kloubik Odesláno 26. května Nahlásit Odesláno 26. května Mam 3 roky Gardena Sileno minimo... tu nejslabsi. Travnik mam jednoduchy, plocha k seceni s cca 250m2, jeden uzky prujezd, tak tam mam navadeci kabel. Kabel jsem udelal sam a priznam se ze jsem ani necekal ze to bude fungovat tak dobre. Bal jsem se baterky ale zatim po 3 letech porad OK, mam ji nastavenou na 5 hodin denne. Zhruba v pulce se dojede nabit na 40-45min. Kvalita travniku se neskutecne zlepsila, oproti seceni jednou za tyden az 14 dni, a trava se odvazela. Z meho pohledu jedine co bych bral, tak aby mela wifi modul a dokazala poslat kdyz se nekde zasekne, protoze ji mame na chate, a treba na podzim se obcas zasekne na spadanych jablkach, a zjistime to az po nekolika dnech, kdyz se tam stavi rodice.
klobadysek Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Ahoj všem, jsem tady s dotazem - koupil jsem právě robota, nic drahýho Worx landorid. Jelikož nemám pozeme oplocený a mám to bez kamer, nechce se mi tam ani tuhle věc nechávat celý boží den úplně bez dozoru. Co byste doporučili, zda vůbec jako sledovačku? Worx nabízí GSM /GPS modul find my Landorid za tučných 5 tisíc. Znáte nějakou alternativu? Nebo jak jste něco podobného vyřešili vy? Velkýho zlýho ssa si kvůli sekačce kupovat nebudu
P_P Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Kolega si tam namontoval SmartTag (nebo AirTag) a může sledovat přes telefon. Cena stokoruny.
African Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června V 13. 5. 2025 v 16:08, African napsal: Po 16 letech tvrdé práce jsem ho poprvé nenastartoval, Alko FRS 4125... musím pochválit že takovou dobu držel. No jdu ho zkusit opravit a dobrovolně se nechat zranit Tak ta čuba dnes prázdnou nádrž, někudy musí sáknout i po výměně hadiček, už to nedávám, své má za sebou Nahradí dnes Aku plnohodnotně motorovou? Našel jsem třeba křovinořez Bosch AdvancedBrushCut 36V-23-750 a recenze fajnový, baterie už mám teď dvě, tak si myslím že na tu slabou hodinku co s ní skáču kolem baráku by mohla stačit.
Dez123 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Na běžnou trávu mám strunovku na 18V a pohoda, 36 křoviňák bude taky brát slušně. Na 36V mám běžnou sekačku a síly má dost, i na vyšší a vlhkou trávu. Pokud jsou baterky alespoň pětky nebo šestky, tak cca hodinku sekání určitě vydrží.
African Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června před 20 hodinami, Dez123 napsal: Na běžnou trávu mám strunovku na 18V a pohoda, 36 křoviňák bude taky brát slušně. Na 36V mám běžnou sekačku a síly má dost, i na vyšší a vlhkou trávu. Pokud jsou baterky alespoň pětky nebo šestky, tak cca hodinku sekání určitě vydrží. Dík, teď jsem koukal že baterie mám 18V a ten křovinořez jde bez, takže dokoupit jak baterii, tak nabíječku a to už jsem pomalu na osmičce Mrknu po 18V co nabízejí....jen aby to utáhla.
spineshank Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června V 6. 6. 2025 v 20:48, African napsal: Tak ta čuba dnes prázdnou nádrž, někudy musí sáknout i po výměně hadiček, už to nedávám, své má za sebou Nahradí dnes Aku plnohodnotně motorovou? Našel jsem třeba křovinořez Bosch AdvancedBrushCut 36V-23-750 a recenze fajnový, baterie už mám teď dvě, tak si myslím že na tu slabou hodinku co s ní skáču kolem baráku by mohla stačit. hele nechci ti brát Afri iluze,ale aku navíc v této ceně nebude to co ten benzín.křovinořez co si měl ani náhodou ten výkon a doba sekání bude hodně podprůměrná u této kategorie Pokud chceš srovnatelné aku vs benzin,tak si přichystej +- 25-30k
African Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června před 37 minutami, spineshank napsal: hele nechci ti brát Afri iluze,ale aku navíc v této ceně nebude to co ten benzín.křovinořez co si měl ani náhodou ten výkon a doba sekání bude hodně podprůměrná u této kategorie Pokud chceš srovnatelné aku vs benzin,tak si přichystej +- 25-30k Au, to jsem ale nechtěl slyšet Vezmu asi tu Al-Ko čtyřstovku za necelý 4k a myslím že budu happy, asi máš recht
spineshank Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 13 hodinami, African napsal: Au, to jsem ale nechtěl slyšet Vezmu asi tu Al-Ko čtyřstovku za necelý 4k a myslím že budu happy, asi máš recht no ani toto není žádná sláva když vidím ty dělený řidítka navíc krátký
African Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 1 minutou, spineshank napsal: no ani toto není žádná sláva když vidím ty dělený řidítka navíc krátký Já měl defakto stejnou dlouhá léta, takže pokud ponechali kvalitu, přežije mě Pětistovka už je velká, nebo máš tip na něco lepšího v té ceně? Já hledal a je to všechno buď slabší nebo o kus dražší. Dědek si třeba koupil před rokem Japonskou kvalitu Echo a furt řeší nejáké problémy....takže jak říkám, s Al-ko jsem byl mega happy.
