuju. Prvních asi pět let jsem ji po sezoně vozil na servis, teď už to nechávám být a přesto funguje bez problémů. Doufám, že stávající modely jsou stejný držáky, až tato odejde, půjdu opět do Stigy.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Jinak dnes jsme poprve sekali s výše postnutým trojmužným nožem a je to pecka, koš to plně narvalo mokrou trávou bez mrknutí, jsem debil, že jsem to nekoupil už loni, takže mohu jen doporučit.

Přemýšlel jsem o něm už loni taky, ale pořád mám trochu obavy, jestli to nemůže zatěžovat hřídel rotoru víc než je zdrávo. Nezjišťoval jsi k tomu nějaký dlouhodobější zkušenosti od někoho? Přecejen ten "vyšší výkon" (vzpomněl jsem si na Kutila Tima :-)) může být něčím vykoupený...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Předchozí debatu jsem nečetl, ale k tématu za mě určitě doporučuju ruční sekačku od Husqvarny, je to zelený, ušetříte na benzínu/elektrice, neřve (spíš rachtá..), nesmrdí to a ze zkušeností velmi dobře seče... a trochu si u toho zasportujete :) něco takovýho

http://sekacky.heureka.cz/husqvarna-64/

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

todle sem jednou tlačil .... je to dost zábavný a člověk u toho chcípne ..... von už i ten zavádějící popis něco vypovídá ....... 

Snadno se tlačí i ve vyšší trávě. x  Ideální pro travnaté plochy, které jsou sekány pravidelně.

Odkaz ke komentáři

todle sem jednou tlačil .... je to dost zábavný a člověk u toho chcípne ..... von už i ten zavádějící popis něco vypovídá ....... 

Snadno se tlačí i ve vyšší trávě. x  Ideální pro travnaté plochy, které jsou sekány pravidelně.[/size]

Simte, ja ji mam, sekam s ni po rotacni (dostrih ze 4 na 3,7 mm) a za 15 minut mam celej travnik, v pohode :). A vyssi travu fakt bere jak prd.

Odkaz ke komentáři

Pokud nehodlas sekat obden, tak se na to vykasli.

to nevim, ale libej se mi pruhy. neska me zaujala tahle, http://www.atco.vretenovesekacky.cz/16-vretenova-sekecka/38-KENSINGTON-17K.html?page=1&back=view , nicmene pockam, co bude zac ten edwin swordsman..

Odkaz ke komentáři

ze 4 cm na 3,7 mm??

Cm, preklep ;). A proc? Rotacni, at je nuz ostrenej kazdy 4 tejdny, vzdycky stebla trochu zvejka a sestrih vretenem odstrani ty roztrepeny konce.

to nevim, ale libej se mi pruhy. neska me zaujala tahle, http://www.atco.vretenovesekacky.cz/16-vretenova-sekecka/38-KENSINGTON-17K.html?page=1&back=view , nicmene pockam, co bude zac ten edwin swordsman..

Ja chtel Atco taky. Problem byl v max vysce strihu, coz bylo pred 2 lety 3,2 cm. A vetsina smesi ma minimum kolem 4 cm.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Simte, ja ji mam, sekam s ni po rotacni (dostrih ze 4 na 3,7 mm) a za 15 minut mam celej travnik, v pohode :). A vyssi travu fakt bere jak prd.

Von ale neni kazdej travomil jako ty. Uplne se vidim jak po strnacti dnech pred sebou strkam tudle picovinu. Obecne je na travu nejlepsi beton Zapa.

iPad Tapatalk ?PO

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...