Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

je konec sezony a odesla nam 2 roky stara Wolf Garten 40 blue power, ktera byla vcelku poticha ale kupovat znovu ji nebudu uz jen z prinncipu ze odesla elektronika a nikdo nebyl schopny nebo ochotny to opravit.

Uvazuji tedy o rucnim pohonu - nemate nekdo osobni zkusenost s Fiskars Momentum? nebo Husqvarna NovoCut 64 ?

na cca 500 m2 a sekani co tyden / 10 dnu je Fiskars s vyssim nastavenim jako idealni kompromis mezi moznosti sekat vyssi travnik a pritom za sebou netahat snuru a taky se nestarat o benzinovy motor.

recenze na youtube jsem prosel, ale osobni zkusenost od nekoho konkretniho ma pro me vyssi hodnotu

S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak nejak jsem v to doufal, ale zkusenost s tim tlacenim rucni sekacny nemam. kdyz vidim tu "zahradku" tak mi to tak velke neprijde.

nemate nekdo k pujceni, prave protoze vas to prestalo bavit?

to radsi koupim zase najakou elektrickou nez hluk a smrad z benzinovy,

Odkaz ke komentáři

no tak nejak jsem v to doufal, ale zkusenost s tim tlacenim rucni sekacny nemam. kdyz vidim tu "zahradku" tak mi to tak velke neprijde.

nemate nekdo k pujceni, prave protoze vas to prestalo bavit?

to radsi koupim zase najakou elektrickou nez hluk a smrad z benzinovy,

pokud ti dosud nevadil kabel,šel bych do el.klidně znovu...okolo 4kKč si vybereš už vcelku zajímavý kousky

od 5 ti začínají základní  benz.modely

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po 2 týdnech...

asi se neměnil olej.... :lol2:

Njn, úplně prd*l to není, ale budiž :). Každodpádně doufám, že stávající trojice chvilku vydrží. Byť synek by pochopitelně nejradši traktůrek nebo aspoň nějakej rider. Furt o tom přemýšlím a nedokážu se rozhodnout, zda jo nebo ne. No, sekačka zatím funguje (prakticky nezniřitelná Stiga), ale až nedejde i její čas, tak se pokouknu po něčem větším, sedacím.  

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Nemáte někdo zkušenost s aku vyžínači (nechce se mi psát křovinořezy, protože v tomto případě to na křoví není)? Jsou toho mraky na trhu - tuším že podstatnými vlastnostmi jsou kapacita baterie a její napětí, ale pak jsou tam i další věci jako struna versus plastové nožíky etc. Na internetu si někteří stěžují, že jim po roce odešel akumulátor nebo to má malou kapacitu. Nebo co by jste doporučili na začišťování na zahradě - u zídek, laviček, stromků etc. Elektrické nůžky se projevily jako nářadí na h...o.  Dík

Odkaz ke komentáři

Používám na zahradě na dočištění krajů trávníku. Mám toho cca 250 metrů. Trávník přechází do kůry nebo kačírku, nebo končí u plotu.

Jednoznačně doporučuji strunu - plastový nožík při najetí na kamínky hned odejde, struna je odolnější. Mám RYOBI od roku 2007, v sadě 2 baterie, rychlo-nabíjení za 1,5 hod.

Za mne super, lehké, tiché, takže s tím většinou pracuje manželka. Měl jsem i jinou značku, ale ta jí tak neseděla, takže preferuje RYOBI.

PS: od letoška nová baterie, takže ty dvě vydržely 7 let

Upraveno uživatelem P_P
Odkaz ke komentáři

Používám na zahradě na dočištění krajů trávníku. Mám toho cca 250 metrů. Trávník přechází do kůry nebo kačírku, nebo končí u plotu.

Jednoznačně doporučuji strunu - plastový nožík při najetí na kamínky hned odejde, struna je odolnější. Mám RYOBI od roku 2007, v sadě 2 baterie, rychlo-nabíjení za 1,5 hod.

Za mne super, lehké, tiché, takže s tím většinou pracuje manželka. Měl jsem i jinou značku, ale ta jí tak neseděla, takže preferuje RYOBI.

PS: od letoška nová baterie, takže ty dvě vydržely 7 let

Díky za zkušenosti. Právě že mě mátlo to ujišťování od Bosche a jiných, že plastové nožíky vydrží déle než struna - možná na trávě , ale poblíž překážek asi těžko. Těch strojů s nožíky je teď na trhu hafo.  Já mám zkušenosti pouze se silným benzínovým křovinořezem, kde kromě kovového nože používáme taky strunu - no vzhledem k tloušťce se bych měl napsat spíš lano, čtvercového profilu a to do drží neuvěřitelně dlouho ale pobíhat s touhle velkou smradlavou mrchou když člověk jen začišťuje, mne nebaví - navíc to musím dělat já. Lehké akku bych mohl svěřit i ženě nebo dceři. Ryobi jsem také pokukoval, ale dříve jsem měl jejich benzínový křovinořez a to velká sláva nebyla. Ještě pochodím nějaké kšefty...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...