Milis Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Tak včera dorazily, krasavice, dokonce ani na české celnici se dlouho neohřály. To bude možná bude mojí dokonalou PROSBOU o proclení a uvalení DPH. Takže cesta od Prowortha trvala se vším všudy pěkných 9 dnů, to by nedal ani sám Thor na kole. Po těchhle hodinkách pokukuju snad třetí rok, nikdy se mně nechtěly nikam vejít ? ať už do rozpočtu, nebo do krabičky. Teď, po prodeji OP, nákupu PO a rychlém prodeji PO, zbyly nějaký peníze a tudíž i místo, navíc Proworth na ně hodil perfektní cenu 1340 babek ? jinak u něj chodí kolem 1600-1700USD v dražbě. Celkem s poštovným přišly na přesně 1405 amerických Kč ? hezký i při strašlivým kurzu. Plus DPH. První dojmy: Pěkná velká tmavě červeně lakovaná krabice s Kontiki medailí ? takovýhle krabice přijdou člověku fakt už trošku jako zbytečnej luxus ? asi nic jinýho než krabice po hodinkách z toho nikdy nebude a hodit to do popelnice nebo spálit v radiátoru je člověku líto. V krabici hodinky, lacině vyhlížející kompas a černej, pneumatikami smrdící řemen s moc pěknou Kontiki trnovou sponou. Plus samozřejmě návod a servisní knížka s nevyplněnou kartičkou. Z hodinek jsem si na první pohled nijak zvlášť neucvrnk, přece jen je už člověk starej praktik a takovejhle balíčků mu za chronoživot prošlo rukama mraky? Navíc byly pečlivě zamotaný do plastový fólie, po krátkém popřemýšlení, jestli je rovnou nemrsknu do zdejší rubriky Prodej jsem se rozhodl, že si je asi nechám a jal jsem se je rozbalit. To už bylo lepší, na první pohled zaujme plastický ciferník a hlavně nezvykle velké safírové sklíčko ? má cca 35mm. Barevné podání cifru je velmi hezké, barvičky jsou vidět ale nijak neřvou do světa, hodinky jsou dost výrazné ale není to žádnej cirkus ? jsem spokojen. Takovej první nápad je srovnání s bondovkama, nevím proč. Zpracování je OK, řekl bych vyšší úroveň, určitě lepší než u OP nebo Seiko Monster, hehe. Moc hezky je provedena luneta, ta kombinace broušené vrchní plochy s číslama a leštěnejch výstupků je perfektní, navíc - to není moc vidět, je leštěná i sražená hrana lunety, je to tak 0,4mm ale vypadá to fantasticky.. Vůbec přechody broušenejch a leštěnejch ploch na pouzdře jsou moc hezky provedeny. Zpracování ciferníku je taky v pořádku a jsem rád, že mám konečně hodinky, kde jsou kompletně všechna čísla a všechny indexy a kde je citlivě zakomponovaná, nerušící datumovka. Nápisy uprostřed také vůbec neruší, naopak. Podle obrázků jsem se bál, že ručičky budou moc krátký a že ten ciferník bude vypadat malej ? opak je pravdou, ciferník je perfektně vyváženej a díky velkému sklíčku, menším ručičkám, středovýmu kruhu a vyvýšený vnitřní lunetě s názvy měst vypadá hrozně plasticky, elegantně a hravě. Lahůdkou je bělomodrá skeletonová ručka GMT, ta je úplně dokonalá. Po nasvícení vypadá nositel hodinek velice efektně, na hodinkách mu svítí ručky, čísla, indexy i pruhy s hodinami pro druhou časovou zónu. Tedy všechno to svítí pěkně, ale nevydrží; jsou to jedny z mála mých hodinek, na kterých neodečtu čas brzo ráno, když se jdu kouknout do spižírny, jestli je tam všechno. Zklamala mě korunka, resp. její ovládání. Je tam málo závitu, navíc nasadit jde docela ztuha a chod v tom závitu taky není nic moc. No, snad se to ochodí, protože jinak je ta korunka parádní, se zakomponovaným znakem Eterna je to zas něco trochu jinýho. Dýnko hezký, s medailí s rytinou Kon-Tiki, což pro ty, kdo by to snad náhodou nevěděli, byl balsový vor, na kterém Nor Thor Hayerdhal přeplul