Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny

Nějaký ten příspěvek už mám v hlavě se mě to taky nějak zlomilo k tomu koukání po hodinkách, takže je na čase abych se představil.

Nick jsem si zvolil jaksi neprozřetelně již v roce 2011 kdy jsem si tu na bazaru našel Casia Sea Path.. Čas běžel dál já na "nějaký" chronomag forum úplně zapoměl, až do chvíle kdy Casia umřely respektive utonuly.

Tím začalo hledání ideálních hodinek co by sem mnou vydržely prakticky úplně všechno (teď už vím, že se jim říká třeba tooly:-)) Vyhlédl jsem si Trasery Supersport chrnono od jednoho zdejšího člena. Proběhlo osobní předání, které ve mě zanechalo hluboký pozitivní dojem. Dobře jsme pokecali taky jsme se shodli jaké pivko budeme pít :cheers:  a hlavně  jsem nechápal jeho slova kdyby jsi je někdy chtěl prodávat ozvy se možná je vezmu zase zpět... (Dneska to všechno chápu:-) )

Téměř rok trvalo než jsem začal pravidelně chodit na fórum. Pravidelným čtením příspěvků a prohlížení fotek jsem se dostal až ke koupi automatů od Seika. Moc rád bych osobně viděl nějaké Damaska s lunetou, protože podle fotek jsou moc pěkné a pořád je mám v hlavě:-)

Dnes střídám Trasery a "obyč" Seika 5  snzg17J na kterých je právě parádní řemen od Zrna:-)

post-19063-0-04480700-1406547390_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Dobrý den, dámy a pánové :-)

Právě jsem zjistil, že jsou to už dva roky, co jsem se na tohle fórum zaregistroval. Myslím, že nastal čas se představit a hlavně vám to tady pochválit!

Vezmu to popořadě - důvodem k registraci bylo, že jsem - jak jinak - vybíral hodinky. Na netu jsem narazil na toto úžasné fórum a bez registrace jsem neměl možnost si prohlédnout obrázky. Takže rychlá registrace a šup hledat informace, obrázky, zkušenosti, recenze atd. - no, však to znáte, ne?

Ze začátku mi ze všech těch různý značek a modelů šla hlava kolem, ale nějak jsem se (snad) zorientoval. Moje hodinkové začátky, které sahají dost hluboko před rok 89, byly takové, že nejdříve (to mi bylo asi 7 roků) jsem tátovi zničil jedny parádní "zlaté" kapesní cibule (chtěl jsem vědět, co je uvnitř a jak to funguje) - nedávno jsem se mámy ptal, kde ty hodinky skončily a zdá se, že jsou nenávratně pryč, což se hrozná škoda :death: - tati, promiň! Pak školní léta a nosil jsem nějaké Primky, nejspíše Sport, ale už si to nepamatuju - Primkaři doufám prominou. Pak střední škola a to si docela vybavuju - QQčka kominovaný analogy a dole malé digi - vzpomínáte? Pak myslím dlouho nic a pak nějaký festiny a detomaso (moc se všem omlouvám - bylo to ještě před mým objevem tohot fóra!), outdoorová Casia a pak jsem našel tohle fórum.

Narazil jsem na něj, protože jsem hledal Citizeny - konrétně AS4050-51L, safír, titan, radio controlled atd. a zde na fóru jsem na ně našel recenzi (viz zde) a bylo to. Mám ty samé - jen s modrým cifrem. Kde je koupit a neutratit zbytečně moc a dá se věřit prodejcům a tak podobně. Naštěstí se zde na fóru dají najít i zkušenosi s obchody a obchodníky, což je super a díky za to! No, za pár dní byly doma, resp. na ruce a skoro jsem je nesundaval. Na pár týdnů jsem byl vyléčenej. Chacháááá!

Nebyl.

Opravdu budu všude s sebou tahat hodinky za 20 litrů? Není to škoda? Co takhle mechanický hodinky? Jsou odolnější a toolwatche by se hodily, ne? Tak jo! A který? Co Orienty? Jo, dobrej nápad, a v Německu je dobrej prodejce. Tak a který? No zase s modrým cifrem, ne? Tak jo! Vybral jsem si modifikaci "Deep" se safírem a lepší lumi, na oceli, 180 gramů - to je ale váha proti lehounkým Citizenům, ale jsou super, mám z nich stále radost a stále je často nosím.

