Přejít na obsah

Prim Orlík - limitovaná edice 2010

Doporučené příspěvky

Coby vyreje se tem ELTON a hned to bude kalibr 6498 :)

Jj, nebylo to poprve...a ani naposled??? :D

Ale zrovna tenhle kalibr by mi fakt u novych Orliku45 nevadil...jen nevim, za jakou cenu bych se nechal zlakat...

Kazdopadne ze vsech modelu je mi tenhle model PRIM hodinek nejblizsi. Byt je to, jak se vseobecne vi, obslahlej design Omega Seamaster 300....

U Eltonu mam vzdycky silnej dojem, ze si krome "radosti" porizuju za jednu cenu zaroven taky furu problemu...

Upraveno uživatelem Gorg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja

....

Ale možnost rozhodovat se mezi Orlík-remake a new-Orlík je super.

Tomu se říká "znouzectnost", vážený kolego :P

Jsem zklamán tím, že nevyšel remake v požadované specifikaci a zhnusen tím, co zde nebylo řečeno, ale nic se neděje. Sumu určenou na tento projekt budu investovat podle mě smysluplněji do původního originálu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

namrskat jich můžou tři p.dele, ale kolik se jich prodá suď bůh, v mém oboru se říká: dobré víno - prodané a zaplacené víno, takže uvidíme kolik nadšenců dá "pade" za primky v této specifikaci ...

No tomu se říká marketingová koncepce prodeje, ta je pokročilá, je to čtvrtá fáze, ale Elton je zaseklej podle mě někde u výrobkové koncepce...

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Zájemci o Orlík2010 l.e. už obcházejí bazary a hledají použitelné dárce orgánů?

Vzpomněl jsem si na kalkulace Prima v souvislosti s tvorbou Diplomat i.e. nebo jak se ta řada jmenovala. Ty Diplomaty byly jen pro chronomagory a za 50k. Navíc to vlastně bylo prakticky jen za pouzdro se sklem. Strojek si donesl každý kupec v kapesníku. V Orlíkách ale zase nebude to safírové sklo, že...ony vlastně stejně nějak ty kalkulace nevychází. <_<

Takže já osobně za 45k drahým Orlíkům s nerepasovaným strojkem z továrny v NMnM uvěřím, až je na vlastní oči uvidím. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Já si sice novodobé Orlíky koupit nechci, ale zaujalo mě, co se o původním typu píše na stránkách Eltonu:

"...přestože armáda požadovala dodat 600 ks hodinek, ze strany výrobce bylo potvrzeno pouze 300 ks. Důvodem bylo, že jejich výrobu musela v tehdejší Chronotechně Nové Město nad Metují zajišťovat vývojová dílna společně s nástrojárnou na universálních strojích. Kapacitně nebylo možné tyto podnikové útvary dlouhodobě zaměstnávat zakázkou na úkor jiných úkolů technického rozvoje podniku. Neméně závažným důvodem byl i dovoz speciální nerezové oceli, která byla použita na výrobu zapouzdření hodinek. Bylo obtížné nakoupit tento speciální materiál v množství několika stovek kilogramů, když obvyklý minimální objem dodávky byl řádově v tunách."

To bylo na 300 hodinek skutečně potřeba několik set kilo oceli? Jak velký byl při výrobě odpad, Accutrone?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

nightingale: Vem si matfyz tabulky, tam najdi hustotu oceli a vyjde ti, že kdyby se jedno pouzdrodělalo byť z bloku vážícího o trošku méně než jedno kilo, tak to máš pár set Kg na 300ks hodinek. Odpad? Veliký...

Upraveno uživatelem Tada
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Já si sice novodobé Orlíky koupit nechci, ale zaujalo mě, co se o původním typu píše na stránkách Eltonu:

"...přestože armáda požadovala dodat 600 ks hodinek, ze strany výrobce bylo potvrzeno pouze 300 ks. Důvodem bylo, že jejich výrobu musela v tehdejší Chronotechně Nové Město nad Metují zajišťovat vývojová dílna společně s nástrojárnou na universálních strojích. Kapacitně nebylo možné tyto podnikové útvary dlouhodobě zaměstnávat zakázkou na úkor jiných úkolů technického rozvoje podniku. Neméně závažným důvodem byl i dovoz speciální nerezové oceli, která byla použita na výrobu zapouzdření hodinek. Bylo obtížné nakoupit tento speciální materiál v množství několika stovek kilogramů, když obvyklý minimální objem dodávky byl řádově v tunách."

To bylo na 300 hodinek skutečně potřeba několik set kilo oceli? Jak velký byl při výrobě odpad, Accutrone?

Nejsem Pán Bůh, abych věděl kolik kilo nerezové ocele někdo spotřeboval před 45 léty na výrobu 300 ks hodinek.

Odkaz ke komentáři

Původní Orlíky jsou výjimečné, že jich bylo vyrobeno jen 300, zachovalo se jich určitě míň a z toho vyplývá zájem o ně a taky cena. Nevím, pro koho bude současná výroba přesné repliky (fake, jak tu někteří říkají). Původní historický kus to nebude a z technického hlediska jsou překonané. I když jsou to z produkce Primu asi nejhezčí hodinky. Za ty peníze je lepší si koupit přímo originál od Omegy. :)

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Od momentu, kdy vešla ve známost tato limitka a její cena, přemýšlím nad tím, kdo z vás (nás) VÁŽNĚ uvažuje o pořízení těchto hodinek?

