Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny,

forum sleduji delší dobu jako pouhá divačka a až nyní jsem se rozhodla, že se stanu členkou. 

Hodinky nosím od útlého dětství, vždy jsem nějaké na ruce měla. 

Začínala jsem na Stormkách, protože pro mě bylo hlavní, aby hodinky byly především módní záležitostí :D První hodinky, které aspoň trochu stojí za zmínku byly Seiko Solar s malým hranatým ciferníkem, ale po čase se mi zdály moc "ženské" a samozřejmě malé. A tak po dlouhém vybírání jsem se dopracovala ke svým 1. automatům od Certiny - DS Podium Lady, do kterých jsem se okamžitě zamilovala a po více jak roce a půl soužití mě stále neomrzely, akorát jsem u nich vyměnila bílý zažloutlý tah za černý. 

Od té doby držím svoje choutky na uzdě a Koscomu se snažím vyhýbat, otázka jak dlouho to bude trvat :)

Upraveno uživatelem Heather7
Odesláno

Ahoj, mě sem přivádí blížící se životní jubileum a to, že si u této příležitosti konečně koupím Hodinky (s velkým "H"). Do teď jsem měl pouze hodinky (s malým "h"). Nicméně na ruce nosím nějaký ten stroj na měření času nepřetržitě od mých školních let. Je to v podstatě jediný "šperk" (kromě takového kroužku na jednom prstu) který nosím a taky podle mě jediný šperk který k chlapovi patří. Co se týče vlastností, které od budoucích hodinek vyžaduji, tak v tom mám poměrně jasno. Trochu jsem začal "studovat" co to vlastně jsou hodinky již vloni a mezitím se ve mě vykrystalizoval názor. Vzhledem k mému povolání, zálibám a zvyklostem (hodinky nesundávám ani v posteli) to budou nějaké odolné hodinky, s mechanickým strojkem s automatickým nátahem, se safírovým sklíčkem a vodotěsností minimálně 10 atm. Původní rozpočet, se kterým sem začínal, byl cca 20 tis, postupně jsem šel nahoru, nyní jsem na nějakých cca 35 max :-). Hledám zejména mezi německými a švýcarskými značkami. Toto fórum mi velmi pomáhá rozšiřovat obzory, za což jsem nesmírně vděčný. Zorientovat se v dnešním světe zahlceného informacemi nebývá někdy, zvláště v oblastech ve kterých člověk není zrovna "kovaný", zrovna snadné.

Odesláno

Zdravím vás pánové a pravděpodobně i dámy,

Jsem Puissant a hodinkami se zabývám skoro 8 let. Vlastním Certina DS a nějaké starší kousky od Primu, které jsem si nechal zrenovovat. Podařilo se mi získat i původní Spartaky.

Jak je asi poznat, mám rád značku Prim, Singer Meister, Omega, Rolex, Oris nebo Perrelet, snad si jedny z nich brzy pořídím. Zálibu mám hlavně v in-hause kalibru. Rád mám ale všechny hodinky, protože jsou všechny SUPR!

Určitě budu potřebovat poradit v případě, že budu realizovat nový počin, takže už se těším na spolupráci.

Takže čau

Puissant

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem,

jmenuji se Jirka a tak nějak tuším, že registrací na tomto fóru začala nikdy nekončící pouť a hledání svatého grálu  :rolleyes: všem díky za cenné rady, které jsem buď už četl, nebo teprve číst budu. Zároveň se vynasnažím, abych taky přispěl nějakým tím kolečkem do tohoto strojku a třeba někoho svedl na scestí...  :D Na ruce jsem se mi sem tam něco objevilo (viz podpis), ale něco mi říká, že to je teprve začátek. No, tak jdeme na to, není čas ztrácet čas...

