Honza.manta Odesláno 28. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2012 Taková jedna motivační - letecký pentagram Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 28. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2012 Taková jedna motivační - letecký pentagram Na stanovení diagnózy zcela postačující. Myslím Honzo, že už si u docenta Chocholouška vyklízejí klec :D . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2012 Na stanovení diagnózy zcela postačující. Myslím Honzo, že už si u docenta Chocholouška vyklízejí klec :D . Doufám, že nás dají vedle sebe ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2012 Náhodou - já už jich mám jenom pár! Jooo, bývaly lepší časy ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
navi Odesláno 28. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2012 (upraveno) Náhodou - já už jich mám jenom pár! Jooo, bývaly lepší časy ... A já se divil kam se jich těch 2500,(nebo kolik jich vlastně je) podělo Pak má zbýt něco na nás ostatní Upraveno 28. června 2012 uživatelem navi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flogger Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Ahoj vsem, protoze nejsem zcela kovany na hodinky Prim, co by rekli "primaci" na tohle? Diky za info.http://aukro.cz/original-vojenske-automaty-prim-sport-i2496654970.html?source=oo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Řekl bych ,že až na korunku, která není originál a je podle fotek nějaká asi jiná či co, tak jinak by měly být OK.Pouzdro je docela pěkný a cifr pravý.Možná odborník jako Honza Manta řekne víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Taky si myslím, že jsou OK, jen ta korunka je nepůvodní a jak už tu v nějakém vlákně bylo řečeno, málokdy se stává, že narazíš v prodeji na kousek s origo korunkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Mám to jen na mobilu, ale vypadají v pohodě. A korunka se dochová málokdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2012 Za ty peníze vypadjí hezky. Pouzdro ale nejvíce odchází ze spoda, na straně jak je korunka, což dotyčný tak lehce podle mě záměrně pootočil tak, aby to nebylo moc vidět. Tam nějaké fleky budou, ale jinak...pěkný. Mimochodem, jeden čas jsem zvažoval nějaký podobný pásek s kompasem, ale co jsem 2 různé měl, tak pokaždé ten kompas byl naprosto na nic. Dělá se nějaký pásek se skutečně funkčním kompasem, nebo jsou všechny jen tak na okrasu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2012 Jenom sem ještě přidám fotky, aby zůstaly zachovány na později. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 21. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2012 Náhodou - já už jich mám jenom pár! Jooo, bývaly lepší časy ... No týýýývole!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flogger Odesláno 21. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2012 Nadhera, co dodat! A nemate nekdo nahodou jedny cislovane na prodej? To Aukro se riti s cenou do nesmyslu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colombo Odesláno 6. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2012 Ty brďo,neprodávej je.Kouknul jsem na ně a v duchu se přenesl do mých studentských let.Dnes už nosím řadu let Omegy,ale věř,že s těmihle Primkami bych se klidně producínoval a to ještě raději než před léty.Neprodávej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 13. