Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak ještě jednou vás nechám hádat, co si myslíte, že mi na následujících hodinkách vadí ;)

Opět se zaměřte především na estetiku ciferníku, ne na kalibr nebo historický příběh těchto hodinek...

Omega Speedmaster Professional

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Mě přecejen napadá jeden detail, který mi vadí prakticky na všech současných chronografech. Problémem není samotný ciferník, ale ciferník ve spojení s funkcí strojku. Jde o to, že dílky na stupnici sekund jsou po 1/5 s, zatímco ručička skáče po 1/6 s (jako tady, pokud se nepletu), nebo po 1/8 s (Valjoux 7750). To je nelogické a ztěžuje to odečítání zlomků sekund. U původního modelu Speedmasteru s kalibrem Omega 321 (který testovala NASA) přitom ručička skákala po 1/5 s, v souladu se stupnicí (viz např. zde).

Odesláno (upraveno)

Mne napadajú iba dve možné "vady" ciferníku - 1. koniec sekundovej ručičky prekrýva subciferníky 2. jeden subciferník (napravo) je rozdelený na viac dielov, čo vytvára určitú asymetriu v porovnaní s tými ostatnými ... sám neverím vlastným očiam, čo som to napísal, ale za pokus to stojí :-)

edit: len mi napadlo, že aj umiestnenie čísiel na subciferníkoch je rozdielne, možno i to by sa dalo zjednotiť (?)

Upraveno uživatelem krizko
Odesláno

Jsou nádherné, ale kdybych si mohl vyzkoušet nějakou variantu úpravy, tak bych zkusil nějakou méně "zdobnou" sekundovou ručku. Tyto hodinky na mě působí jako technicky strohé časoměrné zařízení a ta sekundová ručka se tomu možná trochu vymyká.

Odesláno

Maximálně rozšiřující se tvar vteřinové ručky na konci...jinak jsou dokonalé :)

myslis tu "slzu"? ta je podla mna uzasna. tieto hodinky su podla mna najkrajsi chronograf aky som doposial videl

Odesláno

Krátká korunka mi nevadí, snaží se kopírovat tvar pouzdra a jakoby nebýt, ale jak už bylo řečeno, ten subcifr na trojce je takový ježatý, ale to je asi daň za funkčnost odečítání sčítače. Ovšem ta slza na vteřinovce je pro mě mimo, jednak zakrývá logo a navozuje takový pocit vintage vzhledu, který u tohoto modelu není potřeba, viděl bych tam štíhlou přísnou vteřinovku, která naopak podepře ten pocit očekáváné přesnosti. Ta rozšířená patka vteřinovky také poněkud rozbíjí subcifr na šestce, ale to je jenom můj pocit z fotek, ty hodinky nemám :(

Odesláno

myslis tu "slzu"? ta je podla mna uzasna. tieto hodinky su podla mna najkrajsi chronograf aky som doposial videl

mmoobbyy to vlastně napsal za mě...ano, myslel jsem tu slzu, ale není to nic strašného. :)
Odesláno

Tak tyhle hodinky jsem sem dal schválně, považuji je totiž za jedny z mála, které mají

skvěle vyřešený, symetrický ciferník ? není jim v tomto ohledu opravdu co vytknout,

pro mě jsou dokonalé. Jeden z nejpřehlednějších chronografů.

Malinká ani ne chyba, ale spíš vlastnost tohoto modelu ? snad příliš zapuštěná korunka,

která manuální nátah příliš neusnadňuje...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mě přecejen napadá jeden detail, který mi vadí prakticky na všech současných chronografech. Problémem není samotný ciferník, ale ciferník ve spojení s funkcí strojku. Jde o to, že dílky na stupnici sekund jsou po 1/5 s, zatímco ručička skáče po 1/6 s (jako tady, pokud se nepletu), nebo po 1/8 s (Valjoux 7750). To je nelogické a ztěžuje to odečítání zlomků sekund. U původního modelu Speedmasteru s kalibrem Omega 321 (který testovala NASA) přitom ručička skákala po 1/5 s, v souladu se stupnicí (viz např. zde).

Ať koukám, jak koukám,u 1861 i u 7550 mi chrono skáče po 1/5.

Life's GOOOOD :guitar:

Odesláno

Mají je u Hanáka v Brně?

Nevim, jestli u Hanaka (asi jo), ale v Oriose nejake maji. Ale vzhledem k tomu, ze oba ksefty jsou od sebe 2 minuty chuze, tak to nebude problem zjistit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...