gandalf Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 2cigi pokud vím, tak "B" používá tyto quartzové strojky /to první číslo znamená jak to označuje, a další, co te ve skutečně je # 51 (quartz) Miyota Y652 # 52 (quartz) ETA 956.112 # 53 (quartz) ETA 251.262 # 55 (electromechanical/time/date/chronograph) Frederic Piguet # 56 (quartz) ETA 998.332 # 57 (quartz) ETA 955.412 # 59 (quartz) Miyota C3510 # 64 (quartz) ETA 955.612 # 65 (quartz) ETA 998.332 # 67 (quartz) ETA 956.612 # 68 (quartz) ETA E20.331 # 69 (electromechanical/time/date/split-second chronograph) Frederic Piguet 1271
cigi Odesláno 16. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Dík gandalfe, kde to bereš? Ale asi je to postarší info, na webu béček už mají např. i 79! Ale asi to stejně bude ETA.
gandalf Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Cigi, někde jsem si stáhnul kdysi přehled kalibrů, které Breitling používá. Schválně hádej, kolik má vlastních. Nemám to aktualizovaný, v té době, kdy jsem to stahoval, to pro mé poznání postačilo
Viktor Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Vynikající článek o quartz strojcích a termokompenzaci je na Watchuseek.com http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=2087 Píšou tam, že Breitling Superquartz je založený na strojcích ETA Thermoline, Breitling tvrdí, že tam má přidanou nějakou vlastní technologii, ale podle všeho není přesně známo jakou a Breitling to nechce odtajnit. Cigi, do tvých leteckých Primek ti bude stačit ta ETA, kuchat kvůli tomu Breitle by bylo sice efektní ale už za hranicí zdí bohnickýho ústavu . Breitling sice používá cizí strojky, ale po tom, co koupil firmu Kelek, je, zdá se, opravdu hodně upravuje včetně výroby vlastních modulů s komplikacema, takže je tam i hodinařina, ne jen marketing pro profíky . Info o calibrech Br. tady http://www.breitlingsource.com/movements_c..._calibers.shtml
dubraro Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Stroje samozřejmě koupit jdou, je několik možností: Fůra strojků se dá koupit za koruny ve firmě Mavex. Japonské, i slušné značky, stojí okolo 200Kč.
dubraro Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Koupil jsem si Festiny model 16049. Je v nich strojek QUARTZ. Protože mi do nich nejakym zahadnym zpusobem natekla voda(i když jsem si daval pozor:( ), tak se zastavily. Reklamace to vyřešila, avšak ted se mi o 3s/den předcházejí. Je to důvod k reklamaci? A co se v takovém případě dělá? Seřízení či výměna části? Děkuji za odpověď. U quartzu je 3s/den rozhodně důvod k reklamaci.
dubraro Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 ... a Seiko (stroje jsou taky označovány někdy jiným názvem, teď si nevzpomenu jakým). Strojky Seiko bývají označené Epson nebo S.Epson.
Patrik Odesláno 19. května 2007 Nahlásit Odesláno 19. května 2007 Koupil jsem si Festiny model 16049. Je v nich strojek QUARTZ. Protože mi do nich nejakym zahadnym zpusobem natekla voda(i když jsem si daval pozor:( ), tak se zastavily. Reklamace to vyřešila, avšak ted se mi o 3s/den předcházejí. Je to důvod k reklamaci? A co se v takovém případě dělá? Seřízení či výměna části? Děkuji za odpověď. U quartzu je 3s/den rozhodně důvod k reklamaci. Přesně. "Švýcary" bez COSC mají toleranci -0,3 až + 0,5 sec/den, "lepší Hongkong" +/- 20 sec/měsíc.
