Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

presne tak, zvlast baterku, zvlast nabijecku, zvlast masiny. a nasel sem si ju tady, puvodne sem chtel vzit tu zakladni plastovou, ale nakonec sem si priplatil za ocelovy sasi. http://www.ceskykutil.cz/greenworks-ticha-akumulatorova-sekacka-pro-celou-rodinu pokud vim, tak vyssi model je stejny, ale ma indukcni motor, takze nemenis uhliky, a top model ma dve baterky a dva noze, ale to mi prislo pro me zbytecny. a kupoval sem tady: https://www.garland.cz/e-obchod/zahradni-technika-2/rotacni-sekacky-3/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak-nasel si neco?

Asi to budu taky resit a drat me nebavi...benzinovka je zase tezka...

Ma nekdo reseni?

Diky :)

Hele vím jám, že budu za kreténa, ale jeslti máš rovnou plochu nepřemýšlel jsi o manuální vřetenové sekačce ?

Já jí taky moc chtěl, ale nakonec jsem koupil starší s benz. motorem na aukru jako hračku, takže nevím jak moc je to velká dřina, ale pokud máš 300m tak bych se toho nebál.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se nakonec rozhodl pro benzínovou klasiku. Ten náš trávník je docela džungle.

Vybírám mezi 3 modely:

Stiga Turbo 48 SE (2016) - motor Briggs & Stratton 675 EX, eletronický startér instart. Jako nevýhodu vidím to, že sekačku nelze nastartovat manuálně. Pouze přes tento bateriový startér.

Stiga Turbo 48 S H - stejná jako model SE, ale s motorem Honda GCV 160. Jako jedinou nevýhodu vidím, že nemá elektronický startér - tudíž by manželka mohla mít problém sekačku nastartovat.

Stiga Turbo 48 SE (2015) - stejná sekačka, jako model 2016, akorát má el. startér s NiCD článkem a lze ji v případě vybití článku nastartovat ručně. Tady mě překvapuje, proč Stiga od tohoto řešení v novém modelu ustoupila...

Máte někdo s něčím takovým zkušenosti ?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

jestli ti to nějak pomůže, tak jsem loni chtěl tu samou stigu s elektrickým startem nebo něco "lepšího" od Alko bez nebo s el. startem .... došel jsem do obchodu, kde na mě neměl žádný prodavač čas a poslali na mě mechanika z dílny ať mi něco prodá :) (což bylo ku prospěchu věci) ..... po půl hodině jsem odjížděl s Alkem, které bylo o trochu dražší než zmíněná stiga, a s klasickou šňůrou

k el. startu: je to pohodlný, ale dlouho to nefunguje .... baterie po čase (i když se pravidelně dobíjí) motor dostatečně neroztočí, aby motor chytnul + je to další komponent, kterej se může vysrat

dnes jsou motory, že za to zatáhneš a běží to .... žádný pumpování a podobný píčovinky

jó a taky sem chtěl i huskvarnu, kvůli tý přípojce na hadici a mytí ..... tudle sem byl v huskvarně nechat nabrousit řetěz do pily a pán říkal, že to je největší kuńdárna co kdo vymyslel .... = nemejt :) ..... já jenom kdyby tě to taky napadlo

Odkaz ke komentáři

Tak ještě by byla možnost toto:

http://www.a-z-sekacky.cz/sekacky/benzinove/turbo-53-s-bw-plus-honda.html

Má o koně víc a záběr 53 cm ..... rozdíl 1.000,- Kč proti těm předchozím .. 

Jen si říkám, jestli to na mých 600 metrů zahrady není moc velkej krám ... 

Odkaz ke komentáři

Soused na chatě si chce pořídit tohle

http://www.hondastroje.cz/zahrada/travni-sekacky/motorove-sekacky/sekacky-zakladni-rady-hrg/hrg-466-sk

ale má mírně svažitý terén neví jak to sekačka zvládne,

Odkaz ke komentáři

Zvladne, ale za 40k podle me tezko....