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2012 Nedávno na Aukru skončila poměrně dramatická aukce, ve které se prodaly jeden velmi zajímavý kus hodinek PRIM Letecké Automatic. První kolo aukce se vyšplhalo na 21+ tisíc a vítěz, profesionální překupník, je okamžitě nabídl v nové aukci za vyvolávací cenu 25 tisíc. Po upozornění členem tohoto fóra byla tato nová nabídka Aukrem smazána. Přesto inzerát na tyto hodinky dosud poletuje v kybernetickém prostoru elektronických aukčních stránek. Více komentářů k tomuto úkazu lze nalézt v tomto vlákně na Chronomagu. Rozhodně ale tyto hodinky stojí tady zaznamenat, včetně plného znění textu inzerátu a přiložených fotografií: Aukce od koruny unikátních leteckých automatů Prim pro armádu s veškerým příslušenstvím. Plně funkční a přesný strojek cal. 96.0 co má v těchto automatech s 21 kameny tikat tam tiká-nelze ho vyfotit, protože dýnko je dotažené na doraz. Podle hodináře co mi je čistil a seřizoval nebyl mechanismus předtím nikdy servisovaný, tento starší typ pouzdra s minutovými indexy má zevnitř pod krčkem výřez pro armovací kroužek, přeleštěné sklíčko. Pan generálporučík co hodinky podle věnování na dýnku dostal darem od spolupracovníků je evidentně nosil jen příležitostně, jak je vidět na fotkách. V návodu k obsluze je zapíchnutý malý vojenský letecký odznak a je součástí aukce. Hodinky jsem získal od sběratele militárií, který vykupuje celé pozůstalosti po potentátech Čs. Lidové Armády. Obměna sbírky ?. ?.Doplnění informací k hodinkám které přišly mailem: Generálporučík ing. Ladislav Sochor * 26.2. 1929 v Drásově, Absolvoval LU v Prostějově a následně jako pilot působil v mnoha útvarech letectva ČSLA (mimo jiné 8. SLP Kbely, 18. SLP, 16. SLP, 26. SLP) a po absolvování VAAZ v Brně postupně velí 18. SBoLP v Pardubicích, 34. SBoLD Čáslav, studuje na VA GŠ Ozbrojených sil SSSR v Moskvě a pak se v 80. letech stává náčelníkem štábu 10. LA (10. Letecká Armáda). Roku 1990 je na vlastní žádost uvolněn ze služeb armády. Autor knih o letectví Vzhůru do oblak a Přežij pilote. Zemřel před několika lety. A já to doplním něčím, čeho se prodejce nedopátral. Generálporučík Ladislav Sochor nebyl jen tak někdo. Jeho kariéra v letectvu ČSLA v mnohém kopírovala kariéru v tomto vlákně už zmiňovaného generálporučíka Jozefa Remka. A kdyby nebylo listopadu roku 1989, tak měl generál Sochor všechny kariérní předpoklady být velitelem letectva právě po generálu Remkovi. Už v roce 1963 ve věku 34 let (!) se v hodnosti podplukovníka stal velitelem 18. stíhacího leteckého pluku v Pardubicích. Velitelem nadřízeného stupně 34. stíhací bombardovací divize (sídlo Čáslav) se stává ve věku 40 let v roce 1969 v hodnosti podplukovníka. To bylo v době začínajících normalizačních čistek v důstojnickém sboru, jinými slovy byl to nejspolehlivější z nejspolehlivějších soudruhů. Za svého působení zde byl z hodnosti plukovníka generálního štábu 1.5.1975 povýšen do první generálské hodnosti - generálmajora. Pak byl na velitelství 10. letecké armády v Hradci Králové, kde byl v letech 1976 až 1986 náčelníkem štábu a pak v letech 1986 až 1990 velitelem 10. letecké armády. Pro neznalé 10. letecká armáda bylo označení pro celé frontové taktické letectvo a tvořilo celou ofenzivní sílu našeho letectva. Tvořilo ho stovky stíhacích (MiG-21), stíhacích-bombardovacích letounů (MiG-23BN, Su-7, Su-22) a bitevních letounů (Su-25), které byly připraveny provádět konvenční a jaderné údery v případné třetí světové válce na evropském bojišti. Nejdůležitější pro zde popisované hodinky ale, že 1.5.1987 byl povýšen do hodnosti generálporučíka. To znamená, že hodinky vyrobené v roce 1983 musely být doplněny gravírovaným nápisem a darovány někdy mezi rokem 1987 a rokem 1990, kdy generál odešel do výslužby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Krásná práce! Jako vždy přesné a jasné shrnutí dostupných fakt. To ale potvrzuje mojí domněnku, že nápis byl doplněn až v současné době za účelem navýšení hodnoty hodinek. Neumím si představit, že by kompletní civilní balení nečíslovaných leteckých primek někde leželo několik let a poté bylo vytaženo jako králík z klobouku za účelem vyrytí věnování a dorováno soudruhu generálovi. Taktéž se mi nějak nechce věřit, že by ho odbyli starými a v té době víceméně bezcennnými primkami. Prostě se mi to nezdá. Cena těch hodinek je dle mého někde na polovině poslední ceny a to i díky tomu, že jsou tím nápisem lehce znehodnoceny. Edit: chybka Upraveno 14. října 2012 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Krásná práce! Jako