Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ještě musím doporučit koupi stativu. ?plně stačí jednoduchý a levný monopod, klidně i bez hlavy. Práce je s tím příjemná a pohodlná a kvalita obrazu je pak úplně jinde. Narozdíl od trojnožky to jde použít i za pohybu kdy váha stativu stabilizuje kameru. Viz třeba tohle

Odesláno

Tak buď nad tímhle vším přestaň přemýšlet a kup nějakou kartovou kameru, nebo třeba foťák s videem - třeba tohle můžeš s tím i do vody a video to má subjektivně docela hezký - jako bonus k tomu máš foťák Posted Image

Ja mam FT1 a stejne hledam nejakou kameru. Ono drzet fotak pri nataceni videa delsiho nez par sekund je znacne nepohodlne. BTW do vody jsem se s tim jeste neodvazil. Mas s tim dobrou zkusenost?

Návštěvník Kamil
Odesláno

Na takové domácí natáčení by ti měla bohatě stačit nějaká levnější. Líbí se mi Evolve 2100, v Alze je nejlevněji, dokonce je vítězem srovnání na iTEST. Budu ji kupovat pro dceru.:)

Odesláno

Ja mam FT1 a stejne hledam nejakou kameru. Ono drzet fotak pri nataceni videa delsiho nez par sekund je znacne nepohodlne. BTW do vody jsem se s tim jeste neodvazil. Mas s tim dobrou zkusenost?

Já tenhle bazmek nemám, ale kamarád jo. Natáčel s tím v moři, občas to vezmu já nebo on na kolo na řídítka a tak. Zkušenost veskrze dobrá (na kompakt). Jinak kamera je kamera, ale pokud je to lehké peříčko, tak je stejně jedná volba stativ.

Odesláno

Tak tenhle výběr nebude jednoduchý.Já tedy používám na natáčení dost starou kameru Panasonic NV-GS11 a jsem s ní i po létech spokojený,ale je to samozřejmě ještě ,,kazetovka".Dnes bych asi šel do fotoaparátu,který umí HD a spláchnul vše ,,jednou ranou".Bylo by to do budoucna nejjednodušší řešení,stejně budete ,,prcka" chtít také fotit,a takhle má člověk vše v jednom.Spousta fotoaparátů má dnes vzadu samostatné tlačítko na rychlé nahrávání a člověk nemusí nic přepínat a volit,jen zmáčkne tlačíto a nic(skoro) mu neuteče.Jinak k malému gratulace a přání všeho nejlepšího.

Odesláno

ještě musím doporučit koupi stativu. ?plně stačí jednoduchý a levný monopod, klidně i bez hlavy. Práce je s tím příjemná a pohodlná a kvalita obrazu je pak úplně jinde. Narozdíl od trojnožky to jde použít i za pohybu kdy váha stativu stabilizuje kameru. Viz třeba tohle

Monopod v žádným případě nedoporučuji, měl jsem ho a je to zcela na hov... to už je lepší točit z ruky, letos jsem do další cestovatelské akce koupil konečně stativ doporučuju: http://www.mall.cz/stativy/velbon-c-400 mají ho tam zrovna v brutální akci a za 990 kč je to směšná cena, má dokonce již fluidovou hlavu a fachčí výborně, monopod byly pro mě naprosto vyhozený prachy :-(

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kupovat dneska kameru,která není full hd je dneska krokem zpátky.Rozdíl v obrazu je markantní.Hlavně se nench zlákat na páskový kamery.Nejsi profík a na natáčení miminek a klasických rodinných událostí je nejlepěí nahrávat na kartu nebo disk.Disk je samozřejmě náchylnější(otřesy).Myslím,že kupovat dneska kazetky a přehrávat do 1:1 do PC je dneska přežitek.Sice si to full hd přehraješ jen z kamery nebo z blue-ray,ale stojí to za to.V relaci kolem 13-15 tisíc je výběr a třeba Sony nebo Panasonic dělá pěkný a kvalitní kousky.

• Po roku...
Odesláno

Zdravím, oživuji tohle téma. Vzhledem k narození prcka bych chtěl pořídit nějakou kameru. V tomhle směru jsem úplná lama a nijak zvlášť jsem se o kamery nikdy nezajímal a vím o nich málo. Snad jen rozpočet bych viděl do 5k. To si myslím, že by se něco dalo sehnat. Vůbec nevím, co by dnešní kamera měla všechno mít, aby splňovala nějaký dobrý standart v natáčení a pozdějším zpracování nahrávek, či přehráváním, propojováním z PC a TV atp. Děkuji předem za každý návrh, tip a názor..na co se zaměřit a naopak čeho se vyvarovat.

• po měsících...
Odesláno

Ještě jednou budu otravovat s kamerou. Snad mi poradí nějaký odborník. K Vánocům jsme dostali tuhle kameru http://www.digiobchod.cz/produkty/panasonic-hc-v10-cerna Panasonic. Nemáte někdo s tímto typem zkušenost? Nezdá se mi totiž obraz, který jsem natáčel. Při umělém domácím světle (žárovka) totiž výsledný obraz z kamery vypadá, jakoby to bylo natáčeno na 200let starou kameru. Mám nastavený automatický výběr scény a nahrávání na nejvyšší HD rozlišení a při přehrání nahraného vida přes AV kabel do TV je obraz rozrastrovaný (podobný tomu, jako když chytáte obraz přes satelit a někde něco ruší signál). Tzn, kostičky a při rychlém pohybu nafilmovaného objektu neostré rysy. Nevíte jestli může být něco špatně s objektivem, či je normální? Předtím jsme měli půjčenou kameru Sony a ta tohle nedělala. Myslel jsem, že současné kamery už nemají problém nahrávání čistého obrazu při umělém světle a v mírném šeru. Děkuji za každý ohlas a názor.