Tichým oceánem z Peru až do Polynésie, nebo co. Právě jména těch klíčových oblastí jsou na vnitřní lunetě barevně zvýrazněna, tj. Oslo, Lima a Polynesia, což je velmi vtipné. Jedním z posledních předmětů mého sršatého rozboru je kovový náramek se sponou. Náramku jako takovému nelze naprosto nic vytknout, perfektní zpracování i zakomponování do pouzdra hodinek, nadto je to rozměr 22/20mm, což považuji u hodinek tohoto typu za ideální. Spona je efektní, napohled by se zdála snad i lepší než u Seamasterů, ale není to tak, hlavně co se týká mechanismu zapínání. Ten je o dost jednodušší a jeví se mi méně spolehlivý. Ale designově OK. Ouha, skoro bych zapomněl na strojek ? je to nějaká ETA s GMT. Toť informace hodná člověka, kterej tady na tomto fóru kroutí pátej rok... No nic. To nastavování GMT ručky se provádí ve druhé poloze korunky opačně než změna datumu, je to takové hrubé, přijde mi to, jako když do Triumpha kopu za jedna. Ale třeba to tak má být. COSC certifikace, přesnost jsem nezkoušel ani mi o ni nijak zvlášť nejde. Ještě jedna věc: nepříjemně mě překvapilo, že luneta není cvakací, jen se volně otáčí bez aretace. Jednosměrně, a navíc to není moc příjemné ? výstupky trochu dřou a luneta jde dost těžko. Takže moje shrnutí po jednom dni nošení: Plusy: Výborná cena Harmonický a nápaditý design Zpracování pouzdra, ciferníku, dýnka a náramku 22mm rozteč pro řemen nebo náramek Mínusy: Necvakací luneta s nepříjemným ovládáním Hrubě jdoucí korunka s malým závitem Krátká luminiscence Celkově jsem spokojen, ono by se zdálo, že klesám stále hloubš (OP ? PO ? Eterna) ale není to tak ? po dlouhé době mám pocit, že jsem vydal za adekvátní hodinky rozumné peníze a že jsem se nenechal moc odrbat.
jankoxxx Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 cakal som kedy sa tu objavia prve a hla tu su. sam som dumal ci ich nezobrat no nakoniec ma odradila vnutorna luneta s nazvami miest. to sa mi na hodinkach moc nepaci. v kazdom pripade dakujem za podrobnu recenziu a zelam vela zabavy pri noseni.
Vit Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Díky za čtivou a objektivní recenzi se zajímavými postřehy.
sect Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Dobrá recenze krásných hodinek, na které taky čekám. Dík za ni.
Helex Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Gratuluju! Líbí se mi hodinky i recenze, fotky dělám podobný Jen mi vrtá hlavou, jak udělat jednosměrnou lunetu a přitom necvakací...necvaká alespoň potichounku?
Baker Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Hele Milisi, nechces udelat slusnejsi fotky Hodinky dobry, pokud vim, tak jedny putuji i nasim smerem, tak jsem zvedavy, az je uvidim "na zivo"
spiderer Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Milisi dik za recenzi, sam o nich taky uz celkem dlouho uvazuju, ale jeste jsem se nerozhoupal. Pojd nekdy na pivo, rad bych je videl nazivo
grakij Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Pěkné hodinky, gratuluji. S tou lunetou jsem to viděl podobně, ale celkový dojem byl opravdu příjemný.Jinak prásknu, že v Brně, už jsou minimálně jedny od zimy. Né však u mne
skalis Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 V 20. 7. 2010 v 12:26, 'grakij' napsal: Pěkné hodinky, gratuluji. S tou lunetou jsem to viděl podobně, ale celkový dojem byl opravdu příjemný. Jinak prásknu, že v Brně, už jsou minimálně jedny od zimy. Né však u mne Jo, jedny ma watcher, ale toho jsem taky od zimy nevidel. Milisaku, perfektni recenze, skvele se cte!