Petr28 Odesláno 20. května 2007 Nahlásit Odesláno 20. května 2007 Je to asi kus od kusu. Koupil jsem si v Mavexu Miyotu 2015 za 135,- do mych starych primek a hazi 1-2s za mesic. Predesly strojek ten samy typ sel 12s/mesic. Vsechno plus.
anton Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Odesláno 24. května 2007 Petr28:kde prosím sídlí Mavex?Mám velice letité chronografy Ruhla.Samozřejmě nejdou,pouzdro je však velice zachovalé a dá se říct,že jsou to hezké hodinky,že bych je "přeškolil"na Quartz?
anton Odesláno 24. května 2007 Nahlásit Odesláno 24. května 2007 http://www.mavex.cz/kontakty.htm Pro mě trochu z ruky,ale díky Luku
afrikab Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Koupil jsem si ted jedny stare quartzky z roku 1980. Hodinky chtely trosku prohlednou, tak jsem je zanesl k hodinari. Kvuli lehke rzi u krcku korunky, kde vnikla voda, musel strojek uplne rozebrat. Byl jsem hodne prekvapeny, kdyz mi mustek se rzi ukazal. Neveril sjem, ze to je quartz. Byl to poradny kus zeleza. Ne jake plastaky, co jsem videl dosud. Doplnim, ze obsazeny kalibr je ESA 536.121.
ramon Odesláno 29. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2007 Někdo tu napsal že Seiko a Miyota jsou plastové strojky. Co já jsem viděl tak byly vždy právě celokovové, akorát bez kamenů. a Etu jsem plastovou taky nikdy neviděl, spíš byla většinou i s několika rubíny. A že jsou v Tissotech plasťáky to zírám jako blázen...Ale možná jsem toho ještě moc neviděl A jak je to se stroji Casio a Timex, ty jsem viděl hlavně plastové(Casio), ale nevím jestli i v dražších modelech. Někde jsem četl, že tam Casia dávají i Miyotu. Jinak co jsem viděl plastového, tak to byl převážně nějaký úplný aušus co prodávají Vietnamci, stroje měly označení Morioka Japan nebo tak něco.
Patrik Odesláno 30. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2007 Libo plastovou Etu? Co třeba 803.111? Nebo Seiko? - prosím, je tu PC10 Omlouvám se za hroznou kvalitu obrázků, ale nějak už neudržím v ruce ani ten foťák :-)
ramon Odesláno 30. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2007 Libo plastovou Etu? Co třeba 803.111? Nebo Seiko? - prosím, je tu PC10 Omlouvám se za hroznou kvalitu obrázků, ale nějak už neudržím v ruce ani ten foťák :-)OK, pochybuji ale, že by je v hodinkách pod renomovanou značkou někdo používal, i když nějaká výjimka se asi najde... Možná do reklamních hodinek co se rozdávají zadarmo, nebo nějakejch plastovejch pro děti na hraní to jo, to beru, ale na ty jsem se nikdy nezaměřoval, tak možná ta neznalost.... I takovej brak jako Q+Q, Bentime atd. používají kovové stroje.
Patrik Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 OK, pochybuji ale, že by je v hodinkách pod renomovanou značkou někdo používal, i když nějaká výjimka se asi najde... Možná do reklamních hodinek co se rozdávají zadarmo, nebo nějakejch plastovejch pro děti na hraní to jo, to beru, ale na ty jsem se nikdy nezaměřoval, tak možná ta neznalost.... I takovej brak jako Q+Q, Bentime atd. používají kovové stroje. Seiko ne, to není švýcarské provenience, takže by nemohlo na číselníku být napsáno "swiss made", ale tu vyfocenou Etu lze v hodinkách s označením "swiss made" najít naprosto běžně.
afrikab Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Odesláno 18. září 2007 Tohle je hezky strojek ESA 9158 z Hamilton Electronic, rok vyroby nekdy v 70. letech. Jinak ke koupi v NOsstavu zde, za 205 liber: http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?t=34820
afrikab Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Tady jeden vintage strojek ESA 947.111. Zadna bomba, ale porad lepsi Seven Jewels nez dneska obligatni No Jewels.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se