Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Dobrý večer všetkým nadšencom hodiniek :)

Toto fórum slesujem už (len) od mája tohto roku. Zablúdil som sem náhodou, pretože som hľadal nejaké informácie o značke ingersoll a našťastie som ich tu aj získal. :D Chcel som si totižto kúpiť hodinky ku štátniciam a narazil som pritom na tieto hodinky, pretože majú lacné skeletony. Našťastie som zmenil názor na ich kúpu a už som sa odtiaľto neodlepil a som tu až pričasto. :D

Hodinky ma fascinovali už od mala a zrejme to mám v génoch po dedkovi, ktorý ich mal tiež rád a v rámci dediny ich aj opravoval. Nanešťastie zomrel keď som bol ešte malý. Hodinky som mal najmä po ostatných členoch rodiny, zopár klasických casio digitálok, jedny mechanické, ktorých značku si už nepamätám. Prvé hodinky, co som si kupil, boli samozrejme digitálne casio. Tie mi vydržali dost dlho. No počas výšky som už memal žiadne (stačil mi mobil), no začal som pociťovať, ze mi hodinky chýbajú, že pozerať čas na mobile je doslova otrava. Po štátnici som bol nabádaný rodinou, aby som si kupil prsteň, no rozhodol som sa pre hodinky a hlavne mechanické, pretože čo môže lepšie zachovať spomienku na minulosť, ako samotný čas v podobe hodiniek, ktoré majú dušu ukrytú v mechanickom strojčeku. Môj výber začal skeletonmi a chcel som swiss, kvôli ich tradícii, avšak cenovo to pre mňa nebolo možné a preto som zvažoval tie ingersolly (pôvodná značka je z 19teho stor.), avšak našťastie som sa vďaka chronomagu vratil ku swiss.

Toto fórum sa mi zatiaľ veľmi páči, rad ho brázdim (niekedy až moc) a čítam si príspevky, strašne veľa som sa za tých pár mesiacov naučil, za čo som vám veľmi vďačný a teším sa na nové rady a informácie.

Ďakujem za priestor.

PS: Myslím, že už som aj ja chronofanatik.:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer přátelé,

dovolte abych se Vám představil. Jmenuji se Kuba a mám rád hodinky. Po době kdy jsem čas měřil jen telefonem, jsem se vrátil ke svým primkám z dětství. Ty pak nahradily Prim Sport II po dědečkovi a quartzky Lorus od ženy. Hodinky pro mě už dávno nejsou jen ukazatel času, staly se mým nerozlučným průvodcem a součástí ruky.

Dnes jsem trochu povylezl po žebříčku a na ruku nasadil svoje první automaty. Po čekání na novou várku mi dorazily mosazné Armidy A1 42mm :-)

Přeji Vám pěkný večer.

KPav 

Upraveno uživatelem KPav
Odkaz ke komentáři

Ahoj,

zdravím všechny fanoušky hodinek a hodinářského světa. Před nedávnem jsem se rozhodl nahradit quarzové hodinky značky Lotus opravdovými hodinkami.Toto fórum jsem objevil při dlouhém výběru nových hodinkách. Našel jsem zde spoustu zajímavých informací, které mi při výběru pomohly, ale zároveň mi otevřely nový svět. Můj nový svět, který mi dělá radost je Steinhart Marine chronometer II. Na fóru mám v plánu hledat další inspiraci a životní moudra ze světa hodinek :)

Upraveno uživatelem Mira S
Odkaz ke komentáři

Zdravím.

Hodinky mi učarovali už dávno.No až v chorobe som mal čas niečo hladat a študovat.Tak som narazil aj na Vaše forum,na ktorom travim čoraz viac času.Moje prvé hodinky boli detske primky.Neskor na škole pár digitálok-i s kalkulačkou-asi stredoškolská povinnost?Neskor v práci-Casio titanium quartz-funguju dodnes-asi 20rokov.Od otca som dostal konvolut rodinnych hodiniek všetkych možnych značiek až po Primky.Ich historia ma zaujala,tak som kupil -bibliu Prim-od p.Hovorku a listujem v nej denne.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny. Na toto forum jsem už narazil před pár lety, když jsem si kupoval první hodinky. Spíš to měl být takový módní doplněk místo náramku. Skončil jsem u relativně levných ale dost přesných Tissotů (quarz samozřejmě). Od té doby bez hodinek na ruce ven nevyjdu. Teď jsem se po dlouhé době konečně rozhoupal ke koupi automatů, volný čas tedy trávím procházením katalogů a e-shopů. Původní strop jsem dal na 20 tis., ale nějak se mi to stále zvyšuje  :( Mám už pár tipů, ale asi brzy založím vlákno, kde poprosím o radu zkušenějších.

Odkaz ke komentáři

Zdravím ,

pred niekoľkými týždňami sa mi rozpadli hodinky ktoré som nosil asi 7 rokov , noname digitálne so základnými funkciami (čas , stopky , budík , odpočet a podsvietenie) . Pri hľadaní náhrady ma zaujali mechanické/automatické typy , pozrel som pár recenzií na youtube , a nejako ma to chytilo ...  až som sa tu zaregistroval . V hodinárčine som laik .

Odkaz ke komentáři

Dobrý den. Jmenuji se Leszek Kralka. 50 let. Bydlím v Klodzko / Polsko. Koníčky: hodinky a smaltování a lyží.

