sauce Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Tak ještě jednou vás nechám hádat, co si myslíte, že mi na následujících hodinkách vadí Opět se zaměřte především na estetiku ciferníku, ne na kalibr nebo historický příběh těchto hodinek... Omega Speedmaster Professional Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
tombed Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 (upraveno) snad jen to, že už je ani Bandi, ani Biker a ani já nemáme , přičemž jsme je měli rádi... Upraveno 8. června 2010 uživatelem tombed
Diamondking Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Maximálně rozšiřující se tvar vteřinové ručky na konci...jinak jsou dokonalé
PavelK Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Mě přecejen napadá jeden detail, který mi vadí prakticky na všech současných chronografech. Problémem není samotný ciferník, ale ciferník ve spojení s funkcí strojku. Jde o to, že dílky na stupnici sekund jsou po 1/5 s, zatímco ručička skáče po 1/6 s (jako tady, pokud se nepletu), nebo po 1/8 s (Valjoux 7750). To je nelogické a ztěžuje to odečítání zlomků sekund. U původního modelu Speedmasteru s kalibrem Omega 321 (který testovala NASA) přitom ručička skákala po 1/5 s, v souladu se stupnicí (viz např. zde).
Pavel K. Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Mě přijdou dokolnalý, jen by mi tam chyběla datumka, ale to už by nebyla ta dokonalost
krizko Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 (upraveno) Mne napadajú iba dve možné "vady" ciferníku - 1. koniec sekundovej ručičky prekrýva subciferníky 2. jeden subciferník (napravo) je rozdelený na viac dielov, čo vytvára určitú asymetriu v porovnaní s tými ostatnými ... sám neverím vlastným očiam, čo som to napísal, ale za pokus to stojí :-)edit: len mi napadlo, že aj umiestnenie čísiel na subciferníkoch je rozdielne, možno i to by sa dalo zjednotiť (?) Upraveno 8. června 2010 uživatelem krizko
Návštěvník Ondra Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Mně se líbí tak, jak jsou. Neměnil bych ani milimetr
lib Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Já bych přidal milimetr na délce korunky.
pavča Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Jsou nádherné, ale kdybych si mohl vyzkoušet nějakou variantu úpravy, tak bych zkusil nějakou méně "zdobnou" sekundovou ručku. Tyto hodinky na mě působí jako technicky strohé časoměrné zařízení a ta sekundová ručka se tomu možná trochu vymyká.
jankoxxx Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Maximálně rozšiřující se tvar vteřinové ručky na konci...jinak jsou dokonalé myslis tu "slzu"? ta je podla mna uzasna. tieto hodinky su podla mna najkrajsi chronograf aky som doposial videl
mmoobbyy Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Krátká korunka mi nevadí, snaží se kopírovat tvar pouzdra a jakoby nebýt, ale jak už bylo řečeno, ten subcifr na trojce je takový ježatý, ale to je asi daň za funkčnost odečítání sčítače. Ovšem ta slza na vteřinovce je pro mě mimo, jednak zakrývá logo a navozuje takový pocit vintage vzhledu, který u tohoto modelu není potřeba, viděl bych tam štíhlou přísnou vteřinovku, která naopak podepře ten pocit očekáváné přesnosti. Ta rozšířená patka vteřinovky také poněkud rozbíjí subcifr na šestce, ale to je jenom můj pocit z fotek, ty hodinky nemám
Diamondking Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Odesláno 9. června 2010 myslis tu "slzu"? ta je podla mna uzasna. tieto hodinky su podla mna najkrajsi chronograf aky som doposial videl mmoobbyy to vlastně napsal za mě...ano, myslel jsem tu slzu, ale není to nic strašného.
sauce Odesláno 9. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. června 2010 Tak tyhle hodinky jsem sem dal schválně, považuji je totiž za jedny z mála, které majískvěle vyřešený, symetrický ciferník ? není jim v tomto ohledu opravdu co vytknout,pro mě jsou dokonalé. Jeden z nejpřehlednějších chronografů. Malinká ani ne chyba, ale spíš vlastnost tohoto modelu ? snad příliš zapuštěná korunka,která manuální nátah příliš neusnadňuje...
kleofash Odesláno 12. června 2010 Nahlásit Odesláno 12. června 2010 kurňa s těma seamasterama. V pondělí se du někam na ně mrknout, jestli o nich mám začít snít.... Mají je u Hanáka v Brně?
Teatime Odesláno 27. června 2010 Nahlásit Odesláno 27. června 2010 Mě přecejen napadá jeden detail, který mi vadí prakticky na všech současných chronografech. Problémem není samotný ciferník, ale ciferník ve spojení s funkcí strojku. Jde o to, že dílky na stupnici sekund jsou po 1/5 s, zatímco ručička skáče po 1/6 s (jako tady, pokud se nepletu), nebo po 1/8 s (Valjoux 7750). To je nelogické a ztěžuje to odečítání zlomků sekund. U původního modelu Speedmasteru s kalibrem Omega 321 (který testovala NASA) přitom ručička skákala po 1/5 s, v souladu se stupnicí (viz např. zde). Ať koukám, jak koukám,u 1861 i u 7550 mi chrono skáče po 1/5. Life's GOOOOD
skalis Odesláno 27. června 2010 Nahlásit Odesláno 27. června 2010 Mají je u Hanáka v Brně? Nevim, jestli u Hanaka (asi jo), ale v Oriose nejake maji. Ale vzhledem k tomu, ze oba ksefty jsou od sebe 2 minuty chuze, tak to nebude problem zjistit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se