Odesláno (upraveno)

Ještě jednou budu otravovat s kamerou. Snad mi poradí nějaký odborník. K Vánocům jsme dostali tuhle kameru http://www.digiobchod.cz/produkty/panasonic-hc-v10-cerna Panasonic. Nemáte někdo s tímto typem zkušenost? Nezdá se mi totiž obraz, který jsem natáčel. Při umělém domácím světle (žárovka) totiž výsledný obraz z kamery vypadá, jakoby to bylo natáčeno na 200let starou kameru. Mám nastavený automatický výběr scény a nahrávání na nejvyšší HD rozlišení a při přehrání nahraného vida přes AV kabel do TV je obraz rozrastrovaný (podobný tomu, jako když chytáte obraz přes satelit a někde něco ruší signál). Tzn, kostičky a při rychlém pohybu nafilmovaného objektu neostré rysy. Nevíte jestli může být něco špatně s objektivem, či je normální? Předtím jsme měli půjčenou kameru Sony a ta tohle nedělala. Myslel jsem, že současné kamery už nemají problém nahrávání čistého obrazu při umělém světle a v mírném šeru. Děkuji za každý ohlas a názor.

Je to taky otázka ceny, za 4,5 tis. Kč je u té Tvé kamery Panasonic HC-V10 k dispozici menší snímač o nízkém rozlišení (velikost snímače 1/5,8; celkové rozlišení 1,5 megapixelů (MP); efektivní zobrazení 0,9 MP; maximální rozlišení fotografie 1280 x 720 pixelů). U relativně trochu dražší kamery, např. Panasonic HC-V70 za cca 10 tis. Kč jsou už ty parametry podstatně lepší (velikost snímače 1/2,33; celkové rozlišení 15,3 MP; efektivní zobrazení 9,1 MP; maximální rozlišení fotografie 3024 x 2016 pixelů). U kamery za 20 tis. to bude zase lepší, atd. Dneska by to už chtělo se soustředit na kamery se skutečně Full HD rozlišením, až to budeš po letech přehrávat, tak to nižší rozlišení na těch (už dnes prakticky dokonalých, viz Blue Ray systémy a bude se to pořád zdokonalovat) přehrávačích bohužel ještě víc vynikne. Ale je to prostě všechno o penězích, to je jasné. Asi jsem Tě moc nepotěšil, já vím :(

Edit: Samozřejmě, že ty problémy, co popisuješ, mohou být způsobeny i nějakou závadou, takže bych to možná řešil v rámci záruky. Nicméně to rozlišení bych nepodceňoval, do toho se vyplatí trochu zainvestovat :)

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno

tak je to tím pádem asi normální. Jen jsem se při tom docela podivil, protože takový záběry nedělala ani naše stará kamera, do který se strkaly ještě videokazety worried_anim.gif Myslel jsem, že už je standart o něco výše...

Odesláno

tak je to tím pádem asi normální. Jen jsem se při tom docela podivil, protože takový záběry nedělala ani naše stará kamera, do který se strkaly ještě videokazety worried_anim.gif Myslel jsem, že už je standart o něco výše...

Mezi námi, říká se, že ty staré videokamery na kazety VHS byly aspoň po stránce mechaniky lepší, než pak kazetové osmičky a teď ty digitální, kratší trvanlivost, nutnost častější obměny, atd. :) To je vlastně u všeho, možná snad hodinky jsou čestnou výjimkou :)

Odesláno (upraveno)

Mno je pravda, že dřívější elektronika vydržela 3x tolik co dnešní. Dnes se jede na prodej a co nejrychlejší obměnu...bohužel. Tak mi nezbyde nic jiného, než se s tím smířit. Ale každopádně díky za informace.

ještě přidám screen z videa (večer a umělé osvětlení)...když na to koukám, tak to přece není normální suicide_anim.gif

post-13404-099355700 1357242623.jpg

post-13404-016062200 1357242633.jpg

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno (upraveno)

nepouzival jsi tam nejaky digitalni zoom?

jinak pokud na to nezapomenu zkusim zitra v praci udelat video s touto kamerou a uvidime.

jeste mne napada nemas tam natavene nejake nizsi rozliseni?a do jake tv to video poustis?

Upraveno uživatelem quest987
Odesláno (upraveno)

ne,do 63x zvetseni je to optickej. navic digitalni je vyplej. nebylo to zas tak priblizeny :-( mam nastaveny nahravani na nejvyssi kvalitu HD. poustim to do plazmy Samsung. to bys byl hodnej, kdybys to v praci zkusil. me se ten obraz nejak nezda. aspon budu mit porovnani. diky ddit:tohle uz se snad ani neda nazvat horsi kvalitou..i na mobil bych to natocil lip

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno (upraveno)

ne,do 63x zvetseni je to optickej. navic digitalni je vyplej. nebylo to zas tak priblizeny :-( mam nastaveny nahravani na nejvyssi kvalitu HD. poustim to do plazmy Samsung. to bys byl hodnej, kdybys to v praci zkusil. me se ten obraz nejak nezda. aspon budu mit porovnani. diky

Takový obraz nemůže být normální,s tím bych šel okamžitě na reklamaci.Foťák za 3000 kč natočí mnohem lepší video.Nejsem žádný odborník,ale aby to takhle točilo HD,to je nesmysl.Pokud někde neudělals chybu ty,pelášil bych to vrátit,pokud to jde,jinak na reklamaci.

Tady máš ukázku z youtube,kde to je taky z místnosti a kvalita je někde jinde,ikdyž teda nic moc,tak pořád úplně někde jinde.

Upraveno uživatelem Marfael

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...