Zdravím všechny kolegy z fóra.

ps Nevím, jazyk, já používám překladač :-)

Cześć, Pracowałem kiedyś z facetem z Kłodzka w Niemczech ..... pokaz nam jake masz zagarki :-)))

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

zdravím všechny chronomágy. Na fóru jsem už tři měsíce, ale představuji se až teď. Původně jsem se vlastně registroval jen proto, že jsem se chěl podívat na nějaké obrázky a stránky po mě chtěly přihlášení.

Hodinky se mi vždy líbily jako modní doplněk a samozřejmě ukazatel času. Svoje úplně první hodinky jsem si koupil sám na školním výletě v první třídě. Chtěl jsem tenkrát hodinky od rodičů, ale ti mi řekli, že dokud se nenaúčím pořádne hodiny, tak mi žádné nekoupí, takže když jsem dostal peníze na výlet, koupil jsem si místo oběda u vietnamců digitálky za 50Kč. Protože nebyly vodotěsné a já je nerad sundaval, tak moc dlouho nevydržely.

Jako další jsem dostal od dědy nějaké staré natahovací primky. Už si nepamatuji, co se s nima stalo, ale doste mě mrzí, že už je nemám.

Pak jsem konečně dostal hodinky od rodičů. Už ani nevím, co byly zač, ale pamatuji se, že je matka objednavala v quelle. Moc se mi líbily a byly to první hodinky u kterých jsem si myslel, že budu mít napořád. Nemám.

Další mi koupila babi k patnáctým narozeninám. Byly to digitální timexi s krásně duhově zbarveným displejem za 1500Kč. Taky jsem si myslel, že je budu mít pořád a už taky nevím, kde jsou.

Když jsem nastoupil do práce, prodal mi na benzínce nějaký tmavší spoluobčan krásný švýcary i s certifikátem pravosti za 100Kč a litr nemrznoucí směsy. Vydržely asi měsíc.

Po první zahraniční montáži jsem si nechal ze San Marina přivézt hodinky Diesel DZ7064. Už si nepamatuji, kolik stály, ale tenkrát mi to přišlo za hodinky docela dost. Tak jsem měl konečně drahé hodinky, co mi vydží napořád. Problém byl, že pásek byl kombinace kůže a ocel a pravidelně jednou za rok se rozlepil. Spravit šel maximálně jednou, takže jsem každé dva roky kupoval nový za 1000Kč a doba dodání byla čtyři měsíce.

Po pár letech mě to přestalo bavit, tak jsem si pořídil Casio Edifice ECW-M300E. Měly všechno, co jsem po hodinkách chtěl. Solární nabíjení, řízené rádiem, světové časy, osvětlení a hlavně ocelový tah. Měl jsem další hodinky napořád a byl spokojený.

Jenže letos jsem měl třicáté narozeniny a dosla jsem geniální nápad koupit si k nim další hodinky, abych na to měl nějakou památku. Vždycky se mi strašně líbily breitlingy, ale přece nejsem blázen, abych za ně dal takové prachy, takže volba padla na festiny, cena byla přijatelná a jsou to přece švýcary. Pátral jsem, jaky model by byl nejlepší a při tom "bohužel" narazil na tyto stránky, takže odedneška jsem hrdým majitelem breitling superocean steelfish. Kdyby mi před třemi měsíci někdo řekl, kolik nakonec dám za hodinky, tak se mu vysměju, že nejsem blázen. Jenže asi jsem blázen, přítelkyne se mnou skoro nemluví, ale já mám konečně hodinky, které už mi vydrží napořád.

Tak to je zatím (snad) o mých hodinká vše. Omlouvám se za déklu textu a hlavně za pravopis a přeji všem hezký den.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, hlásím se do klubu. Když nad tím přemýšlím, už odmala mě hodinky bavily, ale až teď se oklikou vracím. První byly Primky na natahování, pak následovalo mraky vietnamským digi! :-) Na střední přišly Casio digitální a vrchol hodinařiny pro mě byly cenově velmi náročné (ca 3.000) právé echt švýcary - Festiny. Ty jsem dostal k 18 narozeninam a vydržely mi dlouho, mám je pořád schované. Po Festinách přišly Timex Ironman byl dlouho chronoklid. Následovaly Quartz Orienty, po nich jsem nasel tohle forum (tusim rok 2012) a přišly GShocky. Na střídačku k nim jsem si koupil Storm Mason. Vím, žádná vyšší dívčí, ale byly se 70-ti % slevou, úplně obyčejný design, poměrně dobrý tah. Takto střídám hodinky už vlastně 3 roky. GShocky jsou super, umím si představit, že je nahradím lepším modelem, konkrétně se mi líbí Rangemany, ale prozatím stačí a určitě vždycky jedny GShocky chci mít ve sbírce. Obzválště se mi líbí, že jsou rádiově řízené, tudíž přesné.

Obnovený zájem o hodinky u mě probudil pohled na kamarádovy hodinky zvláštního jedinečného designu. Byly to Archimede Pilot. Druhým popudem k zamyšlení nad svým chronoarsenálem, byly Bondovky z poslední doby. Omegy jsou vlastně docela fajn hodinky, řek jsem si. :-) No a od té doby denně čtu chronoforum a doháním vědomosti, které mi léta utíkaly! :-) už vím, že nutně potřebuju potápky, pilotky a oblekovky... je to dlouhá cesta a jsem vděčnej za chronoforum, páč je to opravdu studnice vědomostí, zkušeností, pohledů atd.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...