xmenm05 Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Hezké odpoledne, na můj dotaz, jak je to s nerezovým pouzdrem k sport Igen a IIgen jsem dostal odpověď od parexo: cituji: Výrobce nedodává na trh a nelze jinak sehnat. Na prim sport 1 se nedělají. Přičinou je nehorázné chování některých sběratelů na shromáždění u výrobce v Novém Městě nad Metují. ing. Hněvsa ----- Original Message ----- From: To: Sent: Sunday, October 08, 2006 6:17 PM Subject: nerez pouzdro na staré hodinky prim > Dobrý den, > > rád bych se zeptal, zda je možné u vás obědnat nerezové pouzdro na staré hodinky značky prim (konkrétně se mi jedná o primsport I generace a prim sport II generace. konec cit. Probůh, co jste jim kdo udělal??
cigi Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 nehorázné chování sběratelů ?????????????????????????????????? :)
kubson Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 jo panáčkové v parexu umí komunikovat se zákazníky... mě odpověděli ať neblokuju jejich komunikační kanál
BUBÁK Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Pokud mě bylo známo tak pouzdra na Sport II.- (nerez), Prim-Elton přestal dodávat na trh, prý kvůli tzv. hodinkám skládaným z náhradních dílů, asi mimo jiné i z důvodu zvýšení poptávky po pouzdrech v poslední době. Prodávala se za 780,- Kč, nyní je možno je koupit přímo v Eltonu- Primu prý za cca.2800,- Kč . Je možné koupit určitě i nerez pouzdro na Sport I., cenu neznám. Je to věcí trhu :zvýšení poptávky a nedostatek, vedou ke zvýšení ceny nabízeného zboží. Dotazy v této věci bych směřoval na p. Prokopa obch. řed. Primu. Toť vše...........
rur Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 tak to jim raději do parexa už ani nebu psát ať je ještě více nepohněvám
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Obchodní politika Primu je mi tak trochu záhadou - za 2800,- Kč dostanu kompletní ruské hodinky se shodnými, ne-li lepšími parametry než Prim Sport, v nerez pouzdře. Pokud spočítám celkové náklady na Prim Sport v nerezi, dostanu se zhruba na 3700,- (2800,- pouzdro, 600,- Prim Sport II s jetým pouzdrem a dobrým strojkem, cca 300,- výměna pouzdra u levného hodináře), což je 125-130 EUR, za což mám u Kampmanna výběr hodinek s plnou zárukou, kde nemusím nic bastlit. Za nerez pouzdro bych byl ochoten vydat částku okolo 1500,- Kč, víc nemá smysl. Jediné, co mě napadá, je, že Prim nasadil "odstrašující" cenu, aby lidi neotravovali.
pavel23 Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ptal jsem se v Eltonu na nerezové pouzdro na Prim Sport I a bylo mi řečeno, že stojí kolem 5000, ciferník 2500, ručičky 800, průhledné dýnko 1600 a strojek odnich 6000. Já ho dostal od hodináře za 100kč. Tak jinak docela ranec od prima, nebo ne? Jinak jim je jedno zda je strojek z Prim Sport I, nebo II. Chtějí kalibr 68 a ten je v různých primkách.
JJ Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Foundryman: no a co třeba jednoduchý argument "mně se ty hodinky líbí a prostě je chci"?
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ad pavel23 - suma sumárum 15.900 :-) Pánové jsou dle mého soudu poněkud mimo realitu. Za ty peníze máš kupř. funglovky mechanické Hamiltony, automaty Maurice Lacroix se dají pořídit v afterbuy za cca 500 EUR, nemluvím o nákupech na ebay. A už se vůbec nezmiňuji o japonských sportovních hodinkách, které za tuto cenu pořídíš kdekoliv v perfektní kvalitě.
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ad JJ - no to je právě ekonomická teorie mezního užitku, zpracoval ji Alfred Marshall cca před 150 lety, po něm tzv. rakouská škola :-) Jde o to, kolik lidí má onen "mezní užitek" z Primek nastaven na podobné sumy. Osobně nejsem chudobný bezdomovec, ale za srovnatelné peníze vždy radši pořídím Švýcary, případně Glashuette. Jsem velice zvědav, jak se bude Eltonu dařit za 5-10 let. Ruční výroba není argument - množství vynaložené námahy nebývá přímo úměrné ceně, kterou je trh ochoten zaplatit.
Lapis Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Foundryman: no a co třeba jednoduchý argument "mně se ty hodinky líbí a prostě je chci"? Když je chceš ( či dokonce "miluješ" ), tak není co řešit. Za chvíli jsou tu parádní předvánoční kampaně, tak je třeba se naladit.