Upraveno uživatelem Yohanus
Odesláno

Ahoj, došel jsem sem proto, že hodinky mám rád. Jednak mám několikery kapesní (Doxa apod.), jednak mám i několikero náramkových. Ručičky i digi - Suunto, Citizen, Rochet. V tuto chvíli hledám nějaká ručičková Tritia. Což je také důvod registrace. Studuji -v tuto chvíli - Traser/Luminox/Vostok. Zatím. Hezký den

Odesláno

Hezký večer všem,

již je to pár let, co se zde na foru rozhlížím a nyní jsem se konečně rozhodl zaregistrovat. Musím říct, že je to tu opravdu bezva počtení. Hodně jsem se toho dozvěděl, ale na druhou stranu i dost utratil za hodinky, které prostě musím mít. Ale to všichni tady znáte. Naivně jsem se domníval, že si zde budu pročítat Vaše diskuse a nezanechá to na mně stopy. Přesto všem velký dík.

Odesláno

Ahoj!

O značce Prim jsem slyšel po letech znovu na stream.cz v pořadu Vyrobeno v Česku. Jelikož tajně sháním dárek sám pro sebe k životnímu jubileu, napadlo mě, že bych se mohl vrátit do dětství a udělat si radost hodinkami, věk už na to mám ;-) Mamka mi totiž kdysi koupila Primky za vysvědčení (samý jedničky v 1. třídě na konci!), takový ty dětský-maličký s červeným ciferníkem a černým koženým páskem, které lze dodnes vidět v obchodech Prim. Chtěl jsem je najít a nechat v Primu vyčistit a zprovoznit, leč je mi to upřímně moc líto, ale nemůžu je najít vůbec nikde. Dnes bych je snad nosil jako retro, z nostalgie, lásky a úcty k osobním věcem, ke kterým si často vypracovávám zvláštní osobní vztah. Proto Prim.

Vždycky jsem obdivoval chronografy jednak proto, že vypadají jaksi technicky, a jednak pro neformálnost, přestože se bez problémů hodí i k saku a kravatě. Některé formálnější typy hodinek ale často skousnu taky. Z dnes nabízených modelů se ideálu blíží i jejich sportovnější modely, jako Orlík nebo Sport.

Vybírám z Caerus, Tycho de Brahe II, Sport 45. Výběr a převzetí k narozeninám bych si v co největší míře rád vychutnal.

Prosím zkušeňáky o shovívavost, jsem v oboru naprostej cyp, vůbec netuším, o čem to celé je, ale snad už tak nějak vím, co chci, a kterým směrem se chci vydat.

Odesláno

Dobrý den jsem už na chromatická nějaký ten čas protože mě vždy zajímali hodí kdy a všechno s nimi spojené :) mám moc rád značku Seiko Citizen Luminox a další skvělé značky o Casio ani nemluvím :) mám rád hodinky které něco vydrží abych se nemusel bát snimi o něco zavadit a v tom mi například Luminox a casio ohromě pomohli těším se na vaše nové pěkně příspěvky

Odesláno

Ahoj všem,

forum sleduji už nějaký čas, ale až nyní jsem se rozhodl, že se stanu členem.

Po plnicích perech a dýmkách to bude moje třetí záliba :-) 

Začínal jsem na hodinkách CASIO k 18. narozeninám (ještě je doma ve skříni mám), později jsem přihodil nějaké STORMy a Axcent of Scandinavia... No, hlavně proto, že se mi líbily - takže módní doplněk...

Ale jak to tady postupně pročítám, mění se mi i preference co se hodinek týká.

Momentálně mám spadeno na nějaká Seika 5, tak ještě uvidím, kam se to v budoucnu posune.

Jinak jsem z MS kraje, kousek od Frýdku-Místku.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Hezký den všem,

jmenuji se Martin, nick Ontarios. Je mi za týden 50. Hodinky mám pouze jedny po tátovi - PRIM. Nyní si vybírám hodinky k blížícím se padesátinám. Hodinkám moc nerozumím, ale líbí se mi, protože zvláště ty, které jsou hezky zpracované, pěkný strojek je pro mne určitým odkazem ke starým, propracovaným časům.

Žiji v Praze, jsem vášnivý čtenář, dýmkař, věnuji se rodině a křesťanskému duchovnu.

Ontarios.

