Přejít na obsah

Přesnost 7S26

Ford

Doporučené příspěvky

U me neco pres 2 roky stare SKX007, noseny pres den, vecer a pres noc odkladam vyhradne na dynko a odchylky pri mereni jsou od -3 do +4s za den. Merim zpravidla rano a pak vecer. V prumeru je to neco kolem +0,5s. Meril jsem aplikaci watch accuracy po dobu asi tydne. Za sebe maximalne spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zkoumal svoje SKX009 a obrovská spokojenost. :) Za týden co jsem je nosil, mi udělaly 0 sekund. Respektive, denně asi 4 sekundy do mínusu, ale jak jsem zjistil, při odkládání na sklíčko přes noc se hodinky opět vrátí na nulu, takže mám každé ráno přesný čas a týden jsem nemusel sáhnout na korunku. A to si se mnou teď zažily celkem aktivní týden. Tak uvidíme jak za další týden!

Odkaz ke komentáři

A to je při nepřetržitém nošení, nebo odkládáš třeba na noc? Je rozdíl, když řekneš, když je mám 24 hodin na ruce, normálně je nosím a nestarám se a za den udělají třeba + 4s.  A nebo nosím je přes den, to se mi zpozdí o třeba 4s, ale když je pak položím přes noc na dýnko, tak jdou do plusu, takže to dorovnají a ráno jsem třeba +3s... Protože v tom druhém případě si ten výsledek vlastně cíleně zlepšuju. Já nosím monstra 24 hodin denně a tak mě zajímá ta první varianta - hodinky nosím a po týdnu je na nich odchykla X sekund.

Odkaz ke komentáři

Já mám SNZF15K1 se strojkem 7S36 od roku 2007, jdou nepřetržitě a zatím bez jakéhokoliv zásahu a servisu, poslední cca 3 roky je už nosím denně jen v práci, dostávají zabrat na truhlárně a v lakovně, mají hodně dorasovanou lunetu, ale jinak drží, odchylka za den je cca 4 - 6 s do plusu, kupoval jsem je v Koscomu za nějakých +- 7 500,- Kč, vidím, že se pořád prodávají - třeba na Helveti je maj v současnosti za 8 200,- Kč, za mě spokojenost velká, na to, že jsou to takový docela obyčejný plechovky jsou držáky neskutečný...

Upraveno uživatelem dufi
Odkaz ke komentáři

35 za tejden nonstop na ruce do plusu

Rovnez ja +- autobus :) .

Odkaz ke komentáři

Dovolím si jednu technickou otázku, necháváte pravidelně servisovat i výše uvedené relativně levné strojky, když jdou i po letech v těchto příznivých tolerancích ?

Odkaz ke komentáři

Ja jen loni nechal udelat tlakovku, jinak nic - nebyl duvod.

Odkaz ke komentáři

No co jsem tady na fóru "vydedukoval", tak jedinej důvod by měl být kvůli postupně vysychajícímu oleji... :cool02:, když vezmu ty moje, tak je mám devátej rok....navíc mě přijde, že se mě na pár místech ve strojku objevily miniaturní nečistoty...ale choděj zatím bez problému...

Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem je neměl tak dlouho, aby to bylo nutné. :-) Ale pokud si už tyhle nechám a půjdou slušně, žádné rozebírání. Jak tu někdo psal, do věcí, co fungujou se nemá hrabat. A na takhle levném strojku je servis preventivní v podstatě stejně drahý, jako servis vynucený... 

Odkaz ke komentáři

Tano, jak dopadla tlakovka a po jaké době na ní byly? Vim, že to není směrodatný, je to i kus od kusu, ale jen tak orientačně.

Tlakovka v Chronoshopu, po 2,5 letech na 1 :) .

Edit: ale machal jsem je fakt hodne.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem je neměl tak dlouho, aby to bylo nutné. :-) Ale pokud si už tyhle nechám a půjdou slušně, žádné rozebírání. Jak tu někdo psal, do věcí, co fungujou se nemá hrabat. A na takhle levném strojku je servis preventivní v podstatě stejně drahý, jako servis vynucený...

Nezlob se, ale co píšeš je pěkná hovadina. První strojky 7S26 z druhé poloviny devadesátých let jsou už zralé na generální servis, což znamená kompletní rozebrání a promazání. Problém je právě v tom mazání: na chodu strojku, zejména u Seika, to často vůbec nepoznáš, strojek běží slušně, bez problémů, i se solidním nátahem, ale na sucho. A většinou tak bude běžet až do okamžiku kdy se Ti zadře. Je to podobné, jako když napíšeš, že je blbost servisovat auto a měnit v něm nějaké kapaliny, když Ti přece jede OK.

No co jsem tady na fóru "vydedukoval", tak jedinej důvod by měl být kvůli postupně vysychajícímu oleji... :cool02:, když vezmu ty moje, tak je mám devátej rok....navíc mě přijde, že se mě na pár místech ve strojku objevily miniaturní nečistoty...ale choděj zatím bez problému...

To je to, o čem jsem psal výše. Ty miniaturní "nečistoty" jsou způsobeny opotřebením součástek z důvodu, že strojek jede na sucho. Pokud nepůjdou na servis, pak je další zastávkou konečná, protože se strojek zadře.

Odkaz ke komentáři

Máte tu někdo zkušenost, kolik takový servis 7S26 stojí? SEIKO v manuálu píše, že by měly chodit do servisu každý 2-3 roky. Co jsem tady na foru vylovil, tak se většinou doporučuje kolem 5ti let a našel jsem tu ceny od asi 800,- až po 25 tis. - to byly ale Omegy, což je trochu jinej vesmír... :). Myslím klasicky vyčištění, namazání a tlakovku... Abych nebyl úplně offtopic, tak mé SNZG15K1 dělají po 5ti dnech cca 3 vteřiny do plusu. Ale mám je teprve 5 dní, první den se zpozdily asi o 8 sekund a od druhého dne jdou pár vteřin do plusu - zřejmě chvíli trvalo, než se na ruce stačily dotáhnout. Zatím tedy veliká spokojenost a doufám, že si to nebude nějak moc sedat - takhle mi to maximálně vyhovuje.. :)

Odkaz ke komentáři

Máte tu někdo zkušenost, kolik takový servis 7S26 stojí? ...

Je to hodinář od hodináře, v průměru ale na generálku strojku + přetěsnění se zkouškou vodotěsnosti počítej tak 600-900,-Kč, pokud tedy není potřeba vyměnit nějakou součástku, pak samozřejmě + její cena.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...