Stepino Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2014 je konec sezony a odesla nam 2 roky stara Wolf Garten 40 blue power, ktera byla vcelku poticha ale kupovat znovu ji nebudu uz jen z prinncipu ze odesla elektronika a nikdo nebyl schopny nebo ochotny to opravit. Uvazuji tedy o rucnim pohonu - nemate nekdo osobni zkusenost s Fiskars Momentum? nebo Husqvarna NovoCut 64 ? na cca 500 m2 a sekani co tyden / 10 dnu je Fiskars s vyssim nastavenim jako idealni kompromis mezi moznosti sekat vyssi travnik a pritom za sebou netahat snuru a taky se nestarat o benzinovy motor. recenze na youtube jsem prosel, ale osobni zkusenost od nekoho konkretniho ma pro me vyssi hodnotu S. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2014 za me je 500 m2 na rucni moc+ rucni na vyssi travu je hadam (nikdy jsem to nezkousel) peklo.Znam asi 3 nadsence, co so koupili rucni a nejvytrvalejsi vydrzel tak pul roku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2014 to jako fakt budeš sekat 500 m2 ručně než abys dvakrát za měsíc dolil palivo a jednou ročně vyměnil pullitr oleje?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 29. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2014 no tak nejak jsem v to doufal, ale zkusenost s tim tlacenim rucni sekacny nemam. kdyz vidim tu "zahradku" tak mi to tak velke neprijde. nemate nekdo k pujceni, prave protoze vas to prestalo bavit? to radsi koupim zase najakou elektrickou nez hluk a smrad z benzinovy, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 A skončíš s namoženou levou rukou, protože pravou budeš neustále hlídat a popotahovat kabel. Jako já. Elektrickou sekačku už nikdy. A odříkaného chleba největší krajíc, takže zítra jdu sekat elektrickou sekačkou ke své máti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 no tak nejak jsem v to doufal, ale zkusenost s tim tlacenim rucni sekacny nemam. kdyz vidim tu "zahradku" tak mi to tak velke neprijde. nemate nekdo k pujceni, prave protoze vas to prestalo bavit? to radsi koupim zase najakou elektrickou nez hluk a smrad z benzinovy,pokud ti dosud nevadil kabel,šel bych do el.klidně znovu...okolo 4kKč si vybereš už vcelku zajímavý kouskyod 5 ti začínají základní benz.modely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2015 http://cz.ryobitools.eu/outdoor/seceni-travniku/rlm5319/rlm5319smeb-cs/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2015 Tak jsem vyzkoušel po zimě sekačku, naskočila hned Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmikes Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 I s mulčováním koukám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEMRY Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2015 SABO BTW: 20let provozu bez závad.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2015 I s mulčováním koukám...Kdepak mulčování, je to se sběrem . Nicméně ta větší bohužel pár dni po focení umřela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2015 Kdepak mulčování, je to se sběrem . Nicméně ta větší bohužel pár dni po focení umřela. asi se neměnil olej.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2015 asi se neměnil olej.... Njn, úplně prd*l to není, ale budiž . Každodpádně doufám, že stávající trojice chvilku vydrží. Byť synek by pochopitelně nejradši traktůrek nebo aspoň nějakej rider. Furt o tom přemýšlím a nedokážu se rozhodnout, zda jo nebo ne. No, sekačka zatím funguje (prakticky nezniřitelná Stiga), ale až nedejde i její čas, tak se pokouknu po něčem větším, sedacím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 Nemáte někdo zkušenost s aku vyžínači (nechce se mi psát křovinořezy, protože v tomto případě to na křoví není)? Jsou toho mraky na trhu - tuším že podstatnými vlastnostmi jsou kapacita baterie a její napětí, ale pak jsou tam i další věci jako struna versus plastové nožíky etc. Na internetu si někteří stěžují, že jim po roce odešel akumulátor nebo to má malou kapacitu. Nebo co by jste doporučili na začišťování na zahradě - u zídek, laviček, stromků etc. Elektrické nůžky se projevily jako nářadí na h...o. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2015 (upraveno) Používám na zahradě na dočištění krajů trávníku. Mám toho cca 250 metrů. Trávník přechází do kůry nebo kačírku, nebo končí u plotu. Jednoznačně doporučuji strunu - plastový nožík při najetí na kamínky hned odejde, struna je odolnější. Mám RYOBI od roku 2007, v sadě 2 baterie, rychlo-nabíjení za 1,5 hod. Za mne super, lehké, tiché, takže s tím většinou pracuje manželka. Měl jsem i jinou značku, ale ta jí tak neseděla, takže preferuje RYOBI. PS: od letoška nová baterie, takže ty dvě vydržely 7 let Upraveno 13. května 2015 uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 15. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2015 Používám na zahradě na dočištění krajů trávníku. Mám toho cca 250 metrů. Trávník přechází do kůry nebo kačírku, nebo končí u plotu. Jednoznačně doporučuji strunu - plastový nožík při najetí na kamínky hned odejde, struna je odolnější. Mám RYOBI od roku 2007, v sadě 2 baterie, rychlo-nabíjení za 1,5 hod. Za mne super, lehké, tiché, takže s tím většinou pracuje manželka. Měl jsem i jinou značku, ale ta jí tak neseděla, takže preferuje RYOBI. PS: od letoška nová baterie, takže ty dvě vydržely 7 letDíky za zkušenosti. Právě že mě mátlo to ujišťování od Bosche a jiných, že plastové nožíky vydrží déle než struna - možná na trávě , ale poblíž překážek asi těžko. Těch strojů s nožíky je teď na trhu hafo. Já mám zkušenosti pouze se silným benzínovým křovinořezem, kde kromě kovového nože používáme taky strunu - no vzhledem k tloušťce se bych měl napsat spíš lano, čtvercového profilu a to do drží neuvěřitelně dlouho ale pobíhat s touhle velkou smradlavou mrchou když člověk jen začišťuje, mne nebaví - navíc to musím dělat já. Lehké akku bych mohl svěřit i ženě nebo dceři. Ryobi jsem také pokukoval, ale dříve jsem měl jejich benzínový křovinořez a to velká sláva nebyla. Ještě pochodím nějaké kšefty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2015 Tak jsem koupil taky tu nejlehčí Ryobi - strunovou - zatím s jedním akku. Funguje to dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2015 Jak to vlastně dopadlo s těma super duper new age sekačkama, jak se tu o nich mluvilo někdo vloni nebo předloni? Takový co berou až do krajů a podobně, nějaký český patent, pár lidí si je tehdy předobjednalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2015 Poprosil bych o radu s koupí sekačky. Pozemek 4000m2, mírný svah, ovocné stromy. Co třeba toto? http://www.hondastroje.cz/zahrada/travni-sekacky/motorove-sekacky/sekacky-de-luxe-rada-hrx/hrx-537-vk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honda6666 Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2015 před měsícem jsem řešil to samé a zakouil jsem toto http://www.stiga.cz/Turbo-53-SVQ-H---motor honda a zatím spokojenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se