Hmmm a co dál? Co nějaký oblekovky? Tak jo, co by se mi tak líbilo? Něco s průhledem na strojek - to ještě nemám! Krémovej cifr, modrý ručky, napravo rezerva nátahu, nalevo datumovka a dole, "na šestce" průhled do srdce hodinek, na zadní straně dýnko s průhledem na kotvu. K tomu modrý řemen s bílým prošitím. Doufám, že neporuším nějaký zákaz, když napíšu, že jde o značku Parnis. Mám je rád a pod košili s manžetovými kloflíčky jsou pěkné. A budí pozornost.

Cože, my pojedeme na dovolenou? A k moři? No, tak to by chtělo nějaké potápky, no ne? Jasně! A jaké? Co takhle Citizen Promaster BN0100-51E. Inspirováno prodejním vláknem, ale někdo byl rychlejší. Solar a dobrá lumi - na Kanárech jsem večer pěkně svítil :-) Mám je na origo černé gumě a jsou super. Jsou to takové moje "volnočasovky" ke kraťasům a tričku.

Outdoorový Seika jsem zmiňoval, jedná se o legendární a asi nezničitelné SGW-100. Mám je snad 10 let a stále jdou na původní baterku. Zázrak! Nosím je hlavně na kolo a už jsem je i párkrát vykoupal.

No a to je asi všechno.

Pokud dobře počítám, tak patery hodinky. Pro každou příležitost jiné. Stačí. Zatím :-)

Na fotce jsou zleva do prava podle posloupnosti výše (a těch tří nahoře si nevšímejte!) - omlouvám, je to foceno mobilem:

Už se dívám jen do vlákna "Ostatní diskuse a zábava". Žádnej "Prodej", žádná "Chlubírna", žádné "Co máte právě na ruce". Nějak to nepotřebuju. Ale vyléčit se to nedá. A všechny, se kterými se o hodinkách bavím, tak je předem varuju: "...já Ti klidně řeknu, jak se to hodinkové fórum jmenuje, ale varuju Tě - je to nakažlivý..." :-)

Prodávat nechci a nebudu.

Honit příspěvky nepotřebuju. Stejně - když vás tu tak dva roky pozoruju (= čtu), tak je to někdy fakt sranda. Existuje počítadlo přečtených příspěvků?

Baví mě víc pozorovat. Snad i proto ten avatar s Horovým okem. Asi ke mě nějak patří - mám ho mimochodem jako tetování...

Taky máme psa - Tibetskýho španěla - s dovolením časem přidám nějaké fotky, protože je to zajímavý plemeno.

A co mě baví? Hodinky, bike, zbraně, Apple (iPhone a iPad), PC (na Apple nějak není), hudba, film, knihy, černej humor, pes ...

Pokud najdu čas, tak bych rád i na nějaký sraz - když jsem se teď představil, tak mi připadá, že mezi vás tak nějak víc patřim...

Čím se žívím? Skoro 20 let jsem dělal v různých bankách (asi ve čtyřech) a teď firmám, obcím a domácnostem optimalizuju náklady na komodity, které spotřebovávají, ale neradi za to platí (znáte to taky?) - jestli chce víc peněz na své koníčky, tak SZ prosím.

Ufff, myslím, že je to vše! Není - ještě jedno poděkování: díky za to, že je tu tolik informací od tolika členů. Pro nováčka je  to dar. Díky za něj!

A ještě jedno díky - za to, jací jste Gentlemani! Léta se znáte, leckdy i osobně a je to znát, že společný koníček vás/nás spojil.

Tak už dost, fajn večer, ToMa

post-23828-0-16535200-1407432498_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

jsem fanda do hodinek s přezdívkou je Dany88. První hodinky které jsem dostal byly asi plastové IronMAN edice Timexy. První, které jsem si koupil sám potom jeden Quartz chronograf značky Aviator.

Momentálně jsem šťastným majitelem Omeg Speedmaster Racing. K nim bych si v budoucnu rád pořídil ještě nějaké oblekovky s viditelným Tourbillonem.

Těším se na diskuze s Vámi!

Dany88

Odkaz ke komentáři

Ahoj, s hodinkama teprve začínám, takže jsem tu hlavně na načerpání informací. Časem možná přispěji i něčím vlastním do diskuse. Prozatím začínám pilotkama, Casia na plavání a na ryby, nějaké oblekovky si doufám vyberu po poradě s Vámi. Zatím jsem zcela v zajetí německé produkce, uvidíme, kam se dopracuji časem. Čau

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

jsem fanda do hodinek s přezdívkou je Dany88. První hodinky které jsem dostal byly asi plastové IronMAN edice Timexy. První, které jsem si koupil sám potom jeden Quartz chronograf značky Aviator.

Momentálně jsem šťastným majitelem Omeg Speedmaster Racing. K nim bych si v budoucnu rád pořídil ještě nějaké oblekovky s viditelným Tourbillonem.