Tomasek Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ptal jsem se v Eltonu na nerezové pouzdro na Prim Sport I a bylo mi řečeno, že stojí kolem 5000, ciferník 2500, ručičky 800, průhledné dýnko 1600 a strojek odnich 6000. Já ho dostal od hodináře za 100kč. Tak jinak docela ranec od prima, nebo ne? Jinak jim je jedno zda je strojek z Prim Sport I, nebo II. Chtějí kalibr 68 a ten je v různých primkách. 6000,- CZK za cal. 68????? - super informaci pre mna :-) Konecne si mozem objednat Maybach :-)))) No a já ti na něj přispěju...
xmenm05 Odesláno 9. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Původně mě teda spíš zajímalo, co jsme kdo udělali parexu, ale když už se to zvrhlo směrem k cenové politice primu ... ELTON nabízí hodinky za takových podmínek, aby se mu to vyplatilo. Pokud se mu to vyplatí, našel svoji pozici na trhu a je to vpořádku. Je cca 10k za renovaci starých hodinek hodně? Je ... . No a? Cílem není, aby měl PRIMky každý, cílem je, aby je měli někteří. Ti, kteří cítí, že prostě dneska nové orlíky stojí skoro 30k a věří, že to stojí za to. ELTON necílí na všechny, cílí na ty, kteří věří. A občas prostě uvěří někdo další a počet jejich zákazníků vzroste. PRIM tu někde psal, že by rád vyráběl hodinky za "2900", ale ... kolik z nás by si je koupilo? Zase by tu bylo srovnání, co všechno lze dostat za 2900 ... . Ano ruské hodinky jsou krásné a finančně mnohem dostupnější, ale ... to že vás (nás) tu tolik skučí, že jsou Primky drahé, lze také přeložit: My všichni, co tu nadáváme bychom je chtěli. Takže vlastně čím víc lidí tu bude skučet, tím lepší zpráva pro PRIMa - to jsou všichni ti, kteří už jsou nalomení. Kdo neskučí (není čech ... ) ten buď neřeší finance nebo neřší primky nebo obojí ... . Pokud chceme primky, střádejme do prasátka, pokud je nechceme, může nám být cenová politika ukradená. Za sebe - primky se mi líbí a dost. Vím kolik stojí a je mi to jedno. Hodinky jsou citová záležitost a tak jsem odhodlaný do toho vrazit hodně (Dobrá zpráva pro PRIMa, špatná je, že teď rekonstruuju byt, tak později ... ). Že bych mohl mít za polovinu (třetinu) úžasné vostoky? Fajn, ale já chci primky ... Takže my všichni přestaňme skučet. Nemáme proč.
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ad xmenm05 - za sebe mohu říci, že ani tak neskučím, k rekonstruovaným Primkám se dopracuji jinak a levněji. Jen vznáším pochybnosti, zda je popsaná politika ekonomicky vhodná a dlouhodobě udržitelná, toť vše. Ani Škoda nepostavila prosperitu na prodeji limuzín za 1,5 milionu - ty mohly přijít až potom, co si značka udělala jméno u široké veřejnosti, a to mezinárodně. Ale je pravda, že se profesně pohybuji v jiné branži a můžu to vidět špatně.
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Mimochodem, v Parexu jsem si objednával pouzdro na staré Rakety a nemůžu si stěžovat - cena 265,- Kč vč. poštovného, stačila písemná specifikace mailem a zacházení bylo velice korektní. Možná jsou alergičtí jen na slůvko "Prim" :-)
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 A ještě bych dodal, že mám neodbytný pocit, že firma Elton se díky absenci náležitého technologického vybavení dopracovává 2 měsíce k výsledku, k němuž se vybavená firma dopracuje za dva dny - toto je pak prezentováno (uznávám, že velice šikovně) jako příznak exkluzivity. Trh však nehonoruje úsilí, trh honoruje výsledek a je otázka, jak dlouho bude úsilí Primu akceptováno.