Odesláno

Ahoj, Chronomag komunita :) zaregistroval som sa pred pár dňami, ktoré som strávil "pasívnym" obkukávaním, ale stačilo to na to, aby som okúsil, čo všetko sa tu človek môže naučiť od skúsených fanúšikov hodiniek. 

Pravý záujem o hodinky som znovuobjavil nedávno, na podnet hodiniek, ktoré som dostal ako narodeninový dar, Graf Zeppelin, foto v profile ;), ktoré ma primäli čítať o hostórii nemeckých flieger hodiniek, odtiaľ som sa cez rôzne videá na YouTube dodtal k viacerým "horology" kanálom, blogom... no a tak som sa dostal aj sem :)  pri hľadaní ponúk starožitných hodiniek na internete, ktoré ma momentáne očarili (1930-1950, samozrejme, "povinné" švajčiarske klasiky Omega, Helvetia, Alpina..., ale aj nemecké Junghans...) 

Ale začalo to všetko dávnejšie..., keď som ešte ako malý fagan dostal svoje prvé detské manuálne PRIM-ky... na prvý deň školy... nové... československé...  :whistling:  :rolleyes:  A obdivoval som ich...  poznáte to, ten pocit radosti, keď máte na ruke niečo takmer živé, čo je dôkazom ľudskéh dôvtipu a majstrovstva, čo meria niečo tak nepolapiteľné (...to som si, samozrejme, vtedy tak krásne nezformuloval, to len teraz filozofujem :D).

Tak, teším sa na príspevky a... prípadné tipy, rady, predaje či kúpy... Zdravím a prajem presný čas! ;)   
Odesláno

Zdravím všechny,

jmenuji se Petr a studuji. Na foru jsem již nějaky pátek a hodinky mě fascinují. Myslím že hodinky o člověku dost vypovídají a je to krasný pansky doplněk, ktery by měl zdobit muže každy den.

Moje první byli Casio Edifice EF 335  dostal jsem je od rodiny k 18. narozeninám. Tyto hodinky nosím jako talisman ještě dnes. Poté se mi zalíbili při brigadě v anglii suunta all black core a po par dnech jsem je měl doma, dostal jsem je k 20 narozeninam. Ke 22. narozeninám jsem dostal G-SHOCK GA110RG-1A a od té doby si kupuji hodinky sám. Poté jsem si koupil Casio 527D-1A -spokojenost ale chtěl jsem chrona, tak jsem je prodal. Koupil swatch YCS4000AG- ty byly parádní za ty penize ale ten hliník byl takovy laciny. Koukal jsem po něčem "lepším" a koupil Vratislavia S6. Jelikož jsem chtěl hodiny na denní nošení tak jsem si pořídil první seika, konkretně Seiko snzf21,super hodinky s parádní luminiscencí která mě nepřestavá bavit. 

Mám nějaké sny které bych chtěl zkusit - např. speedmastery  tak uvidíme .. 

Odesláno

Hodinky mám pouze jedny po tátovi - PRIM. ...

No, jestli nosíš celou dobu jen ty jedny hodinky, máš můj hluboký obdiv. Takhle bych to chtěl taky mít, aby se mnou hodinky prožívaly vše důležité. Ale nějak to nejde. Obzvlášť díky tomuto fóru, kde je k vidění spousta lákadel :D

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj,

jmenuji se Martin a zde budu vystupovat pod přezdívkou MDK. Jsem úplný začátečník. Nedávno jsem od ženy dostal k narozeninám starší Primky, do kterých jsem se zamiloval. Před pár dny se k nim přidali další Primky od tchána, které jsem nechal u hodináře dát do kupy a ... a už jsem v tom až po uši.

Všeobecně mám rád retro/vintage a minimalismus. Rád bych rozšířil svoji "sbírku" o další kousky. Tak, jako u všeho ostatního neřeším cenu, nebo hodnotu, ale vybírám podle toho, jestli se mi daná věc líbí.

Od členství v tomto fóru očekávám, že zde najdu dostatek informací k tématům, které zajímají podobně "postižené" jedince.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...