Zalovil jsem přes Google a kolem 30 tis. jsou tak na 600m. Koukám, že umí stát i přes 200 tis. :-) Možná bych to mohl nějak vykolikovat aby setkala pravidelně alespoň část a zbytek pozemku za plotem bych holt nebral tak často :-) Budu to muset pořádně změřit.

Odkaz ke komentáři

jó a taky sem chtěl i huskvarnu, kvůli tý přípojce na hadici a mytí ..... tudle sem byl v huskvarně nechat nabrousit řetěz do pily a pán říkal, že to je největší kuńdárna co kdo vymyslel .... = nemejt :) ..... já jenom kdyby tě to taky napadlo

Mne sa to strasne pacilo, otec to ma na kosacke. Kupil som mosadznu rychlospojku na pripojenie zahradnej hadice, kratku kovovu spojku na vodovodne trubky a maticu. Dokopy asi 5 eur. Chcel som to prevrtat cez sasi kosacky no nakoniec som tam objavil taky plastovy dekel ktory som dal prec a naskrutkoval to miesto neho. Funguje to genialne, po dokoseni pripojim hadicu, pustim vodu, dam plny plyn a o par sekund je kosacka cista. Preco chlapik vravel ze to nepouzivat? Ja som predtym kosacku umyval zakazdym rucne, teda hadicou, ale je to otrava

Odkaz ke komentáři

To Thomas : Stigu jsem měl (nepamatuju už model, cca 14 tis.) a bez chyby, mělo to nějaký hliníkový rám, či co, že prý to lépe seká. Kdyby nedopadla takhle (viz foto) tak maká pořád, dával jsem s ní cca 2tis.metrů. A prý to el. startování maká (kámoš je prodává a prý byl na nějakém školení, kde ty starty jeli od rána do večera).

post-27504-0-59182200-1465933567_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já má Stigu turbo 47 s kombi, starší verzi s motorem B&S. Kupoval jsem ji už z druhé ruky a sám ji mám cca 5 let. Na pozemku seču cca 400 metrů v mírným svahu, ale tento víkend jsem ji vzal na yacht klub, kde je tak 2500m a přerostlá tráva a místy dost krpál a pojezd vyjel všechno, což jsem dost koukal. Dřív jsem uklouzl na trávě já jak kolečka sekačky. Čeho bych se nevzdal je právě pojezd, centrální nastavení výšky a váha mi taky celkem vyhovuje, protože zahrada není úplně srovnaná a lehká elektrická dost poskakovala. Posečený mám do půl hodiny a je to spíš procházka za sekačkou, než že bych se nadřel, nejvotravnější je asi vysypávání koše. Jen už začíná chytat šasi, tak bych to měl rozebrat a natřít, protože jinak ji nic není...I u tý starý mrchy motor chytá většinou na první zatažení i za studena a nastartuje to i ženská.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Mne sa to strasne pacilo, otec to ma na kosacke. Kupil som mosadznu rychlospojku na pripojenie zahradnej hadice, kratku kovovu spojku na vodovodne trubky a maticu. Dokopy asi 5 eur. Chcel som to prevrtat cez sasi kosacky no nakoniec som tam objavil taky plastovy dekel ktory som dal prec a naskrutkoval to miesto neho. Funguje to genialne, po dokoseni pripojim hadicu, pustim vodu, dam plny plyn a o par sekund je kosacka cista. Preco chlapik vravel ze to nepouzivat? Ja som predtym kosacku umyval zakazdym rucne, teda hadicou, ale je to otrava

Příčinou uvedeného stavu je velice agresivní chování mokré travní kaše, u které se díky teplu a vlhku nastartují biologické procesy. Jejich produktem je vznik kyselin, které s vlhkostí vzlínají do spár, mezi těsnění a ložiska, rozrušují kovové části sekačky.

Zdroj:http://hobby.idnes.cz/poradna-na-sekacku-nesahejte-tlakovou-myckou-jinak-do-jara-zrezavi-1d4-/hobby-zahrada.aspx?c=A111027_111222_hobby-zahrada_bma

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...