xmenm05 Odesláno 9. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Netuším, jestli je strategie ELTONu dobrá nebo špatná, počkáme uvidíme. Na druhou stranu mají obrovskou výhodu, je tady pár milionů lidí, kteří na primky vzpomínají jako na první hodinky co kdy měli a je to pro ně srdeční záležitost. A to není úplně špatná pozice. Už jenom to, že na cenu primek tolik lidí tak citově reaguje je známkou toho, že jim (nám) to prostě není jedno ... Ještě jednou k cenám. Když tuším vostok vyrobí jedněch hodinek 999 kusů, říká tomu limitovaná série, pak trochu pozmění ciferník a vysype jich dalších 999. Pro PRIMa: Kolik by tak asi stála Ch. l.e. kdyby jich bylo 999? Pokud se těch hodinek budou vyrábět oběmy spíš v desítkách, max. stovkách, tak to prostě znamená, že budou drahé. Není to otázka ceny, ale nákladů. (Nedělám do hodinek, dělám do nákladového účetnictví ...). Na druhou stranu - jejich nositelé jsou členy poněkud specifického "klubu" a je jich na celém světě jenom ... třeba 40, když už jsme u CH. l.el
Foundryman Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Odesláno 9. října 2006 Ad xmenm05 - no, pokud děláš do nákladového účetnictví, pak se jistě shodneme :-) To je problém, se kterým se pere každá firma - dosáhnout "efektivní" serie za ceny, dlouhodobě (!!!!!!) akceptovatelné trhem. Mám dojem, že tohle se Primu moc nedaří, nepochybuji, že by milerád prodal 1000 kusů, změnil vteřinovku a prodal dalších 1000 ks atd. atd., třeba i za nižší cenu. Je otázka, jestli je toho vůbec výrobně schopen. Je ale zcela jasné, že trh pro tyto počty bude získávat jen velice obtížně, neboť to znamená jít do tvrdé mezinárodní soutěže a získat trhy ve světě.
Prokop Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Opět zajímavá diskuze. Foundrymana, ale i ostatní zájemce rád někdy přivítám u nás ve firmě, aby si udělal představu o tom, co v našem případě znamená výroba hodinek. Když vyrábím hodinky způsobem, že nakoupím pouzdra v Číně a doma to smontuju po 1000ks pak ani já nebudu mít problém prodávat pouzdro za 250,-Kč, jenže já to nejenže nekupuji v Číně po tisících, ale ještě k tomu to vyrábím takřka kusově. Absolutním maximem je u nás výrobní dávka 100ks pouzder (tedy pokud zrovna nevyrábíme reklamní hodinky ve větším počtu). Nutné je dodat, že málokteré hodinky, které opouštějí brány závodu jsou identické se standardně nabízeným modelem z kolekce na internetu. Téměř 100% naší produkce je více, či méně originál. Kdyby se na jednom místě sešli naši zákazníci, asi byste se divili, kolik hodinek a jakých typů jsme to vlastně v posledních letech vyrobili. Jsme skutečně výrobce! Vyrábíme hodinky a leckdy v takovém tempu, že je ani nestíháme nafotit a vystavit na web. Vím, že máme v některých projektech zpoždění a mrzí mě to nejen kvůli těm z vás, kteří na ně trpělivě čekají, ale v mezidobí se také podařilo mnoho novinek. Když to tak procházím, od začátku roku jsme dokončili model Linea 40, Rider Jawa, Rider II, Čechíno M, Čechíno XL, Petr Čech Exclusive 50 l.e., dámský Spartak 33, dámská Linea 33, Pavouk 40, hotový je už i nový quartzový Sport a hodinky edice "František Kupka - Men and Earth" (na bázi Linea 40). Mnoho z těchto novinek bude možné vidět ve Violinu od příští středy. Do konce roku ještě chystáme 5 dalších novinek, z nichž některé pro vás budou velkým překvapením. Věřím, že milým. Když spočítám pouze doposud relizované hodinky s novým pouzdrem, dojdu k číslu 9! Devět nových modelů, a to ještě nejsme na konci roku. I úplnému hlupákovi už musí svítat, že při počtu našich věrných zákazníků skutečně nevyrábíme sériové hodinky, ale více či méně individualizované rarity. Jakékoliv srovnávání se sériovou produkcí proto vidím jako skutečně zbytečnou ztrátu času. V tisíci kusech umíme i my udělat mechanické hodinky za cca 3000,-Kč, jenže to má zádrhel - nikdo o to nestojí! Proč bych riskoval prodělek ve výši 2 milionů, když neexistuje v takovémto objemu ani poptávka! To by byla ekonomická sebevražda! Můj názor je takový: Koho naše cenová a produktová politika ani naše argumenty neoslovují, má mé plné požehnání si objednat hodinky od obchodníků s více či méně asijským zbožím (když to je levné, můžete si být téměř 100% jistí, že jde o masovku, u které je alespoň pouzdro z Číny). Ani zdaleka si nedělám iluzi o tom, jak svou činností oslovím plošně celý Český národ! Chci dělat hodinky pro lidi, kterým naše výrobky udělají radost! Je mi jasné, že mě po následujícím výroku alespoň jeden diskutující označí za rasistu, ale na našich hodinkách není ani 1% dílů z Číny! A co víc, jsme na to hrdí - jsme hrdí na to, že postupně zvyšujeme počet součástek, které mají původ v České republice. Jsme hrdí na to, že pomalu naplňujeme význam slova Manufactura v našem logu. I na ten strojek dojde, jen musíme být všichni trpěliví! Toť můj názor, a teď mě můžete třeba kamenovat.
old black Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Klobouk dolů PRIME před Vaší trpělivostí!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se