vždy přesné a jasné shrnutí dostupných fakt. To ale potvrzuje mojí domněnku, že nápis byl doplněn až v současné době za účelem navýšení hodnoty hodinek. Neumím si představit, že by kompletní civilní balení nečíslovaných leteckých primek někde leželo několik let a poté bylo vytaženo jako králík z klobouku za účelem vyrytí věnování a dorováno soudruhu generálovi. Taktéž se mi nějak nechce věřit, že by ho odbyli starými a v té době víceméně bezcennnými primkami. Prostě se mi to nezdá. Cena těch hodinek je dle mého někde na polovině poslední ceny a to i díky tomu, že jsou tím nápisem lehce znehodnoceny. Edit: chybkaMně se prostě nezdá dárce a dar samotný. Taky si myslím že je to věnování falešné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Jen pro doplnění faktů uvádím, že jsem od prodávajícího, který je prodával v aukci na Aukru, dostal zprávu, že je kupující, který je v současné době opět prodává za 25 K, například na Sbazaru, řádně zaplatil, tedy jejich poslední známá tržní hodnota je skutečně těch cca 21K Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Jen pro doplnění faktů uvádím, že jsem od prodávajícího, který je prodával v aukci na Aukru, dostal zprávu, že je kupující, který je v současné době opět prodává za 25 K, například na Sbazaru, řádně zaplatil, tedy jejich poslední známá tržní hodnota je skutečně těch cca 21KMně to napsal taky. A předtím spoustu jiných verzí beru to už s obrovskou rezervou, jako reklamu v televizi. Jestli to tak je, tak je to úlet jednotlivce kterému zbyl černý Petr na uměle vyšroubované aukci a ne reálná cena hodinek - ta je zhruba na půlce (podle mně, a to jsem ale opravdovej srdcař!) Upraveno 14. října 2012 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 ... To ale potvrzuje mojí domněnku, že nápis byl doplněn až v současné době za účelem navýšení hodnoty hodinek. Neumím si představit, že by kompletní civilní balení nečíslovaných leteckých primek někde leželo několik let a poté bylo vytaženo jako králík z klobouku za účelem vyrytí věnování a dorováno soudruhu generálovi. Taktéž se mi nějak nechce věřit, že by ho odbyli starými a v té době víceméně bezcennnými primkami. Prostě se mi to nezdá. Cena těch hodinek je dle mého někde na polovině poslední ceny a to i díky tomu, že jsou tím nápisem lehce znehodnoceny.Mně se prostě nezdá dárce a dar samotný. Taky si myslím že je to věnování falešné.Dosud jsme znali asi pouze jeden precedens (tedy pokud ten také nebyl falešný). Byly to PRIM Letecké Automatic, které v roce 1983 věnovali spolupracovníci generálporučíkovi Jozefu Remkovi. Tyto hodinky tady byly před pár lety v prodejní sekci. Tedy je vidět, že dar nadřízeným generálům v podobě hodinek za cca 670,- Kčs nebyla žádná ostuda. 670,- Kčs byla ale cena maloobchodní v Klenotech pro nečíslované hodinky, což tyto nejsou vzhledem k nevyplnění záručního listu. Číslovaný erár pro MNO byl o něco levnější. Za kolik byly ty nečíslované kousky, které získali lidé, kteří věděli o projektu leteckých hodinek, není pochopitelně známo. Dokážu si představit, že někdo z velení 10. letecké armády či letectva v roce 1983 ?nasyslil? hodinky do reprezentačního fondu pro podobné příležitosti. I teorie, že to byly původně číslované, jen se k nim sehnalo nějak nové víko, je vzhledem k vysokému postavení darujících a době (asi konec 80. let) možné. Navíc geografická vzdálenost mezi Hradcem Králové (sídlo 10. LA) a Eltonem v Novém městě nad Metují je minimální. I kdyby to věnování bylo nově vyrobené, tak přesto je tento exemplář hodinek velmi unikátní ? hodinky jsou opravdu jak nové. Na fotkách je sice vidět pár drobných rýh, ale jinak takto netknuté pouzdro/sklo/lunetu jsem tady viděl jen jednou. Navíc je k tomu originální řemen, kompletní krabička a záruční list, který vypadá skutečně dobově a ne jako nová kopie na moderní laserové tiskárně. Musím přiznat, že takovou sestavu v tak dobrém stavu, jsem tady ještě neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se