Já tedy ne. I když jsem příznivcem hodinek PRIM a Orlík považuju za jedny z nej primek, prostě 45k za jejich repliku (i když jistě záměrně v zásadně limitované edici) opravdu nehodlám dát. OK, kdyby na nich vysela cenovka s 30k, tak mají už teď mou objednávku, ale prostě s takovou ani náhodou.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Nahradit původní incabloc obyčejnou 50-kou je z pohledu srdcaře downgrade jak prase. Z pohledu uživatele je to asi zanedbatelné. Nevím, já jsem totiž srdcař. Od včerejška se na ebay zaměřuji na strojky s kamenem ve tvaru ledviny (znalci vědí :-) .....

Odkaz ke komentáři

Tak ono je to z pohledu běžného, ale nadšeného uživatele celkem drobný detail, hlavní je ta určitá historická souvislost, na kterou tyhle repliky hrají (tak jako u B-Uhr...), takže asi by jen opravdu srdcaři považovali tento detail za vážnou nedokonalost... Koneckonců, i ty nejvěrnější repliky B-Uhr v sobě mají Unitas a snad to ani moc nevadí... I když, tyhle Orlíky se svou limitovaností (a cenou) tváří jako hard-core repliky, takže by měly být své předloze co nejvěrnější.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

hlavní je ta určitá historická souvislost, na kterou tyhle repliky hrají (tak jako u B-Uhr...)

Ale ta věrnost je přece založená nikoliv na designu (omega), ale právě na tý tehdejší technologii.

Tímhle stylem "uděláme to aby to vypadalo jako původní orlík" se ale dostáváme na rovinu právě těch např, steinhartových B-Uhr.

Proč ne, pokud to nebude jen rovina technologická, ale i cenová...

Odkaz ke komentáři

S tím číslem 300, jako definitivním opatrně. Žily byly 65302 a 65304 .... teda já mám jen ty 302, o 304 se zmiňoval Accutron.

Tyhle dvě čísla se jediná, která přesahují hranici 300. Podařilo se mi dohledat přejímací protokol od Zástupce vojenské správy, který přebíral od Chronotechny Orlíky. Při přejímce se zkoušelo 30 ks hodinek. Jsou tam vypsaná všechna jejich čísla a žádné nepřesahuje 300. Podle technických podmínek se mělo zkoušet 10% z celkového počtu hodinek a z toho mi plyne, že jich bylo skutečně jen 300 ks. To že existují nějaké Orlíky s vyšším číslem (302,304) přičítám tomu, že se udělalo pár kousků navíc. Něco zůstalo v Chronotechně, něco padlo na zkoušky a není ani vyloučené, že Chronotechna dodala armádě né přesně 300 ks, ale třeba 305 ks.

Shodou okolností jsem tento týden potkal bývalého pracovníka Chronotechny, který měl Orlíky na starosti a ten mi rovněž potrvdil, že se jich dělalo 300 ks.

Odkaz ke komentáři

Bože, to je zas keců - VS - tak si ty fejky nekupuj, vole, ale drž zobák :D

Jak můžete vy neználci vůbec srovnávat konzumní béčka, která z totální ignorance a neporozumění ani neměří to, co originál :D :D s pečlivě léta připravovanou replikou od originálního výrobce, kde budou použity původní a docela unikátní výrobní postupy (luneta), plány, strojek a navíc se tam pro odlišení od originálu dají jemné fórky , jako to sklíčko, co bude z tanků, jako jsou slovutný sinn z U-boat oceli. Prim prostě na historickou souvislost nehraje, myslí to vážně, rozdíl mezi replikou a remaky tio potvrzuje.

Už jen to, že my primkaři jsme do morku kostí zklamáni tím, co vy považujete za nedůležitý detail vypovídá o naprosto jiné úrovni myšlení, co se do toho vkládá, tak jiné, že ji nejste vůbec schopni rozeznat, natož posoudit, bohužel.

Myslím mimochodem, že milé překvapení je velmi přijatelná cena. To se v nmnm překonali, zůstali dokonce pod limitem. A jak typické, že zas se najde kabrňák, kterej neváhá zahlásit za 45 né, ale za 30 už jó - bože, to je psycho. :D A připomínám, že jediné hodinky, co si tady drží hodnotu jsou limitované edice primek.

Biges - tos mě bohužel moc nepřesvědčil - já na těch fotkách sotva vidím ručky, natož jejich prolisy :D Accutrone, prosím, jak to je, mají elton sport úprolisované ručky, jako orlík ??

Upraveno uživatelem cigi
  • Hlasovat proti 2
Odkaz ke komentáři

Nahradit původní incabloc obyčejnou 50-kou je z pohledu srdcaře downgrade jak prase. Z pohledu uživatele je to asi zanedbatelné. Nevím, já jsem totiž srdcař. Od včerejška se na ebay zaměřuji na strojky s kamenem ve tvaru ledviny (znalci vědí :-) .....

Jestliže je použití kal.50 downgrade jako prase, tak mi zkuste vysvětlit proč jste ochoten akceptovat LIP R25, který s Orlíky nemá absolutně nic společného? Na jednu stranu se tu bojuje o pokud možno absolutní shodnost s původním modelem a na druhé straně nikdo neřeší např. sklo BULLET PROOF, to je plně akceptováno bez jakýchkoliv připomínek. Proč ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...