Těším se na diskuze s Vámi!

Dany88

Vítej a držím palce, ať Ti časem nějaké oblekovky s viditelným Turbem klapnou :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jsem gonga, hodinky mě berou opravdu jen krátce a jsem si zcela jist, že mě po chvíli zase pustí a pak zase chytnou, prostě klasická chrononemoc s periodickým průběhem. V tuto chvíli jsem ve fázi výběru pořádných hodinek, můj budget je poměrně omezený, tak jsem si pořídil prozatím je prďácká oranžová monstra. Dokud mě hodinky moc nebraly , nosil jsem quartz Festiny ODC one, které mě zaujaly minimalistickým designem a tehdy pro mě naprosto úžasnou věcí, safírovým sklíčkem. Několik let jsem byl u vytržení z toho, že se nedá poškrábat. V budoucnu bych si rád pořídil pořádné hodinky s inhouse kalibrem, ovšem nic od velkých firem typu Rolex, Omega, Longines. Nemůžu si pomoci, ale tyhle voňavky mě prostě netáhnou. Zejména Rolex na mě působí (a třebaže za to ani nemůže) jako značka snobů (mejitelé, prosím, neuražte se) resp. lidí, kteří si je kupují proto, aby ukázali, že na ně mají. Jasně, neříkám tu nic objevného, vím. Navíc takových tady na fóru snad ani moc nebude. Vzhledem k tomu, že se mi líbí čistý, minimalistický design (i přes ta monstra na ruce) to v budoucnu to vidím nejspíš na něco od Nomos. Anebo taky něco úplně jiného. Jinak mě baví comp, muzika, pěstuji bonsaje, orchideje, kapradiny, jednou bych rád akvárium, sem tam si vystřelím (jedině do terče, na zvěř nikdy, to považuju za pokleslou zábavu) a mám rád pěší turistiku. Mějte se a ať se Vám daří.

Odkaz ke komentáři

Gonga, vítej.

Snad jen k těm rolexkám, nemyslím, že je to značka snobů. Tolik jich na světě ani není, aby pokryli produkci šest až sedm set tisíc hodinek ročně. Jsou to prostě nejlepší obyčejný hodinky. A k tomu dojde laik, stejně jako mnohý chronomagor po letech bádání...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jsem gonga, hodinky mě berou opravdu jen krátce a jsem si zcela jist, že mě po chvíli zase pustí a pak zase chytnou, prostě klasická chrononemoc s periodickým průběhem. V tuto chvíli jsem ve fázi výběru pořádných hodinek, můj budget je poměrně omezený, tak jsem si pořídil prozatím je prďácká oranžová monstra. Dokud mě hodinky moc nebraly , nosil jsem quartz Festiny ODC one, které mě zaujaly minimalistickým designem a tehdy pro mě naprosto úžasnou věcí, safírovým sklíčkem. Několik let jsem byl u vytržení z toho, že se nedá poškrábat. V budoucnu bych si rád pořídil pořádné hodinky s inhouse kalibrem, ovšem nic od velkých firem typu Rolex, Omega, Longines. Nemůžu si pomoci, ale tyhle voňavky mě prostě netáhnou. Zejména Rolex na mě působí (a třebaže za to ani nemůže) jako značka snobů (mejitelé, prosím, neuražte se) resp. lidí, kteří si je kupují proto, aby ukázali, že na ně mají. Jasně, neříkám tu nic objevného, vím. Navíc takových tady na fóru snad ani moc nebude. Vzhledem k tomu, že se mi líbí čistý, minimalistický design (i přes ta monstra na ruce) to v budoucnu to vidím nejspíš na něco od Nomos. Anebo taky něco úplně jiného. Jinak mě baví comp, muzika, pěstuji bonsaje, orchideje, kapradiny, jednou bych rád akvárium, sem tam si vystřelím (jedině do terče, na zvěř nikdy, to považuju za pokleslou zábavu) a mám rád pěší turistiku. Mějte se a ať se Vám daří.

No Rolexaru je tady dost. A Omegaru taky. A vždycky je dobry, když někam prijdes, tak hned bejt chytrej a urazit par majitelů, ze jsou vonavky a snobove, to tady zapadnes :-) Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Nikoho nechci urážet, třeba na to přijdu taky. Jen mi v současné době nevoní. Nejsem chytrej, resp. nesnažím se být. A pokud je někdo tak malicherný, že by ho můj názor takřka laika, mohl urazit, pak tedy pardon.

To neřeš, ani jsou Roláďáci navíc ještě děsně přecitlivělí :D To Omegáři, to jsou jiný kolíci :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...