gas Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 ty vole princátko se rozepsalo dobrý, ale z fotek vidím howno, budu se muset zajet podívat osobně
bandicoot Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Píšeš o velký ploše skla, o nápaditým designu...Z fotek mi vždycky přišlo, že to má nedorostlý ručky. Že se v tý ploše ztrácejí. Ty ten pocit při reálným pohledu nemáš? Možná totiž že v 3D vnímání je to lepší...
NIGHTinGALE Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Díky, Milisi, dobrá recenze.A gratulace k hodinkám, tyhle GMT jsem vždycky hodně chtěl. Asi nejhezčí Eterny.A tys je získal za libovou cenu. Jen škoda, že není dolar za patnáct kaček jako před rokem. To by byla teprve lahůdka.
Návštěvník Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 Tolik souvislých vět jsem od tebe nečetl snad od nákupu Zenithek Hodinky jsou to pěkný, vo tem žádná, ty jseš pěknej člověk, vo tem taky žádná, takže k sobě pásnete, jen mi k tobě přijdou takový moc normální. Sňatek z rozumu. A Dandy tvýho formátu má povinnost vůči společnosti být etalonem lehké výstřednosti
tombed Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 za mlhou tuším pěkný hodinky Milisi gratuluji , s něma bude lov langust hračka... jinak mě potěšilo, že nejsem sám, kdo trpí nočními pochůzkami okolo kuchyně.
lib Odesláno 20. července 2010 Nahlásit Odesláno 20. července 2010 V 20. 7. 2010 v 11:46, 'Princ Milis' napsal: ....... Tedy všechno to svítí pěkně, ale nevydrží; jsou to jedny z mála mých hodinek, na kterých neodečtu čas brzo ráno, když se jdu kouknout do spižírny, jestli je tam všechno..... A, Milisi, v kolik asi tak přibližně ráno chodíš do spižírny normálně? Jen tak pro představu, kolik asi už nevydrží svítit. Je mi samozřejmě jasný, že nevíš, v kolik to bylo dnes ráno, páč to jsi čas neodečetl.
dalilamc Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 Ahoj,pěkná recenze. Pěkné hodinky. Velice mě baví ta spojitost s Thorem Hayerdhalem a jeho plavbou... Přidáš prosím i foto dýnka?
jankoxxx Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 V 21. 7. 2010 v 8:06, 'dalilamc' napsal: Ahoj, pěkná recenze. Pěkné hodinky. Velice mě baví ta spojitost s Thorem Hayerdhalem a jeho plavbou... Přidáš prosím i foto dýnka? nechcem podcenovat fotograficke umenie princa millisa , ale tu toto foto asi neprekona Zdroj http://www.pbase.com/temption/watches 2
gerhard Odesláno 21. července 2010 Nahlásit Odesláno 21. července 2010 (upraveno) Pekne hodky, pekny dizajn,nech sa prijemne nosia a dlho vydrzia:-). ( Na Tvojich fotkach su zamerne potlacene vsetky prednosti modelu, aby sme sa na ne nevrhli,ze? Ty si sibal Milis) Upraveno 21. července 2010 uživatelem gerhard
lastam Odesláno 22. července 2010 Nahlásit Odesláno 22. července 2010 Zdar Millisaku, pekne jsou! nevypadaj vubec nudne:-) Ja mam jeste v supliku po pradedovi zas stare kapesni eterny, ale s inhausem:-Dno eta s GMT to bude asi eta-2893 jinak nevim:-)
dandy Odesláno 23. července 2010 Nahlásit Odesláno 23. července 2010 Pekna recenzia na jedny z najkrajsich hodiniek co som poslednu dobu videl. Nemam sice GMT velmi rad, ale tieto by som bral.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se