YPO Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června (upraveno) před 13 hodinami, African napsal: Au, to jsem ale nechtěl slyšet Vezmu asi tu Al-Ko čtyřstovku za necelý 4k a myslím že budu happy, asi máš recht Jeslis myslel tohle tak hepy nebudeš. Makat se s tím musí. Nicméně tenhle model, nebo to vypadá úplně stejně, mám asi 15 let a furt to funguje. Chtěl sem přejít taky na baterky, ale když to tu čtu , tak na to seru. Upraveno 9. června uživatelem YPO
African Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Před hodinou, YPO napsal: Jeslis myslel tohle tak hepy nebudeš. Makat se s tím musí. Nicméně tenhle model, nebo to vypadá úplně stejně, mám asi 15 let a furt to funguje. Chtěl sem přejít taky na baterky, ale když to tu čtu , tak na to seru. To je ona, defakto to samé co jsem měl také okolo 15 let a happy jsem byl Nějaká změna ve výrobě, materiály?
YPO Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 4 minutami, African napsal: Nějaká změna ve výrobě, materiály? To nevím, napiš do alka. Píšu, že mám furt tu starou.
African Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 26 minutami, YPO napsal: To nevím, napiš do alka. Píšu, že mám furt tu starou. Jo ták, už to chápu..jakože se s ní musí makat Tak to jo, měl jsem úplně stejnou, tak detaily trochu znám....já jen že ta kvalita jde do hajzlu celým spektrem, tak jestli tam něco výrazně neosekali jsem myslel, jak jsi psal že nebudu happy. Ono to Al-ko je takový nenápadný, ale co tak kecám s lidmi, tak je s tím každej happy.
spineshank Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 3 hodinami, African napsal: Já měl defakto stejnou dlouhá léta, takže pokud ponechali kvalitu, přežije mě Pětistovka už je velká, nebo máš tip na něco lepšího v té ceně? Já hledal a je to všechno buď slabší nebo o kus dražší. Dědek si třeba koupil před rokem Japonskou kvalitu Echo a furt řeší nejáké problémy....takže jak říkám, s Al-ko jsem byl mega happy. v této ceně toho není úplně moc co poradit,to je jako by si chtěl slušný hodinky za 2000,- prostě něco slušného bude okolo 12 a nahoru nám docela fungují z těch levných jen je potřeba před koupí poladit sytič https://www.stiga.com/cz/287321002-st1-bc-545-b.html https://www.stiga.com/cz/287421002-st1-bc-555-b.html
African Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 59 minutami, spineshank napsal: v této ceně toho není úplně moc co poradit,to je jako by si chtěl slušný hodinky za 2000,- prostě něco slušného bude okolo 12 a nahoru nám docela fungují z těch levných jen je potřeba před koupí poladit sytič https://www.stiga.com/cz/287321002-st1-bc-545-b.html https://www.stiga.com/cz/287421002-st1-bc-555-b.html Jasný, ale na tu moji hodinku sečení týdne asi nepotřebuji nic moc profi... každopádně ta Stiga vypadá fajnově, cenově plus mínus stejná, akorát tedy o 1,5 kg těžší. Vyjíždím na cesty, tak na ni někde mrknu.... dík za tip
spineshank Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 1 hodinou, African napsal: Jasný, ale na tu moji hodinku sečení týdne asi nepotřebuji nic moc profi... každopádně ta Stiga vypadá fajnově, cenově plus mínus stejná, akorát tedy o 1,5 kg těžší. Vyjíždím na cesty, tak na ni někde mrknu.... dík za tip Jj váha je vyšší. Takže víc kovu a hliníku na tom . Mrknu na to a vyber něco co máš blízko servis
African Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června před 12 minutami, spineshank napsal: Jj váha je vyšší. Takže víc kovu a hliníku na tom . Mrknu na to a vyber něco co máš blízko servis Servis nesmí být patnáct let potřeba, jinak to je výrobek o ničem
African Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června V 9. 6. 2025 v 17:20, spineshank napsal: Jj váha je vyšší. Takže víc kovu a hliníku na tom . Mrknu na to a vyber něco co máš blízko servis Tak jsem zůstal věrný, díky moc za rady Stiga příjemná, těžší a prý také velmi spolehlivá, jen prodavač říkal že má ráda kvalitní, čerstvý benzín, nevím co je na tom pravdy. Al-ko stále stejný, úplně bezproblémový, tak jsem si řekl, proč to měnit když jsem byl s ním patnáct let spokojený. U starého je problém hadiček, zase praskla ta druhá, takže dnes vezu do servisu, vymění hadičky, oprava dvě stovky a kamarádovi ještě poslouží nějaký ten pátek
African Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Kurňa, křovinořezový bůh nestojí dnes při mě, šajze....to skládám jak idiot, nestartuje a pak koukám že to je volajaké rozbité Asi s tím někde pěkně mrdli, sekání se odkládá na dobu neurčitou
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se